|
TiVo stream 4K (28. sayfa)

-
-
button mapper biraz yavaşlatıyor gibi geldi bana emin degilim. -
quote:
Orijinalden alıntı: Dousk
Bunları daha önceden bende okumuştum cihazım yeni teslim edildiği için anca demene fırsatım oldu ve okuduklarınız tamamen doğru. Bu cihaz adından da anlaşılabileceği gibi tamamen stream üzerine yapılmış. Kodi ile kendi arşivinizi izleme konusunda yetersiz kalıyor. Sizinde yazdığınız gibi kodi (ve plex) sadece dd sesleri oynayabiliyor. Ayarlara daldığınızda dts ve türevlerinden ses alabiliyorsunuz ama 2.0 kanal ses veriyor. Hakkını yemeyeyim cihazın görüntü kalitesi güzel ve kumandası çok hoşuma gitti.
Hem stream hem arşiv için kodi'den düzgün passthru yapan cihaz düşünüyorsanız shield bu konuda şuan sorunsuz ama biraz pahalı malum..
Düzenleme / ekleme: Kodi den passthrough aktif edince dd ve dd+ sesler 5.1 kanal olarak oynatıyor orada sorun yok ama dts açtığınız zaman hiç ses alamıyorsunuz. Netflix ve prime video servisleri zaten dd+ yayın yaptığı için ben o konuda bir sorun görmedim.
Alıntıları GösterBen de uygulamalı olarak görmüş oldum maalesef :)
DTS sesleri direkt amfiye göndermiyor. 2.0 PCM olarak gidiyor sadece. Bu yönden Mi Box'ın gerisinde. Bunun dışında sanki netflix ve youtube dan gelen ses daha kaliteli gibi geldi bana.
Aldığım Type C-Usb dönüştürücü maalesef düzgün çalışmadığı için coreelec i deneyemedim (yükleme yapabildim ama aynı anda klavyenin usb sini bağlayamadığım için kullanamadım).
Bir de şu HDR10 ve DolbyVision un kapatılmaması sebebiyle renkler biraz garip geliyor. Gerçi projektörün ayarlarıyla oynayınca biraz düzeldi gibi ama yine de biraz gariplik var. Bunun için Reddit üzerinden mesaj attım ve Beta grubuna başvurdum. Daha cevap gelmedi. Bildiğim kadarıyla Beta firmware de bu hususta bir iyileştirme yapılmış.
Bunun dışında Tivo'nun forumunda USB ile ilgili sıkıntıların güç kaynaklı olduğu yazıyor ama burda kullanan arkadaşlar güç kaynaksız olarak klavye alıcısı + coreelec USB si + USB harddiski birlikte kullanabiliyorlar mı? Yoksa ilave güç bağlantısı olan hub lardan mı almak lazım?
Teşekkürler.
-
üstad kendi adaptörü ile usb çoklayıcı kullanıp hem mause hem coreelec kurup hdd den film oynattım. typc usb 2 destekli. typc usb 3 yada usb 3.1 destekleyen dönüştürücülerde sıkıntı çıkıyor. (pcde bu döüştürücüleri denedim usb 3 girişine dönüştürücğ ile taktım takma yönüne bağlı olarak hız fark ediyor. tivodada bu şekide sorun oluyor. typc girişli usb 2 çoklayıcı ile kullanmak gerekiyor) usb yada hdd den dd+ atmos destekliyor coreelec ile d true hd, dtshd ma, ve dtsx sesleri kayıpsız avr ye yada sounbara gönderiyor. şubat ayında dvision ve hdmi cec ile ilgili düzeltmelerin olduğu bi güncelleme yayınlanacakmış. ben vision kapatınca her şeyi hdr, açınca herşeyi d.vision olara gösteriyor. tivoyu ilk açtığımda tvimde d vision bildirimi çıkıyor fakat netflixden d.vision yayın açtığımda o bildirim çıkmıyor. halbuki tvmin kendi netfix uygulamasında çıkıyor. konunu başlarında kullandığım dönüştğrücü ve coreelek ile ilgili yazılar var bi bak istersen
-
Mi box dan bu cihaza geçmek istiyorum ama şöyle bir durum var. Evde nas kullanıyorum ve 4k filmleri ağ üzerinden mi box tan oynatıyorum bu cihazda sıkıntı yaşar mıyım bilen deneyen var mı acaba? -
Teşekkürler Üstad. Sizin kullandığınız Hub baya hoş aslında ama yurtdışından bekleme olayı biraz can sıkıcı. Type-C - Usb 2.0 Hub lara bakacağım artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben modem üzerindeki USB port üzerinden, tıpkı Mi Box ta ki gibi, Kodi den film izlerken kullanabiliyorum. Nas ta da sıkıntı olmaz sanırım.
üstad o ürünlerin hepsini türkiyeden aldım. n11 ve amazon.com.tr den. yurt dışı ürün yok orda -
Bazı arkadaşlar mi box gibi değil sadece netflix vs. İçin kullananlar için dedi ama mı box oynatıyorsa kablosuz üzerinden bunun da oynatmasi lazım diye düşünüyorum nette de bu şekilde kullananı göremedim hiç sizin beğenmediğiniz yer var mı -
DTS i amfiye direkt göndermemesi ve DolbyVision un kapatılmaması dışında bi sıkıntısı yok gibi. Bir de Mi Box un üstende usb port olması bence + bir özellik.
Açıkçası Mi Box a göre Coreelec yükleme durumu dışında işlevsel büyük bir artı özelliği yok benim için. Ama bu artı benim için çok önemli.
Bunlar bana göre dediğim gibi mesela Netflix ten Dolby Atmos ses almak isteyen biri için kocaman bir artısı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekai s -- 18 Ocak 2021; 20:27:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
evet önceki mesajlarımda olanların hepsini tek tek denedim -
Merhaba;
Dün arkadaşımdan ödünç aldığım Syrox marka Type C - USB 3.0 dönüştürücü ile eskiden elimde olan usb 2.0 hub ı kullanarak Coreelec yüklemeyi başardım. USB hub da mouse lu klavye alıcısı (1 adet) ve coreelec yüklü USB bellek şeklinde düzgün çalışıyor. Ancak 2.5 inç HDD'yi, eski mesajlarda da belirtildiği gibi, düzgün çalıştıramadı.
HDD'yi Modem üzerindeki USB porttan kullanarak coreelec üzerinden tüm ses türlerini passthrough yapabildi. Ayrıca coreelec yüklü USB belleği USB Hub dan çıkartınca direkt android sisteme takınca da direkt coreelec'e geçiş yapabiliyor.
Bu arada USB Hub a güç adaptörünü bağlayınca Tivo kendi güç adaptörü takılı olmasa bile çalışabiliyor.
-
Mi box 4k ile farkı ve deneyimlerinizi paylaşa bilecek arkadaş varmı. Kararsız kaldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smela -- 20 Ocak 2021; 21:56:53 >
quote:
Orijinalden alıntı: smela
Mi box 4k ile farkı ve deneyimlerinizi paylaşa bilecek arkadaş varmı. Kararsız kaldım.Mi box a gore yeni ve daha guclu islemcisi var. Arayuzunde kendi tivo uygulamasi fark yaratiyor. Kumandasi daha islevsel. Mi box in tr garantili satilmasi disinda bir avantaji kalmadi. Daha zayif donanim daha pahaliya satiliyor.
Elimde sıfır açılmamıs bantlı kutusunda Tivo Stream 4K var.
Pazarlıksız fiyat 600 tl.
Tivo cihazım geldi fakat volume tıuşları çalışmıyor var mı bunun çözümü -
Aynı sorun bende de var, bulabildiniz mi çözümünü ? -
Ayrıca bu cihaz neden kapanmıyor ? Uyku modu falanda mı yok -
Cihazın kendi ses açma kapatma özelliği veya görseli yok. Ses kapatma ve açma olayını televizyonun kendi ses açma kapatma özelliğine kopyalayarak yapıyor. Yani kısacası tivonun kumandasından ses açıp kapattığında televizyonun sesini açıp kapatmış oluyorsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X