Şimdi Ara

Tıp Fak 6.Sınıf Öğrencisiyim Aklınıza takılan bir şey varsa yardımcı olabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
10
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba forumdaşlar. yıllardır buradaydım ygs/lys zamanında çok yardımı dokunmuştu forumun. Tekirdağ nkü'de tıp okuyorum. bu sene 6.sınıfa (internlik) geçtim.Diğer fakülteler hakkında da çok olmasa da az buçuk bilgim var.aklınıza takılan varsa yardımcı olabilirim...

• 20 yasinda fakulteye baslanir m
  • Hocam birkaç yıl sonra pratisyenler için atama sınavı olacak doye bir şey duymuştum acaba bu söylencenin aslı var mı ? Teşekkurler.
  • Başlanır tabii ki. Sınıfın yaş ortalaması 20 olur muhtemelen zaten.
  • Hocam cok mu zor tip zor oldugunu biliyoruz da ne kadar zor mesela
  • Pişman olduğunuz oluyor mu? Bir de neden tıp bu motivasyon nereden geldi?
  • hocam 2. sınıfa geçerken yazı nasıl değerlendirmeyi önerirsiniz
  • başlanır. bizim dönemde 4 yıl hazırlanan bir arkadaş vardı hatta. ömrün boyunca yapacağın iş için birkaç yıl bence çok önemli değil
  • Worried W kullanıcısına yanıt
    böyle bir söylenti var ama en azından bi 6-7 yıl daha olmaz hocam dershanelerin söylediğine göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-97D83CB43

Hocam cok mu zor tip zor oldugunu biliyoruz da ne kadar zor mesela
    genel anlamda bakarsak orta zorlukta diyebilirim sanırım. tabi ki fakülteden fakülteye çok değişiyor. kimi fakülte var ki dönemin 1/3'ü kalıyor kimi fakülte varki sınava 1 hafta çalışsan yetiyor,çıkmış soruyorlar falan kişisel görüşüm de ben zorluk anlamında orta şeker bir fakülte okudum, beni genel olarak zorlamadı fakülte. iyi de bir derece ile bitiriyorum zaten. ama mesela yer yer zorlandığım dersler çok oldu. mesela farmakolojide inanılmaz zorlanıyorum,ezber olayı bol olduğu için belki de... fakülteye girdiysen ve biraz çaba gösteriyorsan emin ol rahatlıkla okunur.

genel anlamıyla söylersem sınavlar için ortalama 2-3 hafta çalışma ile iyi bir not ile geçersin hocam

• __Scrubs__ kullanıcısına yanıt
    bazen bilgisayar yazsa mıydım diye düşünüyorum ama pişman değilim kesinlikle. şunu da belirteyim isterseniz bizde yaklaşık 10-15 kişi tıbbı bırakmıştı ilk senesinde. seçmeyi düşünüyorsanız tekrar düşünün para vs için gerçekten çekilecek dert değil yani
    neden tıp sorusunda ise ben kişisel yapımdan dolayı gerçekten yardımseverim hatta bazen kendimi zora sokup başkasına yardım etme gibi belki de biraz patolojik huylarım var. sanırım bu durumdan dolayı tıp bana yakın geliyordu her zaman. sanırım ondan dolayı seçtim.
    Bazen geçmişe ve arkadaşlarıma bakınca gençliğimi fakültede ders çalışarak harcamışım gibi hissediyorum o biraz üzücü olabiliyor ama inanın bir insana yardım etmenin hazzı çok farklı bir şey ve her türlü olumsuzluğu insana unutturuyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Pinus.Nigra

hocam 2. sınıfa geçerken yazı nasıl değerlendirmeyi önerirsiniz
    hocam fakültenin kallavi ineklerinden biriyim onu söyleyeyim önce bunu belirteyim

2.sınıfa geçerkenki yazda bol bol tatil yapın hocam, sakın sakın sakın kitap kapağı dahi açmayın. çok ciddiyim bu söylediklerimde. ileride hem klinik stajlarda hem tus sürecinde hayvan gibi çalışmak zorunda kalacağınız için şimdi mümkün olduğunca derslerden uzak durun, hayatınızı yaşayın.

isterseniz yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz. hem tıbbı öğrenmede çok yardımcı olur sizlere,ben çok faydasını gördüm iyi ingilizcenin.

ekstradan şunu söyleyebilirim;2'den 3'e geçerken veya 3'Den 4'e geçerken mutlaka semiyoloji kitabını okuyun. hastaya yaklaşım konusunda sizi bir adım ileri taşır.

• Hamsili Dondurma kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam
    sizin adınıza üzüldüm ayrıca sdfksd
  • Hocam zahmet olmazsa profil fotoğrafınızın tam çözünürlüklü halini atar mısınız
  • Hocam 22, 23 tıpa başlamak için geç mi?
  • Dürüst ol lütfen gerçekten hayalin olduğu için, tıpta bir şeyler başarabileceğini düşündüğün için mi yazdın yoksa diğer meslekleri kendine uygun görmedin, tıp yazayım kafam rahat olsun iş garantisi var parası iyi kafasında mı yazdın
  • Hocam d1'i bitirdim d2'ye geçiyorum. Bizim son komite anatomi giriş, kemik-eklemdi ama online işlendi ve evde derslere kendimi çok veremedim açıkçası yani anatomi eksik kaldı bende sizce d2'de bunu kapatabilir miyim yoksa okul açılmadan anatomi mi çalışayım?
  • Mikroda iyi bir textbook önerir misiniz

bu arada fakültenizde dahiliye harrison alan var mıydı orijinal
  • diyafontdenklem kullanıcısına yanıt
    H A Y I R!

40 yaşında mısınız oglim?!

Maddi manevi biraz zorlar belki ama kaliteli bir hayata erişebilirsiniz tabii tıp da mühendislik gibi olmazsa.

Çevremin kayda değer bir kısmı garantici, memur zihniyetindeki tıpçılardan oluşmakta.
    Arkalarından gelenler için düşünmeye başladılar. Şimdi bizim eş dost tıpa girerse kpss gibi sınavla karşılaşırlar mı, 6 yıldan sonra işsiz kalırlar mı acep diye.
    Sülalecek ortaklaşa hastaneye girişecekler gibi kafalarını sevdiklerim. Uyuz oluyorum bu zırzoplara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZındıkMümin23cm -- 4 Temmuz 2020; 15:48:39 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.