Şimdi Ara

TIP yazarken bakılması gerekenler vs gerekmeyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1-Kalma geçme oranı
    2-Çıkmış soru oranı
    3-Devam zorunluluğu
    4-Hocaların tıp mezunu olup olmadığı
    5-Hastane yeterliliği
    6-Yurt imkanları

BakılMAMASI gerekenler:
    1-Kadavra sayısı
    2-Mikroskop sayısı
    3-Tus başarısı
    4-Ortamcılık (okumaya gidiyonuz alem yapmaya değil)

Eklemek isteyenler olursa yazın değerlendirelim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bütün derslerinde kendini dinletebilecek hocalara sahip olduğun için sevindim dostum :D. Çoğu yerde bu böyle olmuyor maalesef. Gelip sadece slayt okuyan hocadan önemli olan yerleri anlayamazsın ama çıkmışlara bakarak senin için gerekli yerlerin neresi olduğunu rahat kavrarsın. Ben de sana şöyle örnek vereyim. Yks ye sadece konu çalışarak mı çalıştın bol soru çözerek mi ? Çözdüğün soru bankaları vs olmasa aynı dereceyi yapabilecek misin ? Çünkü soru bankları da geçmiş sınavlar ışığında hazırlanıyor bi nevi çıkmıştan çalışmış oluyorsun :D Tıp fakültesi dönem x soru bankası diye kaynaklarımız olmadığı için geçmiş tus soruları ve çıkmış sorulardan başka soru kaynağımız yok. Dediğin gibi hocalar var evet derste önemli yerlerin altını çizen fakat bunlar azınlık. Çok idealistsin anlaşılan, sen bakmazsın kardeşim çıkmış. Rehavet falan da hikaye. Neticede tıp fakültesi burası. Adam akıllı çalışmadan ne sınıf geçilir ne not yükselir.
  • Akreditasyona ne derdiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocaların tıp mezunu olup olmamasına fakülteye başlamadan ben de önemli diyordum

nitekim bir önemi yok

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt
    Bence çok gerekli değil. Yurt dışına çıkarken her türlü bi çifte standart yenilecek

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt
    Bence önemli. Tıp mezunu olmayan hocaların sorduğu saçmasapan sorular kanser sebebi. Tıp mezunu hocalar senin işine yarayacak bilgileri soruyor. Yapılabilitesi güzel ve öğretici sorular oluyor.

• Opheltes O kullanıcısına yanıt

hocadan hocaya degisiyor genelde

• Bence tus ortalamasi da önemli ve de fakültenin olduğu ilde tus dersanesi olup olmadığı da çok onemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tus başarısı önemli açıkçası istisnalar çok nadir de olsa fakülte kalitesini açıkça belli ediyor bence
    Hani tercih yaparken üzerinde çok durulması yanlış tabi ama yine de fikir edinilmesi açısından önemli

Bence tıp fakültesinde çıkmış sorulması çok mantıksız fakülteye belli bir potansiyelle girmiş insanların potansiyelini köreltmekten başka bir şey değil sonra herhangi bir zorlukla karşılaşınca başarısız oluyorlar maalesef,olay adaptasyonla alakalı kendini ne kadar mesleğinin getirdiklerine odaklayabilirsen o kadar sorumluluk sahibi olursun ama sınavları sen gidip adama full çıkmış sorarsan bir süreden sonra o kişi ister istemez ortamın o kolay şartlarına kendini uydurmaya başlar , ortamın en iyisi olsan bile diğer yerlere göre oldukça yetersiz kalırsın , bu maalesef böyle kolay ortam koşullarının rehavetine kapılıp sadece sınav geçmeye odaklanan öğrenciler mezun olduğunda yetersiz kalacaktır ve mesleğinin getirdiklerini yerine getirmekte zorlanacaktır böyle bireylerin sağlık sisteminde yer alması ise sisteme oldukça zarar verecektir
    Kaliteli sorular tabi ki öğrenciyi sınamak amacıyla tekrardan sorulabilir ancak yeni soru yazmaktan, üretmekten aciz olan öğretim üyelerini haklı çıkarmaz bu durum

Tercih edecek öğrenciler için doğru olanı
    Çıkmışı fazla olan yeri tercih edip rehavete kapılmayacaklarından , hedefinden sapmayacağından emin olmaktır diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalonPatlatann -- 31 Temmuz 2024; 11:19:14 >

• Havadan56 H kullanıcısına yanıt
    Taşra tıpları büyükşehirlerden yüksek puan alıyor tusta. Çok da ölçüt sayılmaz bence

• BalonPatlatann B kullanıcısına yanıt
    Çıkmış bedava soru demek değildir kültürdür. Sınavın yarısı tabiki çıkmış olamaz. Çıkmışlar öğrenciye yol gösterir. Slaytların bilgilerin içinde kaybolmayı önler. Diğer türlü meslek hayatında karşına 1 kez bile çıkmayacak bilgileri ezberlemek uğruna gerekli bilgileri aklında tutamayacaksın bu daha kötü. Bu arada tıp mı okuyorsun çünkü işin içindeki bir tıp öğrencisinin böyle düşünmesi mümkün değil

Öncelikle bir tıp öğrencisiyim illaki kolayıma geleni doğru olarak düşünmeliyim diye bir durum söz konusu değil veya tıp zor diye bütün öğrenciler çıkmış soruya olumlu bakar diye bir şey de söz konusu değil biraz sığ bir bakış açınız var ,derse gittiğiniz takdirde de neyin önemli neyin önemsiz olduğunu çıkartabilirsiniz
    Önceki mesajımdaki son paragrafı tekrar okumanızı tavsiye ederim keşke doğru algılayıp sonra yazsaydınız :)

Benim bahsettiğim çıkmış soruları alışkanlık haline getirmiş sistemin içindeki öğrenci profilinin rehavete kapılıp sadece bu yolla sınıf geçmeye odaklanması ki Türkiye nin birçok tıp fakültesinde bu böyle ,bu durum daha az nitelikli doktor yetişmesine sebebiyet verebilecek bir durum

Ben sistemi eleştiriyorum öğrencilerin kendisini değil lütfen düzgün okuyun ve anlamaya çalışın olur mu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalonPatlatann -- 31 Temmuz 2024; 12:14:52 >
    Bütün derslerinde kendini dinletebilecek hocalara sahip olduğun için sevindim dostum :D. Çoğu yerde bu böyle olmuyor maalesef. Gelip sadece slayt okuyan hocadan önemli olan yerleri anlayamazsın ama çıkmışlara bakarak senin için gerekli yerlerin neresi olduğunu rahat kavrarsın. Ben de sana şöyle örnek vereyim. Yks ye sadece konu çalışarak mı çalıştın bol soru çözerek mi ? Çözdüğün soru bankaları vs olmasa aynı dereceyi yapabilecek misin ? Çünkü soru bankları da geçmiş sınavlar ışığında hazırlanıyor bi nevi çıkmıştan çalışmış oluyorsun :D Tıp fakültesi dönem x soru bankası diye kaynaklarımız olmadığı için geçmiş tus soruları ve çıkmış sorulardan başka soru kaynağımız yok. Dediğin gibi hocalar var evet derste önemli yerlerin altını çizen fakat bunlar azınlık. Çok idealistsin anlaşılan, sen bakmazsın kardeşim çıkmış. Rehavet falan da hikaye. Neticede tıp fakültesi burası. Adam akıllı çalışmadan ne sınıf geçilir ne not yükselir.

1)Çalışma kavramınız nedir acaba onu merak ettim günde kaç saat çalışmaktan bahsediyorsunuz
    2) Çalışmadan sınıf geçilmez demişsiniz de belki kendi fakülteniz için geçerli değildir bu durum ama birçok fakülteden arkadaşımın olduğu yerlerde sadece son 1 hafta sadece çıkmış çözerek geçen insanlar çoğunlukta sadece kendi fakültenizi düşünerek cevap vermeniz ayrı bir acemilik Türkiyedeki tıpların neredeyse yarısından arkadaşım var benim ona göre yorum yapıyorum ben kendi fakülteme göre değil yani :D

Rehavet hikaye filan demişsiniz de dediğimi başka fakülteden insanlarla biraraya gelip bilgilerinizi karşılaştırma fırsatı bulursanız anlarsınız ya da en kötü mezun olunca denk geldiğiniz iş arkadaşlarınızdan anlarsınız tabi burda önemli olan rehavete kapılıp bilgi olarak eksik kalan tarafın siz olup olmayacağı:D
    ( Tabi mezun olmadığım için bunun hakkında yorum yapabilmem ancak doktor tanıdıklarımdan aldığım duyumlar sonucu mümkün olabilir onu belirteyim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalonPatlatann -- 31 Temmuz 2024; 12:59:56 >

Çalışma kavramı %50 sistemi. Kurulun yarısında asılmaya başlarsın sınava kadar. Son 1 hafta çıkmış çözerek sınıf geçenlerin hocalarını kutlarım demek ki kaliteli öğretici sorular sormuşlar :D
    Benim de birçok tıp fakültesinden arkadaşım var. Ders çalışmadan geçeni görmedim. Top ünilerde, taşrada farketmiyor. Senin über zeki arkadaşların ve seni tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim

• Kadavra olup olmaması da önemli değil mi? Yoksa sadece sayısı mı önemli değil?

• Sayısı önemli değil. Misal benim fakültemde 3 tane var ama 2si hiç dokunulmamış tutuluyor. Senelerdir aynı kadavradan ders anlatılıyor.

Peki kadavra olup olmaması ne kadar önemli?

• kalma geçme oranı kadar önemli değil mesela

bizim tıp mezunu hocalar tam tersini yapıyor genelde   tıp mezunu olmayan temel bilim hocalarının çoğu daha makul soruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 1 Ağustos 2024; 12:42:12 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.