Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tanıtımlarda hiçbir zaman hocaların veya tanıtımı yapan öğrencilerin sözüne güvenme buna sadece tobb değil bütün üniversiteler dahil. Okul sorunsuz pürüzsüz anlatılır, herşeyi geçtim 3,25 gibi bir ortalamanın kolay oldugu aşılanır. Paralı gelenlere 3,5 yapıp burs kazanmanın cok doğal oldugu anlatılır. Bunlar çok doğal şeyler değil, bunları o bölümde okuyan insanlarla konusarak elde edin size daha ayrıntılı bilgi verirler. Gidin ulusları arası ilişkiler bölümüne kaç kişi çap yapıyor diyin isimlerini alın, sonra okulda bulursunuz rahatça onları zaten. Buldunuzda aklınıza ne geliyorsa sorun. 2-3kişiden fazla olcagınıda sanmıyorum

hukuk hocalarına gidin anlatın durumu, kaç kişi çap yapıyor. Çap yaparkenlki sınav notlarını filan

tanıtım günleri her üniversitenin düzmece, kandırmaca ve kandırma yeridir. Yemeyin bu tür şeyleri, tanıtım günlerinden 50metre ileride bölüm öğrencileri var gidin onlarla konusun. Kolay bölüm dediğin yerlerdeki arkadaşlarım biz mühendisler gibi ders çalısıyordu. Bi mühendislik kadar zor değil ama tobb da her bölümde öğrenciyi sıkıyorlar o yüzden zor bölüm

Okulun sitesinden ders programlarına bakın, kaç gün geliceksiniz, off günleriniz hangisi. Çap yaparsan 6staj olayı oluyor heralde bu kadar stajı nasıl halledicen, ne ara mezun olucan bunları tek tek dusunmen gerek. 3,25 yaptım hadi çap yapıyım diyen adam 10kere düşünsün hatta 100kere. Ne ara nefes alıcak normal eğitimde nefes alamıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 9 Temmuz 2014; 16:34:10 >

• kimseyi engellemek adetim değildir.

sonuna kadar tartışırım ama böyle basit espiriler ile laf sokmaya çalışan zihniyet ile uğraşacak vaktim yok.

hayatta başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: öğrenciyizabi

quote:

Orijinalden alıntı: n_mert

quote:

Arkadaşlar merhaba. Çok acil sorularım var hemen cevaplarsanız çok sevinirim.Geçtiğimiz haftasonu okulu tanıtım günlerinde ziyaret etmeme ve kafamda netleştirmiş olmama rağmen etrafımdaki birçok insan yüzünden kafam çok karıştı.Öncelikle okulun %75 uluslararası ilişkiler bölümünü düşünüyorum ama puanım taban puanından yaklaşık 30 puan fazla. Bu yüzden danışman öğretmenlerim ktü,kırıkkale,yalova gibi okulların hukuk fakültelerini yazmamı öneriyorlar. Ama şehir seçen,rahatına düşkün ve kaliteyi seven biri olarak önerilen şehirler bana uygun değil. Sormak istediğim şu, bu okulda uluslararası ilişkilere geldiğimde hukuk fakültesine nasıl geçebilirim? Geçtiğimde bursum aynen devam eder mi? Ya da çift anadal şansım nedir? Hemen bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bölüme geçiş yapmanız imkansıza yakın yatay geçişle olsa bile burssuz hukuk'a geçiş olabilir o da belki. Çift anadal için ise tek şart 4 üzerinden 3,25 ortalama. Zor olduğunu söyleyemem bunu yapmanın ama hukuk çift anadal yapmak için en zor bölümlerden birisi, ders yükünün ağırlığı ve tobbun sisteminden dolayı. Çiftanadala güvenerek gelmenizi önermem yani.

Teşekkür ederim cevabınız için. Yalnız merak ettiğim nokta şu, neden imkansıza yakın? Yani bir ortalama durumu söz konusu değil mi?

Yatay geçiş için ilk olarak kontenjan açılması gerekiyor
    www.etu.edu.tr
    404 - Aradığınız Sayfa Bulunamadı - TOBB ETÜ
    http://www.etu.edu.tr/c/indexcf7c.html?q=en/node/740

Burada geçen yıl açılan kontenjan sayısını görebilirsiniz sayıyla 1. Bunun dışında puanınızın o bölümün taban puanından yüksek olması şartı var. Yani geçen yılın sıralamalarına göre 34400 sıralamanın üstünde olmanız gerekiyor. Son olarak yatay geçiş ile geçiş yaptınığızda bursunuzdan feragat edersiniz. Yani 3.50 ortalama tutturmadığınız takdirde ücretli statüsünde okursunuz. Eğer buna hazırsanız tercihinizi yapın. Sizin için yatay geçiş yönergesini de kopyalıyorum.

Üniversite İçi Yatay Geçiş
    Kontenjanlar ve ilanı
    MADDE 8 – (1) Üniversite içinde yer alan bir fakülte bünyesindeki lisans programlarından aynı veya farklı fakülte bünyesindeki lisans düzeyinde diploma programlarına, ilgili fakültelerin görüşü üzerine Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kontenjanlar dâhilinde yatay geçiş yapılabilir.
    (2) Üniversite içinden yatay geçişlerde öğrencinin ilk iki ders dönemini tamamlamış olması gerekir. Üniversite içinden yatay geçiş, lisans diploma programlarının sadece üçüncü ve beşinci ders dönemine yapılabilir.
    (3) Üniversite içi yatay geçiş kontenjanları her bir diploma programı için, üçüncü ve beşinci ders dönemleri itibarıyla iki grup halinde ilan edilir. Her bir guruba ait kontenjan, kontenjan ilan edilen yıl için ÖSYM Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının yüzde 15’ini geçmeyecek biçimde belirlenir.
    (4) Üniversite içi yatay geçiş kontenjanları, ilgili diploma programının son dört yıla ait taban puanları ve Üniversite içi yatay geçiş şartları, son başvurunun kabul edileceği günden en az 15 gün öncesinde Üniversitenin internet sayfasında ilan edilir.
    Geçiş şartları
    MADDE 9 – (1) Üniversite bünyesindeki lisans düzeyinde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının (öğrencinin merkezi sınava girdiği yıldaki) taban puanından az olmaması şartı aranır. Ancak, öğrencinin geçmek istediği diploma programının merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla taban puanının mevcut olmaması durumunda bu taban puanın oluştuğu ilk yıl değerlendirmelerde esas alınır.
    (2) Öğrencinin, yatay geçiş yapmak istediği dönem öncesindeki tüm müfredat derslerinin kredi itibarıyla yüzde 85’ini almış olması gerekir.
    (3) Öğrencinin, kayıtlı olduğu lisans programının yatay geçiş öncesinde aldığı tüm derslerini başarmış olması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.75 olması gerekir.
    (4) Üniversitenin bir programında burslu kontenjan dâhilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler yatay geçiş yaptıklarında burslarından feragat etmiş sayılırlar.

• tobb iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancub

%75 burslu psikoloji düşünüyorum. daha önce de yazmıştım, psikoloji bölümü henüz çok yeni olduğundan tercih etme falan demişlerdi. bugün okula gittim, baya övdüler. ben ordaki ilgiliyi beğendim. yazın okul olması da benim için sorun değil. çünkü biz zaten yılda 1 hafta tatile çıkan insanlarız yani. 3 ay da olsa evde yatıyorum o 3 ay boyunca. okulun uzun olması dışında başka problemler nelerdir ? genelde sosyal hayat yok falan yazmışlar bununla kastedilmek istenen nedir tam olarak ? diğer üniversitelerde nasıl bir sosyal hayat var da burda yok ? örnekler üzerinden anlatırsanız sevinirim.

TOBB'un yeni bölümlerinden birisinden mezun olmak üzere olan bir öğrenci olarak kararını çok dikkatli vermeni öneririm. Yeni bölümlerde ilk öğrenciler biraz denek olurlar, sistem oturana kadar sizin üzerinizde denenir, sayıca az olduğunuz için dışardan hoca getirmek zor olur vs. vs.
    Ama tabi bunun olumlu yanlarıda vardır, sayıca az olduğunuz için stajlarda istediğiniz yere yerleşmeniz daha muhtemel olur, hocalarla ilişkiniz yeni öğrencilerden farklı olur ve sizin başarınız bölümün başarısını etkileyeceği için size ayrıca bir önem verilmesi ihtimali doğar.

Yeni bölümler açıkçası biraz kumara benzer açıkçası. Eğer diğer tercih opsiyonların arasında ilgini çeken bir yer varsa onlarıda düşün. Ama kişisel fikrim, eğer diğer opsiyonlarını gerçekten sevmediysen, bunun oynanabilecek bir kumar olduğu yönünde. Sonuçta tıp bölümü yeni açıldı, okulun elinde bir hastane var ve akademik kadronun gelişmesini sağlayacak hocalarda var İhsan Sezal gibi.

• Herkese merhaba inşallah bizde tobb lu olacağız yalnız bazı endişelerim var ben anadolu lisesi mezunuyum ingilizcem pek iyi değil toefl hakkında çok şey duydum ve hazırlığı geçemem aileme 1 sene daha yük olmayım diye yazmak istemiyorum birde ankarada bir ingilizce kursu tobb hazırlık grubu açmış buna gitsem kesin geçermiyim yazacağım bölüm işletme
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: n_mert

quote:

Arkadaşlar merhaba. Çok acil sorularım var hemen cevaplarsanız çok sevinirim.Geçtiğimiz haftasonu okulu tanıtım günlerinde ziyaret etmeme ve kafamda netleştirmiş olmama rağmen etrafımdaki birçok insan yüzünden kafam çok karıştı.Öncelikle okulun %75 uluslararası ilişkiler bölümünü düşünüyorum ama puanım taban puanından yaklaşık 30 puan fazla. Bu yüzden danışman öğretmenlerim ktü,kırıkkale,yalova gibi okulların hukuk fakültelerini yazmamı öneriyorlar. Ama şehir seçen,rahatına düşkün ve kaliteyi seven biri olarak önerilen şehirler bana uygun değil. Sormak istediğim şu, bu okulda uluslararası ilişkilere geldiğimde hukuk fakültesine nasıl geçebilirim? Geçtiğimde bursum aynen devam eder mi? Ya da çift anadal şansım nedir? Hemen bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bölüme geçiş yapmanız imkansıza yakın yatay geçişle olsa bile burssuz hukuk'a geçiş olabilir o da belki. Çift anadal için ise tek şart 4 üzerinden 3,25 ortalama. Zor olduğunu söyleyemem bunu yapmanın ama hukuk çift anadal yapmak için en zor bölümlerden birisi, ders yükünün ağırlığı ve tobbun sisteminden dolayı. Çiftanadala güvenerek gelmenizi önermem yani.

Teşekkür ederim cevabınız için. Yalnız merak ettiğim nokta şu, neden imkansıza yakın? Yani bir ortalama durumu söz konusu değil mi?

Uluslararası ilişkiler için 3.25 ortalama yapmanın zor olduğunu düşünmüyorum. Çünkü makine müh. okuyup elektrik elektronik ile çift anadal yapan 4 kişi tanıyorum kendi dönemimde ki uluslararası ilişkilerde bu ortalamayı yapmak makineye göre daha kolaydır diye düşünüyorum. Ancak hukuk zor bir bölüm çap yapacak ortalaman olsa bile hukuk ile uluslararası ilişkileri bir arada götürmen senin için çok zor olur.

• n_mert N kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. bir de ders olara değil de sosyal imkanlar bakımından eleştiri yapılıyor genelde. bu konuda fikriniz var mı ? diğer okullarda sosyal imkan olarak ne var da burda yok ? nasıl bir sosyal hayat beklentisi içinde öğrenciler ? teşekkürler.
  • quote:

teşekkürler. bir de ders olara değil de sosyal imkanlar bakımından eleştiri yapılıyor genelde. bu konuda fikriniz var mı ? diğer okullarda sosyal imkan olarak ne var da burda yok ? nasıl bir sosyal hayat beklentisi içinde öğrenciler ? teşekkürler.

Koç Üniversitesi kampüsü:
    Koç Universityyoutube
    Koç University From the Sky!
    http://www.youtube.com/watch?v=JPWvMHmkhcU

Odtü kampüsü:
    omeryagizyoutube
    ODTÜ'DE BAHAR (Spring scenes from METU Campus - Ankara, Turkey)
    http://www.youtube.com/watch?v=AqQYHbC2WYo

Bilkent kampüsü :
    GoStudyinTurkeyyoutube
    Bilkent University
    http://www.youtube.com/watch?v=5JIDMxPZs7I

Hacettepe Kampüsü:
    Can Özdemiryoutube
    Hacettepe University From Birds - HÜDRO
    http://www.youtube.com/watch?v=Ld6j7HBLFBo

TOBB ETÜ'nün binası:  ##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU #####

İlk olarak yukarıda görebileceğin gibi kampüs yok.
    Öğrenci kulüpleri aktif değil.
    Tatil zamanları çok ters ve yetersiz, diğer okullarda arkadaşların tatildeyken sen büyük ihtimalle vizelerle uğraşıyor oluyorsun.
    Bahar şenliği yok.
    Öğrenci konseyinin yaptığı tek iş tur acentası gibi yurtdışı turların reklamını yapmak e-mail yoluyla.

İlk düşündüğümde aklıma gelen eksiklikler bunlar.

• Bu öğrenci konseyini kim seçiyor anlamıyorum hiçbir icraatlarını göremedim. Okulda sadece asat birşeyler yapmaya çalışıyor en azında aşure falan yiyoruz güzel oluyor :D. Bence öğrenci konseyi bütün suçu okula atmaktan vazgeçip birşeyler yapmaya çalışmalı asat nevruzda iyi kötü bir adam getirdi şarkı söyletti. Bence öğrenci konseyi de bunu rahatlıkla yapabilir. Sosyalleşme konusunda okul kadar biz yani öğrenciler de suçluyuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrAslanfatih -- 9 Temmuz 2014; 22:03:00 >
  • Ya sanki ulkemizde 50-60 tane gidilesi universte var da bu üniversiteye gidilmez diyoruz
    Kaç tane alternatifi var? En fazla 5-6 tane. Belli aksaklıkları vardır diğer okullarda var ama eğitim olarak belli bir düzeye çıkmışlar işte bu bence tercih sebebi olabilir zaten şehir içinde bi üniversite kampüse bağımlı değilsiniz bence bu da avantajdır
    Eğer bu universite okursam da her seyden sikayet edebilirim ama kampüs kucuk veya 3 donem okul tatil yok diye kesinlikle şikayet edilemez sanki kayıtta bunlar inkar ediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makaroncu -- 9 Temmuz 2014; 22:44:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraya giden 2 tanıdığım bırakıyor şuan başka yerlere geçeiyorlar. burda okuyan lise arkadaşım resmen hayattan soğudu. Daha doğrusu Tobb'a gidip de memnun olan birini görmedim. tercih ederken bunları göz önünde bulundurun genç arkadaşlarım.
  • Arkadaşlar TOBB ETÜ'nün IOS ve Android uygulamaları çıktı. Mustafa İsmail ALKAN adlı okuldaşımızın katkılarıyla gerçekleştirilen uygulamaları ben çok faydalı buldum. Ders programını kaydedip saklayabildiğiniz gibi, dersliklerle ilgili bilgiler, hocaların verdiği dersler, okul tarafından yayınlanan duyurular gibi TOBB ETÜ sistemi üzerinden yayınlanan içeriklere ulaşabiliyorsunuz.

Android telefonlar için :

IPHONE'lar için:
    itunes.apple.com
    Connecting to the iTunes Store.
    https://itunes.apple.com/tr/app/tobb-etu/id891329323?mt=8

• ARKADAŞLAR İNANIN BURADA YAZANLARI GÖRÜNCE DAYANAMADIM ÜYE OLUP YAZMAK İSTEDİM. LÜTFEN KENDİNİ BELLİ BİR DİSİPLİNE SOKMAYI BAŞARAMAYAN, HAYATI BOYUNCA HİÇ ZORLUK GÖRMEMİŞ, DOĞRU DÜZGÜN DERS ÇALIŞMAMIŞ, ÜNİVERSİTEYİ GEZİP TOZMAKTAN, ORTAMLARA AKMAKTAN İBARET GÖREN İNSANLARIN BURADA GELİP EGOLARINI TATMİN EDERCESİNE YAZDIKLARINA İTİBAR ETMEYİN ! EĞER DÜZGÜNCE OKUYACAKSANIZ TOBB ETÜ SİZE İYİ İMKÂNLAR SUNAN BİR ÜNİVERSİTEDİR. AMA BEKLENTİNİZ EĞİTİMDEN ZİYADE FARKLI YÖNLERDEYSE BU OKULU TERCİH ETMEYİNİZ.

DİKKAT ETTİYSENİZ HERKES SOSYAL HAYAT BİLMEM NE SAÇMALIKLARINDAN DEM VURUYOR. BU İNSANLAR ERGENLİKLERİNDE AMERİKAN PASTASI SERİSİNİ İZLEYİP BÖYLE BİR ÜNİVERSİTE YAŞAMI HAYAL ETTİĞİNDEN, BELKİ DE KENDİ BECERİKSİZLİKLERİNDEN SÜREKLİ OKUL İLE İLGİLİ OLUMSUZ YORUMLARINI PAYLAŞARAK KENDİ İÇLERİNİ SOĞUTUYORLAR. BU İNSANLAR HAYATLARI BOYUNCA HİÇBİR ŞEYİ BEĞENMEMİŞ, HER ŞEYE BİR KULP BULMUŞ İNSANLAR. NE OLURSA OLSUN MUTSUZ OLACAKLAR. BÖYLELERİNE İTİBAR ETMEYİN.

ONUN DIŞINDA BURADA YAZILANLARIN HİÇBİRİNE KATILMIYORUM. NEYMİŞ EFENDİM KAMPÜS YOKMUŞ. E YOK ZATEN BUNU HERKES BİLİYOR. BİR ÜNİVERSİTEYİ ÜNİVERSİTE YAPAN BİNASI YA DA KAMPÜSÜ YA DA YEŞİLLİĞİ DEĞİLDİR. ÜNİVERSİTEYE İTİBAR KAZANDIRAN, HOCALARIDIR, ÖĞRENCİLERİDİR.

TOBB'UN EN ŞANSIZ OLDUĞU TARAFI KENDİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN BU KADAR ACIMASIZ BİR ŞEKİLDE SÜREKLİ ELEŞTİRİLMESİ.

• quote:

Orijinalden alıntı: lexuss

buraya giden 2 tanıdığım bırakıyor şuan başka yerlere geçeiyorlar. burda okuyan lise arkadaşım resmen hayattan soğudu. Daha doğrusu Tobb'a gidip de memnun olan birini görmedim. tercih ederken bunları göz önünde bulundurun genç arkadaşlarım.

Sırf kötülemek için gelen özellikle de farklı üniversitelerden gelen yanlı arkadaş. Hadi git buradan da tatilini yap hayatını yaşa.
  • n_mert N kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, son bir şey sorucam. hocalar acaba burslu öğrenciye farklı diğer öğrencilere farklı davranıyor mu ? mesela tam burslu öğrencilerle daha fazla ilgilenme durumu var mı acaba?
  • rapper21 R kullanıcısına yanıt
    Makine mühendisliği okurken seçmeli derslerini -Otomotiv mühendisliği,İçten yanmalı motorlar,Sistem mimarisi,kontrol ve otomasyon,kaynak,kalıp- gibi dersler seçersen Otomotiv mühendisi kadar bilgi sahibi olursun..Ayrıca sen her türlü fabrika da çalışırsın,mesela doğalgaz borusu üreten fabrikada makine mühendisine ihtiyaç var buzdolabı üreten fabrikada da...
  • quote:

teşekkürler, son bir şey sorucam. hocalar acaba burslu öğrenciye farklı diğer öğrencilere farklı davranıyor mu ? mesela tam burslu öğrencilerle daha fazla ilgilenme durumu var mı acaba?

hocalar kimin burslu olup olmadığını bilmez bile.
  • Sanırım bu sene bende geleceğim ETÜ E.E ye. Bu arada RAİDERS'e girmek zormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucredia -- 11 Temmuz 2014; 17:02:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucredia

Sanırım bu sene bende geleceğim ETÜ E.E ye. Bu arada RAİDERS'e girmek zormu?

çok zor değil öyle. Biraz yetenekli veya azimliysen rahat girersin.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.