Şimdi Ara

TOBB ETÜ Tıp yazdım beyler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
5
Favori
4.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Juniorstu

quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Orijinalden alıntı: parathormon26

ben de tobb tıp yazdım eğer tam burslusu 1600 den kapatırsa girebiliyorum. Hayırlısı olsun :D

Bu sene 2190dan falan kapatıcak gibi geliyor listeler çıkınca alıntılayın

Ya simdilik bir heves var ama bakalim insallah

Bu arada konu taramasi yapmadim direk actim yani gormedim k.bakma

Bu siralama cok tatmin edici

Okulun uzun olmaai isime gelir

Geri gelsin siralamalar yaaa

Koc ikiyuuz one yaa bu da oyle olursa

Kocun 3. senesiydi normal o :D Ilk acildiginda 3600 falandi taban. Bunun ne olacagi belirsiz iste bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de yazdım. Sıralamam 1500lerde. İlk Tercihim TOBB Tıp. Bakalım gelecek mi? Merakla bekliyorum.
  • bence cerahpaşa çapa falan yazsaydın daha iyiydi ama neyse hayırlısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BUSTER BAXTER

Ben de yazdım. Sıralamam 1500lerde. İlk Tercihim TOBB Tıp. Bakalım gelecek mi? Merakla bekliyorum.

Aynen bekliyoruz hayirlisiyla gelsin de

• Aslında en kötü sıralamam mf3 ten geldi. Fizik 10 yanlış olunca oluyor böyle şeyler. Çapa-Cerrahpaşa'yı bana çok dediler yaz diye. Bunun için kendime göre bir açıklama yapmak istiyorum.
    Çapa-Cerrahpaşa gibi yerler hakkında çok şey okudum ve dinledim. Cerrahpaşa'da kalmak için çok uğraşmak gerektiğini de duydum. O hâlde yazmamam çok mantıksız gibi gelebilir. Çapa ve Cerrahpaşa bildiğiniz gibi İstanbul'da. İstanbul'da bildiğiniz gibi öğrencilik çok zor ve pahalı. 1000-1500 TL aylık gideri olan öğrenciler varmış. Tıp öğrencisinin kitaplarının da çok pahalı olduğunu biliriz. Aylık bu kadar masrafla bir de devlet üniversitesinde burs almadan okumaya çalışmak bir tarafta dursun. Diğer tarafta vakıf üniversitelerinin rahatlığını da bilirsiniz. Hem okuyorsun hem de üstüne para alıyorsun. Ben bu yüzden bir vakıf üniversitesini tercih ettim.

Şöyle de anlatabilirim. Şimdiye kadar ilkokulu devlet okulunda, ortaokulu özel okulda ve liseyi Türkiye'nin en başarılı devlet okullarından birinde okudum. Geçmişe dönüp şöyle bir baktığımda ise en güzel ve en rahat yıllarımın özel okulda geçtiğini söyleyebilirim.

Şimdi şöyle diyen de olabilir: "Ama vakıf üniversitelerinin TUS başarısına baktığımızda Cerrahpaşa-Çapa gibi okullar TUS'ta daha başarılı, üstelik adı da duyulmuş okullar.". Buna ise cevabım şu şekilde olacaktır: "Hepimiz biliriz ki TUS'ta başarı okuldan çok öğrenciye bağlıdır. Araştırmalarım sonucu elde ettiğim verilere göre TUS başarısı en yüksek tıp fakültesi Tokat'ta. Şimdi soru sorma sırası bende. Niye Cerrahpaşa-Çapa gibi yerler varken adı o kadar da duyulmamış Tokat'taki Gaziosmanpaşa Tıp Fakültesi'nin başarısı daha fazla?" Yine bu soruyu da kendim cevaplamak istiyorum: "Önemli olan üniversite değildir, üniversitedeki hocalar değildir, üniversitenin sunduğu olanaklar değildir; asıl önemli olan öğrencinin kendisidir. Hepimiz biliyoruz, Hacettepe Tıp Fakültesi hep en başarılı öğrencileri alıyor. Fakat neden bu başarılı öğrencilerin bir kısmı TUS'ta kazanamıyor? Neden Sütçü İmam Tıp Fakültesi'ni bize kötü diye göstermeye çalıştılar, fakat en başarılı ilk 10 tıp fakültesi arasına giriyor? Bunları da kendimize sormamız lazım."
    Adı duyulmuş okul meselesine gelirsek ben şahsen tıp eğitimini TOBB ETÜ'de görürsem internetten Harvard'da verilen, Stanford'da verilen Tıp Fakültesi ile alakalı dersleri takip etmeye çalışacağım ve tıp eğitimimi tamamladıktan sonra da Amerika Birleşik Devletleri'ne gidip orada uzmanlığı yapmayı düşünüyorum. Vakıf üniversitesinin bir iyi özelliği de burada ortaya çıkıyor. Tabii ki anladınız, hazırlık eğitimi ve kalitesi. Bir okulun adının duyulmuş olması Türkiye'de çalışmak isteseydim benim için önemli bir olay olurdu. Yurt dışında çalışmak istediğim için sadece Çapa'nın adının yurt dışında tanınabilecek olması aslında çok normaldir. Ne de olsa İstanbul University dediğimiz zaman İstanbul'u bilmeyen fazla kişi olmayacaktır.

TOBB ETÜ seçmemin sebeplerinden birisi de ulaşım imkanlarının çok geniş olmasıdır. Ankara'ya otobüs ile gittiyseniz mutlaka beni anlarsınız. TOBB ETÜ yaklaşık olarak AŞTİ'ye 1 km uzaklıkta.

Yazıyı da biraz uzatmak zorunda kaldığım için kusura bakmayın. İçimden geleni klavyeye döktüm.

Sonucu hâlâ bekliyorum. Bu durumda fazla panik yapmamam gerekir. Siz de bekleme sürecinde benim yaptığım gibi video oyunları oynayabilirsiniz, stresi azaltmaya gerçekten bire bir.

• Dostum ayni benim gibi dusunuyorsun, okulda goruselim :)

Siralaman kac bu arada?

• quote:

Aslında en kötü sıralamam mf3 ten geldi. Fizik 10 yanlış olunca oluyor böyle şeyler. Çapa-Cerrahpaşa'yı bana çok dediler yaz diye. Bunun için kendime göre bir açıklama yapmak istiyorum.
    Çapa-Cerrahpaşa gibi yerler hakkında çok şey okudum ve dinledim. Cerrahpaşa'da kalmak için çok uğraşmak gerektiğini de duydum. O hâlde yazmamam çok mantıksız gibi gelebilir. Çapa ve Cerrahpaşa bildiğiniz gibi İstanbul'da. İstanbul'da bildiğiniz gibi öğrencilik çok zor ve pahalı. 1000-1500 TL aylık gideri olan öğrenciler varmış. Tıp öğrencisinin kitaplarının da çok pahalı olduğunu biliriz. Aylık bu kadar masrafla bir de devlet üniversitesinde burs almadan okumaya çalışmak bir tarafta dursun. Diğer tarafta vakıf üniversitelerinin rahatlığını da bilirsiniz. Hem okuyorsun hem de üstüne para alıyorsun. Ben bu yüzden bir vakıf üniversitesini tercih ettim.

Şöyle de anlatabilirim. Şimdiye kadar ilkokulu devlet okulunda, ortaokulu özel okulda ve liseyi Türkiye'nin en başarılı devlet okullarından birinde okudum. Geçmişe dönüp şöyle bir baktığımda ise en güzel ve en rahat yıllarımın özel okulda geçtiğini söyleyebilirim.

Şimdi şöyle diyen de olabilir: "Ama vakıf üniversitelerinin TUS başarısına baktığımızda Cerrahpaşa-Çapa gibi okullar TUS'ta daha başarılı, üstelik adı da duyulmuş okullar.". Buna ise cevabım şu şekilde olacaktır: "Hepimiz biliriz ki TUS'ta başarı okuldan çok öğrenciye bağlıdır. Araştırmalarım sonucu elde ettiğim verilere göre TUS başarısı en yüksek tıp fakültesi Tokat'ta. Şimdi soru sorma sırası bende. Niye Cerrahpaşa-Çapa gibi yerler varken adı o kadar da duyulmamış Tokat'taki Gaziosmanpaşa Tıp Fakültesi'nin başarısı daha fazla?" Yine bu soruyu da kendim cevaplamak istiyorum: "Önemli olan üniversite değildir, üniversitedeki hocalar değildir, üniversitenin sunduğu olanaklar değildir; asıl önemli olan öğrencinin kendisidir. Hepimiz biliyoruz, Hacettepe Tıp Fakültesi hep en başarılı öğrencileri alıyor. Fakat neden bu başarılı öğrencilerin bir kısmı TUS'ta kazanamıyor? Neden Sütçü İmam Tıp Fakültesi'ni bize kötü diye göstermeye çalıştılar, fakat en başarılı ilk 10 tıp fakültesi arasına giriyor? Bunları da kendimize sormamız lazım."
    Adı duyulmuş okul meselesine gelirsek ben şahsen tıp eğitimini TOBB ETÜ'de görürsem internetten Harvard'da verilen, Stanford'da verilen Tıp Fakültesi ile alakalı dersleri takip etmeye çalışacağım ve tıp eğitimimi tamamladıktan sonra da Amerika Birleşik Devletleri'ne gidip orada uzmanlığı yapmayı düşünüyorum. Vakıf üniversitesinin bir iyi özelliği de burada ortaya çıkıyor. Tabii ki anladınız, hazırlık eğitimi ve kalitesi. Bir okulun adının duyulmuş olması Türkiye'de çalışmak isteseydim benim için önemli bir olay olurdu. Yurt dışında çalışmak istediğim için sadece Çapa'nın adının yurt dışında tanınabilecek olması aslında çok normaldir. Ne de olsa İstanbul University dediğimiz zaman İstanbul'u bilmeyen fazla kişi olmayacaktır.

TOBB ETÜ seçmemin sebeplerinden birisi de ulaşım imkanlarının çok geniş olmasıdır. Ankara'ya otobüs ile gittiyseniz mutlaka beni anlarsınız. TOBB ETÜ yaklaşık olarak AŞTİ'ye 1 km uzaklıkta.

Yazıyı da biraz uzatmak zorunda kaldığım için kusura bakmayın. İçimden geleni klavyeye döktüm.

Sonucu hâlâ bekliyorum. Bu durumda fazla panik yapmamam gerekir. Siz de bekleme sürecinde benim yaptığım gibi video oyunları oynayabilirsiniz, stresi azaltmaya gerçekten bire bir.

imzamı atarım

• quote:

Dostum ayni benim gibi dusunuyorsun, okulda goruselim :)

Siralaman kac bu arada?

Sıralamayı yazdım sanıyordum. Düzenlerken silmişim dalgınlıkla. MF3 sıralamam 1571. İnşallah TOBB ETÜ tutar. İlk 2 tercihim vakıf üniversitesi. TOBB ETÜ'yü yurt dışı olanakları için istiyorum. Tutmazsa da büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağımı sanmıyorum. Ama tutarsa mutlaka görüşelim. Ben hazırlık okumayı düşünüyorum. Malum yurt dışında eğitimimi tamamlama düşüncem var.

Bir önceki uzun yazımı okuyup değerlendirdiğiniz için hepinize ayrıca teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Dostum ayni benim gibi dusunuyorsun, okulda goruselim :)

Siralaman kac bu arada?

Sıralamayı yazdım sanıyordum. Düzenlerken silmişim dalgınlıkla. MF3 sıralamam 1571. İnşallah TOBB ETÜ tutar. İlk 2 tercihim vakıf üniversitesi. TOBB ETÜ'yü yurt dışı olanakları için istiyorum. Tutmazsa da büyük bir hayal kırıklığı yaşayacağımı sanmıyorum. Ama tutarsa mutlaka görüşelim. Ben hazırlık okumayı düşünüyorum. Malum yurt dışında eğitimimi tamamlama düşüncem var.

Bir önceki uzun yazımı okuyup değerlendirdiğiniz için hepinize ayrıca teşekkür ederim.

benim sıralamam 1585 ve ben de tobb tıp yazdım :) umarım gelir.

• quote:

Aslında en kötü sıralamam mf3 ten geldi. Fizik 10 yanlış olunca oluyor böyle şeyler. Çapa-Cerrahpaşa'yı bana çok dediler yaz diye. Bunun için kendime göre bir açıklama yapmak istiyorum.

yazıda haklı bulduğum yerler de var ,haksız bulduğum yerler de.
    Mesala son maddede ulaşım olanakları demişsin.Bu biraz nerden tutarsam , + özelliği artırırım gibi bir şey olmuş.AŞTİ'ye yakın olabilir fakat; kızılay vs.öğrenci mekanlarına da uzak diyebiliriz ne de olsa TOBB Ankara-Eskişehir yolunun oralarda.Sonuçta sürekli üniversitede durmayacaksın , arkadaşlarınla biraz sosyal hayatında olacak buna şöyle bir karşı argüman geliştirebilirsin,sürekli mi takılacam diye ben de sana sürekli AŞTİyi mi kullanacaksın diyebilirim.
    Sondan gidiyorum onun üstünde hazırlık eğitimi ve kalitesi demişsin ,buna gerçekten katılıyorum .TOBB sanırım hazırlığı geçmek için TOEFL istiyordu bu gayet tatmin edici bir şey hazırlık için.Gerek Çapa/Cerrahpaşa veya Hacettepe'de hazırlık bir seviyenin üstüne çıkamıyor.Ben Hacettepe'de hazırlık okumama rağmen gezmek,dinlenme açısından başka bi + yok.Gene olsa gene okurdum orası ayrı da :) , hala ingilizcemi nasıl pre-int/int seviyesinden yukarılara taşıyabilirim diye düşünüyorum .
    Ondan sonra TUS başarılarına değinmişsin , hala TUSta zirvede Hacettepe-Çapa-Cerrahpaşa-Ege-Ankara gibi fakülteler var ve olmaya devam edecektir yalnızca ; senin de dediğin gibi TUS sınavı kişisel çalışmaya baktığı için Sütçü İmam'dan da Çukurova'dan da Gaziosmanpaşa'dan da birinciler çıkıyor ve çıkmaya devam edecektir ama bu başarı kitleler halinde olmayacaktır.Çünkü en başta ,üniversite sınavında , bunun nedeni ortaya çıkıyor.
    İstanbul'da yaşamak pahalı demişsin ve zor demişsin bu bazı noktalarda haklı ,bazı noktalarda haksız bir eleştirme olmuş.O para ile hatta daha az para ile hem Ankara'da hem de İstanbul'da geçinebilirsin ,pahalılık konusunda bir farkları yok .Biri bir noktada pahalı başka bir noktada ucuz.Öğrenci hayatının zorluğuna gelirsek ,İstanbul öğrenci için bir cennet ,Ankara ise öyle olmayabilir ,bir konuda yazmıştım zaten bu noktalar avantaja da dönebilir,dezavantajada.
    Sonuçta ben özel tıplarda yeteri kadar kaliteli bir eğitimin alınabileceğini düşünmüyorum kaliteli devlet tıplarındaki kadar fakat;imkanlar son derece geniş onu da inkar etmiyorum.

• ilk 500den kapatıp buradaki hiçkimse giremezse çok gülerim tüm o tantana boşa gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonelyisland

ilk 500den kapatıp buradaki hiçkimse giremezse çok gülerim tüm o tantana boşa gider

Dur olm agzini hayra ac

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lonelyisland

ilk 500den kapatıp buradaki hiçkimse giremezse çok gülerim tüm o tantana boşa gider

Dur olm agzini hayra ac

büyük ihtimal öyle olacak bence

• lonelyisland L kullanıcısına yanıt
    kesin öyle olacak ama biz tantanaya devam edelim
  • http://strawpoll.me/261966
    arkadaşlar oylarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: parathormon26

kesin öyle olacak ama biz tantanaya devam edelim

Umut fakirin ekmegi

• quote:

Hazırlığı atlarsam tek başıma tıp okuyacağım 1 kişiye 15 profesör düşecek ne dersiniz geçeyim mi

İngilizcen TOEFL i geçecek kadar iyi mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrvttr_fb

quote:

Hazırlığı atlarsam tek başıma tıp okuyacağım 1 kişiye 15 profesör düşecek ne dersiniz geçeyim mi

1 senedir hic ing. bakmadim. Ama 1 ay kassam cok cok rahat gecerim

• quote:

quote:

quote:

İyiymis o zaman

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyiymis o zaman

Aynen dili severim Ne ise yarar bilmiyorum ama tobb tutarsa 2 dil daha ogrenecegim yurtdisina katkisi olur belki...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.