Şimdi Ara

TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI ANKARA POLATLI çıkanlar buraya (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
17
Favori
494.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Subuti arkadaşım yeni tertipler için çok faydalı bilgiler vermissin, saolasın. Yalnız bu spor işi zor gibi ya, sporu yapamayanlara noluyor:) 3000 metre koşu 13,5 zorya?

Ben Elektrik-Elektronik Mühendisiyim. Doktora derecem var ve Selçuk Üniversitesinde akademisyenim. (Yaş 31) Herkesin beklediği gibi bizde meslek kurası bekledik ama çıkmadı maalesef. Yerleştirme sonucu aşağıdaki gibidir.

Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı ADESTİM/GÖZETLEME SB.
    Kabul Toplama Merkezi -
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi TOPÇU VE FÜZE OKL. K.LIĞI POLATLI ANKARA

Size bir kaç sorum olacak:

1- Yemin töreni 28 ağustos damı? Yemin töreni sonrası aile ile birlikte verilen 2 günlük izinde şehir dışına çıkılabiliyor mu? Ya da Ankara' da 2 gün kalınabiliyor mu?
    2- En önemlisi 2.5 aylık eğitimden sonra genelde nereler kurada yer alıyor? Nerelerde topçu birliği var? Gidebileceğimiz (çekebileceğimiz) en kötü yer neresi olabilir? Kura 2.5 ayın sonunda mı çekiliyor?

Teşekkürler....

• quote:

Orijinalden alıntı: xaax

kuvveti: hava kuvvetleri
    sınıfı: topçu
    statüsü yedek subay
    branşı ingilizce öğretmeni
    gideceği sınıf okulu / eğitim merkezi topçu ve füze okl. k.liği polatli ankara

arkadaşlar tek öğretmen ben miyim burda :)

Bende aynı kardes, branş ingilizce öğrt.
    Orda görüşürüz heralde :)

Çapan Doğan
    walla adestimin işi zor siz ileri gözetleyicilik yapacaksınız dağda olcaksınız hkbs ile düşamın yerini rakımını ateş idareye bildireceksiniz yani bir komando kadar hızlı ve eğitimli olmalısınız komandolarla beraber operasyona çıkcaksınız ama bu dediğim kurada doğuyu çekenler için ,kıbrıs taki izmirdeki adam zaten yapmaz
    hakkari yüksekova ,tunceli buralar zor hakkari zaten dağ komando tugayı ( kim adestim kim adestim )
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ
    Kabul Toplama Merkezi -
    hocam tek degılsın ama galiba öğretmen ıkımız varız:)
  • Aday Nu. 50335
    Adı ve Soyadı ALİ DOĞRU
    Baba Adı AHMET
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Topçu
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı YER ÖLÇME TK.K.
    Kabul Toplama Merkezi -

Arkadaslar ben simdi meslek kurasi mi yoksa semsiye acilmaz mi ??

ben Ankara polatlı topçu-füze okulu - 329. -kısa dönem ER ...

yanımızda ne götürmeliyiz sorusuna cevap verebilecek olan varmı??
    çünkü sadece bir günümüz kaldı...
    geri kalan her türlü bilgiyi zaten oraya gideceğimizde öğreneceğiz nasılolsa...

birde bankamatik işini nasıl halletsek , hangi bankomat olsa daha ii olur... ve yanımızda ne kadar para getirsek yeterli olur yemin törenine kadar..??

şimdiden çok teşekkürler
    Ali
  • Vallahi adestim ve obüscüler ve yer öçlme filan cidden komanda eğitimi alıyorlarmış, Maalesef öyleymiş arkadaşlar. Bu arada sporu zamanla yaparsınız diyorlar, nasıl olacaksa:) zor günler bizi bekliyor sanırım.
    Arkadaşlar 15 ay askerlik yapacak arkadaşlarada bişeyler söylermisiniz onlar ne yapıo eğitimi zormu rütbeliler nasıl davranıyorlar askerlere ayrıca ben harita kadastro tenisyeniyim faydası olurmu

ALLAH SONUMUZU HAYIRETSİN, HALİHAZIRDA GELEN RAMAZAN NEDENİYLE, GEREK SPOR GEREKSE DE EĞİTİMLERİ HAFİFLETMEYİ NASİP ETSİN....amin. :):)
  • bende 319. dönem yedek subay olarak acemiliği burada yaptım arkadaşlar. öyle abartı bir spor olayı yok merak etmeyin. ya da en azından bizim zamanımızda öyleydi. ama çok bir şey değiştiğini de zannetmiyorum. yapamayana kimse bir şey demiyor. ceza falan yok. siz asıl sporu buradan sonra gittiğiniz birliklerde (iç güvenlik bölgesindekiler hariç) görün. hele denetlemelere denk gelirseniz o dönemde kendinize nöbet yazdırmak ya da istirahat almak için çok çaba sarfedeceksiniz. bunun dışında yemin törenine kadar biraz zorlanacaksınız. yanaşık düzen ve yemin töreni hazırlıkları bayacak hepinizi. ama askerlik işte nereye giderseniz gidin aynısını yaşayacaksınız ve bir süre sonra isyan etsenizde alışacaksınız zaten. yemin töreninden sonra dersler başlayacak o zamanda sınıfta albayın, yarbayın karşısında uyumamak için dişinizi sıkıcaksınız. sınavlar falan kek zaten hepiniz 3 ay sonra asteğmen olarak mezun olacaksınız. gideceğiniz birliklerin dağılımı büyük ihtimalle şu şekilde olur: 2/4 doğu ve güneydoğu, 1/4 kıbrıs, 1/4 diğer birlikler. burada ve gideceğiniz diğer birliklerde sizi zorlacak en önemli şey üst rütbelilerin tavırları olacak. gururunuz kırılacak, bağırılıp çağırılmaya alışacaksınız. ama katlanacaksınız. ha tabi nöbetleride unutmamak lazım. siz asteğmensiniz, bir nevi üvey evlat. bol bol subayların, astsubayların nöbetlerini size kitleyecekler. askerlerle ilişkileriniz karakterinize bağlı olarak gelişecek. eğer iyi niyetli yaklaşayım nasıl olsa bende geçiciyim derseniz askerlerle iyi geçinirsiniz ama rütbeliler bu duruma kıl olur ve doğanın kanunu gereği askerler sizin iyi niyetinizi suistimal edecekleri için sık sık başınız ağrır. yok ben subayım benim borum öter derseniz askerler sizden tırsar, ama o kadar adamı hizaya sokacam diye enerjinizi tüketirsiniz. fazla göze batarsınız ve her iş üzerinize yıkılır. ki sonunda yine üst rütbelilere yaranamazsınız. birliğinizdeki diğer asteğmenlerle iyi ilişkiler kurun. çünkü askerde biraz yalnızlaşacaksınız ve birbirinize ihtiyacınız olacak. ve paranızı çarçur etmeyin. biriktirebildiğiniz kadar biriktirin. askerden sonra bir süre ihtiyacınız olacak. neyse zaman çabuk geçer arkadaşlar. seneye bu zamanlar bir de bakacaksınız askerlik göz açıp kapayana kadar bitmiş. Hepinize Allah kolaylık versin ve şimdiden hayırlı teskereler.

• Yarın sabah İstanbuldan Kamil Koçla 8.30 arabasına bilet aldım.

Bu 150 tl'e çanta olayı nedir neden almak zorundayız? Zaten bir hazırlık yaptık götürüyoruz birşeyler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silent -- 11 Ağustos 2009; 12:24:36 >

Ya benim duyduğuma göre, mehmet ulukuş komutan 1. bölükteymiş, yani 1. bölüğü eğitirmiş, eğer 1. bölüğe düşersek kötü:) Ancak 2. bölüğün komutanı bayağı iyiymiş, sanırım k/m ciler ve yer ölçmeciler 2. bölüğe veriliyormuş. En babası ama 3. bölük, MESLEK KURACILAR...(hep içimden hay anasını yaa, nasıl çıkmadı diyorum, eminim sizlerde öyle)
    ulaşım sorunu yaşayan olursa aşti den otobüs kalkıyo her saat başı ayrıca bi kaç gün sters yaşarsınız ortama ayak uydurma açısından ama sonrası çorap söküğü gibi gelir... herkese şimdiden hayırlı teskereler...
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.