Şimdi Ara

TOSHIBA 'LED-LCD'(EDGE_LED) SL/VL/WL733 Serisi (32/40/46/55) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
553
Cevap
3
Favori
48.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Eths

Servis aldı götürdü rapor düzenliceklermiş artık kaç gün bekleriz allah bilir. Vatandan şikayetçi olma gibi bir hakkım varmı 0 diye teşhir ürünü satmakdan dolayı vede bekleyeceğim günler için.

internet üzerinden mi alımıştınız?yoksa bizzat magazayamı gittiniz.
  • SAYIN ALBANİ...
    TECRUBENİZ VE BİLGİNİZE SAYGI DUYUYORUM..
    SİZİN ÖNERİNİZE İHTİYACIM VAR.
    ŞUAN 1AYLIK PERİYOTLARDA BESTBUY DA AYNI ÜRÜNLER DEĞİŞMELİ İNDİRİME GİRMEKTEDİR.1 AY ÖNCEKİ İNDİRİMDE PANASONİC-TX 46PS20 PLASMA 1699 TL İKEN ŞUAN AYNI KAMPANYA DAHİLİNDE 1799 OLMUŞ..TAHMİN EDİYORUM 1 AY SONRAKİ DÖNGÜDE 1699 A ÇEKECEKLER.ŞİMDİ BU SERİ HAKKINDAKİ FİKİRLERİN NEDİR?İZMİRDE EGEMEN ELEKTRONİKTE BU TELEVİZYONU HEM G20 SERİLERİ HEMDE DİĞER LCDLERLE AYNI GÖRÜNTÜ AYARLARINI DA DEĞİŞTİREREK,EN UYGUN RENK AYARLARINI AYARLAMAYA ÇALIŞARAK TEST ETMEYE ÇALIŞTIK..S20 GERÇEKTEN STANDART YAYINDA VE BLURAY FERFORMANSINDA ÇOK İYİYDİ..BELKİDE ÇOĞUNUZ DİYECEKSİNİZ Kİ "YA KARDEŞİM O NASIL İŞ?? G20 LER ÇOK DAHA İYİDİR."AMA BENİM GÖRDÜĞÜM BUYDU.PANASONİC TX-P46S20 DETAY VE GÖLGE VE DERİNLİKTE HEPSİNDEN GERÇEKTEN ÇOK İYİ İDİ.BU PERFORMANSININ YANINDA FİYATININ DA 1699 TL OLMASI İLK TERCİHİMİN OLMASININ SEBEBİDİR.2.TERCİHİM İSE TOSHİBA 46SL733 BUNUN FİYATI DA BİMEKS'DE 2897 TL GİBİ.ŞİMDİ ARADA 1100 TL LİK FARK VAR..TABİKİ TOSH U BU FİYATDAN ALAMAM.ANCAK KAMPANYA VEYA İNDİRİMLERİ TAKİP EDİP 2100-2000 GİBİ FİYATLARA GELİRSE DÜŞÜNÜRÜM.SİZDEN BU DÜŞÜNCELERİME YORUM GETİRMENİZ..TEŞEKKÜR EDERİM.

• Arkadaşlar merhaba,
    bende albani hocanın geçen sene tavsiyesi üzerine 46sl 733 almıştım.akşam forumda okudum sabah aldım :) fazla araştırma gereğide duymadım.
    sizlerden isteğim bu tv için ses sistemi tavsiye etmeniz.
    ne tür markalar modeller kullanıyorsunuz SL733 için yazarsanız sevinirim.
  • yorum ve tavsiyelere uyarak bugün sl733 aldım teknosa'dan 1519 tl ye..şöyle bir sorun var kombi bile bazen hata mesajı gösteriyor...voltajı ölçtürdüm 181-185 volt arası..voltaj düşüklüğünden dolayı kombi,tv ...vb ürünler zarar görmesin diye nasıl bir tavsiyeniz olur..tunç matik regülatör almayı düşünüyorum+anahtarlı priz ile de lcd yı kullanmayı..yeterli olurmu,yardımcı olaursanız memnun olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirayy -- 20 Şubat 2011; 0:18:01 >
  • Hangi Şehirdesin ve Semtte v.s???

180-185V çok düşüktür!!! gerçi panel çalışır ama sürekli bu voltajda çalıştırmak doğru değildir

Sizin orada sürekli böyle düşük voltaj söz konusu ise o zaman Tunçmatik Voltaj-Regülatörü
    kullanman şart,bende 2 senedir 1KWA lık olanını kullanıyorum

Anahtarlı Grup priz bir boka yaramaz! sadece buraya bağlayacağın cihazları tamamen elektrikten keser v.s

Ancak voltaj bu şekilde çok kötü ise sana asıl tavsiyem Daire girişine genel bir Trafo koydurmandır;Kombi dahil diğer
    cihazlarıda korursun! o zaman Voltaj Regülatörünede ihtiyacın kalmaz!
    Ama bunun yeterli-gerekli KWA ayarını siz belirleyeceksiniz,yani ne kadarlık bir Trafo diye??? basit bir iş değildir
    vede pahalı bir çözümdür!

Veya Kombi için özel Regülatörler vardır bundan alırsın+Panel içinde bahsettiğimiz Regülatörden alırsın++

• quote:

Orijinalden alıntı: yildirayy

yorum ve tavsiyelere uyarak bugün sl733 aldım teknosa'dan 1519 tl ye..şöyle bir sorun var kombi bile bazen hata mesajı gösteriyor...voltajı ölçtürdüm 181-185 volt arası..voltaj düşüklüğünden dolayı kombi,tv ...vb ürünler zarar görmesin diye nasıl bir tavsiyeniz olur..tunç matik regülatör almayı düşünüyorum+anahtarlı priz ile de lcd yı kullanmayı..yeterli olurmu,yardımcı olaursanız memnun olurum..

Aynı televizyonu aynı fiyata aldım sabahtan gidip beğendim ama emin olamadım eve dönüp donanımhabere bakıyım dedim albani üstad met ettiyse alınır dedim ve gittim aldım..

fakat bir sorunla karşılaştım siyah ekranda ışıkları kapatınca sağ üst köşeden daha fazla olmak kaydıyla sağ ve sol üst köşelerden ışık sızıyor ama görüntü geldiğinde bir sorun yok ilerde bir sorun yaratırmı?!

• ben de üstad bu panelin adını andıysa güzeldir dedim aldım şu an gayet memnunum.bu sl733 ün kullanım süresine nasıl bakılıyor acaba bakalım teknosa sıfır ürün mü yoksa teşhir ürün mü vermiş...
  • yahu hangi teknosa acaba bu ben de teknosadan aldım ama 1900 e...
    quote:

yorum ve tavsiyelere uyarak bugün sl733 aldım teknosa'dan 1519 tl ye..şöyle bir sorun var kombi bile bazen hata mesajı gösteriyor...voltajı ölçtürdüm 181-185 volt arası..voltaj düşüklüğünden dolayı kombi,tv ...vb ürünler zarar görmesin diye nasıl bir tavsiyeniz olur..tunç matik regülatör almayı düşünüyorum+anahtarlı priz ile de lcd yı kullanmayı..yeterli olurmu,yardımcı olaursanız memnun olurum..

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Hangi Şehirdesin ve Semtte v.s???

180-185V çok düşüktür!!! gerçi panel çalışır ama sürekli bu voltajda çalıştırmak doğru değildir

Sizin orada sürekli böyle düşük voltaj söz konusu ise o zaman Tunçmatik Voltaj-Regülatörü
    kullanman şart,bende 2 senedir 1KWA lık olanını kullanıyorum

Anahtarlı Grup priz bir boka yaramaz! sadece buraya bağlayacağın cihazları tamamen elektrikten keser v.s

Ancak voltaj bu şekilde çok kötü ise sana asıl tavsiyem Daire girişine genel bir Trafo koydurmandır;Kombi dahil diğer
    cihazlarıda korursun! o zaman Voltaj Regülatörünede ihtiyacın kalmaz!
    Ama bunun yeterli-gerekli KWA ayarını siz belirleyeceksiniz,yani ne kadarlık bir Trafo diye??? basit bir iş değildir
    vede pahalı bir çözümdür!

Veya Kombi için özel Regülatörler vardır bundan alırsın+Panel içinde bahsettiğimiz Regülatörden alırsın++

istanbul gaziosmanpaşa'da yaşıyorum..sizin yorumlarınızdan dolayı sl733 aldım(henüz kurulum yaptırmadım) ve voltaj sorunu bu kış ortaya çıktı.sadece bizim binadamı var yoksa mahalle genelimi ,bundan tam emin değilim.karşımızda elektirikçi var ona danıştım'' mahalle geneli düşük kış ayından dolayı herkez elektirkli aletlere yöneliyor ''dedi...forumda araştırma yaparken sizin tunç matik regülatör kullandığınızı okumuştum..ayrıca lcd tv'yı ne sekil kullandığınız yazmışsınız..tunç matik 1kv+6 lı akım korumalı bende ordan kopya çekeyim dedim..ama evde tek lcd yokki..kombi,tv,buzdolabı vs..hepsine birden çözüm gerek..her prizede regulatör taktıramayacağıma göre kökten çözüm bulmalıyım.
    ek olarak akım işini halledince tv yi düğmesinden açıp kapamamak için,aşağıdakilerden biri..

http://www.hepsiburada.com/Liste/belkin-4-soket-2m-ac-220-240v-f9h400qy2m/ProductDetails.aspx?productId=bs10175&categoryId=100565

http://www.hepsiburada.com/Liste/tuncmatik-akim-korumali-prizi-5li-238-joules-beyaz-tsk0757-/ProductDetails.aspx?productId=bs3609&categoryId=100565
    buzdolabı için vs..
    http://www.hepsiburada.com/Liste/tuncmatik-akim-korumali-prizi-1li-238-joules/ProductDetails.aspx?productId=bs3607&categoryId=100565

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirayy -- 24 Şubat 2011; 21:26:30 >

• 1-Bazı arkadaşlar Backlight-bleding(ışık kaçırması)sorunundan bahsediyorlar; bunlar "normaldir"!!
    az veya orta kaçırma olur/olabilir(ilerde artmaz tam tersine az/çok azalır!!)

Sadece ışık kaçırma çok fazla olursa bu seferde Mura(Clouding) efektini ortaya çıkarır!! buda panele baktığınız zaman
    kar yağmış gibi görürsünüz! fazla olursa bu seferde arka fondaki renk/ton düzenini bozar!

Kısaca az BB kaçırması genelde her panelde(CCFL/LED)normaldir!!

Siyah ekrandan baktığınız zaman başka sorunlarda vardır ama siz paneli açıpta kapkara ekrana bakmayacaksınızki
    resim varken renk/ton sorunu yoksa OK dir++

2-Sürekli düşük voltaj olan yerlerde(170-190V gibi) kesinlikle Voltaj Regülatörü kullanınız!!

Yıldıray kardeş sende Kombi için özellikle Kombi Regülatörleri vardır ondan al ve tak! yoksa başına iş açarsın!
    Panel içinde bahsettiğimiz Tunçmatik 1KWA lık olanı al ve panel ile birlikte ona bağlı cihazlarıda bununla beslersin
    Diğer bazı aletler örneğin Buzdolabı v.s fazla önemli değildir,düşük voltajda çalışırlar ama sürekli düşük voltajda çalışırsa
    bu seferde soğutma için zorlanır ve sürekli çalışır yinede istenen soğukluğa gelemez,Fırın ise yine ayarladağın
    dereceye gelemez ve sürekli zorlar ısıtmak için ve fazla elektrik çeker böylece!

Semtte böyle bir sorun varsa ki G.O.Paşada olur bu sıkıntı! o zaman Daire girişine 5 veya 10KVA lık bir Trafo daha doğru
    çözüm olacaktır,işi bilen bir Elektrikçi ile görüş+

Not;akım korumalı grup prizler bir işe yaramazlar(Monster hariç) ama bunların işlevi farklıdır ve sizin voltaj sorununuz varsa çözümü
    bunlar değildir!

++

• albani/can ağabey selamlar.. Bizim 9 luk fujitsu LCC halen taş gibi valla.. Maşallahı var.. 3. seneye yaklaşıyoruz.. Tekrar teşekkür ederim yeğene ve sana.. Şimdi de bizim emektar sony televizyonu değiştirme vakti geldi.. 25 m2 salonda kullanacağım bir panel bakınıyorum.. İzleme mesafesi 3,5-4 metre mesafede.. Bütçe olarak 2000 TL yi aşmak istemiyorum.. Genelde oyun vs de kullanmayacağım.. SD yayında izleyeceğim.. Ara sıra belki laptobu panel e bağlayıp film izleyebilirim veya usb den de film olabilir.. Bana hangi panele bakmamı önerirsin.. Şimdiden teşekkürler sağlıcakla kal..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gareysar -- 20 Şubat 2011; 13:08:13 >
  • Hocam selamlar

O sebdeki LCC serisi Fuji ler evet çok çok iyi ama herifler sonra LGC ye döndüler ve olayda bitti
    Zaten bizim Gökhan beyde başlıktan kaçtı sonunda(sanırım ismi Gökhan idi şu Müdürün)
    Neyse Allah sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin+

Panel için sen PDP alsana??
    Şu sıralar Pany V/G serileri güzel rakamlara düştüler(özellikle G2x ler)42" den kap bir tane sende,ayrıca "Panasonicliler"
    başlığına takıl bunun için!tavsiye ederim bu paneli,Vatan da var,sanırım sen oraya çok yakındın,git bir incele ama Satıcılara
    bir şey sorma!!

Takılırsan beni ararsın Ok+

CAN+

• quote:

Hocam selamlar

O sebdeki LCC serisi Fuji ler evet çok çok iyi ama herifler sonra LGC ye döndüler ve olayda bitti
    Zaten bizim Gökhan beyde başlıktan kaçtı sonunda(sanırım ismi Gökhan idi şu Müdürün)
    Neyse Allah sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin+

Panel için sen PDP alsana??
    Şu sıralar Pany V/G serileri güzel rakamlara düştüler(özellikle G2x ler)42" den kap bir tane sende,ayrıca "Panasonicliler"
    başlığına takıl bunun için!tavsiye ederim bu paneli,Vatan da var,sanırım sen oraya çok yakındın,git bir incele ama Satıcılara
    bir şey sorma!!

Takılırsan beni ararsın Ok+

CAN+

Geçenlerde birde bana pm mesaj atmış bu efendi.. Yok efendim hangi klima arızalı ben görmedim ben duymadım vs diye.. Tabi dedim herşey güllük gülistanlıkken dolaşıyorsun buralarda millet yakınmaya başladımı yoksun ortalarda.. Baya bir kızdırdı beni.. Klübü falan feshettim.. Ortada klüp mlüp kalmadı.. Sadece başlığı fujitsu yaptım.. İnsanlar son makinelerden memnun değilse yanlış yönlendirmeme adına değiştirdim ismi.. Neyse..

Evet vatan'a çok yakınım ağabey.. Dün oradaydım.. Özellikle 40XV733 ve 42SL738 Tosh oldukça dikkatimi çekti.. Yanlarındaki LG leri amiyane tabirle şamar oğlanına çevirmişlerdi..

Plazma yerine pany lerin LCD leride olabilir mi.. Ne bileyim plazmalara bir türlü ısınamadım..

• En son Kerim almıştı 9luk LCC,bende gidip görmüştüm(geçtiğimiz yaz)aynı anda daha büyük odada ise 9luk 90064 vardı ve her ikisinide
    aynı anda çalıştırdık,ama LCC aynen hikaye kaldı,zaten Kerim daha sonra bunu geri verdi ve bir tane daha 90064 aldı+

++
    Tosh 42SL yaramaz! onu geç
    XV7x de aman aman değil(bunların 6x ve 5x serileri daha iyi idi!)

Sen dediğim panele bak ve bugün yine git,sana yakın nasılsa,bir tur daha atarsın
  • quote:

2-Sürekli düşük voltaj olan yerlerde(170-190V gibi) kesinlikle Voltaj Regülatörü kullanınız!!

Yıldıray kardeş sende Kombi için özellikle Kombi Regülatörleri vardır ondan al ve tak! yoksa başına iş açarsın!
    Panel içinde bahsettiğimiz Tunçmatik 1KWA lık olanı al ve panel ile birlikte ona bağlı cihazlarıda bununla beslersin
    Diğer bazı aletler örneğin Buzdolabı v.s fazla önemli değildir,düşük voltajda çalışırlar ama sürekli düşük voltajda çalışırsa
    bu seferde soğutma için zorlanır ve sürekli çalışır yinede istenen soğukluğa gelemez,Fırın ise yine ayarladağın
    dereceye gelemez ve sürekli zorlar ısıtmak için ve fazla elektrik çeker böylece!

Semtte böyle bir sorun varsa ki G.O.Paşada olur bu sıkıntı! o zaman Daire girişine 5 veya 10KVA lık bir Trafo daha doğru
    çözüm olacaktır,işi bilen bir Elektrikçi ile görüş+

Not;akım korumalı grup prizler bir işe yaramazlar(Monster hariç) ama bunların işlevi farklıdır ve sizin voltaj sorununuz varsa çözümü
    bunlar değildir!

++

Albani Ustam
    Regülatör konusunda % 100 haklısın ,evde tüm cihazları koruması açısından direkt daire girişine ana bir regülatör bağlamakta fayda var.Ben kendim bir süre bu konuda araştırmalar yapmıştım ve birhayli bilgiye sahibim.

Sadece Kombi için olan regülatörler pek sağlıklı ayar yapmıyor ,röle sistemiyle kaba voltaj aralıklarıyla ayar yapıyor artı sizin de dediğiniz gibi korumalı prizlerin Voltaj anlamında hiç bir faydası yok ,bizzat düşük veya yüksek voltaj verip test etmişimdir.

Fırın en az voltaj düşüklüğünden etkilenen cihaz çünkü rezistans çok hassas olmadığından ancak istenen ısıya ulaşması uzun sürer fakat yüksek gelen voltajdan etkilenir ki 230 Volt üstünde rezistansın bozulma ihtimali yüksektir.
    Buzdolabı kompresör ile çalıştığından düşük voltajda zorlanır ve zaman içinde çok çalışmaktan bozulur,çamaşır ve bulaşık makinesi suyun rezistansların tam 220 volt'ta istenen dereceye ulaşması sebebiyle düşük gelen şebeke voltajından vazifesini yapma süresi uzayacağından hem motorların düşük voltajda zorlanacağından hemde elektronik ünitelerin zarar göreceğinden riskli şekilde kullanılmış olur.

Benim evimde 7,5 kVA Monofaze Servo regülatör kullanmaktayım,Ayar sahası 160/260 Volt aralığında ne gelirse 220 Volt çıkartır (Bu cihazlar en hassas olanı sadece % 1,5 volt tolerans ile çalışıyor ) .Ben araştırmalarım sonucu sektöründeki en iyi olanlardan biri Trans-san markayı aldım ,5 yıldır kullanırım ancak gördüğümde aklıma gelir bu güne kadar hiç arıza yapmadı şükür.

Bu markayı tercih sebebim tamamen yerli üretim olmasıydı tabi sadece elektronik parçaları yurt dışı menşeyli imiş o da TR'de elektronik parça üretimi olmadığından mış.

Geçenlerde yapı markette dolaşırken Tunçmatik regülatör gördüm ve biraz inceledim ,malesef bu da çin malı çıktı.

Benim kullandığım markanın web sitesini buldum belki faydası olurwww.trans-san.com.tr

Saygılar,

• quote:

En son Kerim almıştı 9luk LCC,bende gidip görmüştüm(geçtiğimiz yaz)aynı anda daha büyük odada ise 9luk 90064 vardı ve her ikisinide
    aynı anda çalıştırdık,ama LCC aynen hikaye kaldı,zaten Kerim daha sonra bunu geri verdi ve bir tane daha 90064 aldı+

++
    Tosh 42SL yaramaz! onu geç
    XV7x de aman aman değil(bunların 6x ve 5x serileri daha iyi idi!)

Sen dediğim panele bak ve bugün yine git,sana yakın nasılsa,bir tur daha atarsın

albani ağabey şimdir girdim eve.. Yav can ağabey öneriyorsa vardır bir hikmeti dedim.. Artık o andaki kayak oyunu görünümü müdür yoksa bağlantı hatası mıdır anlayamadım.. Beyazlar tam beyaz değildi.. Grimsi şekildeydi.. Açıkçası pany G2x panel hiç kendine baktırmadı gari.. Peşinden shemall daki teknosaya gittik.. Aklımdan hayatta geçmeyen bir markanın paneline aşık oldum.. Samsung 40C650.. Eleman mkv oynattı sanki karşımda gerçek bir insan vardı.. Yok yok kayan yazı da izler olur dedim.. Panelin yayınını değiştirip SD ye aldılar.. Kayan yazı açtılar.. Şahane görüntü.. SD de belli olur işin aslı dedim.. Renkler şahane.. Dedim bir internetten de araştırayım öyle gelirim.. Ellerinde 1 adet kalmış.. 1799 TL.. Ne dersin ağabey..

• Hatta dayanamadım.. Daha ucuzunu bulunca Vatan'da.. Gittim aldım 1649 TL ye.. Yorumlarda 1 tane mi kötü yorum olmaz 40C650 için.. :) .. albani ağabey çok teşekkürler..
  • bu toshiba sl733g nin kullanım süresine nasıl bakılıyor acaba..birisi yardımcı olursa sevinirim....
  • Trafo daha iyi çözüm ama maliyeti yüksek. Düşük voltaj olayını regülatör ile çözdüm.regülatör takılalı 2 saat oldu (şimdi saat 21.05)voltaj 186-192 arası oynuyor..TV için regülatör+akım korumalı priz .öğrenmem gereken en son konu;Tv kurulumu için servis geldiğinde dikkat etmem gereken hususlar neler? indirimden faydalanarak bu ürünü aldım teşhir falan çıkmaz inşallah.birde ölü piksel testi ile ilgili yazılanları okumuştum,söylesem servis bu testi yaparmı???
  • quote:

Nereden aldınız?
    Teşhirmi aldığınız panel yoksa sıfır diyemi aldınız?

Bizde genelde teşhirleride;sıfır diye kakalıyorlar bazı çakallar!!!

Çizik dediğin nerede(arka kasada yan kasada filan olması belki önemli olmayabilir) ama öndeki koruyucu katmanda çizik olmaz yaw!!

Sen Teşhir panelmi aldın yok?

Yarın Servis gelince durumu tesbit ettir ayrıca Satıcı mağaza ilede mutlaka görüş,ama TV yi iyice fiziki olarak incele+

albani hocam yardımların için teşekkürler.dün kurulum yapıldı kenarlarda hafif ışık sızması var ölü pixsel yok..(şimdilik tabiiki) kafama takılan tek konu ; kapalı kutu aldım ,servis elemanı kutuyu açtı tv yi koruyucu torba içinden çıkardı ama tv nin kasasında koruyucu bant yoktu..bizde çakalların oyununamı geldik yoksa???başka gözle görülür rahatsız edici bir olay yok .yani aşağıdaki videonun 3.20 deki bant çıkarma durumu yaşanmadı(:normal mi???

http://www.youtube.com/watch?v=Aw13bfJ4HlM&feature=fvw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirayy -- 25 Şubat 2011; 21:02:04 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.