Şimdi Ara

timurun seferleri ve filleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: PsiKoman

Bizim atalarımızın hepsi niye barbar veya milletin karısını,kızını,malını çalan yağmacı?

Günümüz koşulları ile yargılama iyi bişey demiyorum ama eski çağlarda yağma vs. normaldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANKARA SAVAŞI ÖNCESİ TİMUR İLE YILDIRIM BAYEZİD’İN
    MEKTUPLAŞMALARI

Timur'un Yıldırım Bayezit'e gönderdiği 1. mektubu

"Rum diyarında melik olan Yıldırım Beyazıd! Bil ki, biz kudret ve iktidarımızla insanlık aleminin en büyük kısmını tab'amız haline getirmiş bir hükümdarız. Bu görülmemiş işi, tek başımıza yaptık, senin gibi babamızdan ülkeler tevarüs etmiş değiliz. Aklını başına topla ve Kara Yusuf'la Ahmet Celayir'i topraklarından kov. Emirlerimize karşı gelen hükümdarların akıbetini duymuş olsan gerektir. Siz de o hükümdarların arasına girmekten sakın..."

Yıldırım Bayezit'in Timur'a gönderdiği 1. mektubu

Ey ihtiyar köpek, tekfurdan daha şiddetli kâfirsin. Mektubunda bizi korkutmak ve hile ile kandırmak istemişsin. Osmanlı sultanlarını, Acem padişahlarına benzetme. Osmanlı askerleri de, ne Kıpçak ülkesi Tatarı gibi sıradan insanlar, ne de Hint toplulukları gibi başı boş, sere serpe avare kalabalıklar değildirler. Osmanlı askerleri, Irak ve Horasan askerleri gibi hamiyetsiz ve perişan olmayacak kadar onurlu askerlerdir. Yine sen, Osmanlı askerlerini Şam ve Haleb (Memlûk) askerlerine de benzetmeyesin...Bu mektup eline geçtikten sonra savaş meydanına her kim ki gelmeyip kaçarsa, onun eşi üç talakla kendisinden boş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: the space enginer

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

timur hindistanın en büyük gücü fillerle çarpışmış ayrıca benim de rüyamda görüp bizzat izleyip savaşma şerefine vesil olduğum hindistan seferinde fillere karşı timurun düşündüğü gibi

Bu cümle ne ya

bizzat rüyamda görmüştüm ondan bahsettim timurun hindistan seferini tabi inanmadılar

sen şimdi rüyanda timur'la birlikte hindistan seferindemi savaştın

Benim düşüncem timur büyük komutan olabilir ama bizim çokta ipliyeceğimiz sevip sayacağımız biri değil adam gelip osmanlıyla savaşmasa belki istanbulu yıldırım beyazıd fethedecekdi.Beyazıd istanbulu 4.kez kuşatmıştı ve beyazıd istanbulu almış olsa fatih sultan mehmet viyanayı alırdı ama timur p.zenvengi gelip osmanlıya saldırıyor şimdi birileri diyecek timur osmanlıyla savaşmak istemiyordu beyazıd kaşındı falan diyecek adam savaşmayacak olsa osmanlı toprağında ne işi var ? Timur ankara savaşını kazandıktan sonra gidip altınordu devletini yıkıyor daha sonra o bölgede ruslar ortaya çıkıyor adama demezleri ''la altınordulular size ne etti gardaş''

• Hep merak etmişimdir saolasin hatirlayip araştirdim. İlk uydugumda timurun beyazid ile mektuplasmasi hakaretler sonra ankara seferi ve timurun beyazidi Yenmesi ardindan timurun beyazidi sirk ortaminda kafeslerde tum anadoluya ibret olsun diye gezdirdigini duymustum. Ancak wikide hiç bahsetmemiş.. Hatta timurun beyazid olunce uzuldugunu yazmis kafa karisti bi kere

Neyse devamimida okudum çok şükür ben şu güne kadar timurun anadoludan cikarken bi savasa girip zaman zaman içinde kayboldugunu askerleri ve ordusuyla kumlar arasinda bi portala girdigini düşünürdüm. Hayallerim yerlebir oldu he bide ben timuru mogol saniyordum turkmenmis

• Bu mektubun Yıldırım Beyazıt olaninda eşek Türk ifadesi olduğu söyleniyor ne düşünüyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukarıkan

quote:

quote:

timur hindistanın en büyük gücü fillerle çarpışmış ayrıca benim de rüyamda görüp bizzat izleyip savaşma şerefine vesil olduğum hindistan seferinde fillere karşı timurun düşündüğü gibi

Bu cümle ne ya

bizzat rüyamda görmüştüm ondan bahsettim timurun hindistan seferini tabi inanmadılar

Benim düşüncem timur büyük komutan olabilir ama bizim çokta ipliyeceğimiz sevip sayacağımız biri değil adam gelip osmanlıyla savaşmasa belki istanbulu yıldırım beyazıd fethedecekdi.Beyazıd istanbulu 4.kez kuşatmıştı ve beyazıd istanbulu almış olsa fatih sultan mehmet viyanayı alırdı ama timur p.zenvengi gelip osmanlıya saldırıyor şimdi birileri diyecek timur osmanlıyla savaşmak istemiyordu beyazıd kaşındı falan diyecek adam savaşmayacak olsa osmanlı toprağında ne işi var ? Timur ankara savaşını kazandıktan sonra gidip altınordu devletini yıkıyor daha sonra o bölgede ruslar ortaya çıkıyor adama demezleri ''la altınordulular size ne etti gardaş''

Yıldırım istanbulu alsaydı
    Fatih viyanayı alsaydı
    Kanuni Romayı alsaydı
    Teyzamin bıyıkları olsaydı
    Teyzem dayım olsaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: farukarıkan

quote:

quote:

Bu cümle ne ya

timurun desteklediği toktamış timura ihanet edip topraklarına yağma yapıyor timur ise haklı olarak ağızının payını veriyor

kadir mısıroğlu gibi konuşmuşsun bu ne bak bakalım ankara savaşından sonramı yıkmış http://en.wikipedia.org/wiki/Tokhtamysh%E2%80%93Timur_war

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 3 Nisan 2015; 7:23:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BengiDönüş

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Türk tarihindeki en büyük asker. Bir eşi benzeri dahi yok.

Metehan , Attila , Kılıç Arslan , Alparslan ,Yavuz , Kanuni , Kültigin , Fatih ..... Diye uzayıp giden listede 1. Timur diyorsun demek kolay seçim yapıyorsun bence

Hayır. Kolay seçim falan değil. Timur aralarında en iyisi. Dediğim gibi eşi benzeri yok.

• quote:

quote:

quote:

Metehan , Attila , Kılıç Arslan , Alparslan ,Yavuz , Kanuni , Kültigin , Fatih ..... Diye uzayıp giden listede 1. Timur diyorsun demek kolay seçim yapıyorsun bence

Hayır. Kolay seçim falan değil. Timur aralarında en iyisi. Dediğim gibi eşi benzeri yok.

timurun seferleri ve filleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

quote:

quote:

quote:

timurun seferleri ve filleri

Komik değilsin.

• saçma salak filmler yapacaklarına osmanlı öncesi türk tarihi ile ilgili filmler çekilse keşke.
  • quote:

quote:

quote:

Eyvallah tarihçi sensin sonuçta

• Timur'un Günlüğü adlı kitapta 243 süvariyle 12bin süvarilik orduyu yendiğini anlatıyor. Muhteşem bir askeri deha.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.