Üniversite eğitimimi yaşadığım şehrin üniversitesi Ege Üniversitesinde aldım.
Öğrenci kimliğimin arkasında, kart sahibi Türkiye'nin her yerinde ki öğrenci ayrıcalıklarından yararlanır ibaresi bulunuyordu.
İstanbul'a çok sık giderdim, arkadaşlarımın yanına, toplu taşımada kullanamazdım. İstanbul'dan İzmir'e gelen arkdaşlarım da kullanamazdı.
Sonra İzmir'de öğrenciler için ayrı kent kart çıktı. İzmir'in toplu ulaşım kurumu olan ESHOT'a okuldan aldığın öğrenci belgesiyle başvuruyor, sana özel üzerinde fotoğrafın olan Kent kart veriyorlardı. Bir tek ona öğrenci kontörü yükleyebiliyordun. Normal Kent kartlara öğrenci dolumu yapılmıyordu. Kağıt bilet uygulaması da kalkmıştı.
Şehir dışından gelen bir öğrencinin bundan yararlanması mümkün olmuyordu. hatta ben kendi kartımdan arkadaşıma öğrenci olarak basmak istediğimi söyleyip, arkadaşımın öğrenci kimliğini gösterdiğimde bu kart burada geçmez diye tam kontör alıyorlardı şoförler.
2. si olarak ihalecilik ile ilgili bir durum olduğunu belirtmişsin.
2015 yılında İzmir'in ulaşım ağının akıllı kartı olan Kentkart'ı 16 yıldır işleten firma olan Kentakart A.Ş ihaleyi kaybetti, İhaleyi Kartek firması kazandı. Kaybeden firma Kamu İhale Kurumuna (KİK) itirazda bulunup, yeni firmanın yeterli iş deneyimine ve teknolojiye sahip olmadığını, ihaleyi kazanan firmanın, belediyece desteklendiğini ve ranta dayalı bir durum olduğuna dair itirazda bulunmasına rağmen reddedildi ve İBB ile yeni firma Kartek sözleşme imzalanadı. Sözleşme başlama tarihi olan 1 Haziran 2015 te ise İzmir'de tam bir kaos yaşandı ve eski firmanın yaptığı itirazın ne denli haklı olduğu ortaya çıktı. Kart sistemi işlemedi, yolculardan astronomik bakiyeler çekildi yada hiç kontör düşmedi. İBB çareyi, sistem oturana kadar tüm toplu taşımayı ücretsiz yapmakta buldu. Bunun üzerine idare mahkemesi Eski firmanın KİK'e yaptığı ve reddettiği itirazın yürütmesini durdurdu ve dava tekrar görülmeye başlandı. olan İzmirliye oldu.
Bugün Kentkart İzmirim kart olarak devam ediyor, Eski kent kartlar geçersiz sayıldı, İzmirliler ulaşımda kullanmak üzere yeni firmanın kartı olan İzmirim kart almak zorunda kaldı. Ama bunu yaparken de eski kartlar yenileriyle değiştirilmedi, herkes 7 TL kart ücreti ödedi. Dahası insanlar satın alacak İzmirim Kart bile bulamıyor
İzmir'in hangi belediye de olduğunu söylememe gerek yok sanırım. AKP'lisi de CHPlisi de ihalecilik, rant peşinde.
Benim sinirlendiğim nokta, CHP muhalefet ederken, rant, ihale üzerinden yükleniyor,
Kendisi dönüp belediyesine bakmıyor.
Bizler İzmir'de kendi siyasi görüşümüze sahip çıktığı ve tasvip etmediğimiz bir zihniyetin idaresi altına girmemek için CHP'ye oy veriyoruz,
AKP'li belediyelerden farkı kalmayan uygulamalarla karşılaşıyoruz. ama sonra birde üzerine, Merkez idare bize ödenek sağlamıyor diye mağdur edebiyatı dinliyoruz, Tıpkı RTE'nin yaptığı kandırıldık, mağduruz edebiyatı gibi.
Bu uygulama ile en azından belediyeler, kendi ihalelerini oluşturamayacaklar, öğrenci, yaşlı, vs. gibi istisani durumlarda mağduriyet olmayacak.