Şimdi Ara

TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI çıkanlar buraya (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.602
Cevap
17
Favori
494.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: -gezgin-

quote:

Orijinalden alıntı: s3rd2r

Tertipler ben istanbuldan geleceğim. Havalimanından Polatlı'ya nasıl gidilir Havaş Otobüsleri geçiyor mu oralardan bilen biri varsa yardım etsin lütfen..

Şimdiden hepinize hayırlı teskereler torunlarım. Ben 333. dönem dedeniz olarak eğitimimi polatlıda asteğmen eğitim taburu 3. bölükte yaptım.

Polatlı Ankara il sınırları içindedir ama Ankara dışındadır. Ankarada otogara gidip oradan sık sık kalkan polatlı otobüslerinden birine binmiştim.

335. dönemler için başka bir başlık altında Polatlı hakkında bilgilendirici bir yazı yazmıştım şimdi onu bulup buraya kopyalamaya çalışacağım, sizlerde aklınızdaki her şeyi sorabalirsiniz torunlarım.

Hazır yakalamışken dedemizin bilgilerinden biraz daha istifade edelim :)

Benim ilk sorum yazıcı, fotoğrafçı vb. görevlendirmeleri alırsak rahat mı ederiz yoksa daha mı yorucu olur?
    Çarşı izinleri 2 şer gün mü oluyordu?
    Hırsızlık vs. problemler var mıydı?
    Duş almak sıkıntılı mıydı?

Şimdiden teşekkürler :)

• Dolaplar kitleniyormu polatlıda?
    Dolap kilidi getirmemize gerek varmı?

Orijinalden alıntı: eray045

Dolaplar kitleniyormu polatlıda?
    Dolap kilidi getirmemize gerek varmı?

Asteğmen adaylarının dolapları kilitlenmiyordu ama merak etmeyin asteğmen öğrencilerinin koğuşlarında hırsızlık olmaz (ne içerden biri yapar ne de dışardan gelebilirler) kısa dönemlerin koğuşları hakkında birşey diyemem.
    Ayrıca tabii getirdiğiniz malzemeleri içeri alabilirsiniz. Neler götürüleceğini de içeren başka bir yazımı buldum kopyalıyorum.

quote:

aklımda kaldıgı kadariyle sorularinizi cevaplamaya calisayim

Eger bransta muhendis, fransizca ogretmeni, arkeolog, mimar, hukukcu vs vs yaziyorsa siz meslekcisiniz ve sanslisiniz

18 gun egitim alacaksiniz, yas ortalamaniz yuksek oldugu icin fiziksel egitim almayacaksiniz, ve kogus arkatdaslariniz okumus akli basinda insanlar olacak, mesela benim kogusumda 12 kisiden yedisinin doktorasi vardi.

Meslek kurasinin ne oldugu hakkinda biraz bilgi vereyim, mesela bir askeri okulda fransizca ogretmeni acigi oluyor onlarda bunu ankaraya bildiriyor, asalda bu donem askere basvurmus bir fransizca ogretmenini meslek kurasi astegmen olarak aliyor polatlidaki egitimden sonra bu sahis soz konusu okula gidip ogretmenlik yapiyor, ayni sekilde ordunun cesitli karakol insaatlari icin mimar, insaat muhendisi falan istihdan ediyor. Kendi isinizi yapacaginiz icin egitiminiz daha az sadece 18 gun.
    Kura da soyle oluyor mesela ulkemizin dort farklı yerinden insaat muhendisi talebi geldi. Dort tane insaat muhendisi polatliya meslek kurasi astegmen olarak geliyor, egitimi sonunda bunlar kura cekiyor, benim donemimde ankaraya giden muhendiste vardi siirte gidende.
    18 gunluk egitim boyunca disari cikamiyorsunuz, zaten cikmayinda, topu topu 18 gun egitimimiz var bulupta bunamayalim :)))
    Ama pazar gunleri ziyaretci gelebiliyor.
    Egitimimizin kisa olmasinin bimr baska avantaji da daha erken maaş almak, ayrica normal astegmenlerden daha erken rutbe atlayip tegmen oluyoruz. (astegmenlikte kalma suresi sekiz aydir, iki ay erken astegmen olunca otomatikman iki ay erken tegmen oluyorsun)
    Aklima gelmisken hemen yazayim, aranizda devlet memuru olanlar emekli sandigi sicil numaralarini bir kagida yazsinlar, orada istiyorlar, bilmiyorum deyince de "bana ne bul ama nasil bulursan bul" diyorlar, ben ve devrlerim gibi telefon kuyruklarinda esi dostu sicil no ogrenmek icin seferber etmeyin :))
    Gerek 18 gun gerek 78 gun olsun egitim bittikten sonra 15 gun dagitim izni ve yolluk para veriyorlar, bu izin yıllık izninizden dusmuyor.
    18 gunun sekiz gunu yemin toreni provasiyla geciyor, botunuz icin tabanlik alin, pudra alin, sakin bunlari oraya birakmayin alin, dedenizi dinleyin. Bir arkadas ayna demis, cok dogru demis, kucuk aynaniz olsun. Hava sicakligini da dusunerek yaniniza bol bol atlet alin, her sey orada var bisi goturnmeyin diyenleri dinlemeyin mesela benim zamanımda don gelmedi kantine, disari cikis da yok, donu yikasaniz gunduz asmak yasak gece o sogukta (nisan) hayatta kurumuyor, ben birkac gun kala son temiz donumu giydim. Neyse ki asker adam dayaniklidir :))
    Yaniniza buyuk bavullar almayin elbette (kiz degilsiniz sonucta) ama hazirliksizda gitmeyin. Telefon kartiniz mutlaka olsun, telefonlar calisiyor kart bulmak problem.
    Aklima gelenler bunlar, 335 basligi altinada polatliyla ilgili bisiler yazmistim, aklina soru gelirse cevaplarim.
    Hayirli tezkereler torunlarim

• Sağol gezgin. Asteğmenlik çıktı banada. Çok faydalı bilgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eray045 -- 10 Aralık 2010; 19:59:15 >

Branşım " K/M OBÜS ATIŞ TK.K. "
    Her türlü bilgiye açığım

bende 335. dönem topçu atgm olarak orada 3 ay geçirdim. biz oradan giderken bir daha topçu atgm alınmayacak demişlerdi ama demekki değişmiş. şimdiden söyleyeyim 2. bölüge gidiyorsun. hayırlı olsun.

Orijinalden alıntı: maeds

quote:

Branşım " K/M OBÜS ATIŞ TK.K. "
    Her türlü bilgiye açığım

bende 335. dönem topçu atgm olarak orada 3 ay geçirdim. biz oradan giderken bir daha topçu atgm alınmayacak demişlerdi ama demekki değişmiş. şimdiden söyleyeyim 2. bölüge gidiyorsun. hayırlı olsun.

Sağol dostum. Sen şimdi nerdesin?
    Tavsiyelerin varsa paylaşırsan sevinirim

• Amma gevezeymişim ha yazdığım bir yazıyı daha buldum

quote:

Dersler hakkında da biraz bilgi vereyim dostlar. Er gazinosunda sandalyeye oturup dinlediğimiz dersler var, askeri yazışma kuralllari, istihbarata karşı koyma (boş bulunup orda burada askeri bilgeliri anlatmayacagız), nobetci cavusun gorevleri nobetci onbasinin gorevleri nelerdir, askeri alanlar su kadar metre icerden su kadar metre disardan bos birakilir gibi sözel bilgiler. Bunlardan test olacağız bütünlemeye kalma ihtimalinizin olduğu tek sınav bu. Yorucu bir gunun ardından bu dersler cok iyi geliyor ama ders dinlerken uyumayin kiziyorlar.
    Ayrıca tek er muharebe egitim var, arazide size anlatılıyor, hedef kucultme, yon bulma hedef tayin gibi, sozlu anlatiliyor, sonra da komutanlar bundan sozlu yapiyor.
    Birde yanaşık duzen sınavı var yani saga don, geriye don, kep cikar selam ver den sözlu oluyorsunuz, g3 ile yaptıgınız atışlarda bunlardan biri ile toplanıyor. Dedigim gibi test dısinda hicbirinden but e kalma sansiniz yok. Topcu astegmenlerin sinavlari hakkinda malesef bilgim yok.

Normal astegmenler 1 ay kala tegmen olur, meslekciler ise 3 ay kala cunku iki ay erken astegmen oluyoruz, maaslarda butun devlet memurları gibi ayin 15 inde yatar, ilk maaşınız bir hatfa falan gec yatar ama sonrasında bir sorun olmaz

Arkadaslar polatlıdan sonraki askerliginiz gittiginiz yere gore degisir her birligin, her garzinonun, her komutanın farklı kuralları vardır. Simdilik dusunmeyin polatli sonrasini, gelelim ne zaman ogrendiginize evet yemin toreninden birkac gün önce kura cekiliyor o zaman ogreniyorsunuz nereye gideceginizi. Ama meslek grubunuzda tekseniz mesela tek havacı fransızca ögretmeni gibi haliyle kura falan çekmiyorsunuz. Herkesten bir hafta önce size nereye gideceginizi söylüyorlar. Tek gidenlere nereye gidecekleri soylenirken kura cekeceklere de kura yerlerinin neresi oldugunu soyluyorlar. Mesela benim kogus arkadasimin bransinda iki kisiydiler yani gidilecek iki yer vardi, biri ankara, biri kosova. Cocuk ya kosova cikarsa diye bunalimlara girdi o kadar rahatlatmaya calistik kosova kizlari guzeldir dedik ise yaramadi neyse simdi ankarada.

Aklıma gelenleri karısık da olsa soylemeye devam ediyorum, astegmen koguslarinda hirsizlgin olmadigi polatlida 18 gun icin yaniniza nakit para alsanizda olur, ama ayrica kislanin icinde ziraat atm si var. Zaten onlarda size gitmeden bir ziraat atm kartı verecekler, 15 gunluk zorunlu izninizde subay sayildiginizi icin o onbes gunun maasi arti harcırah paraniz ziraate yatacak ama tabii para yattiginde siz polatlidan ayrilmis izinde olacaksiniz. Sonrasinda gittiginiz birlik hangi banka ile casiliyorsa o bankaya yatar maasiniz. Orada ogrenci oldugunuz 18 gun icinde size 25 tl askeri ogrenci maasini elden verecekler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -gezgin-

Daha önceki bir başlıkta 335. dönemler için yazdıgım yazıyı burayada koplayalıyorum. Umarım faydalı olur.

quote:

Hepinize hayırlı olsun, hepiniz umarim rahat bir askerlik yapar ve sag saglim donersiniz, heyecaninizi sonuna kadar paylasmak isterdim ama birazdan yatacagim nede olsa yarın sabah alti bucukta kalkıp askere gitmem lazim. :)) Ama yatmadan polatli cikanlar icin birkac bilgi vereyim, ozellden atilan sorulara da buradan toptan cevap vermis olurum.
    Polatlida iki tur astegmen vardir, meslek kurasi astegmen ve topcu astegmen. Meslek kurasi astegmenler 18 gun, topcular 78 gun egitim yapar. Polatli bu mevsimde yaniyordur gunes kremi alin, ayrica her aksam dus alma imkanina sahipsiniz. Sizin kalacaginiz yere yakin er kantini var orada supper lahmacun yapiyorlardı umarım kalite degismemistir. Polatlida don rengi sinirlamasi yoktur istediginiz donu alabilirsiniz (en azinden yedek subaylar icin kd'lere soz vermeyeyim) ancak yesil atlet kullanilir. Hatta polatlida meslek kurasi astegmen olan havaci ve denizcilerde ayni uniformayi giydigi icin onlarda yesil atlet kullanir. bol bol siyah terletmeyen corap alin. Pudrayi sakin unutmayin. Yaninizda mutlaka tel kartı ya da kredi kartı bulunsun telefonlar çalışıyor ama kart bulmak sorun oluyor. Kıslanin icinden tren gecer sasirmayin hatta istanbuldan trenle de gidebilirsiniz ama polatli istasyonunu kacirmayin.

Yedek subay gazinosu (gerçek gazinoyla alakası yok askeri terim) gayet guzeldir yumusak koltuklar vardır yorgun gunun ardından oturması cok zevklidir. 15 aylıklar cola otomatlarından para atmadan meşrubat almanın yolunu bulduklarından sizin attığınız paraları onların meşrubatlarına sayar para kaptırırsanız şaşırmayın, sıcak kahve ve çay makineliri sorunsuz çalışır nisan ayının iç anadolu ayazından ben o makinelere tapma aşamasına gelmiştim :)))) ama siz bu sıcakta aynı duyguları beslemezsiniz tahminen.
    ismini vermeyecegim, konusurken nokta yerine a.q. kufrunu kullanan bi astsubay var aldirmayin onu oyle kabul edin, ustunuze alinmayın konusma tarzi oyle, ben bismillah a. q. kalibini ilk defa ondan duydum.

Verilen mavi pijamalar hem komik hemde cok boldur yanınızda pijama goturebilirsiniz. Kimse gece nasi yattiginiza karismaz. Kantinde su varken alin ve dolabinizda stoklayin, polatlida astegmen adayi koguslarinda hirsizlik olmaz.

Yarin askerlik cikisi arkadaslarimla kordon a gidiyorum ama gece sorularinizi cevaplarim torunlarim hepinize hayirli teskereler.

kardeş selam. ben inşaat mühendisi olarak polatlıya çıktım. meslek kurası. üniversite hocasıyım doktora mezunuyum. 18 gün sonunda nerelere dağıtım oluyor genelde? bilgin varmı?

• kardeş ne kosovası ya. kosovaya gidenlerden bahsetmişsin. kosova ne alaka?
  • evet 335. dönem meslek kurası olmayan asteğmen burada sorularınızı cevaplayayım 2.bölük olacak meslek kurası olmayan arkadaşlar biraz zorlanacaklar 2.5 ay sonra asteğmen olarak çıkıyorsunuz kuraya tabii oluyorsunuz branşınızda kaç kişi varsa onun %10u kadar kişi istediği yeri seçebiliyor tabii kura yerleri içerisinden şu anlık verebileceğim bilgiler bunlar birde meslek kurası çıkan arkdaşlara pek iii gözle bakmayacaksınız

gürleeeer zaferin teraneeeesiyleeee
    coşkuuuuun sesi bir topun derinden derine
    bir hükmüüün gazanferanesiyle
    şimşekleer çakar şarapnelinden

binler yaaaşa topçu heybetinle
    arslan keeeesilir cidal içinde
    binler yaaaşa topçu heybetinle
    ağrslan keeeesilir cidal içinde

Orijinalden alıntı: muzzytr_1905

meslek kurası olanların yaşı büyük oluyomuş genelde bana nasıl çıktı hayret ediyorum 88 mayıs doğumluyum

Arada oluyor ya öyle. Bizim dönemde kütüphaneci vardı. Kütüphaneci ne arar la meslek kurasında.

Orijinalden alıntı: darth templar

quote:

Orijinalden alıntı: muzzytr_1905

meslek kurası olanların yaşı büyük oluyomuş genelde bana nasıl çıktı hayret ediyorum 88 mayıs doğumluyum

Arada oluyor ya öyle. Bizim dönemde kütüphaneci vardı. Kütüphaneci ne arar la meslek kurasında.

kütüphaneci mi ne kütüphanecisi :D

yokmu benim gibi Kısa Dönem olarak yapacak olan? Yada yapmış olupda bilgi paylaşacak olan?_
    | Play Station 4 - Fifa 22 |
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rádèøή

Bu ne ya hemen hemen herkes Yedek Subay olarak gidiyor buraya.

yokmu benim gibi Kısa Dönem olarak yapacak olan? Yada yapmış olupda bilgi paylaşacak olan?_

Ben varım devrem:)

Bugün orada askerlik yapmış bir arkadaştan bilgi aldım. Yüksek disiplin ve aşırı soğuklar dışında sıkıntı yaşanmıyormuş. Usta birliğinde de Polatlı'da kalıyormuşsun çok yüksek bir ihtimal. Hırsızlık olayları pek olmuyormuş. Duş almak özellikle usta birliğinde çok rahatmış. Uzun dönem asklerlerden mümkün olduğunca uzak dur diye tembihledi. Birde gazinoya düşmemeye çalış diye söyledi.

Orijinalden alıntı: Rádèøή

Bu ne ya hemen hemen herkes Yedek Subay olarak gidiyor buraya.

Bi kere er kantinindeydim. Bi kısa dönem yanaştı bana. Sizde durumlar nasıl dedi. Ben iyi dedim rahat sayılırım. Ama baktım adamın şaftı kaymış. Bizi çok zorluyorlar ya diye bitkin bir şekilde konuşuyordu. Üzüldüm resmen. Sonra birkaç gün sonra başka bir kısa dönemle konuştum. O da çok rahat askerlik yaptım yakında gidecem diyordu. Adamına göre değişiyor demek.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.