Şimdi Ara

tobb nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım Tobb hakkında hiçbir bilgim yok lakin bu okula "iyi" diyen birini görmedim. Dükkan güzelmiş, yeri de fena değilmiş de eğitimi hakkında doğru düzgün bir yorum göremedim.
  • çoğu tanıdığım tobb'da babadan burslu ben de hiç iyi bir özelliğini duymadım,ayrıca bence psikologlar derneğinin akreditasyon sağladığı bölümleri düşünmelisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nope93 -- 26 Haziran 2015; 22:09:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim yetiyosa durma koş derim. tobb kaliteli bi üniversite kesinlikle. ama zordur 3 dönem gidersin okula. herkes bu yüzden yakınır bide kampüsü küçük diye. gir bak akademisyenlerine istersen
  • Gezdiğim kadarıyla kampüsü küçüktür binaları harikadır. Katologdan gördüğüm kadaıyla yurtları harikadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nope93

çoğu tanıdığım tobb'da babadan burslu ben de hiç iyi bir özelliğini duymadım,ayrıca bence psikologlar derneğinin akreditasyon sağladığı bölümleri düşünmelisin

teşekkür ederim ama bildiğim kadaeıyla o listede bilkent de yok. buna ne diyeceksin?

• HOCAMIZIN BİRİ ADINI YANLIŞ ANLAYIP ORDA TOPLAR MI VAR DEMİŞTİ BİRAZ ESPRİTÜEL Bİ HOCAMIZDI SAYGIYLA ANDIM ŞUAN
  • train123 kullanıcısına yanıt
    Tobb kampüs küçüklüğü ve sapa yeriyle duyulmuştur. Başka hiçbir üniversite seni 2 senelik stajla mezun etmez. Ki bu da sana özellikle mimarlık/mühendislikte cok büyük avantaj sağlar. Evet küçüktür. Ve yaz tatili yoktur. Çok azdır. Ama 4 sene sonra seni tatmin etmiş olur

• train123 kullanıcısına yanıt
    hocam ben sadece bildiğimi söyledim,babam da bir eğitimci ve psikoloji öğretmeni olduğu için onun yorumlarıyla hareket ediyorum. öncelik her zaman akreditasyonlu üniversitelerdedir. psikoloji servislerinde de genelde bu üniversitelerin mezunları çalışır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tobb bilgisayar mühendisliğinden mezun bir arkadaşım var. Şahsen geçen sene tercih döneminde düşünmüş olup okulu gezince vazgeçmiştim. Her neyse sadede geleyim. Kampüs diye bir şey yok. Ne hacettepe ne odtü ne de bilkent açısından arazisi dar kampüs yaşamı diye bir şey yok. Derslerin tamamı (lab hariç) tek bir ana binada işleniyor. Yani özel bir lisede 12/a mimarlık 12/b elektrik elektronik gibi :D . Tabi ki modern hiçbir devlet okulunun sahip olmadığı imkanlar yeni binalar vs. Eğitim kadrosu da bölüme göre değişir ancak genelde iyidir. Tatil çok az okul 3 dönemden mi ne oluşuyordu yani yaz ortasında dahi okuldasınız. Birde son olarak bölümler %30 ingilizce yani bilgisayar okurken kaynaklar hariç dersler tamamen Türkçe işleniyor. Mantık itü'nün ki ile aynı. %100 ingilizce bölümleri malesef yok. Bu yüzden ingilizcenin aktif kullanımı açısından da pek iyi olamayacağını düşünüyorum.

Edit=Staj açısından Türkiye de belki en iyi üniversitedir. Tam 1 sene staj ile geçer. Bu iş tecrübesi demek ve doğrudan CV nizde yer alıyor. Bu değinilmesi gereken önemli bir noktaydı unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 26 Haziran 2015; 23:32:10 >

• Geçen sene üniversiteleri araştırmış ve bu senede hazırlanmış olmama rağmen isminin neyin kısaltması olduğuna bakmaya tenezzül etmediğim okul.
  • TOBB'a giden birisi ne istediğini çok iyi bilmeli. TOBB'a ne istediğini bilmeden gidenler şu anda öğrencisi olup okulu kötüleyen kitleye dönüşüyor. Ne istediğini bilenler ise genelde beklediklerini aldıkları için özel olarak okul şöyle güzel böyle güzel diye ortalıkta gezmiyor.

1-Üniversite tercihi yapacak bir kişi hiç değilse netten resimlerine bakmıştır okulun ve evet kampüsü yok. Devlet kurumlarının ve sarayın arasında butik bir üniversite.

2-Tatili yok. Uzatmaya gerek yok bunu dönemler arasında 20-25 gün boşluk var ve büte kalırsan bu 10 günden aza iniyor. Yaz tatili 1 ay ve büte kalırsan 2 haftadan az yaz tatilin var.

3- Staj imkanları, stajın tanımı belli, staj=modern çıraklık, bir iş kolunu tanımaya yönelik. Örnek veriyorum Uluslararası ilişkiler öğrencisi daha ilk stajında borusanda doğuşta staj yapıcam her hafta tedarikçilerle müşterilerle bir şeyler yapıcam diye düşünüyorsa dünyaya geri dönsün. Stajyersin orada ve elbette normal çalışanın yapmaya zamanı olmadığı veya yapmak istemediği amelelik işlerini yapacaksın ve bu sırada işin ne olduğunu öğreneceksin stajyer diye kimse orta düzey yönetici almıyor şirketine. Ve Türkiye'de normal iş yaşamında olduğu orandaki torpil elbette staj sisteminde de var, bunun olmadığını düşünmek saflık olur.
    Psikoloji için dipnot: TOBB bir stk/gongo hibridi, TOBB'un iş dünyasıyla ilişkisi olduğu bir gerçek ama sen şirketin olsa TOBB'la çok iyi ilişkim olsun diye çabalar mısın onu biraz düşün. Mesela İstanbul'da bir psikoloji kliniğinin TOBB'la işi olmaz ama Antalya'da sahibinin yerel/ulusal politikada hırsı olan bir hastane sahibi politik/ego tatmini yatırımı olarak TOBB ile iyi ilişki kurabilir. Psikoloji'de staj yerleri sosyoloji derneği, psikoloji derneği gibi STK'larla sınırlı olur diye tahmin ediyorum.

4- Psikoloji özelinde bir yorum yapmam gerekirse bölüm yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl açıldı, TOBB'un tıp bölümü var ve hastanesi var. Bunun dışında bir kaç psikoloji bağlantılı stk ile de çok iyi ilişkisi var. Bu alanlarda çalışma niyetin varsa ve yeni kurulan bir bölümün yaşatabileceği saçmalıkları kaldırırım ben kariyer odaklıyım, az sayıda öğrenci ile çalışmaya hazırım diyorsan tercih et. Bursluysa sana gelen tercihin daha kolay ama paralı ise yeni açılan bölüme para vermek biraz kumardır onu gözden geçir derim.

Umarım yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n_mert -- 27 Haziran 2015; 23:13:03 >

• okulun her yönünü kötüleyin valla haklısınız biz de muzdaribiz derim ama eğitimini kötülemek nedir?
    kafayı mı yediniz ?
    hele mühendislikte.
  • Artıları:
    Türkiye'nin en iyi öğrenci yurtlarından birisne sahip.
    Eğitim kalitesi çok yüksek.
    Yeri çok merkezi.
    Mezun olduğunda 1 senelik iş tecrüben olucak stajlar vesilesiyle.
    Eksileri:
    Kampüs yok.
    Yaz tatili yok.
    Sosyal olanaklar zayıf.
    Cumartesiye de ders koyuyorlar.
  • Sırf siyasi sebeplerden dolayı gidilmez. Zaten açılımı bile bunu belli ediyor: Türkiye Ortadoğu Birlik Brojesi

• Seviyeli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Burdakiler Itü'yü begenmeyen ve ilk 100 e giren adamlar. Tobb'a tenezzul bile etmezler.

• Türkiye'nin sayılı üniversitelerindendir hazırlığı çok zormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: train123

özellikle psikoloji

Tobb psk de okuyorum özele gel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.