Şimdi Ara

Tıp mı Mühendislik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamun aleyküm akdaşlar. Bu sorumu bazılarının çok saçma bulacağını biliyorum ama ciddi manada bi kafa karışıklığı oluştu bende.
    çok şükür iyi bir sınav sonucum geldi. mf3'te 7365 mf4'te ise 7252. oldum. Bende mühendis kafası var. yani mühendislik yazsam ALLAH'ın izniyle çok iyi bir mühendis olurum. Ama tıp da çok cazip geliyor. Özellikle para ve çalışma rahatlığı olarak. Her iki mesleği de yapabileceğimi düşünüyorum. Şu da var ailemin maddi durumu pek iyi değil. Hani aileme hem gurur kaynağı olmak istiyorum hem de daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için yadım etmek istiyorum. Evde okuyan tek kişiyim.. işler karışık yani. tavsiyelerinizi bekliyorum.. :)

• Tıp da nasıl bir çalışma rahatlığı var biraz anlatsana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escherich

Tıp da nasıl bir çalışma rahatlığı var biraz anlatsana

en basitten saat 09.00 da başlıyorsun çalışmaya 15.30 gibi(emin değilim) işi bırakıyorsun ve öğlen 1.5 saatlik dinlenmeleri var.. say say bitmez yani.
    doğrudur okulu bitirmek çok zordur ama bitirince de kralsın
  • hocam burda herkesin cesit cesit fikirleri var elini yuregine koy icinden ne geciyosa sana hangisi yakin geliyosa onu sec burdakilere kaldimi kafan daha cok karisir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamirci84

quote:

en basitten saat 09.00 da başlıyorsun çalışmaya 15.30 gibi(emin değilim) işi bırakıyorsun ve öğlen 1.5 saatlik dinlenmeleri var.. say say bitmez yani.

Devlet dairesinde memurluk karıştırdın galiba , 2 yıl zorunlu hizmet , gece nöbetleri,olmadık vakitte hastaneden çağırılınca mecbur gitmen gerekiyor vs.

Matematik ve fiziğe alakan varsa mühendislik seç yoksa biyoloji seviyorum diyorsan tıpı seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escherich -- 6 Temmuz 2015; 14:54:20 >
  • quote:

quote:

o arada hasta bakıyorsun işte sürekli hastanın derdini dinliyorsun özellikle yaşlı olanları
  • Hala bölüm mü seçemediniz arkadaşım mesleğini seçiyorsun ve bir ömür onu yapacaksın istedin şeyi seç mühendisliğe kabiliyetim olduğumu düşünüyorum diyorsun kendime güveniyorum diyorsun o zaman yaz onu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamirci84 kullanıcısına yanıt
    Anlattığına uygundur tıp ı seç.
    Tıp a karşı bir negatif düşüncen yok yazdığına göre , ailene Türkiye şartlarında gurur kaynağı olursun
    Tıp nöbet diyenlere ,mühendislikte de nöbet yok mu. Elektrik elokt mühendisin mesela , enerji tesislerinde , ya da haberleşmede ya da elektrik üretilen bir şirkette bayramın seyranın olmaz , gecen gündüzün olmaz ne zaman çağrılırsan gideceksin .
    Ve hatayı ince eleyip sık dokuyup en kısa sürede bulup çözecek, teknik elemanlar onarımı yapana kadar bekleyeceksin
    Mühendislerin hepsini büro , imza işi zannediyorsunuz sanırım
  • Up

• Mutlaka tıp. Ailene maddi desteğin yanında Sağlık sorunlarındada yardımcı olursun kesinlikle tıp.

Mühendis olup iyi paralar kazanabilirsin yine ancak aileni düşünüyorsan gelecekte tıp okuman kat kat iyi olur.
  • Tıp:Saat 8-9 iş başlama öğle arası 30 veya 1 saat,çıkış saat 5 genel olan,Akşam nöbetleri;bazen bayrama denk gelir. Başlama 6 yıl okul ingilizce varsa 7 yıl,Hastalara ilaç,ameliyat,önerilerde bulunma.
    İŞ:Hem özel hem dev.Özel oda
    Tatil:Hafta sonu, yıllık izin.
    Mühendislik:Devlette olsa 08:30-12:30, 13:00-17:00 genel olan.Projenin sonuna kadar ilgileniyorsun,
    Bazen sorun çıksa, mesai saatleri dışında'da gidiyorsunuz.
    Gelişim istemekte bittirdiniz hemen devlete gireyim o ayrı sınava çalışacaksınız.Kazanırsanız yeni,
    ilk 3000 gibi başlarsınız.
    İŞ:Hem özel hem dev.Yer:Özel oda dev.Özel çoğu zaman:Şantiye
    Tatil devlette:Hafta sonları.,yıllık izin.Özelde tam bilmiyorum.

Önerim ise:Hepsini incelemek,tanıdık varsa sormak,acele etmeden doğru tercih yapmak,
    sevdiğin mesleği yapmak.

Başarılar.
  • quote:

quote:

Sana çok yanlış anlatmışlar.

Eğer aile hekimi ya da sağlık ocağında pratisyen hekim olmak istiyorsan dediklerin doğru.

Fakat uzman doktor olacaksan dediğin şartlarla alakası yok. Uzman doktor eğer dermatoloji gibi çok standart bir dalda değilse 9 da başlar, 6-7'ye kadar neredeyse durmaksızın hasta bakar. Ayda ortalama 5-10 nöbete kalır. Eğer cerrahi ya da kardiyoloji gibi bir daldaysan icap yazarlar. Yani günün 24 saati ne zaman olurasa olsun hastaneden aradıklarında direkt gitmen gerekir.

%80'inin çalışma şartları bu şekilde. Aile hekimi tarzı doktorlar sadece dediğin gibi 9-5 çalışır.

Asistanlık sürecinde bu şartlar daha da ağırdır. Nöbetler ayda 13'e, mesai akşam 7-8'e kadar çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 8 Temmuz 2015; 1:32:15 >

• Tıp okursan tüm olumsuzluklara rağmen belli bir maaş ve prestijin olur.Uzmanlık olmazsa çok kötü bir durum seni beklemez. Ama mühendislik hem bir piyango hemde sende biten bir meslektir. Daha çok paralar kazanabilirsin ama çok yokuşlu yollarda da kalabilirsin bunun seçimini iyi düşünmek lazım.
  • Abimizi çağıralım. Birinci ağızdan dinleyin.

• Up

• Tıp
  • Up

• Benim de durumum neredeyse seninle aynı. Aile durumları olsun, grur yaşatma olsun.
    Aileden yoğun baskı var tıp seç diye. Ama ben tıp seçersem yaptığım işten zevk alamayacağımı biliyorum. Biyolojiyle aram yok buna karşın mat geo fiziği çok seviyorum. Yani buraya kadar yaptığım işten zevk alma konusunda mühendislik önde.
    Şimdi maaşları kıyaslıyorum. Tamam tıp garanti, geçen asistan bi doktorla konustum 4 küsür maasla baslarsın, uzmanlıkta da 6 ile devam edersin. Tabi bunun döneri var cartı curtu var dedi. Onun ardından dönüp odtü ee li bi adamla konustum. Adam ben suanda 2.000 kazanıyorum diyor(2. Sınıf bu adam). O da boş zamanlarımda google bişeysi yapıyormus. Odtüden mezunlar genelde amerikaya giderler ama aselsana bile girsen 4 le başlarsın 3 ayda bir çift alırsın dedi. Yani maaş konusunda da şu var, üniversite yıllarımı iyi değerlendirip okulda öğrendiklerimin üstüne koyarsam beni havada kaparlar, iyi paralar kazanabilirim. Böylece hem maddi hem manevi olarak doğru karar verdiğimi düşünüyorum. İçim çok rahat.
    Sonuç olarak kimseyi takma bence, ben kime sorsam tıp yaz cevabı aldım. Ama bu dereceyi ben yaptım ve ilerisi için ne yapacağıma da kendim karar veririm diye düşündüm.
    Ben kendimi anlattım, sen de kendine pay biçersin kardeşim...
    Bu arada mf4:2,3 mf3:4,8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulyum97 -- 8 Temmuz 2015; 3:10:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

quote:

Eğer aile hekimi ya da sağlık ocağında pratisyen hekim olmak istiyorsan dediklerin doğru.

Fakat uzman doktor olacaksan dediğin şartlarla alakası yok. Uzman doktor eğer dermatoloji gibi çok standart bir dalda değilse 9 da başlar, 6-7'ye kadar neredeyse durmaksızın hasta bakar. Ayda ortalama 5-10 nöbete kalır. Eğer cerrahi ya da kardiyoloji gibi bir daldaysan icap yazarlar. Yani günün 24 saati ne zaman olurasa olsun hastaneden aradıklarında direkt gitmen gerekir.

%80'inin çalışma şartları bu şekilde. Aile hekimi tarzı doktorlar sadece dediğin gibi 9-5 çalışır.

Asistanlık sürecinde bu şartlar daha da ağırdır. Nöbetler ayda 13'e, mesai akşam 7-8'e kadar çıkar.

Sana eksik anlatmışlar bunları yapanlar aylık 10.00.00 tl kazanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alibeyindonanimhaberi

quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

quote:

Sana eksik anlatmışlar bunları yapanlar aylık 10.00.00 tl kazanıyor

Kimse bana anlatmadi, içindeyim ve kendim görüyorum.

Devlette 10 bin lira alan doktor sayısı %10'u geçmez. Onlar da ya doğuda hizmet verirler ya da günlerinin 14 saati hastanede geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 8 Temmuz 2015; 4:05:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.