Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (124. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39.891
Cevap
422
Favori
3.798.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ustad, lastik basinci kisin dusuk tutulur ki yere daha iyi tutunalim, benim bilgim bu yonde. Yazin da biraz yukseltilir.

quote:

Orijinalden alıntı: oscarmiller

Aracınızı güle güle kullanın, üye listesine isminizi ekledim. Lastik basıncını bence kış aylarında 34 olarak, yaz aylarında da 32 gibi basmanız yeterli olacaktır.

Opel Astra 1.6 benzinli ise önce ki aracınız, Tiguan ile çok farklı bir yakıt masrafınız olmayacaktır. Şehir içinde 9,5-10,5 lt/100 Km civarı olur sanırım, kullanıma göre de değişir.
    İyi sürüşler

quote:

Orijinalden alıntı: mali3569

Tekrar selam,

Lastik basınçlarını kaç yapıyorsunuz? İki kişi için 29 vermiş..Bana düşük gibi geldi..Hepsini 32 yaptım..Yine de biraz düşük sanırım..Ne önerirsiniz?

• Bence de yazın veya uzun yola gidilmek istendiğinde basınç 1-2 bar arttırılmalı.Bu ara mail3569 hayırlı olsun aracın.
  • Kışın lastik basıncının düşürüleceği sabit bir bilgi. Amaç sürtünme katsayısını artırmak ve yola tutunma zorluğunu bir nebze de olsun bu şekilde düzeltmektir.

Eğer olayı sadece sıcak hava yani yaz sıcakları üstünden düşüneceksek ve 1-2 saatlik yola çıkacaksak ortaokuldan hatırlayacağımız bir denklemi kullanabiliriz.

Yola çıkmadan önce diyelim ki sabahleyin serinliğinde lastik basıncını 32 yaptınız ve öğle saatlerinde sıcacık asfalt üstünde 2 saat gittiniz. Sonra da bir istasyona girip lastik basıncınızı ölçerseniz basıncın yükseldiğini göreceksiniz.

P*V=n*R*T

Sağda artan ısıya karşı solda denklemde hacmin değişmezi çok az olacağı için basıncın artması lazım. Zaten 32 ile başladığınız lastik basıncı 34'e çıkabilir.

Yani yazın uzun yola çıkacağım diye ekstradan lastiklere hava basmayın. Sadece yazın basılması gerekli havayı basın yeter, yaklaşık 32. Tabii lastiğiniz hava kaçırmıyorsa.

Kışınsa 29 basmakta fayda var.

Bu verdiğim değerler belki Tiguan'da değişiyordur. Çünkü Tiguan 1600kglık araç ve ben normal binek araçlar için değerler verdim.

• şimdi doğuanadoludayım.
    buralarda çok güzel.
    quote:

Orijinalden alıntı: drkaramurat

quote:

Orijinalden alıntı: aydin.selcuk

adana,
    3 sene kaldım. çok sevmiştim çok...

ülkemizin heryeri ayrı bir güzel...insanın hele birde geçmişi var ise orada sonrasında daha güzel geliyor değilmi?şimdi neredesin...
  • bugün anadolu sigortadan 1.180tl fiyat geldi. detayları sordum anlattı. yazzılı olarak yarın kontrol edeceğim kaskoyu. sözle söylemek bir şey ifade etmiyor.

gözle görmekte, imza altına almakta fayda var. araç değerinide yanlış hesap etmişte olabilirler...

quote:

Orijinalden alıntı: HeRakLeIoN

1250 TL hakikaten iyi rakam. Senelerdir kaskolarımı yapan arkadaşım bile en son 1480 TL olur demişti.

Daha sadece telefonda görüşme şansım oldu ve net hatırlıyorum küçük hasarlar, terör, doğal afetler vs. gibi durumlarıda kapsıyor. Sigorta bedeli 65000 TL üzerinden ve araç trafiğe çıkışının ilk 1 senesinde perte çıkarsa yenisi ile değiştiriliyor ve bunun gibi bir çok madde daha.

Açıkçası hepsini hatırlamıyorum şu an ama 1480 TL fiyat veren arkadaşımdan hemen sonra görüşmüştüm diğeriyle ve söyledikleri neredeyse harfi harfiyen aynıydı. 1250 TL'lik kasko teklifini veren acenta Başak Groupama.

quote:

fiyatla ilgili bilgi vermişler miydi? hatırlıyor musunuz acaba.

HeRakLeIoN 1.250TL full kasko, bunu öğrendiğim iyi oldu. 1.600 gibi rakamlar söylenmişti. yalnız gerçekten full mu? küçük hasarlar, terör, deprem vs vs. kontrol edebildiniz mi?

quote:

Orijinalden alıntı: drkaramurat

quote:

arkadaşlar,
    S&S modeline ön park sensörü ekletip, sisteme dahil ettiren ya da servise bu konuyu soran oldu mu acaba. malum dar alanda ön sensörlerde lazım olabiliyor.

aracı ilk aldığım dönemde bende ön park sensörü ile ilgili girişimim oldu.yaparız ama görsel destek alamazsınız dediler.sebebibi ise yine bir beyin farkıarkalar hem görsel hem sesli ,önler sadece sesli oluyor yani.üstelik vw orjinalinde yok böle birşey.kendi bünyelerinde kendi garantilerinde yapıyorlar.durum böyle olunca beni kandırdıklarını kendi ellerindeki kiti satmak istediklerini düşündüm.doğuşa bir yazı yazdım konuyla ilgili.bir süre sonra doğuştan cevap geldi.''konuyla ilgili en yakın servisle irtibata geçiniz.ilginize teşekkürler.''...bende sizin ilgisizliğinizin dedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinyakal -- 11 Ocak 2010; 19:16:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: çizgili

arkadaşlar öncelikle sibel1 adlı kullanıcının yazdıklarına katılmıyorum.yada servisdeki elemanların kabiliyetsizliği,diğer başka konuda takılan parçanın yanlış olması.
    ciyk sesi devir daimden guç alan manyetik kavramayla ilgili.ben daha önce yazmıştım bu parçayı 1 kere değiştirttim bir süre sonra aynı ses tekrar başladı.geçen hafta senelik bakımı yaptırdım.(292 tl bilginiz olsun)
    sesle ilgili gerekli arıza tespitini yaptılar onay için almanya ya sipariş verdiler.daha önce değişen parçanın kodu L harfiyle bitiyormuş yeni geliştirilen parça kodu H harfi ile bitiyormuş(tam terside olabilir H-L)şimdi haber bekliyorum.

gecen hafta bende ariza bildirdim servise cik sesi ile ilgili. bugun banada ayni seyi bildirdiler. ayni parça fakat kodu değişik dediler. 15 sürer sanirim gelmesi. sibel arkadaşın dediği gibi turbo falan sökülmüyor bu iş için. hatta bir aydan fazla oldu servislere bildirilmis bu konu. cik sesi ile ilgili almanyadan haber beklendigi ve bu sesle ilgili servislerin hiçbirşey yapmaması gerektiğini servislere bildirmişlerdi. ayrıca araca bir zararının olmadığıda söylendi. parça geldiğinde durumu tekrar bildiririm.

bildigim kadarıyla lastik basıncının kışın indirilmesi gerektiği toplum genelinin bildiği bir yanlıştır. lastik basınçlarının indirilmesi sürtünme katsayısını arttırır fakat lastiklerin su tahliyesini azaltır. bu da suda kaymaya yol açar. almanya yollarında tavsiye edilen 29 hava yeterli olabilir, fakat bizim yollarin hali belli. bu durumda bence 32 en ideal basınç.

oscarmiller ın soyledigi benim aklıma mantıklı geldi. yazin asfalt daha sıcak olduğundan lastikler çabuk ısınacak ve 32 olan basınç sıcaklıkla 34 de çıkacaktır. ben oscarmiller dan farklı olarak yazın 30 kışın 32 kullanmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Kışın lastik basıncının düşürüleceği sabit bir bilgi. Amaç sürtünme katsayısını artırmak ve yola tutunma zorluğunu bir nebze de olsun bu şekilde düzeltmektir.

bu bilgi yanlış. havalar indirilir ve yere daha fazla lastik yüzeyi temas ederse, birim alana uygulanan basınç azalır. dolayısıyla birşey değişmez, aksine su kanalları daralıp sıkışacağından tutuşazalır.
  • Değerli Tiguan forum üyeleri, Öncelikle araçlarınızla kazasız sürüşler diliyor ve Tiguan almayı düşünüpte bu forum sayfalarından faydalanan üyelerimizin de ( ben bu forumu okuyarak kararımı vermiştim) umarım bir gün Tiguan kullanıcıları arasına katılırlar. 4x4 S.S Şeker beyazı aracımı 1 ay evvel İzmir Doğuş Oto'dan aldım. Kararımı vermeden evvel Tiguan forum sitesini tesadüfen buldum ve okudum. Çok değerli bilgiler edindim. Hatta aracımı şu kuş sesi hakkında çıkan olumsuz yorumları bile göze alarak kararımı Tiguandan yana verdim. Özellikle forumun yönetici Oscarmiller ve diğer değerli üyelerin yorum ve kanaatleri benim Tiguan almamda etkili oldu. Bu vesile ile sizlerle Tiguan kullanıcı olarak aynı forum çatısı altında bulunmaktan mutluluk duyacağımı belirterek iyi sürüşler diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeRakLeIoN

Kompakt SUV almayı kafasına koymuş ama çok yakar dizelini mi alsam diye düşünen arkadaşlara kendimden örnek vereyim.

1. VW Tiguan 1.4 TSI araç 100 km'de ortalama 10 lt benzin yakar bu da 36 TL demektir.
    2.0 TDI herhangi bir SUV ise 100 km'de ortalama 8 lt mazot yakar bu da 24 TL demektir.

100 Km'de ikisi arasındaki yakıt maliyeti farkı 12 TL'dir.

2. VW Tiguan 1.4 TSI yıllık MTV 650 TL
    2.0 TDI herhangi bir SUV yıllık MTV 1800 TL

Aradaki fark 1150 TL Tiguan lehine. 1150 TL'lik farkı yakalamak için senede yaklaşık 10.000 Km yapmanız gerekir. Yani MTV'deki avantajı sayesinde Tiguan size yılda 10.000 km'den sonra herhangi bir 2.0 TDI SUV'ye göre fazladan masraf çıkarmakta.

Benim gibi senede 15.000 km civarı yol yapanlar için 10.000 km'den sonra yapacağım 5.000 km'lik yolun akaryakıttaki ekstra maliyeti
    5.000 x 12 / 100 = 600 TL İki yılda 1200 TL fazladan masraf demektir 2.0 TDI SUV'lara göre.

3. Periyodik bakım ve servis giderleri

Tiguan 15.000 kmde bir servise gider. Diyelimki her periyodik bakımı 400 TL olsun. İki senede iki defadan 800 TL
    2.0 TDI 10.000 kmde bir servise gider. Onunda her bakımı 400 TL olsun. İki senede üç defadan 1200 TL eder.

Yukarda bahsettiğim iki senelik 1200 TL akaryakıt farkının 400 TL'sini periyodik bakımlardan çıkarttım.

4. Kasko

Tiguan aracımın full kaskosu için 1250 TL'ye anlaştım.
    2.0 TDI SUV alsaydım kasko bedeli 10 - 15 bin TL daha fazla olacağı için eminim en az 1500 TL gibi bir para öderdim.

İki senede ettik mi burdanda 500 TL kar.

SONUÇ: Senede 15000 km yaptığınızı varsayarsak 2 senelik kullanım maliyetinde edeceğim zarar topu topu 1200 - 400 - 500 = 300 TL Senede 150 TL

Rakamlar bunu gösterirken gidip dizeline 10 - 15000 TL daha vermenin anlamı olmadığını düşünerek benzinlili Tiguanı tercih ettim. Satarken aracımın koruyacağı değerde cabası. 4 - 5 sene sonra 60 - 70 bin km TDI motorun yüzüne bakan olmaz ama benzinlide bu sıkıntıyı yaşamazsınız.

Ha ben senede 15.000 değil 20 - 25.000 km yaparım diyorsanız orası farklı. Senede 20.000 km yapar olsaydım bile gene bu şekilde yapardım tercihimi.

Umarım benzinli dizel ikilemi yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.

Gerçekten çok yardımcı oldunuz kafamdaki pek çok soru işaretini giderdiniz. Teşekkür ederim. Bu yazdıklarınızı bir de babama da okuyacağım. O da anlayacaktır büyük ihtimal aradaki farkı.

quote:

şimdi doğuanadoludayım.
    buralarda çok güzel.

Eğer Bitlis'te iseniz başım gözüm üstüne beklerim sizi.

• Lastiği petrol istasyonunda soğuk hava altında kışın şişirecekseniz basıncı artırmanıza gerek yok. Çünkü lastikler zaten halihazırda soğuk havaya maruz durumdalar.

Ancak garaj ortamında hava basılacaksa ve sonrasında -5 veya -10 dereceye çıkılacaksa tabii ki PV=nRT denkleminden gene hava soğuk olduğunda lastik içindeki basınç ekstradan azalacaktır. Bu yüzden garaj ortamında lastik havası ayarlayıp dışarı soğuk havaya çıkacaksanız basıncı yüksek vurmakta fayda var.

Bununla ilgili dönüştürme denklemleri var.

Bu arada kışın kış lastikleri kullanmakta her zaman fayda var, kar olmasa bile.

Neyse bu lastik basıncı tartışması uzun sürer. Herkes kendi hoşuna giden havaya vursun .

quote:

Orijinalden alıntı: scubat

quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Kışın lastik basıncının düşürüleceği sabit bir bilgi. Amaç sürtünme katsayısını artırmak ve yola tutunma zorluğunu bir nebze de olsun bu şekilde düzeltmektir.

bu bilgi yanlış. havalar indirilir ve yere daha fazla lastik yüzeyi temas ederse, birim alana uygulanan basınç azalır. dolayısıyla birşey değişmez, aksine su kanalları daralıp sıkışacağından tutuşazalır.

• Benim araçta ciyk sesi ile ilgili su pompası değişti...almanyadan 15 gün onay ve parça bekledik...başka birşeye de dokunmadılar aylardır ses yok...
    Aşşağıda anlatacaklarımın kesinlikle satış sorumlusu ile ilgisi yoktur...
    Eşimin 1.6 tdi golf'ünü Adana Aykanlardan almak üzere antepten yola çıktık...adettendir tatlımızı ikram ettik...satış sorumlusu plakayı siz çıkarın daha kolay olur demişti...plakaya 210 gitti...biz 175 ödeyebiliriz dediler olur olmaz neyse kabul ettik...sonra efendim yeni yıldan kaynaklanan 16 tl fark varmış...ben yuh artık deyince...50 bine araba alıyorum...adam 3-5 kuruş için zırt pırt yukarı çıkıp müdüre danışıyor...bende sigorta attı...zaten formda yeterince dolmuşum...doğuştan girdim...bayilerden çıktım...ben daha iki aracımda servis görmeden bu çingenelerden bıktım...
    Üç kere sıfır ford bir kez de sıfır renault aldım...ben böyle muamele görmedim...

• ben izmitte ark otodan aldim araci. 2500km deyim servise ve showrooma arabayi aldiktan sonra 20 defa gittin yok cik sesi, yok bluetooth nasil oluyor, şu nasil bu nasil. her seferinde çay ismarliyorlar sabirla sorularima cevap veriyorlar.

bu söylediklerinizden sonra kiymetlerini daha çok anladim simdi.
  • forumda çok yorum olmuş bi süredir katılamıyordum ufak bi kayak tatilinden sonra yakıt ortalamamı söylemek istiyorum bilmiyorum sizlerde durum nasıl genelde 2.500 devirin üzerine çıkmadım 410km ancak 150tl ile gidebiliyorum pratik bilgi açısından arkadaşlara duyurulur.

Selamlar herkeze.

:)
  • Arkadaşlar kısmetse haftaya yeni aracımla Istanbul'da olacağım. Gelmişken doğul'un yaptırdığı marşbiye kaplamalarından yaptırmak istiyorum.

Daha önce Istanbul'da yaptıran ya da bu konuyla ilgili bilgi verebilecek olan varsa sevinirim.

• HeRakLeIoN ben 10 gün kadar beklemistim siparisten sonra. istanbulda yaptirmaniza gerek yok antalyada da yaparlar. zaten yapıstırma, montajı çok kolay. bu ürünleri siparis uzerine getiriyorlar, ellerinde olduğunu sanmıyorum.
  • Çelik eşik kaplamalarının tanesine 300 TL. istediler. 4 tanesi 1200 TL. yapıyor. Çok fazla geldi bana, yan sanayi satılıyor mu acaba?
  • 4 tanesinin fiyati o kadar. tek tek satilmiyor zaten
  • Beklemek sorun değil siparişini veririm Istanbul dönüşü yaptırırım. Orjinal VW ürünü değil yanılmıyorsam. Zaten doymamış o paraya vermez o malı

Sipariş için neresi ile irtibata geçmem gerektiğini bildirirseniz sevinirim.

Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: dogul

4 tanesinin fiyati o kadar. tek tek satilmiyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeRakLeIoN -- 11 Ocak 2010; 23:32:22 >
  • Son kur indiriminden sonra SS, 4X4, cam tavanlı, derin siyah, 510'lu araç için 65770 TL fiyat verdiler. 14-15'i gibi araç gelecekmiş. Önümüzdeki hafta elime geçer umarım. Almadan önce kapı eşiği, CC takılacak. Boya ve koltuk koruma yaptırmayı düşünüyorum, servisinde yapılanı tavsiye edermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carizzo -- 12 Ocak 2010; 0:10:17 >
  • Arkadaşlar, bu gün yaşadığım olayı sizlerle de paylaşmak istiyorum başınıza gelebilir diye....... Öğle saatlerinde ilaç almak için cadde üzerinde pekde durulmaması gereken bir yerde flaşörlerimi yakarak çok kısa bir süre için durdum. El frenini çekmedim. Tekrar gelip aracımı çalıştırdığıma flaşörlerin takılmış ve elfreninin aktive olduğunu gördüm. El frenini indiremiyordum. Ne kadar uğraştıysamda başaramadım. Tüm elektirik sistemi takılmış gibiydi. Motor çalışır durumda olasına rağmen el freni aktive halde olduğundan aracı hareket ettiremiyordum. Servisi aradım, çağrı 24 aracılığı ile onlara ulaşmam gerekiyormuş. Neyse kısa sürede geldiler ( 20-25 dak). Bu sırada trafiktekiler gelmişimi geçmişimi baya bi andılar sanıyorum. Gelen usta akü başını söküp tekrar yerine takınca arac resetledi kendini ve arıza ortadan kalktı. Daha sonra servise gelmem gerektiğini söylediler. 1 saatlik bir işlem sonunda olayın halledildiğini bir daha böyle bir olay olmayacağını söylediler. Ne olduğunu öğrenmeye çalıştım. Açıklama aynen şöyle: Elektirik aksamını kontrol eden merkezdeki yazılımın yeni versiyonunu yüklemişler, eski versiyonda ender olarak bu çeşit problemler olabiliyormuş. Benim Tigu Donanımlı T&F, nisan 2009 çıkışlı ve 15000 km de. Benzer araçlarda da aynı problem olabilir diye paylaşmak istedim. Servise yolunuz düşünce bir sorun derim. Bir de zor biryerlerde kalısanız tedavisi kolay (akü başını sök tak) ama garantiyi bitirir mi bu hareket bilemiyorum.
    Bu arada cik sesi ile ilgili parça talep dosyamın da bekleyenler arasında olduğunu da gösterdiler.
    Keyifli sürüşler..............

• 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.