Şimdi Ara

TM SIRALAMAM-BATTIM- ''SSLİ'' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

fotoğraflarda senin puan aralığına göre gidebileceğin makul yerler var.

okul öncesi, çocuk gelişimi, sosyal hizmet... bunlarda daha rahat iş bulabilirsin...

yine de bir rehbelik hocasına danış. ama illa evden kaçmalıyım diye düşünüyorsan------ ki bu şekilde düşünüp en dandik yerleri yazan sürüyle adam var---- seçenek çok. ama unutma,seçmek için, gitmiş evden kurtulmuş olmak için vb. tercih yapma. akıllı ol. Rabbim hayırlısını nasip etsin...
     TM SIRALAMAM-BATTIM- ''SSLİ'' TM SIRALAMAM-BATTIM- ''SSLİ'' TM SIRALAMAM-BATTIM- ''SSLİ'' TM SIRALAMAM-BATTIM- ''SSLİ'' TM SIRALAMAM-BATTIM- ''SSLİ'' TM SIRALAMAM-BATTIM- ''SSLİ'' TM SIRALAMAM-BATTIM- ''SSLİ''

• karizma_tematik K kullanıcısına yanıt
    Allah razi olsun hocam, bilgim olmadigindan bakamadim. Sizi bekliyorum, cok tesekkurler. Edit : hocam cok sag olun hemen bakiyorum. Muazzamsiniz. Sosyal hizmet tutmuyor diye biliyordum ama bakayim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tryagain4 -- 30 Haziran 2014; 13:55:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar up yapmak durumundayım, klavuz yayınlandı. Daha iyi fikirler var mıdır? Çok stresli bir durumdayım, herkesin yardımına ihtiyacım var. Lütfen ilginizi bekliyorum.
  • İşletme yaz hocam. Benim sıralama TM-1 171k sen 100k ile battıysan benim yüzyıllık batık olmam lazım

• İşletme çok stresli hocam, her bölümde çok mezun var fakat bunda çok çok fazla var. Yinede teşekkür ederim, başka fikri olan arkadaşlar varsa bekliyorum.
  • Bence okul oncesi yaz keyfine bak

• consumeobeydie kullanıcısına yanıt
    Düşüneceğim teşekkür ederim. Bu sıralamayla zaten az çok belli bazı şeyler fakat değişik şeyler söyleyen arkadaşlar çıkacaktır umarım.
  • Hocam hayırlı geceler, öncelikle arkadaşların yazdığı cevapları da okudum ve sana yol yöntem göstermek için detaylı şekilde yazacağım, aklına takılanı yine cevaplayabilirsin.

1 sene mezuna kaldın ve bu sıralamaları elde ettiysen istatistiki verilerden yararlanarak konuşuyorum 2. senede yükseltme olasılığın çok düşük.

Şimdi gelelim seçeneklere, elde ettiğin dereceye göre istediğin bölümün devlet üniversitesi olanlarını iyice araştır. Eğer istediğin bölüm gelmiyorsa okuyabileceğin bölümlere göz gezdirmeye başla. Hayatta her zaman herkes istediği şeyi elde edemeyebiliyor, bu durumda sana kalan da çok sevmesen de yine iyi kötü severek okuyabileceğin bir bölümü tercih etmek olacak. Tercih ettiğin bölüm içerisinde çok çabalayarak eksiklerini giderebilir, LYS'de önünde olanları geçebilirsin.

Örnek olarak Türkiye'de bir sürü fakülte ve bir sürü bölüm var. Hint dili ve edebiyatı bölümü var mesela. Yılda 200 kadar mezun veriyor ülke genelinde, peki aranan işçi sayısı? 20-30'u geçmiyor. Yani sadece 20-30 tanesi kendi bölümüyle alakalı iş imkanı bulabilirken kalan 170-180 tanesi başka mesleklere yöneliyor. Peki bu 200 kişinin içerisinde birinci olan kişi işsiz kalacak diyebilir misin? Diyemezsin, çünkü bir tane de olsa bin tane de olsa her bölümün eleman ihtiyacı vardır ki o bölüm ayakta kalmaya devam etsin. Sen tercih edeceğin bölümde en iyisi olabileceksen iş diye bir derdin olmayacaktır buna adın kadar emin ol. Önemli olan işi en doğru ve en düzgün şekilde yapabilmekte.

Tercihler konusunda nereyi yazacaksın ne okuayacaksın buna sen karar ver ancak üniversite kazanmış olmak için de bölüm yazma. Mesela bir bölümden her yıl 10k mezun oluyor ve 3k mezun alanında iş sahibi oluyorsa sen gidip o son 7knın okuduğu adı duyulmamış 300-400 öğrencili bir üniversitede o bölümü okuyacaksan işsiz kalacağın ortada. Ölü tercih yapmaktansa farklı bir bölüm yaz ki alanında en iyisi olabilesin.

Bana sorarsan tekrar edeyim başta söylediklerimi, bu puanı yükseltmen zor ve her sene daha fazla kişi giriyor (seneye azalacak gibi söylentiler var ama tam net mi bilmiyorum) ayrıca her sene sorular daha da zorlaşıyor bildiğin gibi. Yani seneye bu vakitlerde sıralaman düşmüş ve seçeneklerin azalmış olabilir. Bunları göz önünde bulundurarak kararını ver derim.

• Hayırlı geceler hocam öncelikle çok teşekkür ederim düşüncelerinizi belirttiğiniz ve uğraştığınız için. Dediğiniz gibi seneye kalmayı düşünürsem zaten psikolojik olarak (-) başlayacağım ve öyle de bitireceğim. Bölüm olarakta profosyonel birinden destek almalıyım bunu çıkarttım yazınızda, gerçekten hakkınız var. Sadece bir sorum olacak ve onuda özelden yazmam daha doğru olacaktır. Sağ olun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tryagain4 -- 3 Temmuz 2014; 4:38:59 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.