Şimdi Ara

TIP KAÇLA KAPATIR BU YILIN SON TAHMİNLERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kro60

Hocam Ankaratıplı bi anket açmıştı orda en fazla tıp tercih eden aralık 5 15 k aralığıydı 20 25k aralığından çok fazlaydı hem de hocam ben foruma asla güvenmiyorum millet tıpı garanti ve iyi bölüm olarak görüyo ki zaten bıgünkü Türkiye şartlarında öyle yani öyle bi algı yaratılıyo ki gerçek dünyadan çok farklı tıp öyle bi düşüşü göremez çünkü kendinden hiçbir şey kaybetmiş değil söyle bana iyi mühendislikler harici tabi millet ne okusun??

zaten geçen sene 21kdan kapadı 16ksı yaklaşık tıp yazdı

15kdan kapamasına imkan yok hocam o sıralamadki herkesin tıp yazarsa bile 16-17de kapatıyor 

• Olabilir hocam, açıklansında analiz kasalım rahat rahat 

• RiversintheSeas kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ya genel olarak bir analiz şart fakat son olarak sanırsam 22k nın sonlarına doğru yani 22800 22900 de anlaştık galiba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 23k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23 k olabilir ama max 23 200 görürüz diye düşünüyorum

• 23

• 24k ya yaklaşması lazım bence ama tıpa ilgi geçen senekinden yüksek sanırım bu aralıkta. Kısmet artık:)

Öyle tabiki kısmet ama biraz daha analitik düşünürsek geçen yıla göre yarı yarıya düştü kontenjan artması yani aynı ilgiyi geçen yıl bile görsek 21400 den max 23k görürüz gibi hocam.

• sadfg1 S kullanıcısına yanıt

Kontenjan artışı azmış bu sene. Tahmininiz daha doğru olabilir:)

:) cansın hocam

• 22300

• 23500

• ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    Pek sanmıyorum hayırlısı hocam

• Öncelikle ilk 10kdaki tıplar yüksek ihtimalle hatrı sayılır bir oranda gerileyecek, örnek verecek olursak on dokuz mayıs üni 9500 müş bu sene 10kya yaklaşır bundan sonraki sıralamalarda 10k ve üstünün büyük çoğunluğu tıp yazdı, kontenjan artışını da hesaba katarsak 10k ve üstü 700-800 kişi geriler diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C2C179A9 -- 29 Ağustos 2021; 20:43:36 >
  • Öyle hocam ama kontenjan artışı geçen yıla göre yarı yarıya azaladı ve açılanların çoğunluğu özel yani dediğiniz gibi yukarıda 22800 le kapaması cok muhtemel

• sadfg1 S kullanıcısına yanıt

Aynen ilk 10knın gerileyeceğini düşünme sebebim artık tüm istenen mühendislikler 10kya girdi neredeyse tıp yerine bu mühendislikleri tercih edenler her sene artıyor bu sene de arttığını gözlemledim o yüzden böyle düşünüyorum. Eskiden alışık olduğumuz gibi kötü tıplar da değil iyi tıplarda bariz bir gerileme olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C2C179A9 -- 29 Ağustos 2021; 20:50:14 >
  • Olabilir hocam

• yazılanların hepsini okudum ama hiç geçerli bir argüman yok ki ve çok havada sayılar dolaşıyor. 10kdan sonrası 700 ilerler, 23300 ollur ama 23500 olmaz felan. ben de hepinizden fazla merak ediyorum ama bu kadar kasmayın, açıklanana kadar böyle 300-500lük hesapları kimse bilemez.

• 25.089

• Hocam ösym değiliz sonuçta nasıl bir kanıt istiyorsun onu anlamış değilim. 23300 mevzusunda ise 23 300 e kadar düşeceğini sanmıyorum sadece konuştuğumuz varsayım şu geçen yıla göre yarıya düşmüş bir kontenjan artışı var 22700 ü değil 21400 ü baz aldığımızda geçen yılla aynı oranda ilgi bile görse 22800 olacağını bunlara göre tahmin etmek çok havada kalır bir şey değil bence

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.