Şimdi Ara

TIP YAZANLARIN İDEALİST OLMAMASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
6.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de tüm meslekler için böyle tıp dediğin için rakip eleme vol838494939

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

    mühendislikte 5 yıl ilk 20 k daki mühendislikler tıptan cok daha zor. kel kel konuşma
    Herhalde hem tıp hem mühendislik okudun, bu kadar basit bir sekilde mühendislik daha zor deyip tıpa daha kolay yea diyebildiğine göre.5 sene derken galiba hazırlığı da katmışsın, hatırlatayım tıp fakültelerinin de hazırlığı var hazırlıkla 7 sene oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle bazılarınızin yazdığı yine birileri kazanamamiş, rakip eleme yorumlarına çok kırıldım. Hiçbir zaman tıp ne hedefim ne hayalim oldu, burda konuştuğumuz konu ülkemizdeki üniversite tercihinde tıp yazan insanlarda garanti para kazanmak ve sırf güvenceleri için bu mesleği yazan, diğer arkadaşların dediği gibi Instagram doktoru olan kimselerin çokluğu, bu ülkenin tıp alanında bilimle uğraşan her insanına saygım sonsuz. Ne haddime benim onlara laf söylemem, sadece fikirlerimizi ortaya koyalım konuşalım demiştim ama birileri gelip beni hiç tanımadan birtakım iddialarda bulunmus, nedenini de anlayamadım şahsen, ne tıp istiyorum dedim ne de tipcilara hakaret ettim. Sadece konuşuyoruz, bu arada özellikle Koliba Rha hocam yolun açık olsun gönül isterdi ki imkanlar el versin yurtdışına gitmek zorunda kalma, umarım çok başarılı olursun, umarım senin gibi insanların sayısı artar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyedeki bütün bölümler için geçerli olan durum
  • Arkadaşlar söylemek istediklerim anlaşılamadı sanırım bazılarınız farklı şeyler söylüyor. Tıp seçen insanlarda çok sayıda insana hitap etmek onlara care olmak, zamanını bunun için harcamak veya insanları iyilestireyim gelen hasta yanımdan memnun ayrilsin varken çoğunluk sadece iyi kazanirim hayatım kurtulur ve garanti diyor gibi geliyor. Tıp öğrencisinin fizik mühendislik genetik biyoloji kimya öğrencilerinden bir farkı yok tıpkı diğerlerinin de olmadığı gibi, onlarla bir tutmak ne oluyor pek anlayamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdealist olup Tıp seçenlerde vardır fakat sayısı azdır Türkiye'de tıp ve hukuk popüler olmuş.Mühendisliğinde popülerliği gün geçtikçe artıyor.Her bölümün idealisti vardır fakat tıp,hukuk yani popülerliği olan bölümlerin biraz daha azdır.Bir çok insanda Doktorlar dizisi tıp Karadayı dizisi hukuk seçmesinde etkili olmuştur.
    İdealistlerin yoğun olduğu bir bölüm arıyorsan temel bilimlere bakmalısın.Fizik-Felsefe seçenlere özellikkle
  • Hocam en güzeli gs bilkent hukuk bence ya buralarda hukuk okumak hepsinden avanyajlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: natefisherjr94

    Bu mesaj silindi.
    Mühendisin hata yapma lüksü mü var sanki?bir otomobil markasında frenlerin hatalı tasarlanması yüzlerce kazaya, sonrasında markanın tüm namını kaybetmesine neden olur.bkz:volkswagen emisyon skandalı.

    İnşaat mühendisleri işini düzgün yapmayınca 99 depremindeki gibi çok acı olaylar yaşanıyor,binlerce kişi öldü.

    Teknolojik aletlerde radyasyon ayarının yüksek olması ileriki nesillerde tonla sıkıntıya sebep olabilir.

    Genelleme yapılmasına karşıyım.ama yapılacaksa da meslek,mezhep gibi küçük nüfuslar yerine ülke,din,insan gibi yüksek nüfus üzerinden yapılması gerektiğini düşünüyorum.tıpta da idealist var mühendislikte de hukukta da edebiyatta da her yerde.saydığım tüm alanlarda gün sonunun hesabınj yapan da var.meslek içindeki oranları değişir ama az çok değerler yakındır
    Özetle,üstünlük söz konusuysa bu insandadır,yaptığı işte değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 15 Temmuz 2018; 19:16:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • orhun_kandemir kullanıcısına yanıt
    gerçekten farkı olmadığını mı düşünüyorsun :D bu ülkede kendini en iyi yetiştirmiş insanlar tıp profesorleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • natefisherjr94 N kullanıcısına yanıt
    Senin de dediğin gibi profesörler, yani biz tıp öğrencisine değer verip fizik öğrencisine neden vermiyoruz? Veya başka bir dala, tıp mi tek değerli, bu algı neden böyle?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpçı kardeşlerim hiç kıvırmaya gerek yok adam haklı.



    Ben de Boğaziçi Bilkent veya Koç tam burslu bilgisayar gelse çok net yazardım.



    Ama gelmiyor ve tıp yazıyorum. Çünkü Türkiye'de mühendislik yapılmaz. Ne prestij ne iş garantisi ne de doğru düzgün maaş var.



    Geriye tek seçenek kalıyor. Yurtdışı! E bunun da yolu yukarıda yazdığım okullardan mezun olmaktan geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhun_kandemir

    Senin de dediğin gibi profesörler, yani biz tıp öğrencisine değer verip fizik öğrencisine neden vermiyoruz? Veya başka bir dala, tıp mi tek değerli, bu algı neden böyle?
    Çünkü 3.dünya ulkesisin insanlar uzay caginda yol yapiliyor diye seviniyor. Cunku dunyanin her yerinde bir iktidar( bahsettigim hukumet degil ) vardir ve onlarin dedigi gecerli olur. Cunku idealist olmaya kimsenin parasi yetmez. Simdi sana bir ornek verecegim belki sacma bulabilirsin ama anlatacagim. Ben bu sene ilk defa universite sinavina girdim. Babam devlet memuru. Lise hayatim boyunca tek istedigim sey boun da fizik okuyup cok saglam bir akademik kariyer yapip idealist bir insan olmakti.ama sonradan gerceklerle yuzlesmek zorunda kaldim. Senin cidden o nobel alan adamlar ya da ciddi anlamda mukemmel kariyerlere sahip adamlar gibi bir kariyerin icin ilk olarak paraya ihtiyacin var. Siz zannediyor musunuz amerika da ya da bilim dallarindaki iyi universiteler size kucak acip bekliyor. Onlarin hepsi private school( devlet okullari da var ama onlar icin de yasama parasi lazim)yilda nasil koc 5 kisi aliyorsa onlar da belli bir kontenjana gore aliyor. Girenler de ya hindistanli ya singapurlu ya iranli. Diger girenler cok buyuk paralar odeyip giriyorlar o okula. Acip amerikaya bir ucak bileti fiyatlarina bakin. Turkiye de kac aile cocuguna 300-500 k dolar arasi bir para verip okutmaya gonderebilir sizce. Kendi kendinize burda idealistcilik yapmayin. Size tevin verdigi ya da yökun verdigi bursla gecinebilir misiniz. Insanlara imkan sunulmuyor. Sunulsa idealist bir fizikci olmak icin gotunu parcalayacak ilk adamim ama firsatlar olusmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Genelde böyle diyenler tipi isteyip kazanamamış ve mecbur mühendislik tercih edecek insanlardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    Sakin ol dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplum saygısı ve garanti ücret hayallerimle karşılaştırıldığında devede kulak kaldıklarından hiçbir zaman önemsemedim.

    Tıp bana göre değil, illa gireceksem ezber modülünden çıkıp çeşitli hastalıklara çözüm bulma uğraşına girerdim.

    Hoş şu garantici ezberci arkadaşlar da teknolojinin gelişimiyle de işsizlik girdabına girecek elbet, o zaman görürüm onları...

    "Doktor oldum ama işimi robot aldı" diye hah!

    Asıl mutluluk yeni yelkenler açtığınızda ortaya çıkar aynı ada turuna tekrar ve tekrar çıkmak çok sıkıcı,

    Aynı ada turuna çıkanların kovulup yerine robotların geleceği, yeni yelkenler açacak insanların tam ihtiyaç duyulduğu çağı iple çekiyorum ve hızla gelişiyoruz.

    Sürekli kendisini geliştiren ve yüksek vizyona sahip pragmatik insanlar umuduyla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 16 Temmuz 2018; 6:16:5 >
  • Ben mecburi hizmetini tamamlamak üzere olan uzman hekimim.

    İlk başladığımda ilk gün idealist olayım dedim vatandaş beni linç edecekti. Bir daha tövbe. 3 kuruşa edeceği kadar köfte veririm 5 köfte olmaz. Vatandaş benden kaliteli hizmet bekliyorsa çalışma şartları ile ilgili eleştirilerimde beni destekleyecek, hep beraber sorunları çözüp daha iyiye kavuşacağız. Yahu epi topu 30 TL olan bir dikişi aldırmak için 6 ay uğraştım. Yalakalık yapmadığım tavlamadığım memur idareci kalmadı. Müdürlüğe git gel birsürü benzin yaktım. Ben her türlü mücadelemi yapıyorum ama vatandaş değişim istemiyor. Mevcut halden memnun.

    Hekim idealist değilmiş. Her kuşu öptük leylek kaldı. Bu konuyu açan idealist bir doktora gitse anlatacakları şunlar olurdu. İlk başta kendisinin tahammülü olmazdı. 1hastalarla sohbet ediyor muayene çok uzuyor, 45 dakika soru mu sorulur? Adam her şeyi sordu?

    2 istediğim hiç bir testi yapmadı kafasına göre ilaç yazdı benim istediklerimi yazmadı.

    3 siyasi görüşüm dahil hayata bakış açımı tartı ölçütü biçti sonra bana akıl ve tavsiye verdi. (şu anda hastalıklarımızın çoğu sağlıksız beslenmemizden kaynaklı tarım ve hayvancılık politikalarında vatandaşın talepkar olabilmesi için henüz hastalanmadan vatandaşı uyarabilmesi için eleştirmesi gerekir.)

    4 bir de birsürü kayıt tuttu sanki ne gerek varsa boş yere zaman kaybına sebep oldu.

    5 bana güler yüz göstermedi. Hatta kötü alışkanlıklarım için bana kızdı.



    İdeal bir dahili muayene 1 saatten fazla sürüyor. Benim gördüğüm hekimler 2 3 dk da muayene yapıp günde 200 hasta bakmak zorunda. Sen ideal çalışma şartları sağlamadan ideal hizmet bekleyemezsin.



    Bir insanın toplumda saygı görmek ve para kazanmak için mühendis doktor avukat öğretmen.... Bir sürü meslek yazılabilir istemesi onu idealist olmaktan uzaklaştırmaz. İdealist insanlar da para kazanmak saygı görmek ister, bunda yanlış birşey de yoktur. Hiçbir meslek grubu hayrat değildir. Devletin ve toplumun hiç kimseden bedava, sevabına veya hayrına çalışmasını beklemeye hakkı yoktur. Kişi hayır edecekse Allaha kendisi arasındadır kimsenin de karışmaya hakkı yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bana kalırsa sadece gereksiz bir genelleme yaptın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpda kullanılan aletlerin makinelerin teçhizatların çoğunu mühendisler yapmıştır zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.