Şimdi Ara

TM-3 MEZUNA KALDIM YARDIM EDER MİSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
5
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YAZI BİRAZ UZUN OLABİLİR OKUYAN YORUM YAZAN-YAZMAYAN HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.Merhaba arkadaşlar bu sene mezuna kaldım.Meslek lisesi Endüstriyel Otomasyon bölümü mezunuyum.Okulda Matematik Türkçe vb. dersler ya görmedik ya da çok az gördük.Özellikle 12.sınıfta sabah 8 akşam 6 dersin olduğu günler vardı ve bu da YGS - LYS çalışmamı çok etkiledi.YGS5'te 238K yapabildim ve LYS ile TM-3 te 79759. oldum.Hedefim Ege Üniversitesi Psikoloji bölümü.

Bu seneki YGS netlerim:

Türkçe 34 D - 6 Y

Sosyal 28 D - 8 Y - 4 B

Matematik 8 D - 2 Y

Fen 6 D - 3 Y

Bu seneki LYS netlerim:

Edebiyat 46 D - 10 Y

Coğrafya 22 D - 2 Y

Matematik 8 D - 12 Y

Geometri 2 D - 1 Y

Arkadaşlar genel olarak YGS Türkçe ve Sosyal derslerinde problemim yok hem o dersleri seviyorum hem de yapabiliyorum sadece Sosyal YGS'de biraz düşük geldi o kadar.Asıl problemim Matematik ve Geometri dersleri.Açıkçası bu derslerde temelden başlamam gerekiyor.Yani bir nevi bu sene sadece YGS ve LYS Matematik-Geometri çalışacağım.

Çalışmak için programım:

YGS Türkçe:

Arkadaşlar bu derste çok olmasada dil bilgisi eksiğim var.Paragrafta hiçbir problemim yok.

YouTube'den Önder Hoca'nın dilbigisi videolarını izlemeyi planlıyorum.
    Paragraf kitabı alıp almama konusunda kararsız kaldım.(Sizce almalı mıyım?Kütüphaneye üyeyim ve kitap okumayı çok seviyorum o yüzden aslında paragraf için kitap almak istemiyorum)
    Genel olarak Türkçe dersini yapabileceğime inanıyorum.Sizin herhangi bir kitap tavsiyeniz varsa lütfen yazabilir misiniz?

YGS Türkçe için şu an elimde olan kaynaklar:
    https://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1843164/bbbe1767-1472-43b9-ab39-9e555cdb834a.jpg&size=6&border=1&bound=3

Başka dilbilgisi için kitap alıp almama konusunda kararsız kaldım.

YGS Sosyal:

Arkadaşlar hem çok sevdiğim bir ders hemde yapabileceğime inanıyorum.YGS Felsefe konusunda sıkıntım yok sadece kavramları ve bazı kişileri tekrar etmeyi planlıyorum bunun için kitap almak istemiyorum.Tarihi seviyorum belki onun için 1 tane test kitabı alabilirim çerezlik niyetine konuları biliyorum.Din için bir planım yok ama %95 çalışmayacağım ona.Coğrafya için ise arkadaşlar bu derste bazı eksiklerim var fakat çalışma planı olarak Coğrafyada Yavuz Tuna'nın videolarını izlemeyi planlıyorum bu sene benim için çok faydalı oldu.(Hem YGS hem LYS adına.)Coğrafya için YGS-LYS birarada olan konu anlatımlı kitaplardan ve 1 tane de test kitabı almayı düşünüyorum.Konular bağlantılı olduğu için YGS
    -LYS ayrı ayrı konu anlatımlıya bence gerek yok.

YGS Coğrafya için şu an elimde olan kaynaklar:

https://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1843164/1d5deb05-fde8-43a6-a3c1-68724a3dd4e2.jpg&size=6&border=1&bound=3

YGS Matematik:

Arkadaşlar bu ders için maalesef sıfırdan başlamam bile gerekebilir.Sizden kitap tavsiyesi istiyorum.Şu anda aklımda Karekök 0 YGS kitabı var ya da 40 Seansta Matematik(Okyanus Yayınları).

YGS Geometri:

Elimde antrenmanlarla 1 ve 2 kitapları var 1'in çok azı çözülmüş gerisi boş bunun için forumda Birey Gelişim kitaplarını duymuştum ama karar veremedim.

YGS Fen:

Vaktim kalırsa Kimya konularının kısa olduğunu duymuştum belki bakabilirim.

LYS Edebiyat:

Arkadaşlar bu ders için elimde Roman Özetleri,Edam Yayınları LYS Edebiyat Özet Anlatım ve Güvender LYS Edebiyat Konu Anlatım kitabı(700 sayfa) var.Sizin bana önerebileceğiniz bir kitap varsa lütfen yazın.

LYS Coğrafya:

Bu sene beklediğimden de iyi geldi ama tekrar etmem gerektiğini düşünüyorum.Yavuz Tuna videoları izlemeyi planlıyorum fakat hangi kitabı alacağıma karar veremedim.

LYS Matematik:

Arkadaşlar elimde düzgün bir kaynak yok ve seviyem maalesef berbat.Ama dediğim gibi 1 sene hem YGS hem de LYS adına %80 oranında Matematiğe ağırlık vereceğim.Aklımda hiçbir kaynak kitabı da yok maalesef.

LYS Geometri:

Bu ders için de LYS Matematik için söylediklerim geçerli.

--- Arkadaşlar genel olarak kitap tavsiyesine ihtiyacım var.Tekrar yazayım hedefim Ege Üniversitesi Psikoloji bölümü.---

--- Bu sene YGS için hedefim:
    Türkçe 35+net
    Sosyal 33+net
    Matematik 28-30 civarı
    Fen 10net

--- LYS için hedefim

Edebiyat 50(büyük ihtimalle olmayacak ama en azından 47-48)
    Matematik 30(sıfır olduğumu biliyorum ama çalışmak zorundayım)
    Geometri 12-13 (çok fazla yapamayacağımı biliyorum)
    Coğrafya 20+ (bu sene de aynı netleri yapabileceğimi düşünüyorum)

YAZININ UZUN OLDUĞUNU BİLİYORUM ARKADAŞLAR OKUYAN OKUMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.LÜTFEN YARDIMCI OLUN EN KISA ZAMANDA ÇALIŞMAYA BAŞLAMAM GEREKİYOR.

Çalışabilmem için evime çok yakın bir kütüphane ve belediyenin dershanesi var. (Geçen sene de o dershaneye gitmiştim sadece YGS anlatılıyor amacım YGS yi çabuk bitirip evde ya da kütüphanede LYS çalışırken YGS'yi dershanede tekrar etmek)
    Dershaneye gidip gitmeme konusunda kararsızım ama Matematik'ten ya özel ders alacağım ya da etüt merkezi tarzı bir yere gitmeyi planlıyorum.Aile konusunda problemim yok hepsi beni destekliyor ve meslek lisesi yüzünden yapamadığımın farkındalar.Sizden bu konuyla ilgili tavsiye bekliyorum.
    Şu an için günlük ya da haftalık bir planım yok onuda en kısa sürede halletmeye çalışacağım.

Matematik için Hocalara Geldik (belki Şenol Hoca) ve Dersanlatımföyleri'nden faydalanmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glaxo Smith Kline -- 12 Ağustos 2016; 12:44:47 >

• hocam siz Eğitim fakültesi kazanmamış mıydınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hesap normalde sınıf arkadaşıma ait o Celal Bayar Üniversitesi Türk Edebiyatı bölümünü kazandı.DH'de bayadır varım ama hesap açmadığım için arkadaşımın hesabından yazdım.Yorumun için teşekkür ederim.
  • UP Arkadaşlar lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glaxo Smith Kline -- 12 Ağustos 2016; 13:14:51 >
  • Yaptıkların yapacakların nerdeyse benimle aynı
    Ygs de sana benzer netler 237k yaptım
    Lys 63 k yaptım benimde mat sıfır
    Dersane fln gitmeyeceğim büyük ihitimalle
    Türkçe paragraf konuaunda ben fem denge vardı deneme baya faydası oldu bana yine onu kullanacağım tavsiye ederim türkçe sosyal deneme üzeri gidicem eksik olursa bakacağım
    Mat ağırlık vericem hangi kaynak lar nasıl çalışacam bende tam bilmiyorm video fln bakacam

• hocam ben 34k dan 3 seneye kaldım sana tavsiyem psikolojinin is imkanlarini arastir oyle basla bu işe

• Teşekkür ederim yorumun için.Açıkçası bende seninle hemen hemen aynı fikirdeyim dershane yerine özel ders düşünüyorum sadece Matematik'ten.Türkçe de paragraf konusunda sıkıntım yok dil bilgisini de YouTube'de Önder Hoca var tavsiye ederim bende çok iyi.Sosyal de deneme üzerinden gitmek dediğin gibi mantıklı sadece Felsefe'deki terimlere ve de Tarih'teki bazı konulara bakarım.Coğrafya için çalışmam gerekiyor maalesef.İkimizin de asıl sıkıntısı Matematik ve Geometri.Önce temel bir YGS Matematik ve Geometri kitabı alıp(kaynak konusunda kararsızım yukarıya yazmıştım) onu bitirip.LYS den temel kitap aldığım zaman YGS için normal soru bankasına geçmeyi planlıyorum.YGS daha çok deneme ağırlıklı gitmek gerekiyor.Matematik ya da Geometri için kitap alırsan bana mesaj atabilir misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. mezuna öneriler
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de TIP harici garanti meslek neredeyse yok diğer bölümleri de en iyi okullarda okumak gerek.Hedefim net.Hem İzmir'de oturduğum için hem de Ege ya da Dokuz Eylül Üniversite'sinin iyi olduğunu düşünüyorum.Psikoloji bölümünü seviyorum ama uyarın için teşekkür ederim.
  • Glaxo Smith Kline kullanıcısına yanıt
    hocam tıp konusunda haklısın ben sadece bu yıl psikoloji istiyordum beni baya soguttular hukuk icin mezuna kaldım seneye benim gibi olmaman için tavsiyede bulundum

• Teşekkür ederim fakat her bölümle ilgili forumlara vb. girildiğinde benzer yorumlar var.Hukuk şöyle gelmeyin psikoloji şöyle gelmeyin mühendislik şöyle gelmeyin gibi.En azından istediğim hedeflediğim okulda ve bölüm de okumak istiyorum ben ve de kendisi sevmediği ya da yanlış tercih yaptığı için de bölümünü okulunu kötüleyenler var bence psikoloji istiyorsan bu sene de onun için kalmalısın ama sen bilirsin yine de.Kolay gelsin.

aynen oyle diyorlar bütün bölümler için bu sene hangi bölümü okuyacaksamda en iyi yerde okumaya gayret edecegim

Tm bide wp kuracam mat geo için gelmek istersen no gönder

• UP yardımcı olur musunuz arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glaxo Smith Kline

UP yardımcı olur musunuz arkadaşlar.

Ygs 63bindi lysde 75kya geriledim mat2 13net coğ 13 net edb 43.5du(Dershane denemelerine 50 altına düşmezdim)
    Ben de bu sene mat2 ve coğrafya için mezuna kaldım hedef ilk 20bin rahat yükseleceğimize inanıyorum ama mat2 için aynıyız diyebilirim.
    Karekök ve güray yayınlarını alıp başka kaynak almadan devam edeceğim yoluma.
  • bende meslek liseliyim tm den seneye hazırlanıp hukuk istiyorum açıkçası. Bilmyorum yapabilir miyim yaş olmuş 28 özel yabancı global bir firmada yazılım uzmanı olarak çalışıyorum işler çok yoğun. 40 dan sonra bu işi yapmak istemiyorum.

Şimdi güzel kardeşim mattan bildiğin kadar behzat matematik varmış onu baya övüyorlar videoları falan var birde şenol hoca oda videolu derslerden, belki zevk alırsın kitaplarıda varmış onlar bak istersen. Yeterli gelir sanırım. Aşağıdaki linklerde yer alan konulara göz at güzel şeyler var.

Senden bir ricam olacak, benden bu konuda daha bilgili ve tecrübelisin muhakkak. Benim çalışmaya çok vaktim olacağını zannetmiyorum, hukuk için sözel konuları evden çalışsam yeterli olur mu? Bana ygs ve lys de türkçe edebiyat sosyal ve coğrafya'yı halletmem için video, kaynak, konu anlatımlı kitap ve soru bankası önerir misin? Çalışma tavsiyeleride verirsen çok sevinirim.

Sanırım izmir'de oturuyorsun bende izmirde'yim. Özelden pm atabilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/m_119450802//tm.htm#119450802
    https://forum.donanimhaber.com/m_119006633//tm.htm#119006633

• samet14242 S kullanıcısına yanıt
    Yorumun için çok teşekkür ederim ve de geçmiş olsun LYS de sanırım biraz kötü olmuş.Bahsettiğin olay çok iyi ve doğru bence de bazı özel konuları fasikül olarak halletmek daha iyi ve bunun için sürüyle kaynak var açıkçası ben daha Matematik ve Geometri için kaynak bile belirleyemedim YGS için sıfırdan başlayacağım aklımda Birey A - 40 Seansta Matematik(Okyanus Yayınları) - Karekök Sıfır gibi kitaplar var Geometri için de Birey Gelişim serisini duymuştum.Matematik ve Geometri için kitap tavsiyesi verebilir misin lütfen?

• gokhan_ertastr G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgi ve alakan için ve bu uzun yorumun için sana çok teşekkür ederim.Merak etme hiçbir şey için geç değil bence Hukuk kazanma şansın yüksek fakat şöyle bir uyarı yapayım bu forumda ezen ya da yapamazsın vb. diyen çok kişi var sakın ciddiye alma bence.Bu forumda bayadır varım ama hesabım yoktu bu da arkadaşımın hesabı zaten ama forumun genel durumunu biliyorum.
    Sözel konular için yardım istemişsin bildiklerimi hemen aktarayım ve kesinlikle evde çok rahat halledebilirsin.
    YGS Türkçe:
    YouTube'de Önder Hoca adlı bir kanal var dilbilgisi anlatıyor ve de hem YGS hem LYS için ideal çok iyi.Paragraf için ben genelde kitap okuyorum fakat paragraf kitapları ÖSYM'ye yaklaşamıyor bile o yüzden ALES - KPSS gibi sınavlarda çıkan soruların pdflerini bulup çıkarmanı tavsiye edebilirim.Dilbilgisi için soru bankası bende Esen Üçrenk var ama nasıl bilmiyorum daha incelemedim.

YGS Sosyal(4 Bölüm: Tarih-Coğrafya-Felsefe-Din)

YGS Tarih:
    Bunun için konu anlatımı Pelin Yüzal Enöz adlı hocadan videolar izleyebilirsin.Soru bankası olarak bir öneri gelmiyor aklıma çünkü genel kültür geliyor sınavda ama 1 tane çözebilirsin kaynak fark edeceğini sanmam.

YGS Coğrafya:
    YOUTUBE YAVUZ TUNA VİDEOLARI!
    Bunu şiddetle öneriyorum çok işine yarar hem YGS hem LYS anlatıyor.Tavsiyem hem YGS hem LYS yi bir arada anlatan Konu Anlatımlı bir kitap alman ve de Yavuz Hoca'nın anlatırken kağıda yazdıklarını not defterine yazman.Soru bankası olarak çok fark edeceğini sanmam.Palme olabilir.

LYS Edebiyat:
    Bu ders maalesef nankör bir ders.Çok uzun ama yapılamaz diye bir şey yok.İstikrarlı olmakta fayda var.Öncelikle en fazla 6-7 liraya satılan Roman Özetlerinden almanı tavsiye ederim cebine koyabilirsin o kadar küçük.Bol bol okursun yolda otobüste vb.Bu ders için genelde çok farklı tavsiyeler var ama Yayın Denizi ve Limit El Kitabı ön planda.Genel olarak 1 tane soru bankası çözmeni tavsiye ederim.(Her kitapta aynı tarz sonular var Yazı Makinesi - Ahmet Mithat Efendi şıkkını işaretlemekten sıkılmaya başlıyorsun bir zaman sonra)Daha çok deneme ağırlıklı gidebilirsin.Konu anlatımı için de Limit El Kitabı olabilir senin için.Fakat daha var LYS için tekrar mesajlaşalım daha sonra karar vermek daha mantıklı olabilir ama Roman Özeti şart.

---Matematik için Şenol Hoca ya da dersanlatımföyleri'nden temel videoyu izleyip daha sonra Hocalara Geldik (YouTube kanalı)'ten video izleyip sorulara geçmeyi planlıyorum.Aklıma şu an bunlar geldi eksik bir şey varsa lütfen bu konuya mesaj at hem de bizim durumumuzda olanlar da faydalanabilir konu yukarı çıkmış olur.

• UP!

• UP yardım eder misiniz özellikle Matematik ve Geometri de sıfırım kitap tavsiyesine ihtiyacım var.

• Ulan benim sinav sonucumda mi bi yanlislik var? Adamla ayni edeb yapmisiz geo matim cok daha iyi cografya biraz dusuk ben 81k dan 56ya cekmisim adam 150k ileri cekmis

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.