Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1362. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
39.897
Cevap
422
Favori
3.805.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13601361136213631364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: selimozdem

Herkese merhaba, 1 aydır Tiguan S&S araştırıyorum, 50 bin bütçeyle 2011-2012 model 1.4 Tsi 150 HP 4x4 almak istiyorum.

Önereceğiniz temiz araç var mı?

Tiguan alırken nelere dikkat etmeliyim?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

2011 bilmiyorum ama 2012 model makyajlı kasa tiguanın, 50 bin tl'ya bulunabileceğini sanmıyorum

Bildiğim kadarıyla tiguan'larda kronik bir sorun yok gibi. Şu direksiyondan gelen nerdeyse herkeste olan sesi saymazsak. :(

Bu nedenle herhangibir ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat edersen yeterli olur. Aracın bakımlı olması, büyük kazasının olmaması vb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb, 50.000 tl civarında temiz 2011 bulabilirsin, 2012 ler 4x4 ler 60.000 lira civarından başlıyor, sahibinden araç almaya çalış ve alırken Tramer den sorgulama yetkili servisten araç hakkında bilgi almaya çalış...araç birazda şans işi, şansın bol olsun....
  • Ark.lar suv tarzı araçlar da vergı nasıl 4x4 ayda 4x2 olmasında vergı ne kadar farkedıyor? Bırde yıllık mı muayeneye gıdıyor? Bunu bır arkadasım söylendi ama böyle mı yıllık mı muayene olunuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatum -- 23 Ekim 2013; 3:18:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatum

Ark.lar suv tarzı araçlar da vergı nasıl 4x4 ayda 4x2 olmasında vergı ne kadar farkedıyor? Bırde yıllık mı muayeneye gıdıyor? Bunu bır arkadasım söylendi ama böyle mı yıllık mı muayene olunuyor?

Bizim araçlar arazi aracı değil dostum, ruhsatta "otomobil" yazıyor. Dolayısıyla 1.4 otomobilin vergisini ödeyip, 2 senede bir muayene oluyoruz. 4x4 4x2 farketmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatum

Ark.lar suv tarzı araçlar da vergı nasıl 4x4 ayda 4x2 olmasında vergı ne kadar farkedıyor? Bırde yıllık mı muayeneye gıdıyor? Bunu bır arkadasım söylendi ama böyle mı yıllık mı muayene olunuyor?

Aracın çekiş sistemine ve ruhsatta yazan bilgilere bağlı. Bir aracın vergisinin yüksek olması ve muayenesinin her sene yapılıyor olması 4*4 olması ile değil daha çok manuel difrensiyal kiliti ile alakalı. Bu kilit olunca araç arazi aracı sınıfına giriyor.

Tiguan, kuga, QQ, sportage gibi elektronik 4 çekerler bu sınıfa girmiyor. Normal araç statüsünde değerlendiriliyor. Ama dediğim gibi en doğru bilgi ruhsatta ne yazdığıdır.Tiguanda otomobil, araç sınıfı olarakta M1 yazmakta. Bu yüzdende vergisi diğer sedanlarla aynı, muayene süresi 2 yıldır.

4*4 araçlara sefer görev emri haber olarak çıkmıştı. O haberin çıktığı günkü tiguan foruma bakarsanız, o gün çok detaylı anlatıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk18 -- 23 Ekim 2013; 9:01:13 >

• yimust kullanıcısına yanıt
    evet onu fark ettim .Ama passatta boşa alma olayı yok. yani duruma göre ya D3 D4 D5 D6 D7 olabiliyor. Tiguan boşa alıyor peygamber vitesi gibi. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiden . Aslında boşa almak tehlikeli derler ama mantık o mantık mı dedğiniz kısımlarda inceleyeceğim forumda.
  • Merhaba. Aracın sürücü tarafındaki göğüsün alt tarafında takriben direksiyonun olduğu yerin altındaki ksımdan tıkırtılar gelmeye başladı. özellikle dişli asfaltta giderken ve bozuk yollarda duyuyorum müziği açınca duymuyorum ama kapalı iken rahatsız ediyor geçen hafta bayram tatilinde şehirlerarası yolculuk esnasında ortaya çıktı. geçen kışda diğer tarafta camla göğüsün birleşim yerinde ve köşede gelmişti tıkırtı ve gıcırtı ama havalar ısınınca kaybolmuştu. bu tür şikayetleri olan var mı ne yapabilirim
  • quote:

Herkese merhaba, 1 aydır Tiguan S&S araştırıyorum, 50 bin bütçeyle 2011-2012 model 1.4 Tsi 150 HP 4x4 almak istiyorum.

Daha öncede yazmıştım gerçi ama.. copy-paste yapıyorum..

İkinci el konusuyla ilgili görüşlerim:

Arkadaşlar ikinci el tiguan almak isteyen misafirlerimiz için biraz bilgilendirme yapmak gerekirse (kendi görüşlerimdir),

Öncelikle Tigu 2010 yılında gösterge paneli değiştirdi, yani 2008-2009 modellerde beyaz ekranlı yol bilgisayarı yok buna dikkat edin. Eski model bir araca biniyomuşsunuz izlenimi veriyo o gösterge paneli, Bu bakımdan 2010 model ve yukarısına bakmalısınız.

İkinci ellerde genellikle sport&style paket tutulmaktadır, 2008 den 2013 yılına kadar satılan tiguanlara baktığınızda en fazla satılan paket Sport&Style dır. Bu, hem orta donanım olmasından hemde full olan o dönemdeki White&Night paketlerin 4*2 olmasından kaynaklandı. Daha sonraları çıkan Chrome Edition gibi paketler şuan çok fazla 2.ele düşmedi henüz, yoksa canavar bir pakettir kendileri Bi alt paket olan Trend&Fun ise kullanıcılara çok boş geldiği için tutmadı, kaldıki stepne si bile yok, zaten ilan sitelerine de bakarsanız en fazla Sport&Style modelini görürsünüz. Birde o dönemlerde Fun&Function modeli vardı ki o da efsaneydi gayet doluydu.

Renk olarak En fazla Beyaz, Füme, Gri tarzında renkler tutulur... Siyah renk genelde 2. el araçlar için, sadece tigu için değil genelinde böyledir, çok tutmaz. Asi bir duruşu olabilir siyah rengin ancak sürekli elinizde toz beziyle dolaşırsınız Çabuk kir belli eder, yazın çekilmez v.s.. Buarada Sıfır Beyaz renk Tiguda fiyat farkı olmadan satılır, yani opaktır. Diğer metalik renkler ise Füme, Gri gibi 800 liralık bi fark ile satılır, dolayısıyla 2.el için az da olsa fiyatı etkiler..

4*2 4*4 muhabbeti ise göreceli bir kavram olmakla beraber şahsi fikrim 4*4 tercih edilmelidir, bu segmentte 4*2 bir araç almanın bi mantığı ikinci elde bence kalmamaktadır, ikinci el 4*2 bir tigu alacağınıza gidin binek bir otomobil alın. Hiç olmazsa SUV bir araç aldığınıza ve bindiğiniz değsin, karda buzda çamurda tarlada bahçede keyif yapın biraz okadar paraya değilmi ama Ayrıca 50bin lira gibi rakamlara 4*4 2010-2011 model gibi ve Volkswagen kalitesinden daha iyi bir SUV yok bilginize.. Diğer seçeneklerle karşılaştırdığınızda göreceksiniz zaten ben buraya farklı marka modelleri yazmayayım.

Cam tavan muhabbeti ise benim çok yakıştırdığım, illaki olmasını istediğim bir özellik ikinci el tigularda ancak forumda da baya yazıldı çizildi, ses yapma olayı var bazı arkadaşlar tıkırdısından şikayetle servislere falan gittiler kimisi düzeltti kimisi düzeltemedi muallakta kaldı gibi. Dolayısıyla cam tavanlı bir tigu bulupta ses yapmıyosa alın direk gözünün yaşına bakmayın

Göğüs panelindeki ses sistemi kimi Tigularda 6.5 inçlik dokunmatik ekranlıdır, kimilerinde ise düz cd çalardır. Bu önemli, çünkü iki sistem arasında gözden kaçmayacak derecede görüntü ve fiyat farkı var. 6.5 inclik dokunmatik ekranlı göğüs paneli tercih sebebi olmalıdır.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, diğer arkadaşlarımızında ekleyecekleri varsa ekleyebilirler..

Herkese Saygılarımı Sunar, keyifli yolculuklar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emretatar07

evet onu fark ettim .Ama passatta boşa alma olayı yok. yani duruma göre ya D3 D4 D5 D6 D7 olabiliyor. Tiguan boşa alıyor peygamber vitesi gibi. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiden . Aslında boşa almak tehlikeli derler ama mantık o mantık mı dedğiniz kısımlarda inceleyeceğim forumda.

yok ya kardeşim yazdıklerimi iyi okumadınız galiba tiguanda boşa alma diye birşey yok. Boşa alsanız gösterge panelinde devir saatinin yükseldiğini görürsünüz. Boşa almıyorsunuz, atıyorum, 2,3,4 vs viteste yokuş aşağıya giderken sadece gazdan ayağınızı tamamen çekiyorsunuz, durum bu. Araçın ekranında eğer yakıt göstergesi ayarlıysa göreceksiniz sıfır (0) olacak. durum bundan ibarettir.

Yoksa Aracı boşa alıp öylece gitmek allaha emanet....olur....
  • arkadaşlar yağ eksiltme problemi yaşayan var mı aranızda?aracım 16000 km'de, 2012 model 1.4 motor 122 ps. 6 ay önce servis bakımı yapıldı, yağı değişti vs. dün sabah arabayı çalıştırdım, yağ lambası yandı.iş çıkışında da oto tamircisi bir arkadaşa götürdüm, yağ dibe gelmiş dedi.yeni yağ koydu, tiguana uygun olanından. akşama doğru da daha önceden vw servisinde çalışmış bir arkadaşı aradım, durumu anlattım. tsi motorlarda bu tip sorunlar olabiliyor dedi. sorunun düzeltilmesi için arabayı servise götürmemi istedi, motora birtakım düzenlemeler vs yapılması gerekiyormuş. sorunu düzelttirmezsen daha sonraki zamanlarda motorun değiştirilmesi gerekir, bu da sana 8000 tl'ye patlar dedi. bu konuda bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apples71

arkadaşlar yağ eksiltme problemi yaşayan var mı aranızda?aracım 16000 km'de, 2012 model 1.4 motor 122 ps. 6 ay önce servis bakımı yapıldı, yağı değişti vs. dün sabah arabayı çalıştırdım, yağ lambası yandı.iş çıkışında da oto tamircisi bir arkadaşa götürdüm, yağ dibe gelmiş dedi.yeni yağ koydu, tiguana uygun olanından. akşama doğru da daha önceden vw servisinde çalışmış bir arkadaşı aradım, durumu anlattım. tsi motorlarda bu tip sorunlar olabiliyor dedi. sorunun düzeltilmesi için arabayı servise götürmemi istedi, motora birtakım düzenlemeler vs yapılması gerekiyormuş. sorunu düzelttirmezsen daha sonraki zamanlarda motorun değiştirilmesi gerekir, bu da sana 8000 tl'ye patlar dedi. bu konuda bilgisi olan var mı?

Bende oldu.Servisten ciktiktan 1 ay sonra ikaz lambasi yakti.16000 km de arac. Servis fazla yag koymuyor motora.Minimumda birakiyor seviyeyi.Ben servise gidip max. seviyede yag eklettim.Parasini da cepten odedim.Cunku onlara kalsa hersey normal! TSI motorlar yag eksiltme yapiyor.Yeni motor niye bu kadar eksiltiyor deyince mantikli bir aciklama yapamiyor servis.Guncelleme gelince cagiracagiz demislerdi 3 ay gecti hala arayacaklar.Yapilacak bir duzenleme yok motor icin, seviyeyi biraz yuksek tutun yakmaz ikaz isigini.Bende su ana kadar yanmadi.Kolay gelsin.

• quote:

arkadaşlar yağ eksiltme problemi yaşayan var mı aranızda?aracım 16000 km'de, 2012 model 1.4 motor 122 ps. 6 ay önce servis bakımı yapıldı, yağı değişti vs. dün sabah arabayı çalıştırdım, yağ lambası yandı.iş çıkışında da oto tamircisi bir arkadaşa götürdüm, yağ dibe gelmiş dedi.yeni yağ koydu, tiguana uygun olanından. akşama doğru da daha önceden vw servisinde çalışmış bir arkadaşı aradım, durumu anlattım. tsi motorlarda bu tip sorunlar olabiliyor dedi. sorunun düzeltilmesi için arabayı servise götürmemi istedi, motora birtakım düzenlemeler vs yapılması gerekiyormuş. sorunu düzelttirmezsen daha sonraki zamanlarda motorun değiştirilmesi gerekir, bu da sana 8000 tl'ye patlar dedi. bu konuda bilgisi olan var mı?

Aynı sorun bende aracım 8000 km de iken oldu uzun yolda sarı ikaz ışığı yandı bir benzinlikte kontrol ettim çubuğun sadece ucunda damla şeklinde yağ görünüyordu.Yardım numarasını aradığımda 0.5-1 lt castrol 5w30 yağ ekllememi söylediler.Şu an 14000 deyim fazla bir eksiltme yok gibi ama bagajda 1 lt yağ bulunduruyorum artık.Yardım hattının söylediğine göre yeni araçlarda olabiliyormuş.

• L'ombre ve seap1357 arkadaşlar, ikinize de teşekkür ederim. 2 günde soğumuştum arabadan, içime su serptiniz.
  • quote:

Benim araç 2010 S&S 150 HP 4X4, öneriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: seap1357

quote:

Aynı sorun bende aracım 8000 km de iken oldu uzun yolda sarı ikaz ışığı yandı bir benzinlikte kontrol ettim çubuğun sadece ucunda damla şeklinde yağ görünüyordu.Yardım numarasını aradığımda 0.5-1 lt castrol 5w30 yağ ekllememi söylediler.Şu an 14000 deyim fazla bir eksiltme yok gibi ama bagajda 1 lt yağ bulunduruyorum artık.Yardım hattının söylediğine göre yeni araçlarda olabiliyormuş.

peki arkadaşlar bu servise sormuyormusunuz bu yağ nasıl eksiliyor, benzine karışarak araçmı bu yağı benzinle yakıyor, 4 ltre yağ nere gidiyor,

• quote:

L'ombre ve seap1357 arkadaşlar, ikinize de teşekkür ederim. 2 günde soğumuştum arabadan, içime su serptiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yimust

quote:

quote:

peki arkadaşlar bu servise sormuyormusunuz bu yağ nasıl eksiliyor, benzine karışarak araçmı bu yağı benzinle yakıyor, 4 ltre yağ nere gidiyor,

önümüzdeki hafta 15000 bakımı var ilk soracağım soru bu olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: yimust

quote:

quote:

İlk ikaz yandiginda,cubugu cekip baktiginizda dipte gorunuyor.Yarim saat sonra yukselme oluyor.Ben max. seviye icin 0,5 lt ekleme yaptim.nereye gidiyor niye eksiliyora verilen net bir cevap yok ne yazik ki.

• yeni düzenleme ile mtv ve ötv araçların karbondioksit salınımına göre vergi düzenlenecek.
    halihazırda aracın büyük motoruna göre yıllık yergi veriliyordu.1.4 motor için bizim araçlarda sorun yoktu.

CO2 emisyonu, g/km
    167---2.0 dizel otomatik vites 4x4
    178---1.4 benzin 160hp manuel 4x4
    164---1.4 benzin 160hp otomatik vites
    152---1.4 benzin 122hp manuel

bu durumda tiguan 1.4 160hp olan araçlar CO2 178 g/km olarak hepsinden fazla gözüküyor. vergi nasıl olur bilemiyorum

yeni uygulama piyasada olan ve otomobil firmalarının stoklarında bulunan taşıtları kapsamayacak. Uygulamanın başladığı tarihten sonra üretilen araçları kapsayacak.
  • turati kullanıcısına yanıt
    O vergi bu vergi artık o kadar bıktırdılar ki "Elinen gelen düğün bayram" demekten başka bir şey gelmiyor aklıma hocam...

Geçen forumda bununla ilgili bir konuya bakmıştım. Orada bir arkadaş " kasa her zaman kazanır" şeklinde o meşhur sözü söylemişti.

Ben de bu minvalde düşünüyorum. Yapılacak veya yapılması düşünülen değişiklik her neyse sonuçta devletin kasasına daha çok para girecek şekilde diğer açıdan vatandaşın cebinden toplamda daha çok para çıkacak şekilde olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 13601361136213631364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.