Şimdi Ara

Tıp,Diş,Mühendislik Aradında Kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar değerli arkadaşlar!
    Döneminde neredeyse sonuna gelmiş bulunuyoruz. Seneye sınava gireceğim. Ve şimdiden bir seyler planlamam lazım diye düşünüyorum. Ders ortalamalarım da deneme netlerim de konu eksikliğime rağmen yüksek geliyor. Lakin tıp,diş ve mühendislik arasında çok fazla kalıyorum.Hiçbiri benim için vazgeçilmez değil ama aralarında çok fazla gidiyorum. Ailede bir Tıp oku baskısı var tabii garanti meslek, para kazanırsın, yükselmek istersen önün açık olur tarzında. Benim ise kararım sürekli değişiyor. Beni kendi bölümleri ve üniversiteleri hakkında bilgilendiren arkadaşlar olursa çok sevinirim.
    Siz değerli arkadaşlarıma birkaç sorum olacak
    1- Bu mesleklerin çalışma olanakları nasıl? İş olanakları nedir?
    2-Tıp okuyan arkadaşlar psikolojilerinj nasıl ayarlayabiliyorlar? Anksiyete gibi durumları oluyor mu? Sonuçta psikolojik olarak yıpratan bir meslek gibi duruyor.
    3-Diş Hekimligi okuyan arkadaşların DUS sonrası durumları nasıl? DUS'tan sonra devlete atanılabiliyor mu? Veya diş hekimlerinin iş problemi var mı?
    4-İyi bir mühendis olabilmek için neler yapılmalı?
    5-Yukarıda saydığım bölümler ile ilgili tavsiye edebileceğiniz üniversiteler var mı?
    Şimdiden teşekkürler! :)
    Not :
    Ort TYT : 91 Net
    Ort 11.sınıf denemeleri : 60 küsür
    OBP : 93-94



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andac14 -- 31 Mayıs 2019; 22:21:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • BUNLARDAN YİNE EN PRESTİJLİ MESLEK TIP TIP OKU KARDEŞİM
  • Bak bu abiyi etiketledim çok iyi bir mühendis görürse cevap verir gebze teknik bilgisayar müh. mezunu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zubilinnes

    https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-hakkinda-sorulari-yanitliyorum--133814439 herşeyi burda açıklamış abi nasıl geliştiririm diye
    Teşekkür ederim. Hemen okuyacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andac14

    Teşekkür ederim. Hemen okuyacağım.

    Alıntıları Göster
    kardeşim bi dua etsen yeter :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pansehir

    BUNLARDAN YİNE EN PRESTİJLİ MESLEK TIP TIP OKU KARDEŞİM
    Evet şuan öyle gözüküyor ama tıp okuyanların psikolojilerini merak ediyorum. Karşılaştıkları durumlar nedir ve nasil?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pansehir kullanıcısına yanıt
    Tıp dişte malesef prestij o puanlardaki mühendislik kadar yok. Sadece prestiji kıyasladım diğer etkenleri dışarda tutarak yazıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi ben 2. Sınıf tıp öğrencisiyim artık 3 oldum sayılır . Bunu aslında şu anki derslerinle bağıntılı olarak düşünebilirsin . Derslerimi fizik mat ve biyoloji . Tıpta bir sürü biyoloji sürekli biyoloj gördüğünü mühendislikte de sürekli mat fizik gördüğünü düşün . Ama bunların arasında lisedeki gibi chill dersler yok . Ya da lisedeki gibi düşük seviye değil . Ortalama her ay bir ayt falan bitiyorsun . Üniversite biraz daha farklı böyle . Benim en iyi derslerim fizik ve mattı ama artık bunlar üzerine çalışmak istemiyordum . Tıp da ilgimi çekiyordu o yüzden yazdım . Tıp-diş vs sine geldiğimizde de diş biraz daha el becerilik bir durum . Ben mesela sadece ağızla çalışsam ruhum falan daralır . Minicik alan kafayı yerim .

    Tıpta dişte prestij mühendislikteki kadar yok diyen arkadaşın kafasından istiyorum . Şimdi prestij her meslekte iyi kötü vardır . Az ya da çok . Tıpa isterseniz saygınlık isterseniz farklı bir şey deyin . Diğer mesleklerle bir tutulamayacak fazla üst düzey bir durumdur . Çünkü insanlar size sevdiklerini , kendi canlarını emanet eder . Onkoloji ünitesinde ya da acilde kendi yakınınızı bir hocanın edeceği 2 lafı beklerken bu dediğimi iliklerinize kadar hissedersiniz . Daha küçüksünüz yaşamamamış olabilirsiniz umarım da yaşamazsanız ama durum net olarak böyle . Ege tıptayım psikoloji falandan kastını anlamadım biraz açarsan yardımcı olurum .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Tıp 1i bitirdim. Anksiyete falan yok i*bneler anksiyete olur xd. Moruk okunuyor şöyle böyle ama diğervbölümler yatarken her gün çalışman gerekicek az da olsa. Ama gezip tozmaya baya baya vaktim var istanbulda okuyorum bu sene istanbulun çoğu yerini gezdim. Sıkıntı yok önlük mönlğk havalıyız kızlar güzel mühendislikteki gibi ful erkek değil. Sıkıntı yok moruk gelirse okursun tıp okuyorum deyince açılmayacak bacak kalmaz raad ol ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zirkonyum9 -- 5 Haziran 2019; 2:58:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017demezunakalan kullanıcısına yanıt
    Hadi lan oradan, tıp okuyom deyince ayğıma kapanıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zirkonyum9 kullanıcısına yanıt
    Lol.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Gene hayat kurtaran doktorlarımız forumlara doluşmuş :D
    Şükür tüm doktorlarımız melek
    Hepsi hayat kurtarmak için can atıyor maşallah
    Ama tus yerleşmelerine bakınca hepsinin gözü aslında derma(cildiye )'de
    Sizin arkasına sığındığınız şey,o hayat kurtarıyoruz ayakları yemeyin bizi.

    Mühendislik istemiyorum ama ülkesi için savunma sistemi üreten bir mühendisin ptestijinin yanında doktor biraz dönüktür açıkçası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zirkonyum9 kullanıcısına yanıt
    E tabi o birazda çevrenizde ki seviyeye bağlı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2017demezunakalan -- 5 Haziran 2019; 6:43:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sakin ama sakin.. Muhendis olma.. Bilg muhendisi burda.. Ancak yurtdisinda calisacaksan muhendis ol.

    Turkiye de

    Dis > tip > muhendis.

    Tip cok karli ama zor is, discilik bana gore en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017demezunakalan kullanıcısına yanıt
    Hepsinin gözü böyle değil ona bakılırsa herkes de yurt dışına kaçayım derdinde mühendislerde bu oran daha çok şimdi vatan milletçi mi oldunuz ? Genellemeyi bi bırak önce .

    Ben diyorum ki insan hayatıyla ilgili olan şey farklı oluyor . Ben mesela dermatoonkoloji stajı yaptım . İnsanlar bildiğin korkuyla falan geliyor . Değişik bir durum . Yanı sıra ben savunma sanayiinde silah üreten adamın prestiji olmaz demiyorum . Diyorum ki doktorların farklı bir statüde farklı bir şeyi oluyor . Çünkü senin anneni babanı sevdiğin insanı kurtarabiliyor . Bunun mesela mikrobiyolojisi de var hasta görmeyen , parazitolojisi de var . Ben öyle genel konuşuyorum . Daha 19 yaşındasın . Üniversiteye geçince bi yakın arkadaş cenazesi falan görünce dediğimi anlarsın . Gerçekten garip bir şekilde öyle oluyor . 18 yaşında zeka puanın 5 se üniversitede 55 falan oluyor . 3. Gözün açılıyor adeta . Ama bu dediğim dışarda yaşamak için gerekli . Birkaç sene sonra bu adam demişti dersiniz . Sınavda başarılar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zirkonyum9

    Tıp 1i bitirdim. Anksiyete falan yok i*bneler anksiyete olur xd. Moruk okunuyor şöyle böyle ama diğervbölümler yatarken her gün çalışman gerekicek az da olsa. Ama gezip tozmaya baya baya vaktim var istanbulda okuyorum bu sene istanbulun çoğu yerini gezdim. Sıkıntı yok önlük mönlğk havalıyız kızlar güzel mühendislikteki gibi ful erkek değil. Sıkıntı yok moruk gelirse okursun tıp okuyorum deyince açılmayacak bacak kalmaz raad ol ;)
    Yalan söyleme allah çarpar hiç güzel kız yok sınıfta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde aşırı bir plansızlık var.

    bu sene patates para etsin, gelecek sene herkes patates diker tarlasına, sonra da isyan eden çiftçiyi, yere dökülen çuval çuval patatesleri görürsünüz internette.

    aynı plansızlık eğitimde de var. şu an bütün tarih bölümleri kapansa 80 sene yetecek kadar tarih mezunumuz var mesela. edit: ölmeseler daha da fazla yeter :D

    sırasıyla ziraat mühendisliği, veterinerlik, tekstil mühendisliği, makina mühendisliği, moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, tekrar bilgisayar mühendisliği ve tıp en popüler bölümler oldular. ülkenin en zeki adamları bu bölümleri seçtiler.

    zamanında öss birincisi olup bilgisayar mühendisliği okuyan da bilgisayar mühendisi, 180,00001 puanla fırat üniversitesi ikinci öğretim bilgisayar mühendisliği kazanan da. ha, tabi bu bilgisayar mühendisliği yazılmayacağı anlamına gelmiyor. ama kafası basmayan (ya da köylü kurnazı) işverenin (ki türkiye'de çoktur bunlardan) senin gibi (haha) 3 tane alırım senin istediğin parayla demesine de engel olmuyor. kendini ispatlayana kadar sürünmen gerekiyor dolayısıyla.

    tıp konusunda şunu söyleyeyim: bir sürü tıp fakültesi açıldı, kontenjanlar aşırı arttı. 2003'te 4941 olan tıp fakülteleri toplam kontenjanı, 2018 de 14647. bu şu anlama geliyor: tıpta iş garantisi yok. en azından sana yok. sen 2025'te mezun olacaksın eğer ingilizce hazırlık okumazsan ve uzatmazsan. o zamana kadar norm fazlası doktorlar olacak. piyasada işsiz doktorlar türemeye başlayacak. özel sektör fiyat kıracak, beğenmiyorsan çalışma diyecek. hatta belki devlet de bir şeyi bahane edip doktor maaşlarını düşürecek. yaşanacak bunlar.

    mühendislik şu an zaten acınası durumda. piyasada asgari ücrete çalışan mühendisler var.

    şu an söylediklerin arasından bana diş daha mantıklı geliyor. ama sermayen varsa. sermayen yoksa ne uzar ne kısalırsın.

    ama daha da mantıklısı planlarını yurt dışı için yapman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enJr -- 5 Haziran 2019; 11:9:21 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.