Şimdi Ara

Tıp Hakkında Bilgi Almak İsteyenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Nefronx3

quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

quote:

Orijinalden alıntı: dexter-morgan

Biyolojiyi seviyorum netlerimde iyi ama ezberim kötü tıpta cok ezber istiyor bu konudan dolayi tiptan sogumus durumdayım ama pratik olarak basaracigini düşünüyorum ne dersiniz bu durumda

hacı tıp ezberden çok kalça yapısı meselesi. masa başında oturup uzun süre çalışmaya alışık olacaksın. bunu becerebiliyosan gerisi geliyor.

Bu tanımlamayı sevdim. Kendinize ne kadar zaman ayırabiliyorsunuz? Gün içerisinde.Veya Hafta içerisinde.

basmakalıp tanımlar yerine realistik açıklamalar daha anlaşıılır oluyo herkes bi tıp ezberdir tutturmuş. hangi bölüm ezber değil ki. çoğu bölümde teorik dersler var. ama hepsinde farklı olan şey gereken emek ve vakit. tıpta bu çok fazla.

genellikle komitelerimiz 1 aylık yada 2 aylık oluyor. 1 aylıklarda komiteden en az 15 gün önce günde 4-5 saat çalışmaya başlamak gerekiyor. son bi hafta 7-8 saate bile çıkabiliyor. 2 aylıklar baya zor olduğu için 1 ay civarı yoğun çalışma gerekiyor. tabii düzenli çalışmak çok daha rahat oluyor. ama öğrenci psikolojisi hep sona bırakıyor

tıpta kendine vakit ayıracaksan anca ilk sene ayırırsın. ondan sonra vakit bulmak maalesef pek mümkün olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biyolojiyi seviyorum netlerimde iyi ama ezberim kötü tıpta cok ezber istiyor bu konudan dolayi tiptan sogumus durumdayım ama pratik olarak basaracigini düşünüyorum ne dersiniz bu durumda

hacı tıp ezberden çok kalça yapısı meselesi. masa başında oturup uzun süre çalışmaya alışık olacaksın. bunu becerebiliyosan gerisi geliyor.

Bu tanımlamayı sevdim. Kendinize ne kadar zaman ayırabiliyorsunuz? Gün içerisinde.Veya Hafta içerisinde.

basmakalıp tanımlar yerine realistik açıklamalar daha anlaşıılır oluyo herkes bi tıp ezberdir tutturmuş. hangi bölüm ezber değil ki. çoğu bölümde teorik dersler var. ama hepsinde farklı olan şey gereken emek ve vakit. tıpta bu çok fazla.

genellikle komitelerimiz 1 aylık yada 2 aylık oluyor. 1 aylıklarda komiteden en az 15 gün önce günde 4-5 saat çalışmaya başlamak gerekiyor. son bi hafta 7-8 saate bile çıkabiliyor. 2 aylıklar baya zor olduğu için 1 ay civarı yoğun çalışma gerekiyor. tabii düzenli çalışmak çok daha rahat oluyor. ama öğrenci psikolojisi hep sona bırakıyor

tıpta kendine vakit ayıracaksan anca ilk sene ayırırsın. ondan sonra vakit bulmak maalesef pek mümkün olmuyor.

dr gölge kocaeli üni.tıp fakültesi 1.sınıf mısın? selam yollayacağım öyleyse :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki bir de şunu sorucam tabi kişiye göre değişir, Tıp okuyan arkadaşlarla birlikte kalmak daha avantajlı olur mu? Sonuçta tıp kazanmış insanlar,hani belli bir çalışma düzeniyle gelmiş insanlar.Böyle 4-5 kişilik bir birliktelik iyi olur mu tıp okurken?

• @xxlunch evet :)

@Nefronx3 kesinlikle tıpçılarla kalmak daha avantajlı. bir mühendisten bir hukukçudan çok daha farklıdır tıpçıların üniversite hayatı. hem sınav zamanları farklı olur hem de çalışma zamanları. mümkünse tıpçılarla kalmak çok daha iyidir.
    Buna da ben cevap verebilirim zira KYK yurdunda kalıyorum. Yurdum fakülteme çok yakın, bu nedenle fakültedekilerin çoğu burada kalıyor. Aynı odada olan arkadaşlardan biliyorum gayet iyi çalışıyorlar. Bense ikinci öğretim 3 kişiyle beraber kalıyorum. Bunun hem iyi hem kötü yanları var:

1. Gece geç saatlere kadar uyanıklar, bu kötü fakat alıştım ışığı zaten kapatıyor hepsi yarasa gibiler

2. Ben geldiğimde hepsi gitmiş oluyor, 4-5 saat de yoklar. Mecburen o saatte çalışıyorum ve aslında bu mecburiyet bana zamanımı iyi planlama konusunda yardımcı oldu.

3. Eğer eve çıkacaksan kesinlikle tıp okuyanlarla çıkmalısın. Hatta aynı okuldan olursa sınava bile beraber çalışabilirsiniz ama aynı zamanda çok iyi arkadaş olmanız, ayarlayamazsanız çalışırken tozutma anlamına gelebilir. Biz de insanız

• ohoo kontenjan 246y'mış tanımıyorsundur büyük ihtimal :D bende senin üniversiteyi düşünüyorum tavsiye eder misin? kampüs vs nasıl? oraya gittiğine memnun musun?

@Dr_Gölge

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahtapotahtapot -- 3 Aralık 2013; 23:46:54 >

Orijinalden alıntı: xxlunch

ohoo kontenjan 246y'mış tanımıyorsundur büyük ihtimal :D bende senin üniversiteyi düşünüyorum tavsiye eder misin? kampüs vs nasıl? oraya gittiğine memnun musun?

o resmi kontenjan sınıfta kalanlar ve yabancı öğrencilerle beraber 290 kişiyiz

kocaeliyle ilgili sömestr döneminde bi konu açıcam foruma. her türlü bilgiyi paylaşıcam :) şimdilik şunu söyleyim gerisini anlarsın. kocaeliye 3,7k ile ilk sıralardan girdim. puanı yüksek başka çok yer yazabilirdim. ama şu an çok çok memnunum okuldan :)

• quote:

quote:

ohoo kontenjan 246y'mış tanımıyorsundur büyük ihtimal :D bende senin üniversiteyi düşünüyorum tavsiye eder misin? kampüs vs nasıl? oraya gittiğine memnun musun?

kocaeliyle ilgili sömestr döneminde bi konu açıcam foruma. her türlü bilgiyi paylaşıcam :) şimdilik şunu söyleyim gerisini anlarsın. kocaeliye 3,7k ile ilk sıralardan girdim. puanı yüksek başka çok yer yazabilirdim. ama şu an çok çok memnunum okuldan :)

tmm teşekkürler

• Arkadaşlar şimdiden çalışmayı kassak tıp olurmu. Bu zamana kadar pek bişey çalışmadım. Ailevi sorunlar nedeniyle. Ama kafama koydum. Çok istiyorum. Yardımcı olurmusunuz teşekkürler.
  • quote:

quote:

Aa gerçekten mi? Böyle bir seçim yaptığına göre kendince haklı sebeplerin vardır Bekliyorum o paylaşımları.

• Ya ne bileyim tıpı sevip sevmediğimden emin değilim ben. Mesela 12.sınıfta sistemler görüyoruz ilgimi çekiyor,evet seviyorum fakat aile hekimimin dediğine göre kemiğin üstündeki oyuğun bile adını öğrenmek gerekiyormuş bunların hepsini sabredip öğrenebilir miyim bilmiyorum. Bir de çabuk sinirlenen bir insanım hastaları dövmekten korkuyorum :D Bir de gelen şeker giden kolestrollü bir yerden sonra iş de sıkıcı gelmeye başlayabilir diye düşünüyorum çok kararsızım çok. Güzin ablaya yazmış gibi de hissettim kendimi :D

Orijinalden alıntı: Septams

Sen 4.sınıf gel hele nöbetlerden sonra bekliyorum yorumlarını bu sene tarih ingilizce görüyorsunuz zaten

konu sapacak ama kaç k dostum?

Orijinalden alıntı: zekasavar

quote:

Orijinalden alıntı: Septams

Sen 4.sınıf gel hele nöbetlerden sonra bekliyorum yorumlarını bu sene tarih ingilizce görüyorsunuz zaten

konu sapacak ama kaç k dostum?

Dostum o mesajda bahsi geçen abimdi, 5,8k

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.