Şimdi Ara

toronto üzerinden amerika uçuşu ve transit vize (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
11.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Başka bilet aldım arkadaşlar. Suan floridadayim.

Bu transit vize olayi kesin. Nerelerle gorustum.. Hepsi mecbur olacak dedi.

Bu duruma Düşen ve bu başlığı gören emin olsunki transit vize gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrar turkiyeye donduk.
    atlantada air canada'da baya olay oldu.
    biletçi hatun transit vizeyi tam idrak edemedi. sonra amiri cagirdi.
    uçuş planimizi kontrol edip "OK" dediler...
    sonra kanada da gümrüğe girdik. (amerikaya gider iken hic bir kanadali pasaportumuza bakmadi air canada haricinde)
    ama dönüşte kontrol oldu...
  • bizde sağ salim döndük floridadan.

neyse suan elimizde nurtopu gibi air canada biletimiz var.
    bir sene içerisinde 308 usd ceza ödeyerek 2144 usdlik bir air canada bileti alabileceğim.

kanadaya uçmak zorunlu değil. sadece uçuşun bir ayağının air canada ile olması gerekiyor.

ders oldu....

@kuros @hella
  • Ağustos 2016 tarihi itibariyle Kanada transit vize başvurusu hakkındaki en güncel bilgiler:

1)http://www.cic.gc.ca/ adresinden hesap açın ve online başvuru yapın. Bunun için pasaporttaki damgalarınızı tarayıp veya düzgünce fotoğraflarını çekip tek bir pdf dosyası haline getirmeniz gerek.

2) Güncel bir biyometrik fotoğrafınızı taramanız veya düzgünce fotoğrafını çekip istedikleri boyuta (istenilen boyut sitede yazıyor) getirmeniz gerek. Uçak bileti gibi bilgiler de isteniyor.

3) Ayrıntılı bir form var, bunu doldurmanız ve gidiş amacınızı açıklamanız gerek. Sorulan bazı sorulara da yanıt vermeniz gerek (bu aşama biraz uzun ve tatsız).

4) Tüm bu başvuru tamamlandıktan 2-3 gün sonra size e-mail geliyor ve pasaportunuzu yollamanız isteniyor. Size aynı zamanda bir pdf belge yollanıyor, bu belgenın çıktısını almanız ve pasaportla birlikte yollamanız gerek.

5) Kanada transit için vize ücreti almıyor ama pasaportunuzu yollarken kullanmanız gerken şirket (vfs canada) 56,70 TL hizmet ücreti alıyor; kurye kullanmak isterseniz ayrıca 35 TL yollamanız gerek. Web sitesi, ücreter ve hesap bilgileri:http://vfsglobal.ca/canada/Turkey/Service_and_Service_Charge.html

Şirketin bir iİst.'da, biri Ankara'da olmak üzere iki ofisi var. Ankara'dan vize işlemi 4 işgününde tamamlanırken, İst.'dan 6 işgününde tamamlanıyor.Adres bilgileri:
    http://vfsglobal.ca/canada/Turkey/contact_us.html

Eğer online başvuru yapamıyorsanız, şirketin 0 212 373 58 07 no'lu telefonu ile temasa geçin, sanıyorum belli bir ücret karşılığında onlar sizin adınıza başvuru yapıyor; numaranın düşmesi biraz zor, biraz denemeniz gerekebilir.

Umarım verdiğim bilgiler birilerine yardımcı olur. Herkese kolay gelsin...

• Merhabalar, Toronto aktarmalı Jamaika seyahati planlıyoruz, transit vize tecrübesi olan sorularına bakabilir mi?
    1. Jamaika vize istemiyor, sadece pasaportu alıp cikacakmiyiz, bir yere başvuru (Jamaika elçiliği vs) yapıyor muyuz.
    2. kanada transit vizesi için, normal kanada vizesi veya abd vizesi de mi olması gerekiyor? Kısaca hiç vizesi olmayan bu transit vizesi alabilir mi?
    3. Yorumlara göre belge olarak, gidiş-donus uçak biletleri isteniyormus, bu zorunlu mu? Razerve yeterli mi? Transit vize çıkmazsa alınan bilet yanmış mi olur?
    4. Aktarma yerinde 15 saatten fazla kalındığı durumlar gözüküyor, o arada ne yapılıyor, konaklama dinlenme imkanı, şehri gezme imkanı oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimyaci -- 20 Eylül 2016; 13:28:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakın toronto aktarması ile amerikaya gitmeyin kanada transit vizem olmadığı için istanbul atatürk havalimanında benim biletlerim yandı uçağa almıyorlar bilet yanıyor .vergisini iade ediyorlar air canadadan uzak durun . ayrıca amerika vizem vardı sadece havaalanında aktarma yapacaktım . sonra biletler yandı lufthansadan bilet aldım almanya aktarmalı gittim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetin76 -- 15 Ekim 2016; 13:24:35 >
  • Amerika'dan Türkiyeye THY'den bilet aldım toronto aktarmalı 30 ocak 2017.Gün geldi Air canada peronundan biletimi almaya gittim bana ETA'nız varmı dediler oda nesi derken kanada transit vizesi yokdedim.Amerikan vatandaşımısınız yok dedim ozaman Kanada elçiliğine gidip oradan almalısınız dediler.Başımdan kaynar sular döküldü.THY peronu aradım sormak için oda yok yer:philadelphia ınternational airport.Ancak THY'nin bileti satarken bunu transit visa gerekli diye belirtmesi lazımken THY'nin bana gönderdiği bilet bilgilerimin altında sadece Kanada için gerekli olan vize işlemleri linkine yer verilmiş,ben bu linkin sıradan bir kanada vizesi linki olduğunu düşündüm.bu olaylardan sonra o linke baktığımda dahi aydınlatıcı bilgi yoktu.olan 1045 dolara oldu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.