Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİNDE YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTEYEN VAR MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
7.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TIP FAKÜLTESİNDE YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTEYEN VAR MI

eski ortalama da bu, yatay geçiş yapınca değişti.

Ama yatay geçiş değerlendirmesi yaparken yökün sistemini kullandılar.
  • Hocam 5k sıralama bizim bildiğimiz yks sınavının sıralaması mı yoksa ayrı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki tipta kredi eksikligi vs gibi bi durum oluyor mu bununla ilgili vi maddeye rastlamadim ama aklima takildi

• 1. Sınıfı yeni bitirdim tus hakkında yorum yapamayacağım ama bizim komitelerimiz gayet zor sorulardan oluşuyor. Her sınavda da rahat 6-7 tane yanlış veya şaibeli soru da oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Low-profile L kullanıcısına yanıt
    Evet normal yks sıralaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 4 Temmuz 2020; 14:38:20 >
  • Ateş Hekimoğlu kullanıcısına yanıt
    yani satırlık sorular mı geliyor yoksa 8-9 satırlık sorular mı

tusta temel bilimlerde genelde satırlık sorular var
  • freyja.md F kullanıcısına yanıt
    genelde takmıyorlar hocam, benim 1. sınıftaki kredi sayım 66ydı. Sadece yatay geçiş yaptığım okul taktı (meram tıp) normalde 1. sınıf krediniz en fazla 60 olması lazım senin niye yüksek dedi. Keşke bu sebeple yatay geçişi kabul etmeseydi eskişehire gidemedim ondan dolayı :(

Ama yönetmenliğe göre her sınıfın kredisi 60 olması gerekiyor, 360 krediyi tamamlayamazsan 6 nın sonuna kadar mezun olamıyorsun. (Bazı kişiler tus çalışmak için kredisini 360 tamamlamıyorlar geç mezun oluyorlar)

BU arada yatay geçiş sonrasında intibakta seçmeli dersleri saymıyorlar genelde (aynı dersin geçiş yaptığın okulda olmamasından dolayı) 1. sınıf ortalaman 2. sınıfın ortasında yeniden hesaplanıyor.
  • Çoğunlukla satırlık ama özellikle biyokimyada uzun klinik konulu paragraflar oluyor. Soruda anahtar kelimeyi yakalayıp çözüme gitmen gerekiyor biraz yks deki yeni nesil denen sorulara benziyor

Hocalarınız iyiymiş, USMLE deki son çıkmış sorulara bakarsan eğer bu soruları görmüş olursun. Yavuz hoca (Yavuz Şahin) da artık bu tarz soruları çözüyor kendi sitesinde. Pediatri ve TTS sorularına benziyor.
  • Evet hocalarımız genel olarak iyi özellikle 1-2 biyokimyacı hariç çok sağlamlar gerçekten. Yine de okul zorluyor

step 1 genelde 2 veya 3. sınıfta veriyorsun. Sen de mutlaka gir elinde olsun bu sınavlar en azından.https://www.usmle.org/pdfs/step-1/samples_step1.pdf
  • Çok teşekkür ederim

• 101. soruda mesela bebek 6 günlük yerine 2 aylık olsaydı yine cevap galaktoz 1 fosfat olacak mıydı hayır olmayacaktı. Özgün soruları almaya başladılar Türkiyedeki tıp fakülteleri de.

Komite öncesinde en son tus sorularına bakıp komite çalışmayı sonlandırıyor genelde öğrenciler ama usmle sorularına da bakmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrEarth -- 4 Temmuz 2020; 15:14:23 >
  • Ben sadece fakülte çıkmışlarına bakıyorum

seneye ankara tıbba geçersen eğer, textbook ve notlardan konuya çalış. Çıkmışlar olarak tusa bak yeter. Oranın hocaları genelde tusdata hocaları filan oluyor iyi öğrenirsin temel bilimlerini
  • Evet hocam secmeli dersler oyle farkli oldugu icin. Benim bu sene 59 kredim var acaba sorun olur mu diye dedim ama genelde kredi eksigi olanlari da alttan alma sartiyla kabul etmisler herhalde bi problem olmaz

yatay geçişle başvuracağın okulun öğrenci işleri iyiymiş, bizde tıp derslerinin kredisiyle oynadılar 60 yapabilmek için o hallediliyor bir şekilde
  • Yok hocam ben daha yapmadim sadece bazi kabul eden okullarda gordum. Bu ortak derslerden falan eksik olan varsa gel ama alttan al diyorlar bazilari

tip.ogu.edu.tr
    TIP FAKÜLTESİ | Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
    https://tip.ogu.edu.tr/Icerik/Detay/33/2sinif-yurt-ici-yatay-gecis

eğer müfredatın uymazsa bazı okullar red veriyor, bazı okullar alt sınıftan başlatıyor. Müfredat uyup kredi eksikliğinde de alttan seçmeli ders alıyorsun TIPTA

diğer bölümlerde nasıl oluyor bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrEarth -- 4 Temmuz 2020; 16:31:11 >

• Anladim hocam tesekkur ederim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.