Şimdi Ara

TOKİ sosyal Konut 2+1 mi 3+1 icin mi basvurmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, TOKİ tarafından duyurulan sosyal konut şartları belli oldu. Başakşehir ve Esenyurt bölgeleri için başvuru başladı. Çıkma olasılığı ve ödeme durumu için hangi yöntemi secmeliyim kararsız kaldım

Şartlar
    2+1 için minimum 116 bin ile 399 bin olacak 20 yıl vade minimum 388 TL başvuru için 500 TL başvuru ücreti
    Sitelerdeki bulduğum detaylar
    25 yaş doldurmuş
    Binada oturma şartı yoksa sözleşme feshi
    Borç bitene kadar satış şartı yok
    Katılım yüksek olursa kura gibi detaylar var bir sitede 2+1 için 4000 TL 3+1 için 6000 şartı gibi birşey vardı ama 20 sitede 1

3+1 için ise 799 bine kadar bir rakam gördüm ama çok detay bulamadım. 3+1 bir için bir sart yok 2+1 gibi

Başvuru için 2+1 ve 3+1 arasında kaldım. 2+1 detayları çok fazla 3+1 için bir detay yazmıyor ama şart olmasa bile fiyat yüksek
    Şartlar çok olduğu için 3+1 mantıklı geldi ama minimum 1000 TL olsa 20 sene ödeyecek olmak ve bu sartlari bölgeyi görünce gözümü korkutuyor.
    Detaylı bilgiye sahip olan yönlendirecek varsa çok makbule geçer gelirim çok iyi degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbezi -- 7 Mart 2019; 9:32:15 >

• aylık ödeme miktarı sabit mi? banka faizlerine bakmadan karar vermemek lazım.
    799 bin evin ederinden çok ödeyeceğin faizi içeriyor.
    devlet yaş tahtaya basmaz bana kalırsa temkinli olmakta fayda var.bes te fasa fiso bence. bi işin için tl ve faiz varsa çok dikkatli olmak lazım orda.
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Haklı olduğunuz taraflar var ama bu projenin uygun olanı 400 TL ye 2+1 girmek onunda şartları ağır. Evler 5 seneye yapılır o bolgede kiralar şuan 500-700 e sıfır evlerde oturulabilir bölge bos ama İstanbul gibi bir yerde dairede mantıklı geliyor diğer türlü ev almak istesen banklar 1.28 den 100 bin TL'ye 200 bin istiyor konut almak hayatını ipotekliyor zor kararlar emin olamadım.
  • Elbezi kullanıcısına yanıt
    Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
    ben bu maddeyi anlamadım il/ilçe derken 2 side şart mı acaba ben fatihte oturuyorum başakşehir de ve esenyurtta varmış bu projeler
  • bursada varmıdır. başvurular nereye yapılacak. başvuru ücretleri bize çıkmadıgında geri ödenecekmi.
  • Ara ödeme oluuomu
  • karamurat_670 kullanıcısına yanıt
    Ankara, İzmir ve Adana için açıklandı.
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum ama yüzde 10 ile 15 arası peşinat veriyorsunuz. Daire yapılıp anahtar teslimi aldığınızda her ay bankaya TOKİ için ödeme yapiyorsunuz
  • Bas bas tv lerde "Maketten ev almayın" diyenler kimdi?
  • Carl_Sagan C kullanıcısına yanıt
    İşin siyasi boyutuyla ilgili yorum yapamıyorum(umrumda değil açıkçası siyaset sevmiyorum) ev başvurusu için kuraya giriyorsunuz şansınıza çıkarsa 2+1 için 75-85 metrekare çıkabiliyor ücret değişiyor. Bankalarda faiz çok yüksek sıfırdan ev alma imkânınız olmuyor burda avantajı vadelerin uzun ve bankalara göre uygun olması. Ayrıca şuan makette yok
  • tokiden bitmemiş ev alacağına git bitmiş bir ev al

taksit olayı hep kaybettirir yalnız

kira ödemek daha iyi taksitli ev almaktansa
  • gren kullanıcısına yanıt
    Ziraat bankası faiz indirdi şuan 1.28 den 100 bin TL'ye 200 bin ödüyorsunuz. Kira konusunda ise 5-6 sene önce 500 lirak kiralık evler şuanda 1000 TL'yi geçtiği için ev almak mantıklı oluyor uygun vadelerde olunca
  • detay alan varmı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.