Şimdi Ara

TikTok, Avrupa’da Yasaklanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
22
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TikTok, AB’deki lider düzenleyicisi İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) tarafından gizlilikle ilgili iki konu hakkında soruşturma altında. Komisyon, çocukların kişisel verilerini işlemesini ve TikTok’un kişisel verilerin Çin gibi diğer ülkelere aktarılmasıyla ilgili AB yasalarına uygun olup olmadığını araştırıyor.

    TikTok, gizliliğin “en yüksek önceliğimiz” olduğunu söyledi. İrlandalı DPC, özellikle GDPR ile ilgili konulara baktığını söyledi. Bunlar, potansiyel olarak bir şirketin küresel cirosunun %4’üne kadar çok büyük para cezalarına yol açabilecek AB gizlilik yasalarıdır.

    İlk soruşturmanın “18 yaşın altındaki kullanıcılar için kişisel verilerin işlenmesini ve 13 yaşın altındaki kişiler için yaş doğrulama önlemlerini” inceleyeceğini söyledi. Ayrıca TikTok’un bu tür verileri nasıl işlediği konusunda ne kadar şeffaf olduğuna da bakacak.


    TikTok, AB tarafından yasaklanabilir!


    İrlanda DPC’si bu tür konuları ilk kez araştırmıyor. Ekim 2020’de Instagram’ın çocukların kişisel verilerini işlemesini araştırdığını duyurdu. Tiktok, Birleşik Krallık’ta, eski bir çocuk komiseri tarafından yönetilen benzer bir toplu yasal işlemle karşı karşıya kaldı.

    TikTok, gençlerin çalışmasına, dinlenmesine ve uyumasına yardımcı olmayı umuyor. Bu hafta açıklanan ikinci soruşturma, daha benzersiz bir TikTok sorunu olarak karşımıza çıkıyor.

    DPC, “TikTok tarafından Çin’e kişisel verilerin aktarılması” etrafında olduğunu söyledi. TikTok, Çinli şirket ByteDance’e aittir ve defalarca Çinli şirketlerle – hatta Çin hükümetiyle – firmanın şiddetle reddettiği bir şeyi paylaştığı yönünde suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

    Donald Trump’ın başkanlığı sırasında, ABD’de neredeyse yasaklandı – o zamandan beri bu karar düşürüldü. DPC’nin soruşturması, TikTok’un AB’nin gizlilik yasaları üzerinde bir onay mührü vermediği sözde “üçüncü ülkelere” veri aktarımı konusundaki AB kurallarına uyup uymadığıyla daha sıkı bir şekilde ilgileniyor. Şirket, her iki iddiayı da savuşturmak için sistemlerinde bir dizi değişiklik yaptı.

    Ocak ayında, platformda çocuk güvenliğini artırma teklifinin bir parçası olarak, 16 yaşından küçüklerin tüm hesaplarını varsayılan olarak gizli hale getirdi. Bunu Temmuz ayında, platformda kesinlikle izin verilmemesi gereken 13 yaşından küçüklere ait olduğunu söylediği milyonlarca hesabı silmesi takip etti.


    Kaynak: Teknoloji Haberleri








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.