Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA HER ŞEY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
3.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Adem332

Hocam iyi akşamlar Meram Tıp hakkında birkaç sorum olacak.

1- Eğitimi entegre+pdö şeklinde imiş pdöde tam olarak ne yapılıyor size ne uygulanıyor bundan bahseder misiniz?

2- 220 kişiden kaç kişi sınıfta kalıyor günlük 1-2 saat çalışan biri rahatça sınıf geçer mi?

3- agno/gano yüksek tutup başka bir tıpa geçen tanıdığınız oldu mu bunu yapmak çok mu zor?

4- Merkeze ve yurtlara biraz uzak galiba bu sıkıntı oluşturmaz dimi otobüsleri kaçırmayınca. Şimdilik bu kadar hocam teşekkür ederim.
    1-Pdö çok ders saati almiyor.Bi masa etrafında bir profesor ve yaklaşık 10 öğrenci toplanıyor.Ve vaka sunuluyor.Hep beraber olay çözülmeye çalişıliyor.Bence çok faydalı en keyifli ve öğretici öğrenme biçimi.

2-Ben dönem 4e geçtim.Bize kapatılan mevlana üni ogrencileri eklendigi icin 300 kişiydik.28 kişi kaldı.Okul genel olarwk çok tembelleri bırakıyor.Çalişanlar geçebiliyor.1 2 saat çalişmayi sinav yaklaştıkça 5 6ya çıkarmak gerekebiliyor.Ilk 3 sene nispeten kolay.Stajlar ve internluk zor deniyor fakültede.

3-Bu konu hakkında çok fikrim yok.

4-Yakındada yurtlar var merkezdede.Otobus kaçırsaniz bile merkeze 5 dk mesafede dolmuşlar geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adem332 A kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeşim o dediğim elzem şeylerden birisi de bu aslında :) Umarım olur istediğin yer.
  • Arachnoidea A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sağ olun.

• aqustine kullanıcısına yanıt
    Umarım hocam sağ olasın :)

• diyorum ki eskiden mf3te 10bin içindeki insanların yüzde90ı mf4te de 10bindeydi.

Yani 10bin kişi mf3 10 bin kişi mf4 olup 20bin kişi yoktu. 1,73 çok büyük iddaa yani 10k olan biri akdeniz tıpa girebilir filan demek bakalım.
  • Siralamam 7k ve itu bilgisayar(4,9k) gelmeyecek gibi gozukuyor. Ondan sonra da bana uygun olarak en yakin ytu(18k) gozukuyor. Dolayisiyla normalde hic dusunmedigim tipi dusunmeye basladim ve bana sicak geliyor ilginc bir sekilde :D Birkac sorum olacak simdiden tesekkur ederim :)
    -Adrenalinden uzak, digerlerine gore daha risksiz olmasi icin ilerde hangi uzmanligi tavsiye edersin? Aile hekimligi uygun mudur?
    -Tiptaki terimleri akilda tutmak zorlayici mi yoksa belli bir sure sonra rahatlasiyor mu?
    -Istanbul medeniyet universitesini yazmayi dusunuyorum. Burasi hakkinda neler duydunuz, nasil bilirsiniz? :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir Dakika Arkadaslar kullanıcısına yanıt
    çok fazla preklinik bölüm var. Hasta görmeyeceğin bölümler bile vara. biyokimya mikrobiyoloji fln.

Tıptaki terimler ilk başta gerçekten zzorluyor ama alıştıktan ve öğrendikten sonra günlük konuşmana bile yansıyor.

Medeniyet Üni ise yeni açılmıştı zamanımızda. istanbul istiyorsan tercih edilebilir.
  • İngilizce Tıp hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bir de Çapa mı Ankara mı ? İl olarak değilde okul ve imkanları hakkında kariılaştırma yaparsakız sevinirm

• Sivas Erzurum Hatay hakkında bildiklerin varsa söyleyebilir misin

Dediginiz bolumlere tiptan mi geciliyor yoksa kendine ayri bolumu mu var? Zaten ben hastalarin derdine derman olmak isterim acikcasi hastalardan tamamen soyutlanmak istemem. Soyle sorayim, bir aile hekiminin yapabilecegi en riskli veya agir is nedir?

• Adavett A kullanıcısına yanıt
    Benim ingilizcem iyi olmadığından bana mantıklı gelmiyor. Zaten 3 sene ingilizce görüyorsunuz sonrasında diğer 3 sene türkçe eğitim. Daha bir zor ama tabii akademik araştırmalar konusunda daha etkili oluyor. İki fakültede çok köklü fakülteler imkanlar olarak her şeye sahipler. Zaten tıp fakülteleri arasında öyle uçurum denecek ne eğitim ne de pratik imkan farkı oluyor. Ama ankara tıp çok daha zorlayıcı bir fakülte.
    Mezun olduktan sonra Tusa giriyoruz ve çok fazla bölğm seçebiliyoruz bunlar da onlardan biri. Senin istediğin dermatoloji psikiyatri göz gibi bölümler hem nöbeti olmasın az olsun hem hasta göreyim dersen. Aile hekimliği de öyle çok riskli ve ağır işi yok öyle akla gelen.
    Sag olun cok tesekkurler vakit ayirdiginiz icin :)

ne demek kardeşim :)
  • Sıralamam 2k çapa tr tıp mı ege mi sizce? (Egenin kampüsü, ulaşım, konaklama imkanları daha iyi; çapa ise daha kolaymış sanırım)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben doğuda oturuyorum ve burdaki tıp fakültesine girebilirim 
    Ancak sıralama iyi ve batida seç deniliyor. Neden hacettepe,gazi,ege,maramara vs. buraları seçmeliyim.Ne farkı olabilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koscheithedeatless K kullanıcısına yanıt
    sen zaten özetlemişsin olayı iki okulda birbirinden güzel ookullar tebrikler şimdiden.
  • fffiled1 kullanıcısına yanıt
    Galiba en başında çok farklı kültür ve kimliklerle tanışırsın. Çoğu tıp fakültesinin eğitiminde fazla farklar yok ama söylediğin fakülteler köklü ve pratik uygulamaları daha çok olan ve imkanları fazla olan fakülteler. Tercih senin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.