Şimdi Ara

Top 10 üniversite hangileridir? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
3
Favori
5.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Koç asla 5'te olamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel sevmiyorum hocam, ayrıca başarılı öğrencilerine köpek çeken bir okula ilk üçü verecek değiliz

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

100k cash iyiymiş bu arada. Aman Medipol duymasin yeni gelenlerin altina Chery tiggo 7 pro veriyoruz diye kampanya yapar  

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Serdar ortaç rektörlüğünde 1.ye 200 freespin when

• erayb14 kullanıcısına yanıt

Dogrudur hocam. Devlet okulları bizim gibi memur çocuklarına her zaman daha samimi geliyor

• Tabii ki hocam ben özel üniversitede yapamazdım şahsen

Yine yksye soktun kardes 

Tıp bıraktırıp sözel 1.liğine kastırmalı bi teşvik olmuş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu sıralama neye göre eğitim fakültesi sıralaması ayrıdır mühendislik ayrıdır tıp ayrıdır. Mesela mühendislikte bile bölüm bölüm değişir. Örneğin aybü ceng (bilgisayar mühendisliğini)araştırın bu listeye girer. Yada gazi eğitim ön sıralarda olur. Hacettepe tıp ön sıralarda olur. Ankara siyasal ve hukuk ön sıralarda olur gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceyhan2301 -- 19 Temmuz 2024; 2:19:55 >
  • Böyle saçma bir ifade görmedim neymiş itü mühendislikte öndeymiş de kendini diğer alanlara da açması lazımmış. Olum okul şuan türkiyede teknik üniversite tanımını koruyabilen tek kurum. Teknik üniversitede neden cart curt ea sözel bölümleri olsun? İtü Türkiyede bazı bölümleri ODTÜ ile yarışsa da en yetkin mühendislik okuludur.

• arda68 A kullanıcısına yanıt

Hocam itünün istanbulda olması dışında odtüye göre ne gibi bir artısı var

Öncelikle teknik okul kavramına tam uyuyor olması yani neredeyse bütün bölümlerinin mühendislik olması bence büyük bir artı. İtü, tıp bölümü olmadan devletten en çok ödenek alan üniversite ve bu kaynaklar mühendislik bölümlerinin ihtiyaçlarına ayrılıyor tamamen. Odtü de sözel bölümlerin sayısı da çok ve okul bu alanlara da ödenek ayırmak zorunda kalıyor. Bunun dışında yine sadece sayısal alan öğrencileri olduğu için öğrencilerin siyasi ortamı da genelde nötr yani okul kendini tamamen eğitime odaklıyor. Bu durum maalesef boğaziçi'nde gittikçe sorun oluyo, eğitim kalitesi gittikçe azalıyor. Odtü'de de sayısal olan bölümlerden ziyade sözel ve ea bölümlerindeki öğrenciler siyasi olarak sıkıntı çıkarıyor diye duyumlar aldım. Elbette iki okulun de mühendislik konusunda verdikleri eğitim kesinlikle türkiyenin en iyileri ancak bu dediğim sebeplerden ötürü İTÜ kampüsünde daha elit bir öğrenci yapısı olduğu aşikar. Elbette bu konuda tercih size kalmış durumda.

İTÜ bir markadır hocam hak veriyorum. Ayrıca Teknik Üniversite dendiğinde ad söylemeden bahsedilen Üniversite ne ODTÜ ne Yıldız'dır. Bahsedilen üniversite Teknik üniversite kavramını tek başına koruyan 1944'de adı Yüksek Mühendislik Okulu'ndan şimdiki haline geçen, İstanbul Teknik Üniversitesi'dir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    bölümlerin sayısallığı açısından kısmen katılıyorum fakat bu tamamen sayısal olması gerek demek değil, örneğin işletme iktisat uluslarası ilişkiler tarzı bölümlerin okulda olmasının bir artı olduğunu düşünüyorum, ikincisi bu bahsettiğiniz bölümlerin bütçesi o kadar düşük ki bazı bölümlere ayrılan bütçeyle sadece tuvalet kağıdı alıyorlar abartmadan söylüyorum bu durumu( mesela psikoloji bölümü için iki sene önce bunu demişti psikolojiden bir hoca, ironidir değildir bilemem), üçüncüsü de elit öğrenci grubu konusu itüde saçma sapan dünya genelinde geçerliliği dahi olmayan türkiyeye özel isimlerle kurulmuş bir sürü bölüm var ve bazıları 150kya kadar öğrenci alıyor (ki bu durum birkaç sene önce 200kya kadar öğrenci girişi demekti) odtü ya da boundaysa en düşük bölümler fen bilgisi öğretmenliği ve bu bölüm bile 80k ile alıyor, yani öğrencilerin elitliği veya kitlesi hakkında iki okul kesinlikle karşılaştırılamaz diye düşünüyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• + olarak istanbulun bir artı olduğunu söylemek de yine çok kişiseldir, örneğin savunma sanayi ve pek çok fabrika (türktraktör vs.) ankarada bulunuyor , ve istanbuldaki kaosu da eklersek ankara ve istanbulun bu durumlardaki karşılaştırması bölüme göre çok değişecektir, endüstri için istanbul mantıklıyken ee me aee gibi bölümlerde ankara daha avantajlı bir noktada yer alıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vakıf:

1) bilkent

2) koç

3) sabancı

4) özyeğin

5) tobb

...

özyeğin ciddi anlamda iyi bir üniversite arkadaşlar. gerçekten ben de mühendislik alanında mutsuz olan öğrenciyle karşılaşmadım.

akademik kadro olarak kosabi seviyesine çok yakın bir yerdedir özellikle bilgisayar mühendisliğinde.

ayrıca bu tarz üniversitelerden mezun olduktan sonra top ne olursa olsun sizde oluyor. mülakata çağrıldıktan sonra etiketine değil yapabildiklerine bakıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.