Şimdi Ara

TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI çıkanlar buraya (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
17
Favori
491.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sabo_jeo

341. dönem asteğmen adayı olarak oradaydım. ateş idare subayı eğitimi aldım. topçu ve füze okulu bana göre süper bi yer. 3 haftalık temel eğitimden sonra artık herkes branşına göre sınıflarda sabahtan akşama kadar ders görmeye başlar. akşamda 1 saat kadar spor yaparsınız sonra serbest. çekili obüs, ateş idare, k/m ve yer ölçme sınıfları 1. bölüktedir. bölük komutanı azcık serttir. takım komutanıda serttir ama çoğu zaman esprili güler yüzlü askerle arası iyi bir komutanımızdır. ben orada olduğum süre boyunca komutanın isteklerini yerine getirmeye çalıstım ve hiçbir azar yemeden ceza almadan orayı bitirdim. etrafınızda adım bası albayla karsılacaksınız. derslere çoğunlukla albaylar gelecek yalnız korkmayın hepsi askerlikten alacağı şeyi almış öğreneceği şeyi öğrenmiş sakin adamlardır. yalnız okul komutanı biraz serttir.nereden karsınıza çıkacağı belli olmaz.bi bakarsınız çalıların arasından fırlar dikkatli olun. haftasonları 2 gün sabah 8 den akşam 9 a kadar çarşı izni vardır o açıdanda gayet iyidir.

Teşekkürler bilgiler için. Yanımıza alacağımız şeyler konusunda kararsız kaldım açıkçası. 130 TL ye çanta veriyorlarmış zorunlu olarak. Senin tavsiyelerin nedir?

Ben 3 çift iç çamaşırı, 3 termal çorap, bir içlik aldım. Bunun haricinde traş takımı ve diş macunu-fırçası var.

Başka bir şeye gerek var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ogumruk

arkadaşlar size bir kaç önemli bilgi. Az önce ağustos döneminde orda askek eğitimi alan sınıf arkadaşımla konuştum.

--Kötü haberle başlıyım onlara 3 gün 120 ytlik bir çanta satmışlar ama malzeme kalitesi ii değilmiş. Havlu, çorap, iç cam filan varmış almak zorunluymuş

--İlk 15 gün eğitim zor geçiyormuş

-- 1-2 gibi teslim olmak ii oluyormuş

--İçlik götürmekte fayda varmış

--Spor ayakkabı götür dedi

--Telefon sorunu yokmuş pek ama kantindeki tertip kart filan alma cfipli tel kartı yada kredi kartı kullanırsın dedi

öğrenmek isdediğinz bişeyler olursa yazın ben tekrar araıp sorarım

Alıntıları Göster
    Ankarayı bilmeyenler için: Polatlıda kış sert geçer tipi olur ayazdan morarırsınız dikkat edin. Tank içinde eğitim alacak olan olursa yazın kavurucu sıcağında tank kızışır. İçinde fırında tavuk gibi olursunuz buna hazır olun. Tank eğitimleri de kimden duyduysam zordur derler. Top eğitiminde bişey yok..

• B
    en de geliyorum, ast. Tegmen

Orijinalden alıntı: bonent

bence gidemeyiz
    ekşiden falan sağdan soldan bişeyler okudum
    genelde herkez küçük çarşıda pazar izninin geçmesini bekliyomuş sıkıntıyla
    Ankara bizim garnizon dışı oldugu için sanmıorm yani
    forumda dedeler falan varsa acıklarlar umarım

polatlıda Kısa dönem yapan arkadaşım (topçu) ankaraya gitmek yasak ama biz gidiyor-geliyorduk diyor....

bir sürü insan var, hangi birini takip edeceksin diyor....??

ankara ile polatlı ayrı Garnizonlarmış....

ben Ast.Teğmen olarak geliyorum (uzun istedim) merak ettiğim, ilk 1 ay sonrası, çarşıya çıkarken tamamen haftasonu ankarada kalabilir miyim? yani bir bakıma evci?

Adı ve Soyadı GÖKHAN DEMİRKAN

Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı TOPÇU
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı K/M OBÜS ATIŞ TK.K.
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.12.2011

• quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyatlı

Arkadaslar ben polatlida tegmenim.sizi zaman zaman ben egiticem.dua edin de benimle karsilasin.arkadslarin cogu astegmenler gelsede biraz ezsek sunlari diyorlar.ama ben kesinlikle o dusuncede degilim. Pazar donecem polatliya.tanismak isteyen olursa burdayim pazara kadar

gerçekten, bu yazdıklarınızda ciddi iseni, Allah Razı olsun

teğmenim isminiz nedir??

Orijinalden alıntı: ironblood19

quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyatlı

Arkadaslar ben polatlida tegmenim.sizi zaman zaman ben egiticem.dua edin de benimle karsilasin.arkadslarin cogu astegmenler gelsede biraz ezsek sunlari diyorlar.ama ben kesinlikle o dusuncede degilim. Pazar donecem polatliya.tanismak isteyen olursa burdayim pazara kadar

gerçekten, bu yazdıklarınızda ciddi iseni, Allah Razı olsun

teğmenim isminiz nedir??

Alıntıları Göster
    Bir de arkadaşlar, Asgari olarak neler almamız lazım?

yün içlik kendi Sarı renginde olsa, giyemez miyiz? illa ki Yeşil mi olması şartı var?

• quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

Bir de arkadaşlar, Asgari olarak neler almamız lazım?

yün içlik kendi Sarı renginde olsa, giyemez miyiz? illa ki Yeşil mi olması şartı var?

Alıntıları Göster
    Önceki dönemlerde şöyle bir blog paylaşılmış, meslek kurası çekecekler için faydalı olabilir.
    http://orcun.baslak.com/2009/11/03/askerlik-anilari-uzun-degisik-bir-yolculuktu-bu-gittigim/

Ben Obüs'çü olarak daha net bir bilgiye ulaşamadım, en çok kurada nerelerin çekileceği konusu kafamı karıştırıyor birde orada aynı branştan kaç kişi olacağımız.

• quote:

bize 140 ytl ye çanta satmadılar.arkadasın bahsettiği çanta ve içindekiler devletin size verdiği şeylerdir.ancak bir çanta alacaksınız tabi.eğitim ve dersler içib size çanta defter bilmemne bisürü şey satacaklar. ben acemiliğim bitene kadar almakta mecbur olduğumuz şeyler için ortalama 150 tl civari para harcamıstım tabi bunlardan kaçışınız olmayacak yanınıza ona göre para almanızda fayda var.

Hayır birlikte mecburi alınması gereken bir canta varmış ondan bahsediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bezgin6

quote:

bize 140 ytl ye çanta satmadılar.arkadasın bahsettiği çanta ve içindekiler devletin size verdiği şeylerdir.ancak bir çanta alacaksınız tabi.eğitim ve dersler içib size çanta defter bilmemne bisürü şey satacaklar. ben acemiliğim bitene kadar almakta mecbur olduğumuz şeyler için ortalama 150 tl civari para harcamıstım tabi bunlardan kaçışınız olmayacak yanınıza ona göre para almanızda fayda var.

Hayır birlikte mecburi alınması gereken bir canta varmış ondan bahsediyorum.

Alıntıları Göster
    Bu zamana kadar okuduklarıma göre rahat ve güzel biryer Askerlik sonuçta yatmaya gitmiyoruz ama polatlı anlatılanlar gibiyse rahat bir askerlik dönemi geçirecez ben Kısa Dönem Gidicem sanırım çoğu kişi Yedek Subay Gidicek hakkımızda hayırlısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: trouble1

Bu zamana kadar okuduklarıma göre rahat ve güzel biryer Askerlik sonuçta yatmaya gitmiyoruz ama polatlı anlatılanlar gibiyse rahat bir askerlik dönemi geçirecez ben Kısa Dönem Gidicem sanırım çoğu kişi Yedek Subay Gidicek hakkımızda hayırlısı olsun.

Alıntıları Göster
    Soğuk beyler Soğuk...

ÇOK SOĞUK!
    | Play Station 4 - Fifa 22 |
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rádèøή

Soğuk beyler Soğuk...

ÇOK SOĞUK!

Soğuksa bize soğuk, 337 olarak sana mı soğuk, üşümüş gelmişsin işte :) sıra bizde.

Üniversite hayatına kadar Antalya'da yaşamış, sonrasını ise İzmir'de geçirmiş biri olarak karasal iklim soğuğuyla uzaktan yakından ilişkim olmadı, umarım zatürre olup gelmem.

Orijinalden alıntı: _Suat_

quote:

Soğuk beyler Soğuk...

ÇOK SOĞUK!

Soğuksa bize soğuk, 337 olarak sana mı soğuk, üşümüş gelmişsin işte :) sıra bizde.

Üniversite hayatına kadar Antalya'da yaşamış, sonrasını ise İzmir'de geçirmiş biri olarak karasal iklim soğuğuyla uzaktan yakından ilişkim olmadı, umarım zatürre olup gelmem.

Şu an üşümeye başlamışındır bile ama ben yinede yazayım...

Faranjit + Bronşit olmuş bi şekilde gittim kastamonuya... :)
    | Play Station 4 - Fifa 22 |
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eagle.BJK

quote:

Orijinalden alıntı: _Suat_

quote:

Soğuk beyler Soğuk...

ÇOK SOĞUK!

Şu an üşümeye başlamışındır bile ama ben yinede yazayım...

Faranjit + Bronşit olmuş bi şekilde gittim kastamonuya... :)

Alıntıları Göster
    acemi birliğim burasıydı

burdan cumburlop hakkari :)

ağustos ayında gece buz sabah yaz olur

sıkı giyinin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: seckinty

acemi birliğim burasıydı

burdan cumburlop hakkari :)

ağustos ayında gece buz sabah yaz olur

sıkı giyinin :)

Alıntıları Göster
    merhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımın polatlı topçu ve füze okulu adestim yedek subaylığı çıktı acemilik şuan orda...ayın 30unda sanırım yemin töreni olcakmış. benim sorum şu yemin töreninden sonra evci çıkma durumunda bi sıkıntı oluyo mu ? ve sadece ankara sınırları içinde kalma şartı var mı? bide acemilik eğitiminden sonra usta birliği nerelere gönderebilirler? şimdiden teşekkür ederm ve askerliği devam edenlere hayırlı tezkereler...

• quote:

Orijinalden alıntı: legendary17

merhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımın polatlı topçu ve füze okulu adestim yedek subaylığı çıktı acemilik şuan orda...ayın 30unda sanırım yemin töreni olcakmış. benim sorum şu yemin töreninden sonra evci çıkma durumunda bi sıkıntı oluyo mu ? ve sadece ankara sınırları içinde kalma şartı var mı? bide acemilik eğitiminden sonra usta birliği nerelere gönderebilirler? şimdiden teşekkür ederm ve askerliği devam edenlere hayırlı tezkereler...

Alıntıları Göster
    Adı ve Soyadı RAMAZAN KARATEPE
    Baba Adı SALİH
    Sınıfı TOPÇU
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı ADESTİM/GÖZETLEME SB.
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI
    POLATLI ANKARA
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2012
    BİRAZ GEÇ OLDU AMA GELİYORUM ... HERŞEY VATAN İÇİN !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: legendary17

yemin toreni 30 unda olacak fakat butun yedeksubaylara degil.meslek kurasina girecek yedeksubaylara sadece.erkek arkadasiniz adestim oldugu icin acemilik donemini 75 gun olarak yapicak.ben 341 k/d olarak askerligimi yapiyorum benim tertibim olan adestim ler bu sekilde yaptilar. Usta birligide malum girecegi sinavlardan sonra kendisinin cekecegi kura ile belli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biolog38

Baba Adı SALİH
    Sınıfı TOPÇU
    Statüsü Yedek Subay
    İlk Katılışını Yapacağı
    POLATLI ANKARA

gel gel.sizler boyle gelinki biz evlerimize gidebilelim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

quote:

Orijinalden alıntı: Biolog38

Baba Adı SALİH
    Sınıfı TOPÇU
    Statüsü Yedek Subay
    İlk Katılışını Yapacağı
    POLATLI ANKARA

gel gel.sizler boyle gelinki biz evlerimize gidebilelim :)

Soğuk diyolardı polatlı için üşüyorsundur sen şimdi :D
    Geliyoruz Nisandan Hayırlı tezkereler

• tesekkur ederim iyi dileklerin icin.polatli suan cok ilginc bir sekilde sicak.sadece sabah ve geceleri soguk etkisini gosteriyorki o da 0 in altina dusmuyor.oglenleri gunesli.fakat bundan 1 ay once -15 derecede nobet tuttugumuz gunleri hatirliyorum. Iyi gunler :)

Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

tesekkur ederim iyi dileklerin icin.polatli suan cok ilginc bir sekilde sicak.sadece sabah ve geceleri soguk etkisini gosteriyorki o da 0 in altina dusmuyor.oglenleri gunesli.fakat bundan 1 ay once -15 derecede nobet tuttugumuz gunleri hatirliyorum. Iyi gunler :)
    Selam arkadaşlar 12 aralık itibarı ile Polatlıda askerliğime başladım. asteğmen adayı öğrenci olarak eğitimimize devam ediyoruz :) branşım ADESTİM. Yedek subay olarak girenler olarak biz 3 bölükten oluşuyoruz şu anda, 1. Bölük adestim ,2. bölük yanlış bilmiyorsam obüs ve 3. bölük te meslekçiler.İlk olarak şunu söyleyim buraya meslekçi olarak gelecekler hayatlarının en kebab askerliğini burda yapacaklar, nerdeyse tüm gün yatıyorlar, aylak aylak geziyorlar dışarıda fazla bir eğitim görmüyorlar ve hızlandırılmış olarak ders görüyorlar ve sınav oluyorlar aldıkları puanlara göre %10 a girenler gideceği yeri kendi seçiyor,diğerleri kura çekiyor. Dün meslekçilerin acemiliği bitti, 18 gün acemilikten sonra artık birliklerine dağılacaklar ve maaşlarını almaya başlacaklar :) eee siz ne yapıyorsanız derseniz walla 18 gün ezdikçe eziyorlar :) inşallah iyi bir komutana denk gelirsiniz de bu 18 gün eziyet gibi gelmez, bizimki çok kötü sürekli bağırıyor :S 2. bölüğün komutanı ise nispeten iyi adam her iyi şeyde güzel sözler söylüyor yani inşallah ona düşersiniz :) şimdi bizimde 18 günlük temel eğitim bitti, artık pazartesiden itibaren derslerimiz başlayacak 2 ay boyunca sabah 8 akşam 4 derse girecez yani bundan sonra rahat edeceğimizi umuyorum,dualarınızı bekliyorum :)

Şimdi Buranın havası ve yanımızda getireceğimiz eşyalara gelinceee;
    * Hava çok soğuk o yüzde kalık çoraplarla gelin en 10 tane kalın çorap alın da gelin,tabi bol bol da iç çamaşırı getirin
    * Verdikleri eşofmanlar çok dandik anında yırtılıo siz kendi eşofmanlarınızı da getirin ona izin verirlerse çok rahat edersiniz
    * Havlularınızı getirin,burda 2 tane küçücük havlu veriolar hiçbir işinize yaramaz
    * Terlik burda veriolar,içlikte veriolar ama kendiniz de bir içlik getirseniz olur
    * Boyunluk,bere almanıza gerek yok hepsini veriyorlar onları takmanızı istiyorlar fakat yanınıza çift katlı eldiven alın verdikleri eldiven çok ince :)
    * Kremlerinizi getirin soğukta kullanın yoksa heryeriniz çatlar
    * Gelirken getirdiğiniz eşyalardan daha büyük bavulla gelin, çünkü bavulda boş yere çok ihtiyacınız olacak, dolabınız var ama dolabınıza hiçbirşey koyamıyorsunuz desem yeri var çünkü dolaba sadece eşofman ve harici elbisenizi koymanıza izin var başka hiçbirşey koyamazsınızz
    * Vallahi asteğmen adayı olduğumuz için bizi fazla denetleyen olmuyor,o yüzden eğer kimse görmeden kullanabilecekseniz ve iyi saklayabilcekseniz cep telefonunu bile getirin derim, biz getirmedik ve hepimiz pişmanız,şimdi bende götürecem yanımda
    * Telefon almasanız bile küçük bir mp3 player götürün derim ben çünkü bazen canınız acayip sıkılıyor ama tabiki bunu da gizliyeceksiniz :)

Neyse yazaklarım bu kadar,bu yazımı 2 günlük evci iznimde yazıyorum pazar gecesi tekrar teslim olacam. Bundan sonra bir aksilik olmazsa her haftasonu sorularınızı cevaplamaya çalışabilirim.:)

Statüsü Yedek Subay
    İlk Katılışını Yapacağı
    POLATLI ANKARA

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.