Şimdi Ara

Toshiba OCZ TL-100 SSD düşük hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 1 hafta kadar önce Toshiba OCZ TL100 model 550/530 okuma/yazma hızında bir SSD aldım.Bilgisayardan her türlü ayar yapılıp, Windows10 x64 Pro kuruldu. OCZ utility programında AHCI mod: on olarak göstermekte ve BİOS'da da AHCI modu etkinleştirmiş bulunmaktayım. Ancak buna rağmen SSD hız testi yaptığımda okuma/yazma değerleri çok çok düşük çıkmakta, ne yapacağımı bilemedim açıkcası. Anakartımda sata 3 portu yok,fakat yine de yarı yarıya hızında yani 6 gbit değil de 3 gbit çalışması elzem diye düşünüyorum. Sizlerin bilgilerine güvenerekten testleri de paylaşıyorum ve bir çözüm tavsiye etmenizi rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gundel98 -- 27 Kasım 2016; 15:21:32 >

• Arkadaşlar yardım edecek bir admin veya başka kişi yok mu koskoca forumda ?
  • okuma hizi normal 248mb/s sata2 ile ama yazma hizin düsük bununda sebebinin ocz oldugnu düsünüyorum.

her durumda da erisim süreleri aynidir, yani ister 3gbit ister 6gbit olsun.

sisteminin özellikleri nedir
  • Avrupadaki teknoloji siteleri ocz tl100 icin siddetle uzak durulmasi gereken bir urun, performansi cok hizli dusuyor diye yaziyor diyordu gecen biri forumda. Simdi linkini bulamadim ama istersen tl 100 ile ilgili olarak avrupa sitelerine bir bak
    Ayrica userssd benchmark sitesine de bak derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toshiba OCZ TL 100 maalesef düşük seviye bir SSD.Bir de üstüne sata2 portundan veri alıp verildiği için değerler normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 28 Kasım 2016; 18:34:18 >

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Sistemimin özellikleri:
    AMD Fx 6300 Six Core Processor 3.5 GHz İşlemci.
    8 GB Kingston Ram.
    2 Gb AMD Radeon R7 200 Ekran Kartı.
    Asus M5A78l-m lx3 Anakart.

-----------------------------------------------
  • Caralis C kullanıcısına yanıt
    Tamam da hocam 120 gb bir ssd paso 200 tl gibi bir rakamda ben de o fiyattan aldım bu ssd yi ve markası da Toshiba yani çöp bir marka da değil nedenini anlayamadım gerçekten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sistemimin özellikleri:
    AMD Fx 6300 Six Core Processor 3.5 GHz İşlemci.
    8 GB Kingston Ram.
    2 Gb AMD Radeon R7 200 Ekran Kartı.
    Asus M5A78l-m lx3 Anakart.

-----------------------------------------------
    Kaldı ki değişik marka SSD'ler de 200 TL fiyattalar, yani ben şimdi bunu çöpe atacak morale geldim bu cevaplardan sonra açıkçası. Sonuç olarak ben 120 gb bir ssd için aynı parayı ödemişim ve doğal olarak da aynı performansı bekliyorum ve de Toshiba marka bir ssd dandik bir markaya da sahip değil yani arkadaşlar anlayamadım neden bu kadar rezalet bir sonuç verdiğini hem de Win10'da ? COMPUTER nickli hocam paylaştığınız 2. fotodaki değerlerde en yüksek ocz marka ssd gösteriyor ben mi yanlış gördüm acaba ? :)
  • gundel98 G kullanıcısına yanıt
    O tablodaki değerler 20 GB lık verinin kopyalanma süresi (saniye cinsinden). Yani ne kısa sürede kopyalama yapılırsa o kadar iyi.
  • Arkadaşlar hız düşüklüğü ile ilgili başka fikri olan var mı ?
  • Bak dostum ingilizcen var mi bilmiyorum ama butun yabancinsitelerde kotuluyorlar. Ornek

http://www.pcworld.com/article/3131529/storage/toshiba-oczs-tl100-review-a-budget-ssd-thats-not-a-bargain.html

Adam incelemeye hard diskten iyidir ama gordugumuz en kotu ssd demis ilk cumlede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caralis C kullanıcısına yanıt
    Peki ne yapayım dostum şikayet açtım sikayetvar.com'dan onun dışında hızlarda bir fark olmaz heralde okuma/yazma hızı dışında 0.1 ms erişim süreleri tüm ssdlerde aynı yani. Her saniye de dosya kopyalamadığıma göre ha diğer ssdler ha ocz ssd farketmiyordur. Teşekkürler paylaşım için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.