Şimdi Ara

Tıp yazmak mantıklı mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
157
Cevap
3
Favori
9.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mantıksız desek, mantıksız gelecekse bu işte bir mantıksızlık var sanki birazcık..

• tıp bitmez. ama 10 yıl oncesındekı kadar populer olmayacagı kesın. 2021 de guya saglık bakanlıgına gore acılan tıp fakultelerı saysesınde dr ıhtıyacı kalmayacaktı. son durumu bılmıyorum. 2024 olsun dıyelım, bu da artık su anlama gelır 1- uzmanlıgı kazanmayan atanamaz 2- prtaısyenlerın yaptıgı ısler de uzmanlık olacak (aile hekimi) 3-cok bulunanın kıymetı duser 4- ozel sektorde talep azalacagı ıcın orda da fıyat duser. ama zaten ıcınızde yoksa tıpı bosverın. calısma sartları agır. ama yok ben ılla dr olacam bana gore dıyorsanız ıyı dr ıyı para kazanır. ama soyledıgım gıbı son 10 yılla karsılastırmayın. bır donem mahlle arasına her bakkal acan koseyı dondu. su an durum malum. 20 sene once herhangı bır ısyerıne dr tabelası asmanız yeterlıydı. ıyı ya da kotu dr olmanızında bır onemı yoktu. cunku hızmet alan ıle hızmet veren arasında bılgı asımetrısı vardı. o da artık eskısı kadar yok. bence parlayan yıldız tekrar muhendıslıkler ama bılısımle arası ıyı olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9ED15FB90 -- 4 Ocak 2021; 20:46:33 >
  • Ankaratıplı konuyu baltalamasaydı iyiydi ancak yine de faydalı ve tarafsız mesajlar okudum doktor abilerden ve tıp okuyanlardan.

Sonuç olarak anladığım ise şu; tablo bazı tıpçıların iddia ettiğinin aksine hiç parlak değil ve git gide kötüye gidiyor. Dolayısıyla okul süresini de düşünürsek 10 yıla yakın bir planlama yapmak için tıp riskli ve harcanan emeğe nazaran getirilerinin az olduğu bir alan gibi duruyor.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

25 yıl once olsaydı belkı gecerlı olurdu, bız emeklılıge gun sayıyoruz. nıcknızıe bakarsak tarafsız yorum yapmakta zorluk yasayacagınızı dusunuyorum. bundan sonrasında eye of the tiger i acın oyle dınleyın .... bir dr lar bir avukatlar evet en super sızsınız, en ulu en yuce en en ennn sızsınız, sızın yaptıgınız meslegın prestıjı hıc dusmeyecek.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Ben sizinle tartışmıyorum keşke konuma yazmasaydınız. Sadece polemik çıkartıyorsunuz ve gerçekten faydalı mesajlar arada kayboluyor.

• Diş hekimliğine bitmiş diyen arkadaşlar YouTube'dan 2 video bakıyorlar sonra meslek bitmiş diyorlar .La siz manyak misinız?Bir mesleğin bitip bitmediğine bazı kişilerin malliklari yüzünden iş bulamamasina mi bağlıyorsunuz ?O zaman bu mantık şunu gerektirir garanti atama vaat eden bölüm bitmemiş demek gerekir ki bu sadece tıpta var .Böyle salakça düşünceler üretmeyin.İsinde başarılı olan her kişi ne yapiyorsa yapsın yükselir .İster simitçi olsun ister sanayide usta olsun ister avukat olsun ister mühendis olsun .Bu arada mesleği prestij sebebi gören insanlara aciyorum bir insanın kalitesini mesleğinden değil karakterinden ,etrafa karsi nasıl davrandığından , davranışlarından anlayabilirsiniz .En yüksek makamlarda olup haysiyetsiz , şerefsiz olan insanlar var dünyada . Yani bu bakış açınızı değiştirin böyle düşünüyorsaniz .Özet olarak diş hekimliği açısından bakarsak bence gayet kaliteli bir bölüm ama son zamanlarda fakültelerde artıs var yeni açılmış hocalari dandik fakülteye giderseniz tabiki verim almanız zor .Bu arada Dus ile garanti atama hala mevcut diş hekimliğinde .İleride ve günümüzde dövizden dolayı dental turizm artıyor ve daha da çok miktarda artıs gösterecek .Kafasını çalıştıran işini iyi yapan emek veren sosyalligi ve insan ilişkileri iyi olan biri yine sivrilecek .İstediği kadar fakülte açsınlar olay bundan ibaret .Sen en iyi okulu kazan mühendislikte sonra hiç kendini geliştirme yat gör bakalım halini mezun olunca .Yani dediğim olay her şeyde var .Atatürk üniversitesi diş hekimliğini tavsiye ederim Türkiye'nin en eski fakültelerinden biri .Doğuda yer almasa puanı uçacak bir fakülte diş hekimliği alanında .Biraz reklam gibi oldu ama öneri olarak görebilirsiniz gencolar . Sevgiler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Para kazanmak için okuma sana en büyük tavsiyem bu, tıp okumak maalesef kolay değil, kendini düşün ilk 15k için cabaliyorsun onun 2-3 kati calisman lazım, neden çünkü ilerde pratisyenler artık diğer meslekler gibi olacak şimdiden belli çünkü uzmanlara göre çok çok az derecede çalışıyorlar devlet mutlaka el atacak buna ve şimdiden mühendis maaşı ile pratisyen maaşı neredeyse ayni artik, uzman olmakta kolay değil, onu uzmanlar ne çekiyor kendilerine sorman lazım parayı da en iyi onlar alıyor, kısacası sen tıp derslerine bak hafiften goz gezdir ardindan meslek teki uygulamalarına bak beğenirsen git çünkü sevmeden yapilacak meslek değil, diğer mesleklerde ise durum pek de iyi değil, zaten kpss dışında iyi para vermiyorlar artık, ben kendim mühendisim, babam muhendis annem hemşire tıp ci arkadaslarim var, tıp da dahil hicbiri mesleğini beğenmiyor, babam şimdi çok pisman neden seni tamirciden aldık diye babam adami tembihlemis bu cocugu az hirpala da okusun, ben de kaçmıştım tamirciden ahh keşke kalsaymisim:))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malatya6089 -- 4 Ocak 2021; 23:22:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Bu mesaj silindi.

Ciddi ciddi okuyordum burda patladımTıp yazmak mantıklı mı? Aynen hocam gılışdar sesekayı batırdı Tıp yazmak mantıklı mı? 

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.