Şimdi Ara

Tıp düşünenler (Üniversitelerin TUS sıralamaları) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
6
Favori
9.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11numara

TUS dünyanın en zor 2. sınavıymış.

birincisi ne
  • TheReedS kullanıcısına yanıt
    amerikanın tusu usmle

• way bee hevesim kırıldı listeye bakarken.Fırat sonlardaymış.

senin tıp zirveye oynuyor ama senin girdiğin yıl birinci olur belki
  • TheReedS kullanıcısına yanıt
    1. değişmez. ya gata ya ctf ing ya da hacettepe ing olur. benim tıp max 5. felan olur. bu kadarı da yeterli olur. ankara ve istanbuldaki eski üniversiteler her zaman daha önde olacaklardır:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

1. değişmez. ya gata ya ctf ing ya da hacettepe ing olur. benim tıp max 5. felan olur. bu kadarı da yeterli olur. ankara ve istanbuldaki eski üniversiteler her zaman daha önde olacaklardır:)

lehnet olsun:D
  • zekasavar kullanıcısına yanıt
    Aile hekimliğinde uzmanlık şartı gelicekti diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0623 0 kullanıcısına yanıt
    Kimse aile hekimliginin uzmanlığını okumaz

• quote:

Orijinalden alıntı: TheReedS

quote:

birincisi ne

amerikan hakimlik sınavı...

yanlışın var gölge bilmiyon bari sallama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

amerikanın tusu usmle

ABD yargıçlık sınavı en zoru.USMLE'in teorik olarak Tus'tan daha kolay olduğu söylenir.

• Ege cidden düşük kalmış.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zekasavar

quote:

Aslında ben aile hekimi ya da pratisyenlik düşünüyorum. Aile hekimliği için tusa gerek var mıydı?

artık gerek yok. 2020den itibaren pratisyenlik kalkıyor.aile hekimi olarak mezun olacak tıpçılar.

Aile hekimi olarak mezun olmayacak,, TUSa girecek kazanırsa 3 yıl okuyup Aile Hekimi Uzmanı olacak.
  • bu sıralamalardaki puanlarla anca aile hekimliği acil hekimlği okunur.İyi bir bölüm okumak için 65 şart en az.

• crista galli C kullanıcısına yanıt
    Senin okul hep kontenjan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asterixis -- 3 Ağustos 2014; 20:58:22 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

quote:

TUS'ta en yüksek puan kaç acaba? Ortalama hep 55-60 arası merak ettim?

standart sapmalara göre değişiyor. toplam 240 soru var. 240 net yapan biri 81-82 civarı puan alır. ( tabi teorik bi olay bu. pratikte yapan yok)

uuuu baya zormuş yahu. bize tıpa git gerisi kolay demişlerdi niye her şey tersi çıkıyor

banada öyle diyip kandırdılar

• Mesela ben anakarada okuyorum tusu kazandim yine ankaradaki universitemde mi uzmanlik yapmak zorundayim yoksa baska unide devam edebilir miyim?

Bide son senelerde kasmayan okullar hangisi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: çeğiddeççi

quote:

quote:

quote:

Aslında ben aile hekimi ya da pratisyenlik düşünüyorum. Aile hekimliği için tusa gerek var mıydı?

artık gerek yok. 2020den itibaren pratisyenlik kalkıyor.aile hekimi olarak mezun olacak tıpçılar.

Aile hekimi olarak mezun olmayacak,, TUSa girecek kazanırsa 3 yıl okuyup Aile Hekimi Uzmanı olacak.

kocaelide il sağlık müdürüyle konuşmuştuk. o söyledi bize. tussuz aile hekimi asistanlığına alacaklar.

• Uzmanlık okuyan doktorlar maaş alıyor mu? Alıyorsa ne kadar alıyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kocaelide il sağlık müdürüyle konuşmuştuk. o söyledi bize. tussuz aile hekimi asistanlığına alacaklar.

Bende bizim Aile Hekimliği Anabilimdalı başkanı ile görüşmüştüm. İleride pratisyen hekimler hekimlik yapamayacak Avrupada olduğu gibi TUSa girip uzman olacak demişti. Her yıl 12 bin mezun verecek tıp bunların hepsini asistan yapacak kapasite var mı ki fakültelerimizde ? uzaktan eğitimle uzman yapılma yoluna gidilrbilir mi diye düşünüyorum da...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende bizim Aile Hekimliği Anabilimdalı başkanı ile görüşmüştüm. İleride pratisyen hekimler hekimlik yapamayacak Avrupada olduğu gibi TUSa girip uzman olacak demişti. Her yıl 12 bin mezun verecek tıp bunların hepsini asistan yapacak kapasite var mı ki fakültelerimizde ? uzaktan eğitimle uzman yapılma yoluna gidilrbilir mi diye düşünüyorum da...

tus kazanamayan hekimlik yapamaz gibi bi şey olamaz. zaten halk sağlığı derslerinde bile öğretilen modern hekimlik anlayışının pratisyen hekimlik üzerine kurulu olduğudur. gelişmiş ülkelerde bile oran 4-5 pratisyene 1 uzman şeklindedir.

aile hekimlerine şu an zaten uzaktan eğitimle uzmanlık veriliyor. ilerde de direkt asistanlığa alırlar. yani değişen hiçbir şey olmaz. sadece ad değişir. pratisyen değil aile hekimi denir. uygulama da çok fark olmaz.

ama şu fark olur. hekim sayısı çok fazla olacağı için aile hekimleri 3 bin liraya vs çalıştırılmaya başlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 3 Ağustos 2014; 16:50:13 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.