Şimdi Ara

TM bölümlerinden işsiz mi kalirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2-3 gundur arastiriyorum iktisat, işletme, maliye, yonetim bilişim siralamam 70k geldi hani bu bolumlerin hepsinde hacettepe, ankara uniden tercih yapicam. Hacettepe iktisat okurum ingilizce + 1 dil ogrenirim bol bol seminerlere katilir staj yapmak icin ugrasirim tarzinda hedeflerim vardi. Fakat bakiyorum iibf mezunlari ayak takimi oluyor 1-2k maaşla zor iş bulursun lise mezunu senden daha degerli seklinde yazilarla dolu. Aralarinda bir tek maliye devlette is bulur diyorlar fakat kpssden yuksek puan istiyor ayrica devlette calismak sabit bir maaşla hayatimi surdurmek istemiyorum. Yurt disi seminerlerine katilmak mezun olunca kisa araliklarla yurt disinda calismak istiyorum ama kendini ne kadar zorlarsan zorla ilk 15kdan iktisat okumazsan ne bilirsen bil iş bulamazsin diyorlar. Yonetim bilisimde istiyorum bilgisayar ile aram iyidir fakat bu yeni sayilabilecek bir bolum bunun icinde ayni seyleri soyluyorlar. Moralim bozuldu 1-2 gundur illa ilk 15k filan girip hukuk mu okumamiz gerekiyor 50-60kdan iktisat okuyunca azicik maaşla sabah aksam calisip omur mu tuketecegiz sadece anlamiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim en son dayanamayacagim 175k gelen mf siralamam ile tercih yapacam o olacak :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• benim de 149k bende bu bölümlere bakıyorum aynı duygular içindeyiö
  • Kendini geliştirirsen yabancı dil ögrenirsen hayır
  • Tm de garanti iş yok ama en garantileri hukuj ve psikoloji pdr bence bu sene onu kapandı gibi sıralamalardan anlasilıyor ama dedigin bolumlerde dedigin isleri yaparsan yurursun korkma

• Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    hocam işletme iktisat gibi alanlardan hukuk çap yapmak mantıklı mı zor fakat değecek bir çalışma mıdır sizce. 149kdan özel bir üniye ilk sıralardan girip çap yapmayı istiyorum
  • Hocam bunu bir ticaret lisesi mezunu olarak sizin için uzun uzadıya ben bir yazayım :)
    Öncelikle iktisat - işletme - maliye ilk 5 haricinde mezun olduğunuz okuldan ziyade size kalmış bişey son derece ciddiyim. Kayseride Yeminli mali müşavirlerinden birisi doğuda saçma sapan bir okuldan dilsiz mezun olup ardından kendine ekleye ekleye şuan gerçek manada para kazanıyor.Gerçekten iş sizde bitiyor.Fakat burada atlanmaması gereken konu sizin her dönem staj ve her dönem kendinize bir şeyler katmanız gerekiyor. Çevrenizin oldukça geniş olması lazım iş network dediğimiz olay bu sektörde son derece işliyor. Her insanla iyi geçinmeniz sürekli gülmeniz lazım. 10 kuruşun hesabını sorun halkımıza sabırla ve son derece bilale anlatır tarzda olmanız gerekiyor. Bu arada sektörde özelde çalışırken kadınların bazen sizden hızlı yükselmesine filanda razı olmalısınız. Tabi ki bunlar negatifimsi yanları birçok şey var fakat yazamayacağım. Şimdi birazda pozitif yanlarına geçelim. 40'lı yaşlarda 7k ile 10k arası para kazanabilirsiniz. Toplumda arkanızdan sövseler bile zorla size gelen insanları gördükçe eğleneceksiniz. Ofis ortamında olduğunuz için gününüz ortalama 2 saat iş 6 saat bilgisayarda sağ sol sitelerde tık tık yapmakla geçecek.(bazı dönemlerde inanılmaz çalışacaksınız bu rutin değil bu arada bir anda işler yığılmaya ve devamında efora gerek duyuyor) Hafta sonlarınız özelde çalışıyorsanız cumartesi günleri çalışırsınız fakat iş cidden olmaz ofiste oturur sadece dosya kontrolü öğlende rahat olduğunuz için güzel yemekle sonuçlanır 12 gibi zaten kapatıyorlar genelde sonrası size ait.Devlette cumartesi pazarınız size ait. Sektörde her zaman dik duruşunuz olmaz , duruma göre hareket edersiniz. Bugün x dediğinize yarın y demek zorunda kalırsınız. Bu arada o 1k 2k ya işe başlayanlar genelde stajer oluyor. Tabi ki köle olduğunuz dönem var yok demiyorum.Fakat o ezmeleri size işi öğretmek maksatlı ben bir gün dosya düzenini bozdum diye tüm dosyaları indirtip tek tek kontrol ettirdi. Ondan sonra hiç ama hiç hata olmadı :D.Parayı bilinçli az verdiğini biraz sabır etmek ve devamını getirmek istediğimi söyledi.Ben şahsen farklı eğilimlerim olduğu için başka meslek seçtim fakat okul esnasında açıktan iktisat ve bir iki ekonomi bölümü bitirmek istiyorum. Ülkemizde güzel ekonomist fazla olmadığını düşünüyorum.Devamında merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz.

• Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman mfden sakarya bilişim yazayim 140k akademisyen kadrosu asiri iyi 50klik bolumlere tas cikarir 3-4 tane prof var tmde ugrasacagima mfden okurum bilgisayar alaninda kendimi gelistiririm daha iyi ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hemşirelik mi mühendislik mi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tryaman T kullanıcısına yanıt
    Olabilir fakat dedigin işleri yapmak çap yapmak kadar ugrastıracak baska dallara atlama dedigin isleri yap yürürsün

• 163 bine sınıf gelır mi sizce?
  • bayelyx kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam aklimda 1-2 sey daha var ama suan disaridayim aksam özelden veya buradan sorayim ki diger arkadaslarda faydalansin eminim aklinda benim gibi bu sorunlar takilan cok insan vardir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.