Şimdi Ara

TIP OKUYUPTA PİŞMAN OLMAK İSTEYEMENLER BAKSIN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

quote:

Orijinalden alıntı: kovaladımsevdiğimi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

Hayatında tıp fakültesinin kapısından geçemeyecek kişiler burada tıpı gömüyor. Yav he he. Doktor maaş almıyor he. Açlıktan sürünüyor doktorlar.

1200.yüm kardeşim ben, Hacettepe haricinde tutmayan devlet yok ve tıbbın geleceğini hiç öyle parlak görmüyorum.

http://www.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=119210

Toplamda en az 30 bin doktor açığı var şuan ülkede. Başbakan birçok kez çıkıp bundan bahsetti. Sağlık bakanı ona keza. İthal doktor bile geldi. Bu açık kapanır iddiasında mısınız? Diğer hiçbir meslekte böyle bir açık dahi yok. Kimse kusura bakmasın tıp diğer bölümler gibi bir yükselip bir alçalacak bir meslek değil. Maaşı değişse de doktorlar her zaman için Türkiye standartlarının üstünde maaş alacaktır. Devlet olmazsa özelde çalışma imkanın var. Hastanede olmasa tıbbi alanda bir çok yerde çalışmana imkan var. İlaç fabrikaları gibi. Usmle gibi bir olay var ki başka hiçbir meslekte bu şekilde bir yurtdışı imkanı yok. Tıp gelecek vaat etmiyorsa hangi meslek gelecek vaat ediyor? İlk 2k'dan öğrenci almasına rağmen Anadolu'da devlette 150k'ya kadar öğrenci alan Elektrik Elektronik mühendisliği mi? Artık yeter lütfen gelen geçen yorum yapmasın.

Yılda 11.000 civarı belki daha fazla doktor mezun oluyor. 3 senede kapanır o açık. Sonrası? Mühendislikte yurt dışına çıkmak çok çok daha kolay. USMLE'ye ABD'deki her doktor adayı+hindistandan kurtulmaya çalışan milyon tane hint+milyon tane çinli başvurmayı akıl ediyor merak etme. Doktorlar döner sermaye olmasa polisten bile az maaş alıyorlar haberin var mı bilmiyorum. Emekli olduğunda eline 1200 lira civarı bir şey geçecek. Doktorlukla ilgili şöyle söyleyeyim, eskiden kadın doğumcular milyoner oluyordu, şimdi sezaryen 15 tl normal doğum 24 tl performans olarak yansıyor hesabına. Evine temizlikçi çağırsan abla yarım saat şuraları alıver desen o paraya yapmaz.

Doktorlar polisten az maaş alıyor öylemi? Yahu bu kadar cahil olunmaz hadi gencleri kandırmak için yazsan bile bu kadar aptal değil bu ülkenin gencleri. Bu gibi üyeler banlansada rahat etsek

Polis 3000 alıyor, hangi doktorun çıplak maaşı 3000? Döner, performans falan saymıyorum onlar senin emekliliğinde tatlı bir anı olarak kalıyor zira.

Bol keseden atıp tutuyorsun. 7/1 pratisyen doktorun çıplak maaşı 2015 temmuz itibariyle 3734 lira. 8/1 polis memuru ise 3165 lira. Dönerlerle nöbetlerle rahat iki katına vurduruyor doktorlar.
    http://www.derszamani.net/2012-pratisyen-doktor-maaslari-ocak-ve-temmuz.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 16 Temmuz 2015; 18:55:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taze Leblebi

Adam bi konuda haklı o açık 4-5 yılda kapanıcak,sonra ne olcak peki,daya çalışma saatlerini,daya düşük maaşı,ölümler artsın vb... olcak.Hazırlanın bunlara.

Diğer mesleklerde o açık bile yok kardeş bunlar hep hikaye. Şırnak deyip duruyor sanki ülkede bir tek il varmış gibi. İhtimal vermiyorum ama eğer doktorluk da mühendislik gibi ele ayağa düşerse yine iyi üniversitelerden mezun olanlar ve başarılı olanlar her türlü büyük şehirlerde uzman olma şansına sahip olacaktır. Nasıl şuan Odtü mezunu öndeyse. Şuan en kötü tıp fakültesi bile iş garantili. Mühendislikler ise en basitinden Elektrik Elektronik 150-200k'ya kadar var. Tıbbın geleceğinden umut keseceksek diğer mesleklere ne diyeceğiz? Mühendis olup her gün kovulma tehlikesi altında yaşamaktansa, okumamış bir adamın elemanı olmaktansa doktor olmak bin kat daha iyi. Bunların hepsi somut ve yaşanan şeyler. "Mühendis olurum yurt dışına giderim doktor gibi 1200 tl maaş almam siz sürüneceksiniz muhaha" sözleri hayal ve kibirden öteye gidemiyor maalesef.

• eee o zor bu yorucu bunda vakit kalmıyo şunda aileni bile göremiyon diye diye insanda heves bırakmıyonuz. hangi meslek kolay arkadaşlar??? öğrencinin ergenliğini velinin dırdırını çeken öğretmenlik mi, gecenin 11ne kadar çalışan bankacılık mı, hayat kurtarıp hasta yakını darbesine maruz kalan doktorluk mu, adliye köşelerinde koşuşturan avukatlık mı, yazın güneş altında kışın buz gibi soğukta olan çiftçilik mi, bütün gün it peşinde koşturan polislik mi, 10-11 saat çalışıp köpek yerine konulduğun "ne de olsa çalışıcak paraya muhtaç" diye yok sayılan işçilik mi? hangisi kolay? yapmayın. ben doktorluk istiyorum, uykusuz kalıcağımı darp ediliceğimi laf işiticeğimi bile bile istiyorum. ben istiyorum. belki şu an konuşması kolay geliyo ama istiyorum. ha belki olurum belki olmam ama bu benim tercihim ve kolay olan bir şey yok şu hayatta. babanın serveti holdingi yoksa.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: globin_z

eee o zor bu yorucu bunda vakit kalmıyo şunda aileni bile göremiyon diye diye insanda heves bırakmıyonuz. hangi meslek kolay arkadaşlar??? öğrencinin ergenliğini velinin dırdırını çeken öğretmenlik mi, gecenin 11ne kadar çalışan bankacılık mı, hayat kurtarıp hasta yakını darbesine maruz kalan doktorluk mu, adliye köşelerinde koşuşturan avukatlık mı, yazın güneş altında kışın buz gibi soğukta olan çiftçilik mi, bütün gün it peşinde koşturan polislik mi, 10-11 saat çalışıp köpek yerine konulduğun "ne de olsa çalışıcak paraya muhtaç" diye yok sayılan işçilik mi? hangisi kolay? yapmayın. ben doktorluk istiyorum, uykusuz kalıcağımı darp ediliceğimi laf işiticeğimi bile bile istiyorum. ben istiyorum. belki şu an konuşması kolay geliyo ama istiyorum. ha belki olurum belki olmam ama bu benim tercihim ve kolay olan bir şey yok şu hayatta. babanın serveti holdingi yoksa.. :)

Bunları dediysen kesin doktorluğu kazanıcaksın kardeş.

• inşallah
  • Kesin bilgi : Dogunun parisi Van dır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ben 22

rakip eleme vol545664

ekşi sözlükte bu yazıyı yazan kişi rakip elemek için mi yazdı? azcık düşünüp yazın şu yorumları.
  • jbreathe kullanıcısına yanıt
    secmeyin olm o zaman allah alla sanki zorla tıpa git diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ben 22

secmeyin olm o zaman allah alla sanki zorla tıpa git diyorlar

Aynen oyle hocam

• Sanayide tesisat işlerinde soğutma yalıtım işleri olanlar aylık 20-30 bin rahat kazanıyor neye inanmıyorsunuz :d

• BUNU YAZMAK İÇİN ÜYE OLMUŞŞ SANIRIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuz_parilti

eee o zor bu yorucu bunda vakit kalmıyo şunda aileni bile göremiyon diye diye insanda heves bırakmıyonuz. hangi meslek kolay arkadaşlar??? öğrencinin ergenliğini velinin dırdırını çeken öğretmenlik mi, gecenin 11ne kadar çalışan bankacılık mı, hayat kurtarıp hasta yakını darbesine maruz kalan doktorluk mu, adliye köşelerinde koşuşturan avukatlık mı, yazın güneş altında kışın buz gibi soğukta olan çiftçilik mi, bütün gün it peşinde koşturan polislik mi, 10-11 saat çalışıp köpek yerine konulduğun "ne de olsa çalışıcak paraya muhtaç" diye yok sayılan işçilik mi? hangisi kolay? yapmayın. ben doktorluk istiyorum, uykusuz kalıcağımı darp ediliceğimi laf işiticeğimi bile bile istiyorum. ben istiyorum. belki şu an konuşması kolay geliyo ama istiyorum. ha belki olurum belki olmam ama bu benim tercihim ve kolay olan bir şey yok şu hayatta. babanın serveti holdingi yoksa.. :)

Orası öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Bu tıpçıların maaşlarını hakkaten çözemedim. Kimisi 4-5 milyar maaşlardan söz ediyor kimiside 7-8 milyar maaşlardan söz ediyor.

Şu an arkadaşımın abisi çukurovadan mezun oldu stajlarını filanda bitirdi. 6 senelik çabadan sonra şimdi güneydoğunun en ücra köşesinde 8.5 milyar maaşla işe başlayacağını söylüyor.

+1. Ablam okuyor, mezun olan tanıdığı var, doğuda direk 6-7 alıyorsun mezun olunca dedi. Yani direk maaşa bağlanıyorsun.
  • Yakında kazanırsınız inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Bu tıpçıların maaşlarını hakkaten çözemedim. Kimisi 4-5 milyar maaşlardan söz ediyor kimiside 7-8 milyar maaşlardan söz ediyor.

Şu an arkadaşımın abisi çukurovadan mezun oldu stajlarını filanda bitirdi. 6 senelik çabadan sonra şimdi güneydoğunun en ücra köşesinde 8.5 milyar maaşla işe başlayacağını söylüyor.

+1. Ablam okuyor, mezun olan tanıdığı var, doğuda direk 6-7 alıyorsun mezun olunca dedi. Yani direk maaşa bağlanıyorsun.

aferim
  • +1 Tanıdik akrabamız var pratisyen mezun oldu ise başladı 8500 alıyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.