Şimdi Ara

TL SİMGESİ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
13.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ne yaptımsa bir türlü çözüm bulamadım. Yeni TL simgesini bilgisayarımdan kaldıramıyorum. Excel'de hücreleri biçimlendir kısmından para birimi seçtiğimde simgesinin değil " TL " yazısının gelmesini istiyorum. Daha düne kadar bir sorun yoktu bugün yapmaya başladı. Güncelleştirmeleri de denetledim bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Excel'de TL Simgesini Kaldırma

Microsoft Excel'de para birimi simgesini (örn. TL) hücre verilerinden kaldırmak için kullanabileceğin birkaç yöntem mevcuttur.

• Bul ve Değiştir Kullanma:

1. "Bul ve Değiştir" penceresini açmak için "Ctrl" + "H" tuşlarına basın.
      2. "Bul" alanına "TL" yazın.
      3. "Değiştir" alanını boş bırakın.
      4. "Tümünü Değiştir" düğmesine tıklayın.
    • Metin İşlevlerini Kullanma:

1. "LEFT" işlevini kullanarak TL simgesini içermeyen hücre verilerinin sol kısmını çıkarın. Örneğin: =LEFT(A1, LEN(A1)-2)
      2. "RIGHT" işlevini kullanarak TL simgesini içermeyen hücre verilerinin sağ kısmını çıkarın. Örneğin: =RIGHT(A1, LEN(A1)-2)
      3. "MID" işlevini kullanarak TL simgesini hücre verilerinden kaldırın. Örneğin: =MID(A1, 1, LEN(A1)-2)
    • Özel Biçim Kullanma:

1. Hedef hücreleri seçin.
      2. "Biçim" menüsünü açın.
      3. "Özel" kategoriyi seçin ve "Genel" biçimi uygulayın. Bu, hücre verilerinden tüm para birimi simgelerini kaldıracaktır.

Excel'de para birimi simgelerini kaldırırken aşağıdaki noktalara dikkat etmelisin:

• TL simgesini içeren tüm hücrelerin seçildiğinden emin ol.
    • Formül kullanırken hücre referanslarının doğru olduğundan emin ol.
    • Özel biçim uygularken, verilerin sayısal değerlerinin değişmeyeceğini unutma.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • YASİN.KAPLAN Y kullanıcısına yanıt
    Kullanmış olduğunuz program üzerinden excel üzerine veri aktarımı sağlarken oluşan ₺ (TL) simgesini kaldırma işlemi, veriyi çektiğiniz program üreticisi tarafından sağlanabilir. Sonuç olarak excel'e girilen data ne ise excel onu gösterir. Datayı çektikten sonra bu simgeyi kaldırmak isterseniz ₺(TL) simgeli olan hücreleri seçip sağ tıkladıktan sonra Hücreleri biçimlendir'e tıklayıp Sayı sekmesi altında Genel'i seçip Tamam'a bastığınızda para simgesi gözükmez.

Yanısıra Windows 7 için "Windows 7 Güncelleştirmesi (KB2739286)" yüklü ise denetim masası>program ekle kaldırı kullanarak bu güncellemeyi kaldırabilirsiniz..
  • formül çubuğunda ₺ simgesi görünüyorsa;
    ctrl+h tuşlarına basıp değiştir menüsü gelince üste ₺ simgesini, alta da TL yazarak tümünü değiştir'e tıkla.
  • Hücre biçimlendirmesi para birim şeklinde ise;

Denetim masası, bölge ve dil seçenekleri, ek seçenekler/veya ek ayarlar (bende sistem ingilizce olduğu için tahminen öyledir.)
    üstten para birimi seçip ₺ simgesi yerine TL yazarsan düzelir. ama bu sefer de ₺ simgesini kullanmak istediğinde belki sıkıntı yaşayabilirsin. normalde sorun olmaz.
  • Destek olan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sorunumu farklı şekilde hallettim. simge güncelleştirmesini indirip kurdum tekrar kaldırdım. o şekilde oldu. lucius-132 arkadaşım senin dediğin gibi daha kolay oluyormuş :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.