Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    haklısın bu daha doğru bir ifade olmuş
  • -Konukevinde yer bulma sıkıntısı çekiliyor mu ? Yani tam kapasiteye yakın mı ?
    -Ben 6 Eylülde okula kayıt olsam, aynı tarih konukevine de kayıt olsam kayıt olduktan hemen sonra kalabilecek miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eszalesk -- 11 Ağustos 2013; 0:43:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eszalesk

-Konukevinde yer bulma sıkıntısı çekiliyor mu ? Yani tam kapasiteye yakın mı ?
    -Ben 6 Eylülde okula kayıt olsam, aynı tarih konukevine de kayıt olsam kayıt olduktan hemen sonra kalabilecek miyim ?

kapasitede bi problem olmaz.
    ikinci soruyu bi okulu arayıp sorun derim hocam sonra sıkıntı çekmeyesiniz
  • On kayit falan yok degil mi

• cchokoboy kullanıcısına yanıt
    ön kayıt var. bir dönem önceden alacağın dersleri seçmeni, böylelikle kesin kayıt döneminde kontenjan engeline takılmamanı sağlıyor.
  • sorulan bir kaç soruyu cevaplamaya çalışayım.

-yeni kayıt olan öğrenciler için ön kayıt yok.

-hazırlıkta 2 sene kalırsanız okul size 1 sene daha şans veriyor ama bu sürede hazırlık sınıflarına devam edemiyorsunuz okul ücretinin %25 lik bir kısmını ödeyerek okulun yaptığı sınavlara girmeye devam edebiliyorsunuz. Eğer ki bu senenin sonunda da geçemezseniz okulla ilişiğiniz kesiliyor.

-konuk evinin kapasitesi erkek tarafı için her geçen gün doluyor ancak yeni kayıtlar için her zaman yer ayrılır; büyük ihtimalle 2. ve 3. katlarda ki odalarınız hazırlanmıştır. kayıt olduğunuz günden itibaren konuk evinde kalmaya başlayabilirsiniz. ama kayıt günü öncesinde yurda kayıt şansınız da yok maalesef.

başka sorularınız varsa da cevap vermeye çalışırım
  • bölümler arası gecis varmı okulda
  • quote:

Orijinalden alıntı: cchokoboy

bölümler arası gecis varmı okulda

Yatay geçiş ile teorik olarak mümkün ama gerçekte yapan kimseyi görmedim veya tanışmadım.
  • 3.5 ortalama yapınca %100 burslu olma imkanı var,
    peki bu sene %75 burs imkanı geldi,buna geçmek için bi imkan verirler mi (mesela 3.25 falan)
  • Dikey geçiş sınavıyla bu üniversiteye yerleşen kimse yokmu ya.. kaçıncı sınıftan başlattıklarını öğrenemedim bir türlü.
  • escober12 kullanıcısına yanıt
    Hayır öyle bişey yok
  • Arkadaşlar TOEFL'dan bu kadar korkmayın.Sene başında benimde gözümü korkutmuşlardı.o yüzden sınavı doğru düzgün bile çözmemiştim.3 puanla C kurunu kaçırdım tüm sene okula geldim.Ne olursa olsun anlayabildiğiniz kadar yapın,asla bırakmayın sınavı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magdur_Insan -- 14 Ağustos 2013; 0:12:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: escober12

3.5 ortalama yapınca %100 burslu olma imkanı var,
    peki bu sene %75 burs imkanı geldi,buna geçmek için bi imkan verirler mi (mesela 3.25 falan)

yok hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirhra

Ben de yeni kayıt olacak TOBB'lulardanım bu ders seçme olayı falan hazırlıkta da var mı? Yani saatlere falan ayarlama yapabiliyor muyum? Yapamıyorsam hazırlıkta saat kaçtan kaça kadar sürüyor dersler?

Hazırlık için sene başındaki sınavlardan başka bişey yapmana gerek yok.O sınavlara göre seviyen belirleniyor ve devam ediyorsun.
    Hazırlık hakkında detaylı bilgi bu konuda mevcut.
  • 2012 Bilgisayar Müh. Beni de ekleyebilirsiniz.

• 2012- uluslararası ilişkiler.

benim bildiğime ve ösym kılavuzunda yazana göre hazırlıkta hangi üniversitede olursa olsun 2 yıl başarısız olursanız aynı bölümün türkçe olduğu başka bir üniversiteye gönderilirsiniz ama bunda kontenjan aranıyor mu bilemiyorum.

hazırlıktan gözünüz korkmasın bence. ingilizcemin çok kötü olmadığını ama çok da iyi olmadığını bilerek girdim ben sınavlara. af demek hiçbir şey bilmeyen ya da çok çok basit ingilizce bilen demek okul için. ben b kuundan başladım ve toefl dan 407 almıştm. yani 2 soru daha çözemesem a kurunda kalıyordum ve tek seferde 527 yle geçtim. ekstra bir çaba göstermedim ama yıl içinde "daha çok var hallederiz" modunda dolaşmayın. grammar olarak eksiğiniz varsa main course ları kaçırmayın. özellikle ilerleyen dönemlerde ağırlaştığı için telafisi çok zor oluyor. reading&writing dersinin bence en önemli kısmı writing di. essay türünü kaçırırsanız o türün quiz ya da midterm de çıkma olasılığı çok yüksek ve hiçbir skilde derste dinlemeniz kadar anlamıyosunuz. listening&speaking dersi bence çok boş bir dersti. sadece zaman geçirmek, kelime öğrenmek için uydurulmuş bir ders. son dönemdeki eksta toefl listening exercise ları hariç bir faydasını görmedim. ben olsam devamsızlığımı bu derste kullanırım. şahsen öyle yaptım ve hiç pişman değilim.

devamsızlığınızı en baştan tüketmeyin; dönemin sonuna doğru çok bunalıyorsunuz ve o devamsızlıklara çok ihtiyacınız olacak emin olun. ben en baştan tüketmiştim ve kullanmayan bazı arkadaşlar sınav olmadığı hafta haftasonlarını birleştirip kendilerine 9 gün tatil ayırdılar. aşka şehirden geliyorsanız sizin için de iyi olabilir bu. gider ailenizi görürsünüz, kafanızı rahatlatırsınız.

bir de toeflda rahat olun. kendinizi kasmayın. sınavda millet öss gibi terliyordu. beyninizi rahatlatın geçeceğinize inanın. 447 yle b kurunda kalıp, bütün denemelerden 550+ puan çıkarıp temmuzda stresten 497 de kalan arkadaşlarım var onlardan olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi persephonehades -- 17 Ağustos 2013; 13:07:09 >

• okulun yurdunda kalan var mı?
  • Türk Dili ve Edebiyatı 2013 girişliyim :)
  • quote:

okulun yurdunda kalan var mı?

buyrun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

okulun yurdunda kalan var mı?

buyrun hocam

hocam yemek olayını nasıl hallediyorsun acaba,bide bu abur cubur falan atıştırmalık şeyleri nerden alabiliz o civarda.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.