Şimdi Ara

Tıp Fakültesi ve Tercih Süreci ile İlgili Forumdan 'YARDIM ÇAĞRISI' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yatay geçiş imkanı aklımda evet, ama ben bir işe girersem sonunu getiririm genelde. Erken pes etmek bana doğru gelmiyor. Ayrıca tıpı gerçekten çok sevmesine rağmen zorlanan ve terk etmek isteyen insanlar da var sonuçta. Tıpın zorluğundan ötürü ilk seneden (diğer türlü sene kaybı olur zaten) yatay geçiş yapmak ne kadar mantıklı ki, belki katlanılabilir?

• şerlökhölms kullanıcısına yanıt

Hocam fizyoloji,halk sağlığı,farmakoloji bunların puanı tusta yüksek puanlar değil.Ortalama bir çalışma ile buraları kazanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile hekimliği de uzmanlık oldu asistanlığı da kebap, uzman olunca da iyi yerlere atanıyorlar. TSM'lere atanmak da öyle zor değil. İş yeri hekimliği de yapılabilir. Tıp'ta mezun olup memur hayatı yaşamak isteyene 9-4 bol çay kahveli seçenekler var. Bunlarla tatmin olacak kişiler efsane mutlu olurlar. İdealleri yüksek olanlar 40 yaşına kadar mücadeleye devam.

• noobodynow kullanıcısına yanıt

Mühendislikte başarılı olacağıma inanıyorum, ancak risklerinin de farkındayım. Top mühendislikler tutsa gözüm kapalı yazardım ancak bu sıralamadaki mühendislikler çok güven vermiyor; staj ve iş olanaklarını, eğitim kalitesini vesaire her şeyini düşünüyorum. Olaya böyle bakınca olur da mühendislikte kötü bir yola girersem tıp yazmadığım için pişman olmak korkutuyor beni.

Ama diğer türlü, tıpta mutlu olmazsam hayatım boyunca pişman olma ihtimalim var.

• Bir sene kafa dinlemek takılmak için de gözden çıkarılabilir. Müh yazıp tıpa geçiş yolu da açık ama zaman kaybı artıyor o durumda. Karar sizin. 35 yaşına geldiğinizde 1 sene hiçbir şey değilmiş diyeceksiniz.

• Çyls Ç kullanıcısına yanıt

Bu da biraz garip, idealler dediğimizde en baba cerrahilerin puanı düşük. Demek ki insanlar pek idealist davranmıyorlar tusta. Ama halk sağlığı vesaire bunlar neden düşük? Ayrıca bu biraz değişken değil mi, 6 sene sonra bunların puanları yer değiştiremez mi?

• bayt93 B kullanıcısına yanıt

Tıp diyince çocukluktan beri kendimi hiç doktor olarak hayal etmedim, herhangi bir idealim yok. Ancak sanki memuriyet hayatı yaşarsam da kendime haksızlık edermişim gibi hissediyorum.

hocam mühendislikte başarılı olacağını düşünüyorsan bunu neden top üniversitelere bağlıyorsun ki? mühendis vizyonuna sahip olduğunu düşünüyorsan böyle endişelerin olmamalı. yani türkiye şartlarında bu normal ama hem mühendislikte başarılı olacağını düşünüp hem de tamamen eğitim kalitesini kafaya takmak biraz acayip. hani 20-30 binden tıp mı müh. mi desen riskli ama 14k o kadar kötü değil, üstüne eğilimin bu yöndeyse kendini her türlü geliştirebilirsin. bence kendi güvenini toplamak için daha çok o civarda okullardan mezun olmuş ya da okuyan mühendislerden bilgi alman lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim ailem memur, bu sebepten İstanbul'u eleyince mühendislik seçeneklerim çok azalıyor. İzmir'de yaşıyorum ve en fazla Ankara'da okuyabilirim ancak o da yurt ile falan. Bu yüzden üniversitenin ismini ve eğitim kalitesini önemsiyorum, ilk iş olarak bana iyi şeyler sunması lazım. Eğer bu gerçekleşmezse işim biraz zor.

Hocam haklısınız bölüm puanları inip çıkabiliyor,mesela kadın doğum eskiden yüksekti şimdi düşük,ama şuan oturdu gibi mesela biyokimya 65-74 arası alıyor.Çünkü hem çok rahat hem de maaş konusunda çok fark yok.

ben ytü, itü gibi yerleri de yazma olanağınız var sanmıştım. tıpa karşı çok katıysanız kötü bir durum gerçekten ama doğru yerden bakarsanız iki yolda da sizi çok kötü bir noktaya götürmeyecek bir sürü olanak var. sadece kötü olasılıkları değil iyi ihtimalleri de düşünün bence. tercihiniz ne olursa olsun hayırlısı olur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 28 Temmuz 2023; 19:20:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam temel bilimlerden yürüyüp rahat bir şekilde akademisyen olursunuz üniversitede araştırmalar,çalışmalar,deneyler falan belki sizin için daha iyi olur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.