Şimdi Ara

Toplu taşıma araçlarına binmek ve asgari ücretle çalışmak insanın özsaygısını yitirmesine neden oluyor... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
5.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • düzensiz ve heterojen yerleşimden kaynaklı, tüm fabrikalar aynı yerde, tüm okullar aynı yerde, tüm restoranlar aynı yerde, tüm siteler aynı yerde... daha uzar bu liste.
    17 milyonluk şehrin ve 150 binlik şehirin aynı ülkede olması utanç verici.
  • Bu memlekete bu nüfus fazla.

Aksini iddia eden ... cümleyi siz tamamlayın.

Tek sorun asgari ücretle çalışmak, toplu taşımaya binmek değil. Toplu taşımaya binilir ama insan taşıyan versiyonuna binilir. Böyle nüfus fazlalığı kalite düşüklüğü bol olan yerde ancak toplu taşımaya tecavüz edilmeye biniliyor üzülerek söylüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    Evet öyle mezun olayım gidicem zaten İstanbul'dan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba ile ilgili her zıkkıma vergiler binerken yat, gemi filan gibi deniz taşıtlarında vergi sıfır. Ayrıca cengiz inşaat gibi hükümet yanlısı firmaların vergileri sıfıra indirilip, o vergi vatandaştan çıkarılmıştır. Sadece bunlar bile nasıl ülkede yaşadığımızin kanıtı.

• Eskisehirde tramvay 2tl bence pahali mersinde otobus 1.5tl belediye otobusu

• Ne özsaygıymış be toplu taşıma araçlarına binince yitiriyorsun Senin kendine özsaygın varmı gerçekten?.
  • Metrodan çıkıp İETTye birkaç dk önce binmiş, yine birkaç dk önce şöförden 'arka boş, lütfen ilerleyin' sözünü duymuş, şu anda ayakta yolculuk yapan ve 20dk böyle devam edecek birisi olarak diyorum ki saçma sapan icatlar çıkarmayın. Özsaygıymış. Kendinizi sevmemek için sebeplerinizin olması genelleme yapabileceğiniz anlamına gelmiyor.

• İtiraz eden arkadaşlar şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. Gelişmekte olan ülkeyiz veya gelişiyoruz. Ben Ankara'da oturuyorum. 33 yaşındayım ve eskileri iyi hatırlıyorum. Kötüydü ulaşım. Çok vakit kaybediyorduk Eryaman kadar mesafeden 3 saatte geldiğimiz oluyordu. Şimdi evet köprüler altgeçitler yapıldı, metro yapıldı. Yapıldıyda yetersiz. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bu kadar zamanda Ankara baştan başa değişirdi. Neden değişmedi. Tek sebebi şehir planlı büyümüyor. Gökçekin kesinlikle planlı büyüme diye bir öngörüsü bile yok. O metrolar hepsinin tarihçelerini yakından biliyorum. Alın size metro yaptık der gibi yapıldı. Yapılan iyi olanlara teşekkürde ettik hakkını verdik. Ama Allah aşkına insanlar sabah işe, akşam evlerine ne rezillikler çekerek gidiyor. Yorulmuş bir işçi ve dershaneden çıkmış bir öğrenci ve yaşlı bir vatandaş, neden biri birinin yerine ayağa kalksın. Tamam saygılı olmak lazım, bu milletin çoğu ferdi bu noktada saygılıdır ama neden bu çileyi çekiyor. Daha işe giderken canı çıkıyor. Birde performans bekle bakın yalan söylüyorsam Allah bildiği gibi etsin. Geçen otobüse bindim mavi eski körüklü otobüslerden geldi. Çok eskide değil ama şuan kullanımda olanların eskisi. Arkaya geçtim oturdum. Motor un sıcağı öyle vurduki kalkmak zorunda kaldım öyle bir sıcak yazın en hararetli zamanında yok. Yeni olanlardan Man markaya bindim onda öyle sorun olmaz diye düşündüm yine çok sıcakta gittim. Otobüsler kirli, kardeşi takım elbise giyiyoruz. Her hafta yıkatmalımıyım. Yer müsaitte iş yerinde ceketimi bırakıyorum. Bunu Ankarada Melih Gökçek bilmez. Bilsede bilmezlikten gelir. Birgün şoföre bir soru sordum. "bu hatta eskiden Mercedes dizel körüklüler vardı ne oldu. Zira yokuşu gaz kesmeden klima açık çıkıyordu hızlı idi." ne dese beğenirsiniz. " onlar çok yakıyor bu yokuş ve mesafede ondan kaldırdılar" dedi ve bu bahsettiğim Mercedes otobüsler daha az ihtiyacı olan ve zengin ve ve ve yolu düz olan yerlere gidiyor. Daha anlatacak o kadar çok şey varki. Ne desek boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 2 Ekim 2017; 0:15:30 >

• Kardeşim düzgün toplu taşıma olsa kullanıcam ama Ankara'da bir çayyolu metrosu var maşallah ne kadar gereksiz yer varsa hepsinde durakları var. Metro dediğin merkezi yerlerde durağı olur. Bu metro dümdüz eskişehir yolundan gidiyor. Tarım bakanlığı, Necatibey, MTA gibi alakasız, en fazla 1-2 yolcunun inip bindiği yerlerde duruyor. Bilkent üniversitesi kampüsüne veya Hacettepe kampüsüne kilometrelerce uzakta. Zaten okul okumak zor bi de bu ulaşım çilesi çekilecek dert olmuyor bazen. Spor çantası, ders çantası ve yemek çantamla zaten çekemiyorum, arabayla gidip ayda baya bir para harcıyorum bu ulaşıma.
  • Saygıyı parada gören bir millet durumundayız şuanda.Ben ne yoksullar gördüm kimsenin görmediği saygıyı gören.

Para insana anca yalakalık yaptıttırır.Zenginlerin çoğu saygı görüyor deriz.Onu saygı diye tanımlamak yanlış olur.Ona ancak yalakalık diyebiliriz.Sen saygınlığı ev,araba ve aylık 10.000 TL maaşı olan bir işte görüyorsan insanlardan saygı bekleme ancak yalakalık bekle.

Senin veya benim veya bizim gidip de asgari ücretle orada burada çalışmamız saygınlık kaybettiğimiz manasına gelmez.Tam tersi birilerinin yalakası olup iyi yerlere gelmektense şerefimizle,elimizin emeği ile çalışıyoruz.

Haaa yanlış anlaşılmasın zengilik kötü bişi demedim Veya zengin olana saygı gösterilmez de demedim.Eğer saygı gösterilecek bir kişiliğe sahipse gösterilir.Misal bizim ailenin çok saygı duyduğu,zengin bir aile doktorumuz vardı.Neden?Adama parasından değil bizimle ilgilenmesinden veya yaptığı işini tam olması gerektiği gibi yaptığı için.

Kısacası eğer saygı görmek istiyorsan veya görmek istiyorsak elimizden geldiğince okumak ve insanlarla faydalı bir birey olmamız gerekiyor.İllaki kaba sert anlayışsız insanlar olacak bu her toplumda var.Sadece Türkiy'de var gözü ilr bakanlar var toplumumuzun içinde.Fakat sadece bizde değil Avrupa ülkelerinde bile bu durum var.Kaba,sert ve anlayışsız.Önemli olan ilk başta bizim kendimize daha sonra da insanlara saygımızı olsun ki saygı görelim.Ve ayrıca bol bol okumalı ve kendimizi geliştirmeliyiz.Bir memur olayım sonra emekli olur kafasında değil yaşamımızın son bulduğu ana kadar bu heves,gayret ve okuma hırsı içimizde bir an olsun eksik olmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

Burası Avrupa mı? Boş konuşmayın bir kere de be. Bu ülkede minibüs diye bir gerçek var. Ne kadar dahisin öyle.

nike bak lafa bak kafa varmı sende
  • Dünyanın en yüksek vergilerini verip büyükbaş sürüsü gibi yaşamaya mecbur bırakıldığındandır o, başkanın 1100 odalı sarayda yaşarken!

Arada olur öyle..

• İstanbul resmen çile resmen işkence resmen bir köle hayatını tattırıyor o toplu taşımalar daha sakin şehirler okadar kötü durumda değil İstanbul'a her gidişimde insanlar burda nasıl yaşıyor diyorum sonra düşünüyorum zenginler için çok güzel bir seçenek aslında

• Bisiklet ile seyahat yapın spor ve ekonomi bir arada

• Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Bir arabam olsa yeter.

• Ankaradayım. Mecburen metro ile gidiyorum. Eryamandan sıhhiyeye. Otobüs desen sabahın 7 sinde kızılaya ekmek almaya giden amca teyzelerle dolu. Hatta ahiret otobüsü bile diyenler var

Metro desen yarım. Adam en çok oy aldığı bölgeye giden metroyu hala yarım şekilde bıraktı. Yarımdan kastım normalde 6 mı 7 mi ne vagonlu metrolar duraklarda ona göre bu törekent metrosu 3 vagon. Ama adamda haklı şimdi ne yaparsa yapsın oy alıyor zaten

Vallahi bu metro açılmadan önce daha rahat gidiyordum. Şimdi oksijen desen yok üstüste gidiyoruz, fenalık geliyor. Melih başkan ama ya sonuçta

Tez zamanda gitmesi dileği ile.

Not: Sincan tarafından gelenler sıkıntılı galiba Batıkentte metro yokken bile yaşlı (65+) genç depara kalkıyorlar işine gelince bide yer istiyor bu yaşlı kesim.

• Anadolu'nun daglar taslar bomboş, rant için Istanbul nüfusu sisiriliyor, böyle anormal nüfus artisini hicbir sekilde cozemezsin..Misal Atasehire finans merkezi kurmaya kalkiyorlar, zaten Atasehir patlamis, daha da rezil olacak..metro, tunel yatırım yerine gotursunler hizlu treni X sehrine, bir sektör icin i sehirde vergi indirimi yapılsın, hem sehir gelisir,hem nufus kayar..Ama tabi yandaslar için pek karlı bir is değil..1 koyup 10 a satamaz evleri orada..

• quote:

Orijinalden alıntı: Galapagos Sarısı

Asgari ücret hakkınds bir şey diyemeyeceğim ama toplu taşıma tamamen topluma bağlı. Sokağa bir çıkıyorum varoş, fakir bir yerde olmama rağmen herkesin arabası var. Adam yemek yemiyor, çocuklarına yedirtmiyor gidip araba alıyor. Malum ülkede arabaya dair her şey çok pahalı olduğundan bir de arabayı aldıktan sonra da böyle sevam ediyor kişi.

Trafiğe çık herkes arabada tek. 100 arabayı toplasan bir otobüs ediyor.

Yani millette bu kadar araba olmasa, toplu taşıma talebi daha çok olsa hem daha temiz bir hava, hem trafiksiz yollar hem de daha fazla toplu taşıma araçları haliyle daha refah bir yolculuk. Aşırı kalabalık olmayan şehirler hariç her modern ülkede dediğim gibidir. Tokyo hariç Japonya'da çok güzel uygulanır bu sistem. Halkı gerçekten modern çünkü.

Bu dediğini Almanya için yazabilirsin Danimarka için yazabilirsin ama Türkiye ve Türkiyenin %30 unu barındıran istanbul için yazamazsın.

İstanbulda 1 yıl metrobüsle ballandırılmış aktarmalı toplu taşıma kullandım HEM ÇOK YAVAŞ, HEMDE KONFOR SIFIR , iki topuğumda günde 3 saat ayakta yolculuk etmekten hastalandı doktor en az 3 aya geçer diyor kalktığımda inanılmaz bir ağrı var neden? süper toplu taşıma yüzünden. Günümün giden 3 saatide cabası.

Sen git bu yorumu devlet büyüklerine toplu taşıma yetersiz niye artırmıyorsunuz diye yap insanlar keyfinden araba almıyor. Bak yıl olmuş 2017 hala çoğu ilçeye raylı sistem gelmemiş .

• quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

Bu memlekete bu nüfus fazla.

Aksini iddia eden ... cümleyi siz tamamlayın.

Tek sorun asgari ücretle çalışmak, toplu taşımaya binmek değil. Toplu taşımaya binilir ama insan taşıyan versiyonuna binilir. Böyle nüfus fazlalığı kalite düşüklüğü bol olan yerde ancak toplu taşımaya tecavüz edilmeye biniliyor üzülerek söylüyorum

Öyle deme hocam, dünyada hiç bir iz bırakamadan, ne bir araba ne bir gayrımenkul hatta az maaş verip çocuk bile yapmanı kısıtlayacak bu sisteme aktivite bile yapmadan sufi gibi hizmet edenler olmasa, nasıl gelişir ülke bu seviyeye gelir? Yaşamını sürdürecek şekilde neredeyse karşılıksız çalışmaları büyük fedakarlık. Kim pastanın küçük dilimine razı olur?

Demek ki çok nüfus, çok işçi olmasa halimiz nice olurdu?

• O araçlara bile binememenin sıkıntısını yaşadınız mı hiç...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.