Şimdi Ara

Tıp Fakültesi ve TUS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sizleri bir konuda uyarmak istiyorum. Hepimiz YKS geleneğinden geldik ve bizim liselerimizde YKS odaklı dersler anlatılıyordu, dolayısıyla aklımızda "okul sınava hazırlar" düşüncesi olması gayet normal. Ancak işin aslı tıp fakültelerinde böyle bir durum yok. Sizlere birkaç hususdan bahsedeyim:

*okul dersleri ile tusun alakası yoktur*

*okul size tus anlatmaz, anlatmayacak*

*okul sizi iyi bir pratisyen hekim olarak yetistirmek ister, iyi bir tusiyer olarak değil*

*internlik ve staj yıllarınız ne kadar rahatsa tusa o kadar cok zaman ayirabilirsiniz*

*kisacasi son senesi rahat olan okullarda daha iyi tus calisirsiniz*

öncelikle tusun mezun olduktan sonra girilen bir sınav olduğunu hatırlatalım. bildiğiniz üzere tıp fakültelerinin son senesi internlük adı altında hastanede geçer. yani size 1. ve 2. sınıfta anlatılan anatomi biyokimya vs ezber dersler ortalama 4-5 yıl sonra sizden istenecek. 6. sınıfta kimse size bu dersleri anlatmayacak.

SONUÇ: tıp fakültesi tus anlatmaz. tus en çok bireye ve biraz da dershaneye bağlıdır.

ek olarak şahsi düşüncem: istanbul ankara izmirde tus dershanesine gitmek daha avantajlıdır. özellikle ankara. çünkü buralardaki dershane hocaları genellikle hacettepe ankara tıpın vs hocaları

• Hocam Erzurumun tus olanakları nasıl bilginiz var mı yani çok zorluyolar mı son dönemlerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgim yok maalesef.

• TUS yerine olması gereken: Temel bilgileri ölçen gereksiz bilgi ezberlemeyi gerektirmeyen yazılı sınav + gerçek hasta üzerinde hastaya yaklaşımı ölçen yüz yüze sınav

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ek: tus kazanmak zorunda değilsiniz, kazandığınız para çok değişmez hatta pratisyenler daha çok bile kazanabilir :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mezun olduktan sonra üniversite yerine TUS puanına bakıldığı doğru mu?

• Asistanlık seçerken elbette ki doğru. Aynı yks gibi. Puanı yüksek olan istedigi yere yerlesir. Okul onemli degil. Ancak ileride ozel hastaneye girerken vs okul + uzmanlik yapilan yer onemli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Up

• Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

ggenelde tus sorularu vaka üzerinde sorgulama ile oluyor hocam kliniğin hepsi temel de tamamen o yöne kayıyorTıp Fakültesi ve TUS 

baya gelişme var son 5-6 yıldır olan sınavlarda özellikle

• hocam sen kendini akıllı mı zannediyorsun?artık yeter yani. uzmanda nüfus 4k pratisyende 2k. aile hekimlerinin maaşını belirleyen asıl faktör de baktığı nüfus:)
    abim doktor benim burada boş atmıyorum anlayacağın.
    pratisyen acilci: 12k normal+ 3 nöbetle 3k+ döner sermaye yaklaşık 3-4k ile 18-20k maaş alabiliyor.
    uzmanlar ise 15-16k
    asistanlar 10-12k
    acil zor iştir şudur budur ben bilmem ama olay bundan ibaret.
    tıpı tek bilen sen değilsin anlayacağın

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    e hocam o zaman pratisyen daha çok kazanıyor

• hocam kime yazdıysanız onu etiketleyin de yanlis anlasilmasin

• ankaratıplı'ya yazdım mesajı silmiş arkadaş:)

• uzmanların acilcilerden fazla kazandığını düşünüyorum

tus puanlarına bakılarak da öğrencilerin tercihinin hangi tarafta olacağını bakabilirsiniz

herkese tercih döneminde başarılar

Tıp Fakültesi ve TUStabanpuanlari.net
    TUS Bölüm Taban Puanları 2020 2021
    https://tabanpuanlari.net/tus/bolum

ve buradan da göz gezdirebilirsiniz uzmanlar asistanlardan fazla kazanılır(genelde asistanlar uzmanın üstü olduğu sanılıyor tam tersi)

https://forum.donanimhaber.com/detayli-tip-asistan-maaslari-ve-hekim-maaslari-prof-dr-maasi-da-eklendi-hepsi-belgeli-ve-kanitli--150012557

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 7 Ağustos 2021; 22:21:29 >

çok yakınım Halk sağlığı uzmanı son ki zamlarla birlikte düz 12k alıyor arkadaşın abisinin 20k alması gayet doğal bir durum yani her uzman pratisyenden çok kazanmıyor.

• Dershane mi

hocam tuş puanlarına dikkat ederseniz mesela bi ftr yüksek puanla alıyor ama cerrahi düşük alıyor ama cerrahlar daha çok kazanıyor. tus puanları maaşı belirleyen bi unsur değil yani. insanlar uzman olup az da kazansa rahat iş yapmak istiyor.
    insanlar peki neden pratisyen olmuyor?
    çünkü havalı değil. sen ne doktorusun? dediklerinde ben pratisyenim demek hoş olmuyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.