Şimdi Ara

TM'de 2000-3500 sıralama ile yazılabilecek en iyi bolumler. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gothmog1283

Dostum sen max 20 yaşında daha hayatında Bir tane şirket mülakatına girmemiş adamsın gelip burda boş yapıp milletin içini karartıyorsun tutturmuşsunuz Bi top okul lafını amk koçta burslu okuyan 20 kişi var onu 100 kişi alan ODTÜ işletmeden üstün tutuyorsunuz odtüyü geri görüyorsun, bu sıralamaya çok güzel yerler var bilkent siyaset, ODTÜ iktisat, ODTÜ işletme ve itü ekonomi gibi ki bunlar sadece iibf isteyenler için ama size kalsa boun koç sabancı bilkent harici okumasınlar iibf sjsb7snwıs piyasayı iyi bilmediğiniz o kadar belli oluyor ki bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın bida geçen sene burdan biri mckinsey itü mezunlarını işe almıyor demişti bu sene ekonomi mezunlarından biri mckinsey de mülakata çağrıldı(son aşamada elendi). Üniversite sizin sadece ilk işinizde işe yarar ondan sonra kimse nerden mezun olduğunuza bakmıyor neler yaptıklarınıza bakıyor
    Pamukkale isletme'de sana başarılar kanka.

Aühf mezunları bile işsizlikten kıvranıyor. Ülkede dayısı olmayan kamuya giremiyor. Bu gerçekleri görmek için mülakata ne gerek var?

Lan ben top disinda okuyan adam kesin ıssız mı kalır dedim. 80-90% işsiz kalır. 11 milyon işsizim olduğu ülkede ne masal anlatıyorsun?

ODTÜ, sabancı, Bilkent, boun, itu, koç disinda İİBF oku iş bulma sansin Max %20 falandır. Çok nitelikli biri olman lazım onun için de.l

İlk iş diyorsun awk. Zaten önemli olan o? Çoğu şirket okul adına bakarak eliyor. Sen ilk iş bulana kadar yıllarca kivranirken arkandan kaliteli okulların mezunlari yigiliyor ve öncekiler de deneyim kazaniyor. İlk iş buldum diyelim köle parasına çalışıyorsun. 5 yıl çalış ki bi zam versinler. Niye? Çünkü top'lardan mezun adamlar sürekli kaliteli işleri domine edecekler. Türkiye'de İİBF mezunu çalıştırabilecek tonla şirket yok zaten. Ülkede girişim mi var şirket olsun.

Boun, Bilkent, ODTÜ dahi olsa siyasal bir handikaptir. Özel sektörde çalışma alanı sınırlıdır. İşletme, Eco, ut vb. İİBF bölümleri kadar özel sektör içinde istihdamlari yoktur. Evet, her türlü bu okullardan mezun adamlar bir şekilde yollarını bulur ama bu sıralamadaki adam bir tercih yapacaksa yine aa benim dayım yok acaba secersem ileride kamuda çalışabilir miyim çalışmaz miyim muhabbeti nedeniyle stres olur. En kötü ihtimalle özel sektörde bir iş bulacaktirlar ama o da zaten sınırlı.
    Koc'un veya bilkent'in odtu'den işletme konusnda üstün olması kesinlikle puanı degil. Evet, burslu kont. az ve o yüzden taban puanları uçuyor ama o az kontejanli adamlar en iyi eğitimi alıyor. Piyasadaki en kaliteli hocayı görüyor. En sağlam referanslari elde ediyor. Bugün bir vakıf ünisinde hoca kovmak 2 dk'lik iş. Kalitesiz iş yapınca yolla gitsin. Devlet okulunda hoca kovmak imkansiz gibi bir şey. Eğitim farkı bu yüzden var.

ÖSS puanı evet, her şeyi belirleyen bir etken değil ama gelipte artık bu aforizmalarla caka satmayın. Bu okulların iibf'de odtu'den iyi oldukları bariz belli zaten. Neyin tatavasi bu? Ben ODTÜ mezunu işsiz kalır demiyorum ki piyasada ODTÜ adamı da çok iyi yerlere geliyor.

Deneyim ve tecrübesi olan insanlarla yüz yüze görüşmeye çalışıyorum. LinkedIn, forumlar zaten insan kaynıyor. Bul, seç, konuş. İlla biri dönüyor. Okulların sitelerinde hocaların cv'leri var. Tonla akademik liste var. Bana hala gelip nasıl kiyasliyorsun diyorlar? Benim kıyaslamalarim zaten yerine göre öznel de olabilir. Resmi kayıt değil ki bir de sana ne awk. Kiyasliyorum. Forum değil mi burası? İstediğimi kiyaslarim. Araştırdım, ettim. Kiyasliyorum. Daha ne zaman fırsat bulupta bu okulların hepsini bitirip öyle kıyaslayayim. Kendimizce tercih yapacağız. Araştırmanızı yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 9 Eylül 2020; 18:24:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    Yukarıda top okul deyince sadece boun,koç,sabancı,bilkentten bahsetmişsin kıvırma.burada okuyan insanlar kamuda çalışmak istediğinde dayıya gerek duymuyor merak etme bu okullar dışında iş bulma yüzde 20 flan değil o okuyana bağlı bu top okullar sadece daha fazla imkan sunar ama buralardan daha ingilizce bile bilmeden mezun olanlar diğer okullardaki donanımlı adamın önüne geçemez.Bu okullar haricinde mezun olan adam kendini geliştirdiği sürece işsiz kalmaz en kötü big4 yeni mezun köle arıyor girer çalışır kendini ispatlar başka firmaya geçer bunun lojistik örneğini verebilirim.Kuzenim msc firmasında çalışırken bu firma lojistiğin okulu gibidir işi öğretir düşük maaşa uzun çalıştırır.Burda 6 ay çalıştıktan sonra legero adlı bi firmaya geçip 1000 euro gibi bi maaşa çalışıyor şuan ve bu adam senin dediğin büyük ihtimalle işsiz mezun eden okullardan mezun ama boşa okumayıp anadili gibi bir ingilizce sahibi.Bir yandan boun mezunu adamın kem küm ederek ingilizce konuştuğunu gördü bu gözler.İİBF de sizi öne atan dil+networkünüzdür.Okul network sağlar lakin hepside değildir.
    Bide bida nerede okuyor diye insanları küçümseme ben itü ekonomide okuyorum aptal herif seni

• quote:

Orijinalden alıntı: gothmog1283

Yukarıda top okul deyince sadece boun,koç,sabancı,bilkentten bahsetmişsin kıvırma.burada okuyan insanlar kamuda çalışmak istediğinde dayıya gerek duymuyor merak etme bu okullar dışında iş bulma yüzde 20 flan değil o okuyana bağlı bu top okullar sadece daha fazla imkan sunar ama buralardan daha ingilizce bile bilmeden mezun olanlar diğer okullardaki donanımlı adamın önüne geçemez.Bu okullar haricinde mezun olan adam kendini geliştirdiği sürece işsiz kalmaz en kötü big4 yeni mezun köle arıyor girer çalışır kendini ispatlar başka firmaya geçer bunun lojistik örneğini verebilirim.Kuzenim msc firmasında çalışırken bu firma lojistiğin okulu gibidir işi öğretir düşük maaşa uzun çalıştırır.Burda 6 ay çalıştıktan sonra legero adlı bi firmaya geçip 1000 euro gibi bi maaşa çalışıyor şuan ve bu adam senin dediğin büyük ihtimalle işsiz mezun eden okullardan mezun ama boşa okumayıp anadili gibi bir ingilizce sahibi.Bir yandan boun mezunu adamın kem küm ederek ingilizce konuştuğunu gördü bu gözler.İİBF de sizi öne atan dil+networkünüzdür.Okul network sağlar lakin hepside değildir.
    Bide bida nerede okuyor diye insanları küçümseme ben itü ekonomide okuyorum aptal herif seni
    Aptal lafını sana iade ediyorum çünkü bu kafayla zaten seden bi b*k olmaz.

Ben de neden bu kadar acitmis diyordum anlaşıldı şimdi.

İTÜ Eco gibi arada akilmis top olmayı başaramamış bir okulda okusam her lafa ben de atlardim çünkü bu tür davranışları genelde böyle arada kalmış okullarda okuyanlar yapıyor. Şimdi sana boun işletme vs itu isletme desek İTÜ dersin tabii. Ben ne ODTÜ'ye ne itu'ye kötü bir şey dedim zaten pek haddim olan bir şey de değil. Sadece kıyaslama yaptım. Kesinlikle kucumsemedim ama sen kendi okulunu küçük görüyorsun ki hemen lalalaa diye atlayıp boun mezunu iki kelime inkilizce konusamiyo ama ağbi muhabbetine baglamissin.

Birincisi düşündüm de yüzde 20 bile fazla saydığım okullar disindaki çoğu İİBF işsiz basıyor. Kamuya tabii ki hakkıyla giren adamlar var ama bir o kadar da başka yollardan giren var. O yüzden top okulda bile okuyor isen kamu her zaman risktir. Artık bunu da tartışmaya kim be kankam. Ne mükemmel adamlar mülakatlarda elendi. Tabii şimdi sen dersin ki onlarin hepsi fetocu falandi. Sırf kendi içini rahatlatmak için ama doğrudur devletimizin aldığı kadara saygi duyuyoruz. Kesinlikle arkasındayız. Devletimize ve milletimize güvenimiz sonsuz.

İkincisi vay awk Pamukkale mezunu ve itu mezunu çatır çutur ing. Konusyor ama nedense boun mezunu konuşamıyor ha? G*den uydurdugun boktan bir senaryo bu sadece. İki üç kişi için geçerli bu. Geri kalan onlarca adama ne oluyor? İTÜ'de okuyan en az 5 kişiyle görüştüm. Yarısından fazlası zaten kem kum seviyesinde ingilizce biliyor diğer yarısı kendi çabasıyla ogrenmis. Hadi belki okulun da yüzde 30 katkısı vardir. Zaten devlette ODTÜ en iyi hazirlik. Boun'da en az onun kadar veya ondan sonra gelir. İTÜ hazirlik bile çok kötü iken Pamukkale hazırlık -ki varsa tabii- o nasıl iyi olacak? Oradan illaki dili iyi olan adam cikar ama kaç tane awk? Aynı şekilde 2-3 tanem istisnaları konuşarak kaideyi mi değiştireceğiz. bana kuzenini örnek gösteriyorsun. Lan olm hangi pembe dünyada yaşıyorsun 11 milyon işsiz diyorum. Sen bana yüzde 20'den daha fazla diyorsun.

Üçüncüsü sen kimsin de sana kiviracam? ? Hakaret ettiğin için ettim. Tutamadım kanki Yoksa düzgünce yazacaktim ama neyse devam. İTÜ ve ODTÜ zaten iibf'de boun, Bilkent, koç ayarında degil. Lan bu gerçeği bu forumdaki herkes biliyor. Sen de biliyorsun? Lan bu üç okuldan biri tutsaydi İTÜ mu tercih ederdin awk aveli? Ne masal satıyorsun? Bu okulların hepsi en az birer gömlek üstün diğer iki okuldan. Neyin hikayesi bu şimdi. Ben zaten bu iki okulu yine top okul klasmanında görmüyorum ama hiçbir zamanda kötü demedim veya kalitesiz gibi bir şey demedim. Sadece ODTÜ teknik okul İİBF için bana pek uygun gelmiyor dedim ki bu dediğim İTÜ için çok daha geçerli. İTÜ çok daha baskın bir teknik okuldur. Ortada bir kıvırma, yanlama yok. Ha ama seyimde değil dersen olabilir. Zaten bu bir şey değiştirmiyor. Ben teknik okul diye bu İİBF eğitim kalitesini etki ediyor diyorum ama adamın biri çıkıp diyor ki 60 yıllık bölüm. Tamam zaten koçum bölüme kötü diyen mi oldu? ODTÜ teknik ağırlıklı olduğu sürece isterse 160 yıl olsun. Daima bu bir negatif etki olarak kalacaktır.

Nerede okuduğunun bir önemi yok ama bu kafayla devam edersen yürümez bu is. Sen daha gerçekleri kabullenememissin buradaki masalcilara inanıyorsun. Yeaaaaa 18 yaşındaki çocukların seçimleri mi karar verecek hangi okulun iyi olduğunu aslında Pamukkale işletme tr'nin en iyisi ama torku'da süper mukkemmel ama herkes milkent yaziyor. La olm açın bi hocalara bakın bilkent'teki hocaların neredeyse tamamı yurtdışı doktorali. Sabancı gibi top olarak kabul edilen bir okulda bile böyle bir oran yok. İTÜ ve odtu'nun sayısal bölümleri çok kaliteli olabilir. Buna lafım yok. Benim düşüncem zaten işin teknik kısmına yönelecek bir mühendis bu kalibrede bir teknik okulda okumali. Özellikle boun bence teknik imkanlar açısında odtu'nun gersinde CS veya ee için odtu'nun gerisinde kalmakta. Biraz daha sektöre yönetici yetiştiriyor. Teknik kısımda çalışan veya akademisyen olan adamlar daha çok ODTÜ ve itu'den çıkıyor. Bilkent'te buna dahil. Zaten bu okullardan çıkan akademisyenler şu an Türkiye'yi domine ediyor. Koç hakkında pek bilgim yok, orada okuyan biriyle yüz yüze görüşme şansım olmadı ama yine daha çok yönetici kademelerine adam yetiştiren bir okul gibi bu demek değil ki koç mezunu veya boun mezunu teknikten bir halt anlamiyor. Sadece oransal konuşuyorum. Orada okuyan adamların izlenimleri de genelde bu yönde zaten ki mezunların kariyerleri ortaya döküyor. İddia ediyorum benim kadar mezunla veya çeşitli bölümlerde okuyan insan sayısı kadar insanla bırak konusmayi kendi okulunda o kadar arkadaşın bile yoktur. Bu dediklerimi hiçbir şey yapamıyorsan gir LinkedIn'e sor bir kaç adama. Objektiflere sor ama kendin gibi aman okuluma kötü bir şey denmesin kafasindaki elemanlara değil. ODTÜ hakkında pratikte kötü bir şey demedim ki . Sadece iibf'de bahsi geçen ve çokca dile getirdigim okullarin arkasında kaldıklarını iddia ettim. Konu dahilinde de beni destekleyenler oldu ki akılcı yaklasim da bunu gerektirir. Eğer sen bahsi geçen okulları tutturacak kadar puan yaptıysan ve onlara bile isteye gitmeyip itu tercih ettiysen at sonuç belgen konuşsun yok ama onlara yetecek puanı yapmayıp burada gelip onları bokluyorsan beni bokluyorsan da... Neyse, network kur biraz, bakış açın genişler.

Bu yıl 12k sıralamam vardı. Gelecek yıl belki 50k yapicam bilemem ama ne olursa olsun hangi okulu yazarsam yazayım o zaman da bu fikirlerin arkasinda olacagim. ODTÜ de tutsa, boun'da veya bilkent, itu ve hatta pamukkale'de tutsa. Kendimi 2-3 tane istisnanın yerine koyup mahmutpasa'dan mezun olan adam da siyo oluyor diye avutmama gerek yok. Gerçekleri kabul edip çalışmamı yaparım daha iyi. Forum köşelerinde karşındakine hakaret ederek sidik yarışı kazanma pesinde olmam.

Neyse çokca imla hatası veya yazım yanlışı yapmış olabilirim. Mobilden yazdığım için kaynaklanıyor. Bir de saat geç oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 10 Eylül 2020; 0:45:38 >

• zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    Senin gibilerini görünce daha da motive oluyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Dassler

Senin gibilerini görünce daha da motive oluyorum
    Sevindim kankam.

Moralini kimse bozmasin.

• Lan 6 yıllık Bi bölümün daha nereye gelmesini bekliyorsun zaten gereksiz yerlere geldi daha şimdiden ulan ben yukarıda boun yerine itü mü yazın demişim avel Bi düzgün oku gir önceki konularıma bak boun tutuyorsa gidin okuyun diye kaç defa yazdım bu forumdakilere. Götünden anlamışsın yazdıklarımı ben pamukkaledeki adam İngilizce öğrenir mi yazmışım amk boun öğrenemez mi yazmışım. Ulan forumda itüyü kaç defa her konuda gömdüm kocaman itü ekon diye başlığım var hazırlık iyi değil diye yazmışım kaç defa. Ama bu hazırlığın üstüne gayret edersen çok da rahat İngilizce devam edersin. Türkiyede hiçbir okuldaki öğrenci İngilizce'ye sürekli maruz kalmayarak sadece okulda öğrenmiyor. Okul akademik İngilizceyi öğretiyor sadece.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.