Şimdi Ara

Toshiba 37WL67ZG 1920x1080i FullHD...DENEYİMLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
6.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • onbeş sana müsadenle bir sorum olacak bu üçünden hangisini tavsiye edersin. ne için kullanacaksın diye sorarsan dsmart,pc.dvd ve pc den oyun belki ileride ps3....şimdiden teşekkürler 37wl67,42c3000, phılps 37pfl7332 ayrıca bu fiyat aralıklarında tavsiye edebileceğin başka üründe varsa onuda yazarsan sevinirim.(2000-3000 ytl )

Toshibalarda ise,
    42" olan ucuz ve büyük, ancak;
    dvd, uydu görüntülerinde pixelleşme seni rahatsız edecektir.
    boyut/çözünürlük oranı iyi değil.

37" olan ise dvd uydu da idare der, pc de de rahat edersin.

zaten genel yaklaşım LCD lerde bence 37" olmalı, çünkü yayınlarımız şimdilik zayıf olunca 37 ler daha sıkı bir görüntü veriyor.

son olarak:

bence 37"wl66 uygun olur. bulabilirsen 37wl67 de tavsiye ederim (1920x1080i) pc de çok güzel.

wl 66 geçen senenin iyi LCD lerinden, C serisi ise piyasa rekabeti için çıkan modeller,.........

selamlar
  • onbes lcd hayırlı olsun öncelikle, güle güle kullan

atila"nın kaası şundan karıştı ; geçen hafta bimeks 37 lcd fiyatını 1699"a indirdi ve alanlara 37wl66 (66 ,67 değil) kalmadı daha iyi kontrasta sahip c3000 veriyoruz dedi,biz de 3000 aldık

benim aklım da WL daha iyi seri demene takıldı acaba bimeksce kandırıldık mı diye ,şunu da söylemem lazım alırken yan yanaydılar ve
    c3000 deki görüntü belirgin şekilde daha iyi idi
  • Dostum ben internetteki yabancı tv forumlarında okuduklarım ve Toshiba Bayiinden öğrendiklerimi yazdım.
    WL66 ile C3000 i yanyana görmedim ama,
    WL68 ile C3000 i yanyana ben gördüm,
    farkı farkediyorsun.

Ayrıca burada yazılanlara aklınızı fazla vermeyin, yanılırsınız.

En iy TV alma yöntemi 3G dir.

Yani GİT, GÖR, GÖTÜR, her zaman bunu yazarım.

selamlar
  • cevabın için teşekkür ederim onbeş.bu işle belaya düştük galiba yaklaşık 2-3 aydır bende takip ediyorum bu lcd işini ama gün geçtikçe kafalarımız daha çok karışıyor galiba ama gerçek olan bişey var fiyatlar bu 2-3 ay zarfında bayağı bi düştü en az 1000-1500 ytl civarı bu gidişle daha çok düşecek gibi.galiba en iyisi 3-5 ay daha sabretmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasar_vakti -- 3 Ağustos 2007; 18:10:16 >
    sende plazma + lcd sahibisin

diğerim plazma samsung 106 42s5h
    42" Ekran Genişliği
    1024x768 Çözünürlük
    10.000:1 Kontrast
    1500 cd/m2 Parlaklık

digital uydu ve dvd izleme için tercihim ne olur
    kesinlikle plazma
    kesinlikle plazma
    dediğin gel gör götürü düşünürsek
  • --------------------------------------------------------------------------------

bılvarch ve mokınto bır satıcı ve kullanıcı olarak sızı emegınızden dolayı kutlarım herkesın test sıstemı farklıdır ben teknosa da gordugum ve seyrettıgım kadarıyla keskınlık netlık parlaklık ve ozellıkle yurtdısındakı testlere gore bkz hdtv test uk su ana kadar test edılen lcd ler ıcınde plazma nın verdıgı sıyaha en yakın sıyah sevıyesı verebılen lcd oldugunu belırttıklerı m87 serısını cok dıkkatle ınceledım hakıkaten hayran kaldım bana gore bu tv nın 2 eksıgı var otekı lcd ler gıbı hala renk ayrıntıları zayıf(bu normaldır arka aydınlatma floresan oldugu muddetce cozumlenemez bence) ıkıncı eksıgı ıse sıyah sevıyesını arttırmak ıcın kullanılan ınce sıyah fıltre dolayısıyla PLAZMA GIBI YANSIMA YAPMA PROBLEMI!!!

baskaları ıcın ozellıkle yansıma problemı onemlı olmayabılır ama benım ıcın cok onemlı oldugundan(ozellıkle karanlık ve koyu sahnelerde kendımı ve etraftakı objelerı gormemden dolayı ızledıgım herhangı bırseye odaklanamıyorum ) m87 serısını kendıme gore eledım ama gercekten cok ıyı bır lcd oldugunu soyleyebılırım zaten avrupadakı satıslardada bu serı onde gıdıyor

bılvarch ve mokınto nun testıne farklı yorumlar gelebılır katılan veya katılmayan olabılır eger testı ben yapmıs olsaydım 3 tv nınde goruntu ayarlarını aynı sevıyeye getırır ve kullanılan kabloların aynı olmasına ve 3tv yede aynı baglantının yapılamsını saglar oyle test yapardım(kontrast renk keskınlık dnr parlaklık vb) eger bu sekılde yaptıysa yazdıklarına katılıyorum ama suda var katılmadıgım konu plazma nın kumlanma mevzusu bence mantıken lcd lerın kumlanma yapmıs olması lazımdı

neyse fıkrımı yazdım tekrar kendılerıne tesekkur edıyorum selamlar

• Tekrar yazmakta fayda var;
    (onlarca defa yazdım)

LCD lerde en büyük sorun KOntrast, yani tam siyah elde etmedir.
    Plazmaların aksine, kullandıkları teknoloji nedeniyle ki, henüz başlangıç aşamasında, maalesef TAM SİYAH asla verilememektedir.Plazmalar ise görüntü evrimlerinin neredeyse sonuna gelmişlerdir, sadece büyüklük ve yazılım olarak değişiklikler sunmaktadırlar.

En gelişmiş kabul edilen panellerde ve markalarda bile bu durum ortadadır.

Mağazalarda oynatılan DEMO lar genellikle HDbox lardan veya DVD lerden sinyal alıp, hep aydınlık ve renkli, gölgesiz olarak çekilmiştir.
    Siyah renk yoğunluğu olan , gölgeli, gece, siyah-beyaz filmlerde açıkça göreceksiniz ki;
    bu karanlık, tam siyah olması gereken bölgeler, paneline göre, morumsu, grimsi yüzeyler olarak görülmektedir.

Bu yüzden LCD ler için teknolojisi tam oturmadı, 2008 1. yarısından itibaren yeni tekniklerle bu sorunlar aşılacaktır diyte düşünüyorum.
    Bu nedenle aciliyeti olmayan arkadaşlar,
    ya 2008 sonrasını beklesin,
    yada Plazma alarak keyiflerini sürsün.

Eğer Uydu, Kablotv, RF anten, DVD izleyecekler Plazmadan vazgeçmesin.
    PC, PS3, HDDVD, Bluray player izleyeceklerde LCD alsın.

Not: Valideye LG 37LC2R aldık, kablotv bağlı, bende 37WL67Z var Uydu bağlı, bu iki LCD arasında , aslında Panel olarak LG daha kaliteli olsada görüntü açısından Toshiba daha düzgün görüntü verdi.
    Bu kıyaslamayı uydu-Kablotv arasındaki sinyal gücü farkı nedeniyle verdim. Buna karşılık PC de oynayan HDMI bağlı LCD de HD filmler çok iyi ancak tek sorun olan TAM KARANLIK onlarda da geçerli.

selamlar

• bu arada konu bşlığı ile alakalı bimeks de bugün 37wl67 2500 ytl ve 250 ytl çek hediyeli..Çok iyi görünüyor fiyat.İlgilenenlere duyurulur
    Neredeyse benim aldığım fiyata gelecek.

bu ucuz 3 ürün şunlar:
     Toshiba 37WL67ZG 1920x1080i FullHD...DENEYİMLER

İlgilenenlere duyurulur.

selamlar
  • up
  • ya onbeş başka bi sorum olacak 37wl67 true hd imiş galiba. ne demek bu true hd ? bu model kafama yattı gibi. c serisindense bu daha iyi galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasar_vakti -- 5 Ağustos 2007; 18:42:36 >
    bu konu "üst sabit başlıkta" açıklanmıştır.

TrueHD, FullHD firmaların uydurduğu pazarlama terimleridir.

Ancak faydasıda vardır şöyleki;
    çok geniş bir yelpazeye yayılan LCD-Plazma çeşitliliğini farklı sınıflara ayırır.

16:9 orana sahip en az 1280x720 çözünürlüğe sahip paneli olan,
    HDMI-DVI girişi olan,
    HDCP koruma protokolu olan
    720p veya 1080i tarama özelliği olan TV ler HDREAY logosu taşımayı hakederler.

Bunun dışında başka bir tabir veya adlandırma yoktur.

Ancak, son dönemde 1920x1080 çözünürlüklü ama 1080p olmayıp 720p-1080i tarama özelliği olan TV ler çıkınca, FULLHD deyimini yapıştırdılar.

Ayrıca dünya literatüründe TRUEHD şeklinde bir TV deyimi yoktur, sadece DOLBY nin ses (ve görüntü) işleme üzerine kendi özel terimi kullandığı görülmektedir.

Kısaca:
    HDREADY logosu taşıyan tüm TV ler HD görüntülerinizi oynatır.
    1080p gelen sinyalde 720p ye indirilerek gösterilir.
    Eğer PS3 (Bluray player) veya HDDVD sürücünüz-playerınız varsa ve 1080p (film oyun) dvd niz varsa o zaman size lazım olan 1080p (1920x1080) TV dir.
    Aksi halde Türkiyede yayınalnacak TV HD sinyali 720p-1080i olarak belirlenmiştir.

selamlar

• Çok teşekkür sevgili onbeş .ben senin bu işi iyi bildiğine eminim bizi aydınlattığın için tekrar teşekkür.galiba yakında paranoyak olacaz.bikaç yerde okumuştum ama doğrumu değil mi bil miyorum 720p veya 1080i ile 1080p arasında görüntü bakımından gözle çok az farkedilebilecek hatta farkedilmeyecek kadar az fark varmış.

Her ne kadar forumun yeni üyelerinden olsamda bir süredir yazıları takip ediyorum ve özellikle bilvarch ve sizin gibi arkadaşların bilgilendirmeleri bir hayli faydalı oluyor. O yüzden öncelikle burdaki paylaşımlarınızdan ötürü size teşekkür ederim.

Benim malasef ki sizler kadar faydam olamayacağı için üye olmaktan uzun süre kaçındım ama arkadaşların soruları ve sizin cevaplarınız beni de cesaretlendirdi.

Aslına bakarsanız ben tv'yi klasik uygulamarda kullanıyorum yani digiturk, kablo tv benzeri platformlar neredeyse %80 lik tv kullanımımı oluşturuyor. Geri kalan kısımda ise xbox360 ile oyun oynuyor ya da dvd izliyorum. Buna karşılık lcd tv almayı nedense plazmaya oranla daha çok istiyorum, belki de daha popüler olmaya başladıklarından. Sorum ise Samsung 40M87BD bir lcd alırsam, kullanım alanlarım göze alındığında sonradan pişman olabilir miyim? Sizce, bu lcd yerine düşünmem gereken, yaklaşık aynı fiyatlarda, beni daha mutlu etmesi mümkün plazma seçenekleri var mı? Seçimimi tekrar gözden geçirmeli miyim, yoksa bu lcd ile plazmalar arasında gözle görülür farklar yok mudur?

Spesifik bir marka ve model vererek işinizi zorlaştırmış olabilirim, zira kimse bir model üstüne uzman olmak zorunda değil, ancak plazma ve lcd'lerin kullanım alanlarındaki tecrübenize dayanarak bu soruları sordum, lütfen merakımı mazur görün. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: sadshadow

Aslına bakarsanız ben tv'yi klasik uygulamarda kullanıyorum yani digiturk, kablo tv benzeri platformlar neredeyse %80 lik tv kullanımımı oluşturuyor. Geri kalan kısımda ise xbox360 ile oyun oynuyor ya da dvd izliyorum...............

Cevabınızı zaten kendiniz bulmuşsunuz.

%80 SD (standart tarama) kullanıyorsanız, çözüm plazmadır.

Ancak plazma almakla kaybettiğiniz bir şey yok,

yani tüm HD yayınları (türkiye için 720p-1080i) zaten kayıpsız izleyebileceksiniz.

Plazma alırsanız büyük ekran keyfide yaşarsınız.

üstelik LCD 42" aldığınızda oluşacak görüntü bozukluklarına karşın, Plazmada 42" veya 46" de pek sorunlu görüntünüz olmaz.

selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: onbes

quote:

Orjinalden alıntı: sadshadow

Aslına bakarsanız ben tv'yi klasik uygulamarda kullanıyorum yani digiturk, kablo tv benzeri platformlar neredeyse %80 lik tv kullanımımı oluşturuyor. Geri kalan kısımda ise xbox360 ile oyun oynuyor ya da dvd izliyorum...............

Cevabınızı zaten kendiniz bulmuşsunuz.

%80 SD (standart tarama) kullanıyorsanız, çözüm plazmadır.

Ancak plazma almakla kaybettiğiniz bir şey yok,

yani tüm HD yayınları (türkiye için 720p-1080i) zaten kayıpsız izleyebileceksiniz.

Plazma alırsanız büyük ekran keyfide yaşarsınız.

üstelik LCD 42" aldığınızda oluşacak görüntü bozukluklarına karşın, Plazmada 42" veya 46" de pek sorunlu görüntünüz olmaz.

selamlar

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aceleyle karar vermek yerine size danışmakla en iyisini yaptığıma inanıyorum, tavsiyenize uyarak bütçeme uyan plazmalara göz atacağım.

Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

• Rica ederim,
    faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Atila

Kontrastın 37C3000P de 3500:1 diğerindede 1000:1 olması farkedermi sizce?

Ben bu iki ürünü uydu yayınında yanyana izledim ve kontrast farkının bariz olduğunu söyleyebilirim.

Saygılar,
    Luis ile kan uyuşmazlığı olduğu ortada.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.