Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde bir ormanda tıpçı bir karınca ile cengci bir ağustos böceği yaşıyormuş.Karınca her gün hastaneye gidip orda günlük 200-300 hayvan bakıyor ve eve dönüyormuş.Günlerden bir gün karınca yine hastaneye gidip evine dönmüş tam uykuya dalacakken dışardan gelen klavye seslerini duymuş.Dışarı doğru çıkmış.Ağustos böceği laptobu dizinin üstünde harıl harıl tuşlara basıyormuş.Karınca: Ağustos böceği kardeş böyle klavyeyle tık tık bir ömür geçmez git bir yerde iş bul böyle para kazanamazsın demiş.Ağustos böceği: Sen öyle san ben forestofis çalışıyorum.Hem her gün senin gibi işe gitmeme gerek yok.Şuanda bir yazılım geliştiriyorum senin aylarca kazandığın parayı bir anda kazanıcam.Karınca:forestofiste neymiş öyle saçma sapan şey mi olur.Hergün klavye sesleri beni rahatsız ediyor ,şunlara az bas demiş.Ağustos Böceği karıncanın bu sözüne sinirlenmiş vizyonsuz diye bağırarak ordan uzaklaşmış.Ertesi gün yine aynı olay yaşanmış karınca yine demişki:bak ağustos böceği kardeş böyle olmaz gel sen de benim gibi düzenli bir işe gir yarın öbür gün patronun hamam böceği seni işten çıkarır işsiz kalırsın.Ağustos böceği cevabı yapıştırmış:Lan çağı yakalayamamış,sen git hastanede örümceklerden,akreplerden dayak ye,benim işlere karışma.Karınca bu söze çok sinirlenmiş:Sus lan hamam böceğinin kölesi diyerek evine gitmiş.Günler sonra yan ormandan hem hastanesi hem de bilişim firması olan uğur böceği gelmiş.Bizim ikiliyi bir arada bulmuş.Onlara demişki:Kardeşlerim siz iyi birer cengci ve tıpçısınız sizin bu ormanda size yeterli değeri göstermiyorlar.Bizim ormanda hem çalışma koşulları daha rahat hem de maaşlar çok iyi hem de yeterli değeri fazlasıyla görürsünüz gelin sizi bizim ormana alalım.Karınca ile Ağustos böceği bu fikre çok sıcak bakmışlar ve ikiside yaşadıkları ormanı terk etmişler.Bu hikayenin sonunda geride ormanda kalan hayvanlara yazık olmuş. |
Bildirim