Şimdi Ara

Tıp veye Diş Hekimliği'nde Yurtdışında Çalışmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
36.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kesinlikle hocam. Türkiyede verilen tıp eğitimine baktığımızda Amerika'ya gitmek orada tutunmaktan daha kolay. Ama denemek gerekir.. Ayrıca ne olursa olsun benim için dünya insanı olmak çok önemli, bunun içinde yurtdışına açılmak gerek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavukjack kullanıcısına yanıt
    aslında genetik alanında uzmanlaşıp master için avrupaya başvurabilirsin. isveçteki tıp fakültesi bu alanda çok gelişmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: nope93

aslında genetik alanında uzmanlaşıp master için avrupaya başvurabilirsin. isveçteki tıp fakültesi bu alanda çok gelişmiş

Bizim tıp fakültelerinde böyle bir imkanımız var mı

genetik alanını tıpta seçebiliyorsun
  • Arkadaşa karşı biraz muhalefet gibi olacak ama doğruları yazmak gerekir.Avrupalı veya Amerikalı gibi batı toplulukları yani Dünya insanları dediğim kişiler böyle şeylerde ırktan daha çok kaliteye bakarlar.Yurtdışında tutunmanın tek bir yolu vardır. O da çalışmak. Buradakinin belki de 10 katı çalışman gerekir.Kaliteli olduğunu göstermen gerekir.Eğer sen orada alanında en iyisiysen istersen malezyalı ol (dipnot:USMLE'e giren ve kazanan çoğu insan asyalıdır.) bir şey farketmez.Onun işini görüyorsan tercih edileceksindir.Bknz:Dr. Mehmet ÖZ. Cerrahi bölümleri yurtdışından ziyade ülkemizde almanızı öneririm.Çünkü Yurtdışında cerrahi eğitim daha uzundur ve yaş ilerledikçe insanın el becerilerini kazanma olasılığı azalır.Burada kazanıp gitmeyi deneyebilirseniz o da ayrı bir zor olacaktır.Ama yurtdışında çokça bulunmuş ve baplantıları olan bir hocamdan duyduğum kadarıyla ABD'de bizim cerrahi alanda daha iyi olduğumu düşünenler var.Bizde bulunan el becerisi oradaki çoğu yaşlı kişide bulunmuyor.Dahili branşlar veya laboratuvar araştırmaları için bir alan düşünüyorsanız.Önünüzdeki sınav olan USMLE pastanın %50'sini oluşturuyor.3 adımlı bir sınavdır.ve TUS'a göre kolaydır.Çünkü tusta doktorluğu değil kimin daha iyi ezber yapabildiğini en ayrıntıyı daha iyi aklında tutabildiği araştırılır.Ama USMLE bir kişinin doktor olma bilgisinin varlığını ölçmeye dayalıdır.Onun için çok zor olmaz.Türkiye'deki tusu kazanmış ve ingilizcesi olan neredeyse her insan kazanbilir.Ama ABD'de asıl önemli olan sınavdan sonrasıdır zaten.Sınavı kazanınca puanınıza göre bir yere yerleşemezsiniz.Asıl büyük adım hala önünüzdedir.Orada sistem boş yerlere sizin gidip başvurmanıza dayanır.Yani sınav sonucunuzu alırsınız ve mülakata girersiniz.Mülakatta kendinizi ne kadar iyi anlatabilirseniz asistanlığı alma olasılığınız o kadar yüksek.Ve mülakatta çok büyük bir parça referansı oluşturur.Bizim geri kaldığımız durum burada oluyor.ABD'de kimse Türkiyede üniversitelerindekini tanımıyor bundan dolayı kendi hocanızdan götüreceğiniz referans pek etkili olmaz.Alınamayabilirsiniz.İşte bu noktadan sonrası size kalmış.Mülakatta gelecek vaat eden bir doktor imajı verirseniz.Her şey mümkünüdür

(Büyük bir Dipnot!!: Şunu unutmayalım ki Dünyanın neresine giderseniz gidin insanlar tarafından tabiki de tamamen benimsenmez farklılanırsınız.Ama bunun işle alakası yok.Her şartta geçerli olan bir durum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haken61 -- 16 Temmuz 2016; 20:50:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

Türkiye'de okuyup sınava mı girmemiz lazım ne yapmamız lazım bilen varsa lütfen söylesin

Usmle sınavlarını almak yetmiyor amerika için oraya gidip belirli bir süre hastanelerde staj gözlemcilik vs.yapılması gerekiyor.Ve hocalardan tavsiye mektupları almanız gerekiyor.Toplam masraf kabaca 18.000 usd den fazla.Yani sadece sınavları alayım kazanıp yerleşeyim yok.Sınavlar vs herşeyi hallettikten sonra mülakatlara çağırılıyorsunuz.Sınavı,başvurusu,gitmesi gelmesi çok masraflı bir iş.Haberiniz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßoNjoVé

quote:

Türkiye'de okuyup sınava mı girmemiz lazım ne yapmamız lazım bilen varsa lütfen söylesin

Usmle sınavlarını almak yetmiyor amerika için oraya gidip belirli bir süre hastanelerde staj gözlemcilik vs.yapılması gerekiyor.Ve hocalardan tavsiye mektupları almanız gerekiyor.Toplam masraf kabaca 18.000 usd den fazla.Yani sadece sınavları alayım kazanıp yerleşeyim yok.Sınavlar vs herşeyi hallettikten sonra mülakatlara çağırılıyorsunuz.Sınavı,başvurusu,gitmesi gelmesi çok masraflı bir iş.Haberiniz olsun.

Evet ben de oraya takıldım başka bir yolu yok mu bunun?
    İskandinav ülkeleri almanya fransa ingiltere vs

Almanya icin sana tip bilgisi gerektiren sorular iceren bir diyalog tarzi mulakat yaptiriyorlar ki cogu kisi burda tirtliyor. Iskandinavlara da bakmistim ayni sekilde akici dil yetenegi bekleniyordu.

• quote:

quote:

quote:

Dil ile danimarka vs girebilirsin digerlein gore daha rahat.Almanyada hem maaaslarin dk oldugu soyleniyor hem de eki sozlukteki bir arkadasin deyimiyle kaziga oturtuyorar.Amerikanin baska yolu yok malesef.Ben dah liseden biriktirmeye basladim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• haken61 kullanıcısına yanıt
    4.30 - 6 dk ler ve 10. Dk den itibaren izleyebilirsiniz. Isini iyi icra etmen icin onyargilari kirman lazim bu da cogu zaman kolay bir sey degil. Ozellikle avrupada

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dil ile danimarka vs girebilirsin digerlein gore daha rahat.Almanyada hem maaaslarin dk oldugu soyleniyor hem de eki sozlukteki bir arkadasin deyimiyle kaziga oturtuyorar.Amerikanin baska yolu yok malesef.Ben dah liseden biriktirmeye basladim.

Dillerini öğrenirim uğraşırım ama alırlar mı
    Bunları konuşuyoruz ama ösym sitesi hala kapalı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dillerini öğrenirim uğraşırım ama alırlar mı
    Bunları konuşuyoruz ama ösym sitesi hala kapalı

İstersen neden olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Palladium-P

Bende sana prof olmayıp tutunan trakya ege çapa Hacettepe mezunu sayarım. Bazı proflar uzman doktora hasta gönderiyor hatta bunun proflukla falan alakası yok. Uzman proftan daha iyi iş yapabilir. Kaldıki bunun statüyle alakası yok. Gidenlerin çoğu geri dönmek istemiyor. Tek özledikleri Boğaz'a karşı çay içmek
    Bakarsan hatta Dünya'nın en iyi karaciğer nakli yapan adamda bir Türk ve tek dediği bu
    Hacettepeli bi pratisyen Hacettepeli olmayan bi uzmandan daha çok tutunabilir. Hacettepe sağlı alanında dünyanın her yerinde bi ayrıcalıktır. Son yıllarda öğrenci kontenjanlarını arttırmaları doğru olmadı ama. Eğitim kalitesi düşmemeli Hacettepede. Özellikle diş hekimliği alanında. Umarım kontenjan artışı yanlışından bir an önce dönerler. 50 öğrenciden fazlasını kaldırmaz diş hekimliği eğitimi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.