Şimdi Ara

TOBB ETÜ Bilgisayar mühendisliği bilgisi olan var mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
10
Favori
17.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence yerinde bir zorluğu var. Herkes yüksek lisans yapmamalı. Akademik düşünen veya çok iyi adamlar yapmalı. Okulun amacı kaliteli mühendis yetiştirmek. Yoksa şimdi bazı okullar var, şimdi milleti sinirlendirmek için söylemek istemiyorum, yurt dışında yüksek işini kolaylaştırmak için eğitimini dandiklestirip itibar kaybeden ki bu okullar çok iyi olarak bilinir geçinen okullar. Ayarında zor eğitim itibar getirir yani. Bak şimdiden herkesin dilinde okulun zorluğu :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tobb mezunuyum. Kardeşim de şuan bilgisayarında okuyor. Yarın sınavı var :) türkiyenin en zor bölümlerinden biri malesef. Hazırlığı geçebilirsen tabi. Hazırlıkta da kalma oranı çok yüksek. Yurtlar süper. Otelden farksız. Staj imkanları çok iyi. Appleda ve ibmde staj yapan arkadaşlarım var. 2 kişi appleda 3 kişi ibmde işe başladı bu sene. Erasmus çok kolay. Başvuran gidiyor diyebilirim. İsviçrede ben yaptım. 65 kişilik bölümde 20'kişi erasmusa çıkmıştır. Lisansda olmasa yüksek lisansda. Hocalar kaliteli ama dediğim gibi dersler zor. Ayrıca 3 dönem bu nedenle gezmeyi tozmayı unut. Eylül ilk haftası başlar ağıstos sonu dersler biter. Akedemik takvimden de ne kadar yoğun olduğunu görebilirsin. Öğrenci kitlesi bence çok kaliteli. Siyaset olmaz. Herkes işinde güçünde herkes bir girişim peşinde. Bir kısmı aşırı zengin diğer kısmı baya burs alıyor. Yani nezih genel olarak. Okul genel olarak saç yoldurur onu da söyleyeyim. İtüye odtüye zor diyen buraya hiç gelmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 6 Ağustos 2018; 21:45:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkey

Bence yerinde bir zorluğu var. Herkes yüksek lisans yapmamalı. Akademik düşünen veya çok iyi adamlar yapmalı. Okulun amacı kaliteli mühendis yetiştirmek. Yoksa şimdi bazı okullar var, şimdi milleti sinirlendirmek için söylemek istemiyorum, yurt dışında yüksek işini kolaylaştırmak için eğitimini dandiklestirip itibar kaybeden ki bu okullar çok iyi olarak bilinir geçinen okullar. Ayarında zor eğitim itibar getirir yani. Bak şimdiden herkesin dilinde okulun zorluğu :)

3.5 üstü ortalamayı çalışan yapabilir mi yani bilgisayar gibi okulun en zor diye bilinen bölümünde ? Ben hocaların bilerek düşük vermesinden korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

Tobb mezunuyum. Kardeşim de şuan bilgisayarında okuyor. Yarın sınavı var :) türkiyenin en zor bölümlerinden biri malesef. Hazırlığı geçebilirsen tabi. Hazırlıkta da kalma oranı çok yüksek. Yurtlar süper. Otelden farksız. Staj imkanları çok iyi. Appleda ve ibmde staj yapan arkadaşlarım var. 2 kişi appleda 3 kişi ibmde işe başladı bu sene. Erasmus çok kolay. Başvuran gidiyor diyebilirim. İsviçrede ben yaptım. 65 kişilik bölümde 20'kişi erasmusa çıkmıştır. Lisansda olmasa yüksek lisansda. Hocalar kaliteli ama dediğim gibi dersler zor. Ayrıca 3 dönem bu nedenle gezmeyi tozmayı unut. Eylül ilk haftası başlar ağıstos sonu dersler biter. Akedemik takvimden de ne kadar yoğun olduğunu görebilirsin. Öğrenci kitlesi bence çok kaliteli. Siyaset olmaz. Herkes işinde güçünde herkes bir girişim peşinde. Bir kısmı aşırı zengin diğer kısmı baya burs alıyor. Yani nezih genel olarak. Okul genel olarak saç yoldurur onu da söyleyeyim. İtüye odtüye zor diyen buraya hiç gelmesin

Buda bir arkadaşla dünkü konuşmam

TOBB ETÜ Bilgisayar mühendisliği bilgisi olan var mi

Kardeşiniz stajını nerde yaptı yada yapacak ? Apple da işe girenler hangi ofisinde işe girdi siz nerde çalışıyorsunuz hocam ?

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    www.etu.edu.tr
    Mezunumuz Volkan Keleş Apple'da İşe Başlıyor - TOBB ETÜ
    https://www.etu.edu.tr/tr/haber/mezunumuz-volkan-keles-ortak-egitimini-yaptigi-apple-da-ise-basladi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayar okulun en zor bölümü filan değil sadece kalma oranı okulun en yüksek bölümü. Okulun en zor bölümü elektrik. Bölüm başkanları gaza gelip bunlara konuşuyor onlar da okulun en zor bölümü biziz diye dolaşıyor bu arada evet yapabilirsin ama bayağı çalışman gerekecek. Neden akademik mi düşünüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visioneer -- 27 Haziran 2017; 14:25:30 >
  • İTÜ Tobb u geçer diyorsun öyle mi? Bizim arkadaş bu dönem 2.4 ortalama ile BMW ye staja gitti. Sormadan söyleyim: Hayır torpil filan yok. Çok gözünüzde büyütmeyin bazı şeyleri. Zira büyütmenizin sebebi bu tarz şeyleri gormemeniz, gormemenizin sebebi de "Itu nun Tobb dan her türlü iyi olması" değil mi geçiniz Efendim artık bunları gözlerinizi açınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visioneer -- 27 Haziran 2017; 14:33:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bilgisayar okulun en zor bölümü filan değil sadece kalma oranı okulun en yüksek bölümü. Okulun en zor bölümü elektrik. Bölüm başkanları gaza gelip bunlara konuşuyor onlar da okulun en zor bölümü biziz diye dolaşıyor bu arada evet yapabilirsin ama bayağı çalışman gerekecek. Neden akademik mi düşünüyorsun?

Abd ye yerleşip Google Apple Facebook vb yerlerde çalışmak için

• Nasıl değil,yapmayın etmeyin elecilerin gazına gelmeyin asıl :D
    Bölümde 3 üstü ortalaması bulunan adam sayısı ve mezun olma oranına bak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Risni -- 27 Haziran 2017; 15:1:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebigbang1938

1-Peki is dünyasındaki itibari nedir? Adını ilk kez bu sene duydum. Hatta anne babama söyleyince o ne biçim okul felan oldular

2-Staj imkanlarının güzel olduğunu ve bizzat kendilerinin ayarladiklarini okudum. Bahsedildiği kadar güzel midir, en azından sizde benim gibi böyle duyumlar aldınız mı?

3-Okurken Erasmus veya başka bir şeyle kesinlikle yurtdışına çıkacağım. Okulun kendi programları var mi veya bu konuda yardımcı oluyorlar mı?

1- TOBB yani daha ne denir ki. Bir cok firma ve sirketle anlasmalari var. Halk arasinda bir bilkent koc ya da sabanci kadar populerligi yok ama onlarla yarisabilecek duzeyde kaliteli.

2 - Su anda bir akrabam var stajini yurt disinda yapiyor. Anlastiklari bir firma var orada yapiyor. Ucret de aliyor.

3- erasmus icin TOEFL dan yeterli puan ve ort yuksek olmasi gerektigini biliyorum.

• quote:

Bilgisayar okulun en zor bölümü filan değil sadece kalma oranı okulun en yüksek bölümü. Okulun en zor bölümü elektrik. Bölüm başkanları gaza gelip bunlara konuşuyor onlar da okulun en zor bölümü biziz diye dolaşıyor bu arada evet yapabilirsin ama bayağı çalışman gerekecek. Neden akademik mi düşünüyorsun?

Elbetteki her bölüm kendi içinde zor ama okulun en zor bölümünün tıp olduğunu düşünüyorum 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: thebigbang1938

1-Peki is dünyasındaki itibari nedir? Adını ilk kez bu sene duydum. Hatta anne babama söyleyince o ne biçim okul felan oldular

2-Staj imkanlarının güzel olduğunu ve bizzat kendilerinin ayarladiklarini okudum. Bahsedildiği kadar güzel midir, en azından sizde benim gibi böyle duyumlar aldınız mı?

3-Okurken Erasmus veya başka bir şeyle kesinlikle yurtdışına çıkacağım. Okulun kendi programları var mi veya bu konuda yardımcı oluyorlar mı?

Bu soruları cevaplamanız mümkün mü?

Ayrıca 4-) Üniversitenin b mühendisliği hakkında kişisel olarak belirtmek istediğiniz önemli bir artı eksi var mı?

• TOBB'da okuyan arkadaşım var ramazanda görüşemedik ama itülü arkadaşlarımdan daha memnun.

istanbul > ankara olduğu için itü ön planda sanki.onun dışında tobb > itü
  • Tabiki cevaplayim not ortalamami merak edenler olmus 3.56 ile bitirdim yuksek lisans ise 3.92 okuldaki elektrik ve bilgisayarcilarin ortak aldigi ders olan mantiksal devre tasarimi dersinin labini 3 donem ders olarak anlattim. En cok kalinan ders oldugu icin biraz ogrencilerin on yargili oldugunu biliyorum. Neyse cevaplara geceyim

1- is dunyasinda itibari vardir cunku tobb'a bagli bir cok kurum tarafindan taninan bir okul ayrica savunma sanayi firmalarinin hepsiyle birlikte calisiyor. Ben lisanstayken aselsan ile ortak calisilan bir cok projede gorev yapmistim. Radar sinyal isleme konusunda..

2- staj imkanlari guzel asgari ucret aliyorsunuz benim staj yaptigim donemlerde 1100 civari idi suan daha da yuksek kazaniyorsunuz. Tum donem staj yaptiginiz icin calisan gibi davraniyorlar size firmalarda. Ben sahsen 2 stajimi tai'de yapmistim ve oradaki insanlarla hala gorusuyoruz bulusuyoruz is arkadaslarimdir hepsi. Stajlarin her biri 3.5 ay suruyor.

3- erasmus hem staj hem de egitim olarak yapilabiliyor ve okul tarafindan destekleniyor.

4- ELE bolumu, makine bolumu ve bilgisayar bolumu oldukca iyidir. Okulun egitimden yana pek bir problemi yok ancak kampus belki tatmin etmeyebilir herkesi okulu gezmeden yazmayin sonra kucuk diye cok sikayet ediliyor

• İkinci sınıfta bölümümü bıraktım. tobb etü bilgisayarda idim. Özet olarak okul sistem olarak iyi düşünülmüş fakat pratiğe dökme konusunda rezalet. staj konusunda torpil yüzünden bölüm birincisi arkadaşım açıkta kalıyordu-farklı bir bölümde kendisi-. hazırlık kısmına zor diyenler oluyor ben buna katılmıyorum. Tek dönem hazırlık okuyup kitap açmadan toefl'ı verdim. Çok çalışan biriyseniz tobb etü sizi en yukarıya taşır fakat ortalama biriyseniz kaybolur gidersiniz... varsa sorularınız yanıtlayabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çelik.

İkinci sınıfta bölümümü bıraktım. tobb etü bilgisayarda idim. Özet olarak okul sistem olarak iyi düşünülmüş fakat pratiğe dökme konusunda rezalet. staj konusunda torpil yüzünden bölüm birincisi arkadaşım açıkta kalıyordu-farklı bir bölümde kendisi-. hazırlık kısmına zor diyenler oluyor ben buna katılmıyorum. Tek dönem hazırlık okuyup kitap açmadan toefl'ı verdim. Çok çalışan biriyseniz tobb etü sizi en yukarıya taşır fakat ortalama biriyseniz kaybolur gidersiniz... varsa sorularınız yanıtlayabilirim.

Torpil mevzusunu bende duydum ama yukardaki arkadaş torpilsiz intel ibm gibi yerlere gidenler olduğunu söylüyor.

Hangi konularda pratikte kötü ?

Torpil mevzusu Tobba ve Tobbla ilgili olan bir durum değil,bu konuda bence tartışılmamalı.Okulun öğrenci işleri ve bazı hocalar bence yardımsever değil, dönem uzatsanız da staj erteletme durumlarında çok uğraştırıyor.Açıkçası okulu idari işleyiş olarak bende pek beğenmiyorum.Toefl bende çok rahat geçtim ancak bu çok kolay demek değil.2 senede veremeden okul değiştiren arkadaşımda var ama az biraz altyapınız varsa kesinlikle zor değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Risni -- 27 Haziran 2017; 21:28:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awenera

Torpil mevzusu Tobba ve Tobbla ilgili olan bir durum değil,bu konuda bence tartışılmamalı.Okulun öğrenci işleri ve bazı hocalar bence yardımsever değil, dönem uzatsanız da staj erteletme durumlarında çok uğraştırıyor.Açıkçası okulu idari işleyiş olarak bende pek beğenmiyorum.Toefl bende çok rahat geçtim ancak bu çok kolay demek değil.2 senede veremeden okul değiştiren arkadaşımda var ama az biraz altyapınız varsa kesinlikle zor değil.

okulun eğitimi türkçe olduğu için ingilizceyi hazırlıktan sonra unutma gibi bir durum varmı ? keşke %100 ingilizce olsaymış
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Risni -- 12 Şubat 2020; 22:49:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awenera

Öncelikle objektif olarak şunu söyleyim Türkiye'de herhangi bir üniversite mezunu olup ta özel uğraşın olmadan Amerika da Yüksek Lisans ve Doktora seviyesine yeterli olacak bir dil seviyesiyle çıkma şansın yok.Bilkent te Boun da dahil buna.Alacağın ingilizce yurtiçi yeterli olur ancak yurtdışı için mutlaka kendini geliştirmelisin.Sorunun cevabına gelirsek bölümde mesleki ingilizce dersleri olsa da bence mutlaka unutuluyordur tabi.

hocam tobb bilgisayar %100 mü itü ingilizce mi sence ? itü nün isim, şehir ve kampüs olarak avantajı varken tobb u seçersem ailemin yanında kalırım ayrıca 400tl burs almış olurum bunun yanında tobb un eğitim kalitesi ve 3 dönem olması gibi avantajları var ama üniversite birazda sosyallik değilmidir sizce ? hayatının en güzel 5 yılını 12 ay bir binada okuyarak geçirmek istemez heralde kimse ama bilmiyorum çok zor bir seçim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.