Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (997. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
39.920
Cevap
420
Favori
3.914.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Hamuş

quote:

Orijinalden alıntı: aydinakin1986

quote:

araç gemiden sonraki gümrük işlemi bittikten sonra bayiye ödeme yapmış olsak faturayı keserlermi? amaç 31 ekimden önce yani kampanya bitmeden faturayı kestirip olası bir zamdan etkilenmemek bu arada aracım ekimin son haftası gelecek o haftada kurban bayramı var bayiye soruyorum açıklayıcı bir cevap vermiyo...

İyi akşamlar...
    Yazılanları takip etmeye çalışıyorum ama anlayamadığım yerler mutlaka oluyor. Mesela 31 Ekim'de neyin kampanyası sona erecek, belki eski bir konu ama açıklarsanız çok sevinirim.

Doğuş otomotiv'in uyguladığı kur kampanyası var. Bir Euro=1,99 TL ve doğuşun açıklamasına göre 31 Ekim'de sona erecek.

bu doğuş iki ayağımızı bir papuca sokturuyo tadıyla araba aldırmıyolar kur politikası yüzünden bi indirim yapıp bi zam yapıyo arkadaş bu ne ya illa bu arabayı euro ilemi satmak zorundasın araç gerçekten güzel bağımlısı yapıyo ancak anahtarı elime almadan hayal kuramıyorum malesef...

• quote:

quote:

quote:

araç gemiden sonraki gümrük işlemi bittikten sonra bayiye ödeme yapmış olsak faturayı keserlermi? amaç 31 ekimden önce yani kampanya bitmeden faturayı kestirip olası bir zamdan etkilenmemek bu arada aracım ekimin son haftası gelecek o haftada kurban bayramı var bayiye soruyorum açıklayıcı bir cevap vermiyo...

İyi akşamlar...
    Yazılanları takip etmeye çalışıyorum ama anlayamadığım yerler mutlaka oluyor. Mesela 31 Ekim'de neyin kampanyası sona erecek, belki eski bir konu ama açıklarsanız çok sevinirim.

Doğuş otomotiv'in uyguladığı kur kampanyası var. Bir Euro=1,99 TL ve doğuşun açıklamasına göre 31 Ekim'de sona erecek.

Desenize Kasım 1 deyince 15 bin Liracık falan ekleyecekler fiyata...

• quote:

Orijinalden alıntı: ajan75

Ben size 1.4 Bluemotion motorun ne kadar yaktığını söyleyeyim. Ben İstanbulun şehrin biraz dışında oturduğum için ve işimle evim arasında trafiğe girmediğim halde, 8,2 ortalama yakıyor. Şehrin merkezinde oturuyor ve her akşam iş çıkışı trafiğe giriyor olsaydım eminin 9 -9,5 yakardı. ŞEhir dışı ise tamamen yalan. Eğer şehir dışında ben 90 'ı geçmiyorum ve klimada kullanmam derseniz o zaman tamam 7 litrelere inersiniz. Ama yok ben boş yolda, otobanda basarım 100-120 ortalama ile giderim derseniz, şehir dışı yakıt 9,5 'ları buluyor.

Evet sehirdışı yalan kabul bugun tdag git gel yaptım 260km 100-110 bombostu yol 2-3 kere ısıkta durdum ve ort 7.5 du yanı adamlar 5.5 yazmıslar onu yapan adam dunya rekoru kırmış bence :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

quote:

İyi akşamlar...

Desenize Kasım 1 deyince 15 bin Liracık falan ekleyecekler fiyata...

Şimdiki normal kura göre 10.000 tl far var. Ama büyük ihtimal ile kuru 2,09 yaparlar oda 3.500 tl yapar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pvnrt

quote:

Ben size 1.4 Bluemotion motorun ne kadar yaktığını söyleyeyim. Ben İstanbulun şehrin biraz dışında oturduğum için ve işimle evim arasında trafiğe girmediğim halde, 8,2 ortalama yakıyor. Şehrin merkezinde oturuyor ve her akşam iş çıkışı trafiğe giriyor olsaydım eminin 9 -9,5 yakardı. ŞEhir dışı ise tamamen yalan. Eğer şehir dışında ben 90 'ı geçmiyorum ve klimada kullanmam derseniz o zaman tamam 7 litrelere inersiniz. Ama yok ben boş yolda, otobanda basarım 100-120 ortalama ile giderim derseniz, şehir dışı yakıt 9,5 'ları buluyor.

Evet sehirdışı yalan kabul bugun tdag git gel yaptım 260km 100-110 bombostu yol 2-3 kere ısıkta durdum ve ort 7.5 du yanı adamlar 5.5 yazmıslar onu yapan adam dunya rekoru kırmış bence :)

sizin araç 4*4 mü yoksa 4*2 olan modelimi çok merak ettim fabrika değerlerine pek uymuyor görüntü

• quote:

Orijinalden alıntı: Akineton

Haydi bakalım Allah tamamına erdirsin doktor. Artık arabayı alınca siz de @searme gibi ortalıktan kaybolurmusunuz bilmiyorum. (bilmem taş yerini buldumu)
    @sezervolkan klima kontrol üniteniz benimkinden farklı! Sağ alt butonda benimkinde "dual" yazıyor sizinkinde "sync"

Adı farklı olsada anlamı ve işlevi aynı

Orijinalden alıntı: sezervolkan

Klima kontrol resimleri

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...

pardon bizim klimalarda sync yerine dual yazıyor farkı ne 2010 model tigulardaki klimada hemen hemen buna benzer bir klimaydı.

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

Bende Tiguan kervanına yeni katıldım. 10 gün önce 1.4 TSI (150) 4X2 Blue Motion siyah bir Tiguan aldım. Arabayı almak için çok araştırdım ve aklımda herhangibir şüphe kalmadan aldım. Genel olarak memnunum fakat, kafama takılan bir konu var. Arabayı çok sık kullanan biri değilim , genelde haftasonu. Ve arabaya haftasonu bindiğimde, ilk çalıştırdığımda, belli bir süre motor çalışırken arabayı sallıyor. Aynı sorunu yaşayan oldu mu? Veya bir fikri olan var mıdır? Diğer arabamı 6 senedir kullanıyorum, böyle bir problemle karşılaşmıyorum.

Görüşlerinizi bekliyorum.

quote:

Arkadaşlar motordaki sallantı ile ilgili hızlı ve açıklayıcı cevaplarınız için teşekkürler.

Bu arada Tiguan'ın 122 Beygir aracı yoktur. Sadece 150 Beygir.

Tiguan'ın yakıt tüketimi ile ilgili olarak, şu an benim bişey soylemem için erken. Denemelerim devam ediyor. O denemeler bitip, daha düzenli kullanmaya başlayınca size bilgi verebilirim.

quote:

Arkadaşlar 2012 model S&S Tiguan 1.4 BMT 122 HP sahibiyim. Arabayı her çalıştırmada aracın 1-2 dakika ısınmasını beklemek zorunda kalıyorum. Biraz sallayarak ısınıyor ve eğer beklemeden yürürsem 1-2 dakika motor ısınana kadar benzin kesiyor gibi oluyor, bu durum ile karşılaşan başka arkadaşlar var mıdır ?

quote:

ajan75 aracınızın ve amacınızı ne olduğunu ben anlayamadım,anlayan arkadaş varsa açıklasın bizde öğrenelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: cesii

quote:

Orijinalden alıntı: pvnrt

quote:

sizin araç 4*4 mü yoksa 4*2 olan modelimi çok merak ettim fabrika değerlerine pek uymuyor görüntü

bu işte bi yanlışlık olmasın 4*2 bir araç ve tsı gibi bir motor şehirdışı kullanımda ve 110-120 sabit hızla bu kadar fazla tüketim yapmaması lazım bu 5,5 fabrika değeri hikayeden olmamalı diye düşünüyorum

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Bende Tiguan kervanına yeni katıldım. 10 gün önce 1.4 TSI (150) 4X2 Blue Motion siyah bir Tiguan aldım. Arabayı almak için çok araştırdım ve aklımda herhangibir şüphe kalmadan aldım. Genel olarak memnunum fakat, kafama takılan bir konu var. Arabayı çok sık kullanan biri değilim , genelde haftasonu. Ve arabaya haftasonu bindiğimde, ilk çalıştırdığımda, belli bir süre motor çalışırken arabayı sallıyor. Aynı sorunu yaşayan oldu mu? Veya bir fikri olan var mıdır? Diğer arabamı 6 senedir kullanıyorum, böyle bir problemle karşılaşmıyorum.

Görüşlerinizi bekliyorum.

quote:

Arkadaşlar motordaki sallantı ile ilgili hızlı ve açıklayıcı cevaplarınız için teşekkürler.

Bu arada Tiguan'ın 122 Beygir aracı yoktur. Sadece 150 Beygir.

Tiguan'ın yakıt tüketimi ile ilgili olarak, şu an benim bişey soylemem için erken. Denemelerim devam ediyor. O denemeler bitip, daha düzenli kullanmaya başlayınca size bilgi verebilirim.

quote:

Arkadaşlar 2012 model S&S Tiguan 1.4 BMT 122 HP sahibiyim. Arabayı her çalıştırmada aracın 1-2 dakika ısınmasını beklemek zorunda kalıyorum. Biraz sallayarak ısınıyor ve eğer beklemeden yürürsem 1-2 dakika motor ısınana kadar benzin kesiyor gibi oluyor, bu durum ile karşılaşan başka arkadaşlar var mıdır ?

quote:

ajan75 aracınızın ve amacınızı ne olduğunu ben anlayamadım,anlayan arkadaş varsa açıklasın bizde öğrenelim...

bende pek anlamış değilim açıkcası aracınız hakkındaki bilgiler karmaşık geldi

• İstanbul'da yaşıyorum ve şimdiye kadar 930 liralık benzin aldım aracım 2695 km de ve yol bilgisayarı menzili 30 km olarak gösteriyor,yaptığım yolun %35'i şehirler arası,genelde CC 110 a ayarlı zaman zaman 150-160 a çıktım deneme amaçlı,şehir içinde ise beylikdüzü havalimanı güzergahını kullanıyorum genelde,bahsettiğim güzergah oldukça yoğun ve dur kalklı bir trafiktir,sert araba kullanmam ama yakıt tasarrufu yapacağım diyede kasmam,benzinli ve bu ölçülerdeki bir araca göre kesinlikle ekonomiktir, tabi ki ekonomi göreceli,bu benim düşüncem,arkadaşımda ki yeni honda civic otomatik 9 km ortalama ile gidiyorsa ve tiguanın konforunun güvenliğinin yanından geçemiyorsa bu araca çok yakıyor demek haksızlık olur...

not:aracım 4x2 122ps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezervolkan -- 22 Eylül 2012; 0:29:58 >

İstanbul'da yaşıyorum ve şimdiye kadar 930 liralık benzin aldım aracım 2695 km de ve yol bilgisayarı menzili 30 km olarak gösteriyor,yaptığım yolun %35'i şehirler arası,genelde CC 110 a ayarlı zaman zaman 150-160 a çıktım deneme amaçlı,şehir içinde ise beylikdüzü havalimanı güzergahını kullanıyorum genelde,bahsettiğim güzergah oldukça yoğun ve dur kalklı bir trafiktir,sert araba kullanmam ama yakıt tasarrufu yapacağım diyede kasmam,benzinli ve bu ölçülerdeki bir araca göre kesinlikle ekonomiktir, tabi ki ekonomi göreceli,bu benim düşüncem,arkadaşımda ki yeni honda civic otomatik 9 km ortalama ile gidiyorsa ve tiguanın konforunun güvenliğinin yanından geçemiyorsa bu araca çok yakıyor demek haksızlık olur...

ortalama 7,6 görünüyor fabrika değerleri tutuyor, olması gereken bu zaten ama bazı arkadaşların yazdıkları kafa karıştırıcı insan neye inanacağına şaşırıyor...aracı almadan galiba kafamdaki soru işaretleri tam olarak netleşmiycek:)

• quote:

quote:

İstanbul'da yaşıyorum ve şimdiye kadar 930 liralık benzin aldım aracım 2695 km de ve yol bilgisayarı menzili 30 km olarak gösteriyor,yaptığım yolun %35'i şehirler arası,genelde CC 110 a ayarlı zaman zaman 150-160 a çıktım deneme amaçlı,şehir içinde ise beylikdüzü havalimanı güzergahını kullanıyorum genelde,bahsettiğim güzergah oldukça yoğun ve dur kalklı bir trafiktir,sert araba kullanmam ama yakıt tasarrufu yapacağım diyede kasmam,benzinli ve bu ölçülerdeki bir araca göre kesinlikle ekonomiktir, tabi ki ekonomi göreceli,bu benim düşüncem,arkadaşımda ki yeni honda civic otomatik 9 km ortalama ile gidiyorsa ve tiguanın konforunun güvenliğinin yanından geçemiyorsa bu araca çok yakıyor demek haksızlık olur...

ortalama 7,6 görünüyor fabrika değerleri tutuyor, olması gereken bu zaten ama bazı arkadaşların yazdıkları kafa karıştırıcı insan neye inanacağına şaşırıyor...aracı almadan galiba kafamdaki soru işaretleri tam olarak netleşmiycek:)

Aracın yakışının;yola,sürüş tarzına,ağırlığa,gidilen mesafenin uzunluğuna,lastik havasına vs... göre değiştiğini biliyoruz, benim yol bilgisayarında gördüğüm genel ortalamam 7,8/100 km. ve bence kesinlikle fazla değil

• quote:

quote:

quote:

Aracın yakışının;yola,sürüş tarzına,ağırlığa,gidilen mesafenin uzunluğuna,lastik havasına vs... göre değiştiğini biliyoruz, benim yol bilgisayarında gördüğüm genel ortalamam 7,8/100 km. ve bence kesinlikle fazla değil

aracımın siparişini vermeden önce siz ve sizin gibi yorum yazan arkadaşları referans alarak karar aldım umarım bu yazdıklarınız aracı aldıktan sonra benimki ile örtüşür çünki hedefim bu değerler o zaman tiguanı çook ve daha çoook seveceğim:)

• Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sport&style şeker beyazı cc.
    Bir sorum olacak arac ile belirli bir km den sonra az yakar diyorlar bunu tecrübe eden oldumu

quote:

Arac 2-3 kisiyse ve duz bir yolsa 7 li degerleri rahat goruyorsunuz ortalama 80-90 km ile. Fakat arac biraz yukluyse ve yokus varsa 8.5-9 dan asagi dusmuyor ortalama sakin kullanimda.

• quote:

Orijinalden alıntı: firat109

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sport&style şeker beyazı cc.
    Bir sorum olacak arac ile belirli bir km den sonra az yakar diyorlar bunu tecrübe eden oldumu

Merhabalar ,

Tigunuz hayirli ugurlu olsun , iyi gunlerde kullanin. Hergecen gun motorun ve sanzimanin dahada rahatladigini hissedeceksiniz. Yaklasik olarak 3000km'den sonrada yakit sarfiyatinin kademe kademe dustugunu gorebilirsiniz. Fakat en onemli unsur kullanim tarziniz ve kullandiginiz sartlar olacaktir.

Iyi gunler , keyifli surusler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Donanımhaber Tiguan Fan Club
  • Bütçede olan açığı kapatmak amacıyla; motor hacmi 1.600 cc'nin altında olan araçların ÖTV (Özel Tüketim Vergisi)'si % 37'den % 40'a çıkarıldı. Bu 1.4 TIGUAN'ler için ne kadarlık bir fiyat artışı getirir hesaplayabilecek var mı ??

Orijinalden alıntı: mustafamercan38

rkadaşlar dizEl tiguan km de ne yakar benzinli ne yakar wolksvagen kalitesi farkediyormu yani az mı bozuluyor... cevaplarsanız çok sevinirim

Merhabalar,

Aslinda akliniza takilan sorularin yanitlarini forumu geriye donuk okursaniz cok daha detayli alabilirsiniz.
    Dizel 2.0tdi ve 1.4 tsi 160ps Ttiguanlar 4 motion( dort ceker)
    1.4tsi 122ps bluemotion Tiguanlar ise sadece onden ceker.

Kalite ve saglamlik olarak bakarsaniz bu segmentte bu fiyata bir ust segment standartlarini sunmaktadir.
    Sorunsuzluk ve dayaniklilik konusuda standardtlarin uzerindedir fakat bu olgu kullanimdan kullanima degisebilir sizinde hak vereceginiz gibi tum motorlu araclar icin gecerlidir.
    Son olarak eger Tiguan dusunuyorsaniz hic pisman olmazsiniz, piyasdaki dizel muadillerini ragmen.... Eger cok daha detayli bilgi isterseniz foruma hizla goz gezdirmenizi oneririm, herkesin ayri ayri cok degerli tecrubelerini ve goruslerinden fikir edinebilirsiniz.
    Iyi gunler, keyifli surusler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanoz2000

Bütçede olan açığı kapatmak amacıyla; motor hacmi 1.600 cc'nin altında olan araçların ÖTV (Özel Tüketim Vergisi)'si % 37'den % 40'a çıkarıldı. Bu 1.4 TIGUAN'ler için ne kadarlık bir fiyat artışı getirir hesaplayabilecek var mı ??

Merhabalar,

Maalesef sadece araclara zam degil benzinede cok zam yapilmis litrede 30 kurus...

Kabaca size bir hesap yapalim;
    Aracin ham fiyati 20.000€ diyelim,

20.000*1.37= 27.400€ (eski otv ile)
    27.400*1.18= 32.332€(kdv eklenince)
    32.332*1.05= 33.948€ ( tahmini bayii kari%5 hesaplarsak)

Simdide yeni oranlara gore hesaplayalim;

20.000*1.40= 28.000€ ( yeni otv %40)
    28.000*1.18= 33.040€ ( kdv eklenince)
    33.040*1.05= 34.692€ (tahmini %5bayii kari eklenince)

Yeni ve eski fiyat farki yaklasik olarak 744€ olarak ortaya cikiyor , tabiiki ben oylesine bir ham fiyat aldim bu rakam icin vw'den verilen teklifteki ham fiyata gore daha detayli ve net bir fiyat cikarabiliriz

Aravlarini bekleyen ve teslim alacak arkadaslarimiz hic uzulmesinler ve kurdan biran once faydalansinlar gorusundeyim. Merak ettigim ise birdahaki sefere daha neyin vergisini alacaklar

Herseye ragmen iyi gunler ve keyifli surusler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFTN -- 22 Eylül 2012; 9:05:46 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.