evet stajda aldığın networkle vs alakalı. ama 10 sene önceki boun koc sabancı iibf mezunlarıyla şu ankiler arasındaki farkı gördükçe ağlayasım geliyor. bu maaşları ortalama bi öğrenci bile kazanabilirken şimdi en iyi öğrenciler dışındakiler denetim ve biraz daha alt segment mt lerde çürüyorlar. |
Top İİBF Maaşları (3. sayfa)
-
-
Misyoner 8k tecrübeli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalvarırım yardım edin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olm daha ne bekliyon detaylı olarak bütün pozisyonlar ve maaşlar yazılmış zaten?
bankaların, holdinglerin mt programları: 8-14k
big4 denetçiler:7-8k
danışmanlar: 1000-2500 dolar
büyük fmcglerin satış-pazarlama departmanları: 14-18k
kurumsal firmaların destek rolleri (muhasebe-finans-ik vs.): 8-10k
maaş arttıkça girme ihtimalin aşırı azalıyor. mesela top4 işletme iktisattan 10-20 kişi toplasan dolarla veren danışmanlık firmalarına girebilir ama big4 denetime çok daha fazla insan girer.
-
Marmara üni ing işletme kazanmış birisiyim. Gelecekte kariyerimi sizce nasıl yönlendirmeliyim?
Hedefim big4 olmalı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bildirim geldi tekrar baktım. Yalvarırım demişsin de daha fazla verebileceğimiz bir örnek yok. Bu yıl ücretler böyle. Sen 4 yıl sonrasını merak ediyorsan çok çok daha iyisi olabilir belki..
@Stalkeparasite Öncelikle tebrik ederim. Bu soru tamamen yanlış. Kimse size yön vermesin. Derslere bir girin bakın. Kendimden örnek alarak gideceğim. Ben başladığında muhasebe-finans dersleri iyi olan aksine böyle Örgütsel Davranış, İletişim, İnsan Kaynakları vb. derslere ilgisi çok zayıf ve sınavlarının çoğunu bütte veren biriydim. Öğrencilik zamanında tüm Muhasebe-Denetim derslerim AA oldu hep. Altı yok. Çünkü merak ediyordum. Haliyle benim 2 seçeneğim oluştu genel anlamda. Ya Audit ya Consulting. Şu an Audit olarak devam ediyorum. Öncelikli amacım şirketlerin cidden bu işleri nasıl yürüttüğü öğrenmek istiyordum. İleride belki Consulting tarafını denerim. Keyifli olacaktır. Başka arkadaşlarım var onların işin İnsan kısmını, insan geliştirmeyi, örgütsel kültürü daha çok ilgili olup şirketlerin İK'larına girdiler. Bazıları pazarlama kafasını, farklı düşünüp reklam işlerine çok ilgi gösterdiler öyle yön verdiler. Bir an olsun İK, Reklam, Pazarlama vb. bölümlere girmeyi düşünmedim. Sizde okul sürecinde buna karar verin. Hatta staj gibi bir güç var. Şu an sana bizzat diyorum okuduğun bölüm ve okulla sen direkt tüm Big4'da stajyer oluyorsun. Okul sürecinde 2. 3. sınıflarda farklı alanlarda staj deneyebilirsin. Son senende big4 denersin olmadı. Sen şu an kendini akışa bırak 2.seneye geldiğinde hafiften kendin sektör seçersin. Her sektörde iyiyseniz çok çok para kazanırsınız hiç dert etmeyin bu kısmı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
satış danışmanı mısınız
Mezun
Aslında ben de zamanında araştırmış bakmıştım. O zaman bana güzel bir kariyer fırsatı gibi geliyordu ancak çok niş Türkiye'de. Ama tabi üstünden çok geçti. Şirketlerin şu an SAP bakış açısı nedir bilmiyorum. Oracle gibi rakibide mevcut. Şu an açıkcası her ikisi hakkında net bir bilgim yok. Açıkcası o taraflara yönlenmek istemedim. Ben biraz daha global şirketlere odaklanmıştım iş aradığım zaman ki yurtdışı kapısı bir nebze bile olsa açık kalsın diye.
-
O zaman bu kadar maaş bakmaya gerek yok, teklif gelince belli oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Big4'de maaşlar ne civarda zamdan sonra ? Bir de bu maaşlar istanbulda nasıl yetiyor kirada kalırken ?
-
naptın hocam ne yazdın ne okuyorsun bende merak ediyorum top iibf maaşlarını ortalama bi ünide mühendislikle top iibf arasında kaldım ea mı geçsem sayda mı kalsam karar veremiyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X