Şimdi Ara

Tıp hakkında sohbet (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
4.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ama cerrahi branşlar pediatri genel cerrahi gibi zor branşları kimse tercih etmiyor hep açık kalıyor maaşı da iyi olmasına rağmen bunlar asla bitmez açık

ama daha kolay branşlarda biter diye düşünüom
  • Arachnoidea A kullanıcısına yanıt
    dersane konusunu biraz daha açabilir misin hocam hangi dersane ödeme şekilleri gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

dersane konusunu biraz daha açabilir misin hocam hangi dersane ödeme şekilleri gibi
    Özelden görüselim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Örnek göster bakayım benim fakülte de bir sürü teknolojik imkana sahip ama eğitimde kullanılmıyor hiçbir devlet üniversitesinde bu imkanın olduğunu düşünmüyorum
  • fantilatör F kullanıcısına yanıt
    kalite de fakülteler arası değişir

bizde 320 öğrenci almasına rağmen 2 sınıfımız ve her sınıfta da 2 grup var

kendi fakültemizde gruplara bölüyorlardı her mesa başında 4-5 öğrenci oluyor anatomide de 8-9 öğrenci

ama bazı fakülteler daha fazla öğrenc almak için kendi koşullarının yeterli olup olmadığına bakmadan öğrenci alıyorlar bunlar için sorun olacağını düşünüyorum

kalite açısından
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    kendi fakültemi övmek gibi olmasın

ankara tıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 10 Haziran 2020; 21:54:21 >
    hatta yanılmıyorsam sadece ankara tıpın bütçesinin çoğu üniversitenin bütçesinden daha fazla olduğunu biliyorum

cebeci ve ibni sina hastanemizi gezmenizi ve izin alırsanız da eğitim için kullanılan robotik cerrahi teknolojilerini gezmenizi tavsiye ederim
    hacettepe ve cerrahpaşa gibi yerlerden mezunların pratikte çok zayıf oldukları, nerdeyse dikiş atmayı bile bilmedikleri söyleniyor hocam. buna ne diyorsunuz
    ama tabi teorik bilgide üstlerine yok, çünkü okulları çok baskı oluşturmuyor üstlerinde, okul okurken tusa çalışabiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantilatör

hacettepe ve cerrahpaşa gibi yerlerden mezunların pratikte çok zayıf oldukları, nerdeyse dikiş atmayı bile bilmedikleri söyleniyor hocam. buna ne diyorsunuz
    ama tabi teorik bilgide üstlerine yok, çünkü okulları çok baskı oluşturmuyor üstlerinde, okul okurken tusa çalışabiliyorlar
    Katılıyorum ama hekimlikte pek zararlarını görmüyorlardir.Yinede ben pek zorluk sevmediğim için yazmadım.Yazan insanlara saygım sonsuz.

Bu imkanlar hastanelerde mevcut, değilse bile hekimler gider olan hastanede eğitim görür. Örneğin yeni bir teknoloji çıktığında avrupaya, abdye vb gidilir o teknolojiyi öğrenmek için. Ben eğitimi sordum aynı şey değiller. Sen o robotların başına geçip ameliyat mı yaptın da böyle konuşuyorsun
    hacettepe ve cerrahpaşa mı ya anlamıyorum bunları nerden çıkarıyorsunuz hepsi şehir efsanesi sadece

intörn doktor dışı her şeysiniz demek fakültede

çoğu tıp fakültesi öğrencisi de en iyi intörnlük eğitimin cerrahpaşa verildiğini bilir sadece hekimlik becerilerinin yapıldığı gereksiz işlerden getir götür işlerin olmadığı bir ortam(hatta sadece cerrahpaşanın curiculumu dünyanın her yerinde geçerli avrupanın herhangi bir yerinde çalışacaksanız sınavsız direkt denklik veriyorlar diğer tüm fakülteler halen bu konuma gelemediler gerisini siz dşünün

yaa dikiş atamıyor yazmış ya dikişin becerilerini zaten 2.sınıfta öğreniyorsunuz ve hocalarınız sizi hastalar üzerinde uygulamaları konusunda zorluyorlar şu an kendimden biliyorum 100den fazla hastaya dikiş atmışımdır acile gidiyorum ordaki asistan abiden rica ediyorum izin veriyorlar

hacettepe desen intörnlük şartlarının en ağır geçtiği yer denilebilir hemen kapı komşumuz

hem hekimlik hem de diğer inüler gibi hekimlik dışı ne var ne yok her şeyin daha ağır yaptırıldığı bir yer

ve gerçek hekim gibi çıkabiliyorsunuz hatta doğuya atanıp çalışıtğında direkt kendini belli eden öğrencilerdir

hocam sen niye benim her yazdığıma içerleniyorsun ya, ben senden bahsetmiyorum
    anlamadım tam sorunuzu o makineleri kullanıp ameliyat mı yapacak tıp öğrencisi
    bence kimse bunu izin vermez

ya da tam anlayamadım sorunuzu eğitimde bu gibi teknolojiler kullanılıyor mu dersiniz anatomi-histogibi görsel derslerde bolca kullandık her öğrenci başına bilgisayar ile hem daha yakından hem de istediğimiz zaman ders dışı zmanlarda(tabii ki asistan doktorların gözetiminde başımızda durmuyor onlar da orada kendi işlerini yapıo sözde başımızda) baya kullandık teknolojileri

kliniğe daha geçmediğim orda ne gibi teknolojikten faydalandığını bilemiyorum

belki de sorunuzu anlamamış olup yanlış cevap vermiş de olabilirm

gerçekten isminize falan bakmadım eğer kırdıysam özür dilerim ama genelde hep aynı şeylerden bahsedilio onların yanlış olduğunu vurgulalamk için

size özel değil kırdıysam özür dilerim
  • Gençler tartısıp birbirinize ofkelenmeyin ya eğlencesine açtığım bir konu :)

• Yukarıda belki yazılmıştır okumadım fakat 6. sınıf bir abiniz olarak yazıyorum. Pratik zekanız varsa, bir sorunu düşünerek çözmekten hoşlanıyorsanız, zeki bir insan olarak kendinizi görüyorsanız ve tıptan başka bölümde yapamam demiyorsanız. Maaşı için, iş garantisi için, saygın bir meslek olarak gördüğünüz ve görüldüğünüz için YAZMAYIN. Tünelin ucu b.mb.k bir yere çıkıyor. Hiç unutmam 1. sınıf kayıt günü 6. sınıf bir abi 'olm sizin şimdi yatay geçiş hakkınız da var demi' demişti. Ve ısrarla daha ilk günden bırakmamı tavsiye etmişti. Çok haklıymış gerçekten. Neden derseniz çok uzun hikaye ama zekasına değer veren yazmaz.
  • yasamayürütmeyargı kullanıcısına yanıt
    Biraz acımasız bir yorum olmadı mı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A214F7C8B -- 10 Haziran 2020; 23:46:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke benim yalanlarım olsa..
  • yasamayürütmeyargı kullanıcısına yanıt
    Maaşı şartları falan katılıyorum ama zeka kısmına katılmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arachnoidea A kullanıcısına yanıt
    Dostum hangi okul senin,bizde internluk için herhangi bir başlangıç tarihi verilmedi de
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.