Şimdi Ara

TIP YAZMAKTA HATA MI YAPTIK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Orijinalden alıntı: çeğiddeççi

quote:

bir 10 sene sonra tıpta mühendislik gibi olacak cerrahpaşa-hacettepeden mezun olursanız anca hatrı sayılır para alıcaksınız tıpkı itü-odtü gibi olucak.Devlette hekimler max 5000 alacak.Ancak özellerde dediğim okullardan mezunlar(istisnalar hariç)iyi para kazanabilecekler.Mühendislik gibi tıptada okul etiketi artacak.Demedi demeyin.Sonu yakındır tıpın.Şimdi değil fakat 10 sene sonra böyle olacak.Garanti verebilirim.Özellikle hükümetin bu politikalarıyla bu dahada hızlanabilir.

Bence amaç kaliteyi arttırmakta olabilir, Tıpta bence okulun önemi yok, kişinin kendini ne kadar yetiştirdiği önemli (yani bir mühendislik kadar bakılmak okula). Ben Samsun OMÜ Tıp Fakültesindeyim yatarak sınıf geçen var, bu adam da hekim olacak ben de. Yani ileride kalite farkı orataya çıkacak ama şuna eminiz ki maaşlar düşecek. (Özelde düşer devlette değişeceğini zannetmiyorum.)

hocam şimdi yok.Bir 10 sene sonra editleyeceğim.Bundan 20-30 sene önecede mühendisliklerde yoktu.Çünkü kontenjan azdı.Uludağ endüstri(ortalaam bir okul) bundan 10 sene önce 10000 sıralmayla endüstri mühendisi alıyordu fakat şimdi 50000 ile alıyor.Neyse zaman gösterecek.

İleride işsiz hekimler olabiir ama 10 sene çok erken. Bir de şunu söyleyeyim 80 milyonluk Almanyanın yıllık Tıp kontejanını 14 bin diye okumuştum bir yerde. Bizde son 6-7 yılda 4 binlerden 12 binlere çıktı. Özel üniversitelerin açtığı tabela tıp ve hukuk fakülteleri cidden sinir bozucu ama. (gerçi şu hükümet döneminde dönen rantın haddi hesabı yok ya neyse.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çeğiddeççi -- 29 Ağustos 2014; 20:26:15 >

• Burada puanı yüksek okulları övüyorsunuz(cerrahpaşa-hacettepe..) bunlar tabiki iyi okullar fakat önemli olan kendini yetiştirmek. Ben doktora giderken adamın nereden mezun olduğuna bakmıyorum sadece doktorun isim yapıp yapmadığına bakıyorum. Önemli olan da budur zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Droyts

Burada puanı yüksek okulları övüyorsunuz(cerrahpaşa-hacettepe..) bunlar tabiki iyi okullar fakat önemli olan kendini yetiştirmek. Ben doktora giderken adamın nereden mezun olduğuna bakmıyorum sadece doktorun isim yapıp yapmadığına bakıyorum. Önemli olan da budur zaten.

hocam zaten bende bunu diyorum hekimin nerde mezun olduğunun önemi yok.Ama ilerde olucak tıpkı mühendislik gibi olucak.Devlette maaşlar düşecek.KPSS gelecek.Azılı kişiler özele geçebilecek maalesef.Burda hacettepe dememim sebebi tıpkı odtü gibi etiketli okul olması.Yoksa gene başka ünilerden çıkan iyi doktorlarda para kazanıcak fakat genel olarak düşüş olacak.
  • Geçenlerde okuduğum 90lı yıllara ait bir köşe yazısı vardı araştırdım ama bulamadım, 90`lı yıllarda da kontenjan arttırımları eleştrilmiş hatta TTB 2000li yıllarda işsiz hekimler olacak demiş ama yıl olmuş 2014 en az 30 bini acil olmak üzere 200 bin açık var. Nüfüsümuzda çok hızlı artıyor. Tabi geleceğiniz hakkında kaygılanmakta haklısınız. Bu kadar mühendislik kontenjanına rağmen az kendini geliştiren iyi diyebileceğimiz bir iş bulabiliyorsa Hekimlik kolay kolay bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çeğiddeççi -- 29 Ağustos 2014; 20:34:10 >
  • ben kesınlıkle sana katılıyorum ayrıca bugun nerdeyse her unıversıtesıde tıp fakultesı var kars da van da dahı var artı ozellerde acıyor gecen bır yazıda okumustum unıversıte sınavında her 163 kısıden 1 ı tıp fakultesıne yerlesıyor hatta aynı fakulte bunyesınde 2 okulu olanda var mesela alanya tıp gıbı ne bılıyım herkes tıpcı arkadas korkuyoruz gelecegımız hakkında tabı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hükümet doktorların maaşlarını düşürmek istiyor. Çok kontenjan açmalarının sebebi bu.
  • Şahsen ben gerçekten isteyerek tıp yazdım . aklımda hiç 6 yıl sonra şu kadar para kazanırım olayı yok. tabii mutlaka hayatı idame ettirmek aile geçindirmek için iş şart para kazanmak şart . Genede benim kanaatim o dur ki isteyek çalışır kendimizi geliştirirsek hem faydalı bir doktor hemde iş sahibi oluruz . şahsen ben pek önemsemiyoyorum artık ithal doktormuş açılan ünversitelermiş ne doğruki zaten malesef bu durumuda artık pek yadırgayamıyorum. Tabiki bana kalsa tıp kontenjanı açmam. zaten bu sene açılmadı diyeceksiniz belki ama bu geçen sene öyle bir artış olmuşki . Öğrenciler otucak yer bulmak için dersten kaç saat önce okula gidiyomuş . Önce bunlar halledilmeli amaç tıp fakültesinden belli sayıda öğrenci mezun etmek değilde kaliteli öğrenci yetiştirmek olmalı her açıdan .
  • selkatmis07-06 S kullanıcısına yanıt
    kesınlıkle bu da dogru bazı okullarda lablara gırmeden once gruplandırıp grup grup alıyorlarmıs ama bazılarıda hep beraber gırıyormus derse ben mesela kadavra gormek bazı arkadaslar saatler oncesınden yer falan tutuyormus bu nedır ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GandalfvsDumbledore

Herkes tıpa güveniyor. Kan tutan adam tıp yazıyor parası iyi diye varmı böyle bişey :D

ben paradan yazmadım . Ama bu yaza kadarda kan aldıramazdım . çok ateşlensem bile aşı olamazken sırf artık kafaya koyduğumdan tıpı bu tür ufak tefek olayları yendim bu yaz değişik sebeplerden 20 tüp kan aldırdım . Belki tıp yazmasam aklımda böyle bişey olmasa hayatımın sonuna kadar bu korkumu yenemiyecektim . ve ileride bundan çok sıkıntı yaşayabilirdim .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Droyts

Burada puanı yüksek okulları övüyorsunuz(cerrahpaşa-hacettepe..) bunlar tabiki iyi okullar fakat önemli olan kendini yetiştirmek. Ben doktora giderken adamın nereden mezun olduğuna bakmıyorum sadece doktorun isim yapıp yapmadığına bakıyorum. Önemli olan da budur zaten.

hocam zaten bende bunu diyorum hekimin nerde mezun olduğunun önemi yok.Ama ilerde olucak tıpkı mühendislik gibi olucak.Devlette maaşlar düşecek.KPSS gelecek.Azılı kişiler özele geçebilecek maalesef.Burda hacettepe dememim sebebi tıpkı odtü gibi etiketli okul olması.Yoksa gene başka ünilerden çıkan iyi doktorlarda para kazanıcak fakat genel olarak düşüş olacak.

o dediğin olmaz işte.mühendislikler arasında neden okadar çok üni farkı var.çünkü boğaziçi ee 550 puanla alıyor doğuda vasat bir üninin ee si 205 puanla alıyor.böyle bir fark var.

ama tıpta cerrahpaşa 2000 le alıyor. doğuda vasat bir tıp 13000le alıyor. mühendislikle kıyaslanamayacak derecede yakın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.