Şimdi Ara

Toplama PC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

Yahu nedir bu 6100 düşmanlığı Aynı şey başka bir başlık altında da oldu,hadi orada 6300 vs 6100 diye geçiyordu başlıkta,burada adamın bütçesine en uygunu hangisi ise onu alsın.6100 ün kötü bir yanı yoktur,böyle tabularla filan ilerlemeyin.Eğer hepimiz oturup,sentetik testlere göre işlemci alacaksak hapı yuttuk.Yine söylüyorum 6300 ile 6100 arasında dağlar kadar fark asla doğmayacaktır ve her uygulamanın zaten belirli bir işlemci tüketimi var.1080p ve üzeri çözünürlüklerde darboğaz olması pek muhtemel değildir eğer SLI veya CF kullanmıyorsanız veya oyun motoru kötü optimize edilmişse. 4ghz ve üstü hızlarda gayet rahat kullanılabilecek bir işlemcidir

Crysis 3 için gelirsek,7850,660 veya 660Ti gibi bir ekran kartı orta ve düşük ayarlarda bu oyunda fazlasıyla işinizi görecektir.Hatta şu an piyasada olan birçok oyunu zaten sorunsuz çalıştıran kartlardır.

Ses kartları eğer haricen takmazsanız alacağınız anakartın üstünde onboard olarak gelecektir,eğer ki ses kalitesi sizi tatmin etmez ise ses kartlarını düşünün derim.

6100 düşmanlığı falan yok.

Dediğimiz,bu işlemcinin oyunda zayıf bir işlemci olduğu,1080p de kullansan bile. En fazla 955 Be gücünde bir işlemci oyunda,,ne diyelim daha...

Oyunda güçlü işlemci alınacaksa illa ki 6 veya 8 çekirdekli işlemciye gerek yoktur.Fx 4100 veya 4300 de yeterlidir.SLI veya CF konfigürasyonları hariç bu iki işlemcide şu an birçok oyunda zaten iyi iş görmektedir.6300 ün ise 6100 ile arasında oluşan %10 fark hiçbir oyunda uçuk farklar yaratmayacaktır.İşin ilginç yanı kullanıcıdan kullanıcıya göre değişen performans değeleriyle,benchmarklar zaten birbirini tutmaz.Birisi 60 fps den aşağıya inmesin sabit kalsın der,diğeri 40 fps ve üstü benim için yeterli der.1080p de kullanıldığı halde işlemcinin gücü zayıf kalıyorsa bunun tek sebebi işlemci değildir.Oyun optimizasyonu,kullanılan gpu nun darboğaz yapıp yapmadığı ve arkaplanda işlemciyi yoracak uygulamalar kontrol edildikten sonra işlemcinin yetip yetmediğini söyleyebiliriz.6100 hız aşırtma ile 7850 gibi bir ekran kartında sorun çıkarmayacaktır.
    Intel I5 3570k@ 4.2Ghz//Msi Z77a-GD55 //Corsair Vengeance 2X4 1600//Zotac Gtx 460(emekli)// Evga Gtx 570 Classified (Emekli)//MSI GTX760 Twin Frozr(Yedek)//MSI R9 290 Gaming//Ocz Agility 3 120Gb//Samsung SSD 840 EVO 250//2xSamsung Spinpoint F3 500Gb//Corsair H80i//High Power Element Smart 750W(Değişecek)

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

GIGABYTE
    970A-UD3 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
    190 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    297 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    139 TL

COOLER MASTER
    RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    223 TL

SEAGATE
    3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk
    122 TL

POWERCOLOR
    HD7850 PCS+ GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    416 TL

Toplam : 1387 TL

Şöyle yap pişman olmassın dostum.Yukaridaki yılmaz güneyin önerdiği parçalarıda ben önerdim zaten anlaşılıyor para yetsin diye 7770 yapmış ama o kart çok iyi değil oyuncuyum diyorsan 7850den aşağısında hayal kırıklığı direk.

Bu sistemdeki her parça F/P ürünüdür.

Buyrun ben sürekli araştırıyorum benim önerilerimi rahatlıkla dinleyebilirsin ben önerdiğim her parçayı mutlaka araştırmışımdır
    veya kullanmışımdır uyumu stabilitesi vs.. bu sistem her türlü işini görür.Günümüz oyunları en yüksek ayarda donmadan oynarsın masaüstü işlemlerinide donmadan yaparsın.
    Her açıdan seni mutlu edecek bir sistemdir. Bir sorun oldumu çekinmeden sorabilirsin istediğinede sordurabilirsin.

Bir sistem önerisini de kafanıza göre değil de belirtilen bütçeye göre yapsanız...
    Logitech Driving Force GT

• Zaten eğer güncel oyunlara göre bir tablo koyacak olursak.Burada Crysis 3 eklememin sebebi şu an birçok kişinin aklında soru bırakan ayrıca konuyu açan arkadaşın aklındaki soru işaretlerini giderecek cinsten bir örnek olsun diye ekledim.

Toplama PC

Skyrim

Toplama PC

Buradaki tablolara göre intel ve amd işlemcilerin oyun performansları açık gözüküyor,zaten bilinen bir gerçek.Ben burada oturup Intel savunup Amd kötüdür demiyorum.Bütçeye en uygunu hangisi ise aradan seçilip alınabilir diyorum.I3 serisi işlemcilerin peformansları gayet iyi,özellikle Ivy Bridge mimarisinde gerçekten kayda değer işlemciler.

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.html

Yukarıda verdiğim diğer linklerde tomshardware dan alıntıdır.Zaten alelade bir site olmadığını hepimiz bildiğimiz için böyle bir kaynağın uygun olacağını düşünüyorum.Son olarak diyeceğim eğer çürük işlemci sağlam işlemci olayına çok girersek birçok kişinin Intel tarafına otomatik olarak geçtiğini görüyoruz.2.nesil işlemcilerde bile yüksek performans sunuyor,ancak ben olaya objektif bakılması gerektiğini düşündüğüm için bütçe neye imkan veriyorsa onun alınması en mantıklısıdır,sitelerdeki sentetik testler ve önyargılar bir kenara bırakılırsa,alınabilecek birçok ürün var.Bütçeyi kısıtlamaması açısından hala 6100 öneririm,hatta fx 4300 e kadar yolu var bu işin.Bunlar olmazsa i3 3220 de gayet iyi bir işlemcidir.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 9 Mart 2013; 13:01:02 >
    Intel I5 3570k@ 4.2Ghz//Msi Z77a-GD55 //Corsair Vengeance 2X4 1600//Zotac Gtx 460(emekli)// Evga Gtx 570 Classified (Emekli)//MSI GTX760 Twin Frozr(Yedek)//MSI R9 290 Gaming//Ocz Agility 3 120Gb//Samsung SSD 840 EVO 250//2xSamsung Spinpoint F3 500Gb//Corsair H80i//High Power Element Smart 750W(Değişecek)

• Arkadaşlar peki bu işletim sistemi işi nasıl olacak acaba ? ayrı alacagım onu da değil mi

Orijinalden alıntı: Kir$of

Zaten eğer güncel oyunlara göre bir tablo koyacak olursak.Burada Crysis 3 eklememin sebebi şu an birçok kişinin aklında soru bırakan ayrıca konuyu açan arkadaşın aklındaki soru işaretlerini giderecek cinsten bir örnek olsun diye ekledim.

Toplama PC

Skyrim

Toplama PC

Buradaki tablolara göre intel ve amd işlemcilerin oyun performansları açık gözüküyor,zaten bilinen bir gerçek.Ben burada oturup Intel savunup Amd kötüdür demiyorum.Bütçeye en uygunu hangisi ise aradan seçilip alınabilir diyorum.I3 serisi işlemcilerin peformansları gayet iyi,özellikle Ivy Bridge mimarisinde gerçekten kayda değer işlemciler.

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.html

Yukarıda verdiğim diğer linklerde tomshardware dan alıntıdır.Zaten alelade bir site olmadığını hepimiz bildiğimiz için böyle bir kaynağın uygun olacağını düşünüyorum.Son olarak diyeceğim eğer çürük işlemci sağlam işlemci olayına çok girersek birçok kişinin Intel tarafına otomatik olarak geçtiğini görüyoruz.2.nesil işlemcilerde bile yüksek performans sunuyor,ancak ben olaya objektif bakılması gerektiğini düşündüğüm için bütçe neye imkan veriyorsa onun alınması en mantıklısıdır,sitelerdeki sentetik testler ve önyargılar bir kenara bırakılırsa,alınabilecek birçok ürün var.Bütçeyi kısıtlamaması açısından hala 6100 öneririm,hatta fx 4300 e kadar yolu var bu işin.Bunlar olmazsa i3 3220 de gayet iyi bir işlemcidir.

Edit:İmla

hocam 250 Tllik i3 3220 + 150 Tllik msi anakart mı yoksa 300 Tllik 6300 + 160 TL'lik anakart mı ? para önemli değil 50-60 tl. oyun için düşünüyorum 7850 ve 8 gb ram ile. psu 600 watt ve 80+ felan değil.

• @4EverRobust

Şimdi oynamak istediğin oyunlara göre farklılık gösteren bir durum,misal battlefield 3 doğal olarak multiplayer olduğu için 4 çekirdek ve üstü işlemcilerde çok daha yüksek performans gösteriyor.Önbellek etkeninide unutmamak lazım,ama genel olarak yayarsak I3 ün ilk nesil I5 işlemcilerden çok daha iyi olduğunu biliyoruz.Yapacağın dizilim I3-3220 + hd 7850 olursa birçok oyunda sıkıntı yaşamayacaksın,zaten birçoğu hala iki çekirdeğin üzerine pek çıkmıyor ama şu an popüler olan Crysis 3 ve BF3 ü baz alırsak işlemcin seni kısıtlayacaktır.Aslında performanslı olmaz demiyorum ama tıkanma noktasına gelmesi ileride sorun yaratabilir.

Burada fanlık yapmıyorum o nedenle objektif olarak yazayım.Fx 6100 ve 6300 6 çekirdek avantajını render,photoshop gibi şeyler hariç oyunlarda tam anlamıyla göstermeyecektir.O nedenle Fx 4300 4 çekirdek olarak gayet işini görecektir,diğer yandan I3 3220 ve 3240 ın yabana atılmayacak biçimde oyunlarda performans sergilediğini düşünürsek hatalı bir seçim olmaz.

i3 3220+ hd 7850 rahatlıkla işini görür.4 Thread olması diğer önceki nesil iki çekirdekli işlemcilerden zaten farklı kılıyor.
    i5 3470 + hd 7850 uzun süre başını ağrıtmaz.Tek dezavantajı çarpan kilidi açık değil.

Fx 4300+Hd 7850 Birçok oyunda 6 çekirdekli Fx 6300 ü ve 6100 ü zaten geride bırakıyor.

Yok ben yeni nesil Amd işlemci istiyorum diyorsan 6300 ü al derim,overclock konusunda sıkıntı yaşatmaz.
    Fx 6100 ,6300 e alternatif olarak düşünülebilir bunu bütçeye dayalı sistem ise söylüyorum,6300 ile aralarında aşırı bir fark yok.

Piledriver,bulldozere göre daha iyi oyun içi performans verdiği için tercih ediliyor.Intel işlemcilerde zaten Sandy Bridge ve Ivy Bridge performans olarak gayet iyiler.

Benim tavsiyem,elindeki psu ya göre konuşuyorum I3 yönünde olur.

Ayrıca şu sayfa eminim kafanda bir taslak oluşturmaya yardımcı olacaktır.http://www.techspot.com/review/586-amd-fx-8350-fx-6300/page7.html

• arkadaşlar bana 2000 tl yi geçmiyecek şekilde pc toplayabilirmisiniz oyun için işlemci i7 olursa iyi olur :D
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.