Şimdi Ara

Tıp vs Moleküler Biyoloji ve Genetik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • is imkani ivirzivir diyecek dangozlari konunun disina alalim.

Her iki bolum hakkinda da bilgisi olan biri kiyaslayabilir mi? Daha cok okulda ne ogrenecegim, ne ustunde uzmanlasacagim hakkinda bilgi sahibi olmak istiyorum.

Simdiye kadar tip icin calistim ama bogazici genetik de cok hos gozukuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilim adamı olursun mis gibi

• Kanka moleküler bio daha cok histoloji gibi düşün Tıp zaten başka bir alan.Burada önemli olan senin ilgi alanın.Tıp mı daha çok ilgini çeker ? İnsanlar mı daha çok ilgini çeker ? yoksa canlılar mı?

• bildiğim kadarıyla tıpta genetik adına zaten uzmanlaşabiliyosun yanlış biliyosam düzeltin.moleküler biyolojiyi ikinci tercihte kullanırdım

• Tip hastayi tedavi etmeyi amaclar genetikte boyle bi amac yok. Tabi derslerde benzerlikler var ama amaclari farkli. Yurt disi dusunuyosan bilkenti de düşünebilirsin

• Ilgimi ceken kisim daha cok hucresel boyuttaki calismalar. Mol. Bi. de bunlar ustunde duracagim kesin ama mol bioda ogrenecegim seyler tipta da ogrenebilecegim seyler ise tabi ki tip isterim. Fazla bilgi goz cikarmaz gozuyle bakiyorum tipa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limons -- 13 Mayıs 2016; 15:27:34 >
  • limons kullanıcısına yanıt
    Tıp fakültesini bitirip moleküler bio ve genetikte 2 yıllık uzmanlık okumanı oneririm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nesini kiyaslicaz zaten, tek ortak yanlari biyolojiyle ilgili olmalari

birisini biyolojinin muhendisligi gibi dusun, digeri bildigin doktorluk

genetigi; fizik sevmiyorum, hastaneleri sevmiyorum, biyoloji ilgi alanim diyenler ici rahat yazsinlar,

(saglam yerleri yazin yoksa yazmayin, yurt disi olmadan turkiyede bilimin onu cok acik degil sahsi gorusum)

ayrica, tip okuyup bilim adami olcam, arastirma yapcam diyenleri sadece guluyorum.. pasa pasa hastaneye gidip ganileri alip keyfinize bakacaksiniz, hayalcilige gerek yok..

illa bilimci olcam diyen arkadaslar buyrun mis gibi bolum genetik, yureginiz varsa kapasitenize guveniyosaniz genetik yazin derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 15 Mayıs 2016; 0:39:23 >
  • mbg de iş imkanı az olduğu için deli gibi çalışıyodu bizim okuldaki mbgciler fizik ortalaması muhendislikte 50 falanken bunlarda 85 di
    sürekli bi rekabet içinde olabiliceksen bence mbg daha ilgi çekici
    bau biyoinformetikte okuyan arkadaşım var bi tane henuz 1.sınıf - yarı donem okudu hazırlık 1.5 sayılır gerçi- ve şuan bi tubitak projesinde çalışıyor başarılı olursa hocası referans yazıcak bu vesileyle başka projelere işlere kapısı açılacak.
    kişisel hırs+ okulun imkanları yanı bu bölümün olayı. biir olmayınca yetmiyor.
  • Yurt dışı imkanı için hangi üniversiteleri önerirsin mesela İTÜ mi Birûni mi daha Avantajlı yurt dışı için?

• En kötü tıp hatta diş bile en iyi biyoloji bölümünden iyidir. Aklını başına topla çok pişman olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: pi sayısı

Yurt dışı imkanı için hangi üniversiteleri önerirsin mesela İTÜ mi Birûni mi daha Avantajlı yurt dışı için?

Bilkent-koc vs vs ye puan yetmiyorsa tabi Itu odtu tercih edilir..

Ama Biruni hakkinda bilgim yok.. Belki farkli guzel uygulamalari vardir yurt disi adina, arastirmak lazim..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.