Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1008. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.911
Cevap
420
Favori
3.869.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 10061007100810091010
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaput koruma için filim yatıran varmı tavsiye edermisiniz.

Orijinalden alıntı: Ogulcan463

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Hamuş

quote:

Orijinalden alıntı: MKBATUR

Eveeet, beklenen günden sonra beklenen an'da geldi.

Doğuş Oto ile görüştüm ve ruhsatım çıkmış, plakam basılıyor. Saat 17:00 gibi aracımı teslim alacağım bir aksilik çıkmaz ise.

Heyecan dorukta, resimleri en kısa zamanda paylaşacağım:)

Hadi gözünüz aydın. Ben hala beklemedeyim. TIR ile transportu olacak ondan sonra fatura kesilecek vergi yatacak..... OOOOOOO daha çok var.

MKBATUR hayirli olsun araci almanizi bekliyoruz.

Dr.Hamus sizinde birsey kalmamis artik araciniz sorunsuz gelsin onemli olan bu 1 hafta daha gec olsun duzgun bir sekilde gelsin haksiz miyim?

Haklısın Oğulcan bu kadar bekledik bir hafta daha bekleriz. Yeter ki hayırlısı ile sorunsuz, kazasız gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KFTN

quote:

quote:

Doğuş Oto ile görüştüm ve ruhsatım çıkmış, plakam basılıyor. Saat 17:00 gibi aracımı teslim alacağım bir aksilik çıkmaz ise.

Hadi gözünüz aydın. Ben hala beklemedeyim. TIR ile transportu olacak ondan sonra fatura kesilecek vergi yatacak..... OOOOOOO daha çok var.

Az kaldi haftaya bugunde sizlerin fotolarinizi gorecegiz.

İnşallah!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: KRC KRCBY

quote:

quote:

Selamlar Dr. Hamuş, benim de aracım bugun bayiye ulaştı bende şehir dışında oldugumdan dolayı cumartesi günü aracı kontrol edip faturayı kestireceğim.

Gözünüz aydın. Bakalım benimki de inşallah yarın veya sonraki gün bayide olacak her halde...

• Tiguan keyfini surunce cok daha iyi anladim arkadaslar.

Ozellikle Dogus Otonun teslimatina hayran kaldim. Sisler icerisinde rengarenk ışıklar eşliginde harika bir an yasattilar.

Resimler ve ayrintilari detayli olarak paylasacagim. İyi dileklerinden oturu herkese ayrica tesekkurler:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Araç : Tiguan 1.4 Tsi 122ps 4x2
    Km : Henüz 85 km de
    Yer : Antalya Şehiriçi
    Ortalama Hız : 35 km/h
    Start&Stop : Kapalı
    Ortalama Tüketim : 7.5 litre

Golf 7.5 Tungsten Gri 1.0 TSi / Manuel Forever...
  • quote:

Tiguan keyfini surunce cok daha iyi anladim arkadaslar.

Ozellikle Dogus Otonun teslimatina hayran kaldim. Sisler icerisinde rengarenk ışıklar eşliginde harika bir an yasattilar.

Resimler ve ayrintilari detayli olarak paylasacagim. İyi dileklerinden oturu herkese ayrica tesekkurler:)

Hayirli ugurlu olsun , daha fazla meraklandirmayin bizleri fotolari ve ilk dusuncelerinizi aracinizla ilgili bekliyoruz.

Donanımhaber Tiguan Fan Club
  • quote:

Orijinalden alıntı: orçun55

Kaput koruma için filim yatıran varmı tavsiye edermisiniz.

Yetkili serviste yaptırdım arabayı alırken iki buçuk sene evvel. İşe yaramıyor değil ama zamanla rengi soldu, kendini çok belli etmeye başladı. söktüm attım geçen sene. çok hafif bir iz kaldı. güneş sadece belli bir acıdan vurunca görünüyor. senede 3-5 defa uzun yola gidilmeyecekse tavsiye etmem

Orijinalden alıntı: muratno

Teşekkürler.

Cevabınızdan orjinal yada Ender elektronikten(Sanırım bunlar da firma onaylı) alınmayan cihazlar için garanti kaybetme ihtimalim olduğunu ve tavsiye etmediğinizi anlıyorum. Referans olduğunuz kişiler ile görüşme yapacağım. Tekrar teşekkürler.

Bu tip donanım ve cihazları imkan varsa ebay'den alıp serviste taktırın. Çok uygun fiyatlara gelebiliyor genellikle. Bir sürü orjinal parça alıp taktırdım ebayden. Bazısı sıfır bazısı ikinci el. Çok şükür bir sıkıntım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeRakLeIoN -- 27 Eylül 2012; 21:18:59 >

Orijinalden alıntı: racerant

Yakıt konusunda bilgi vereyim Kim ne derse desin ben oldukça memnun kaldım yakıt durumundan

Antalya şehiriçi tüketimim 9 lt/100 km. Araç 1.4 TSI 150 hp 4x4. Ortalama hızım 35 km/h civarı oluyor.

Bugünkü yakıt tecrübem

Araç : Tiguan 1.4 Tsi 150ps 4x4 2010
    Km : 38000
    Yer : Kaş-Dalaman gidiş ve dönüş / %90 şehirdışı
    Ortalama Hız : 55-60 km/h civarı
    Genel sürüş stili : Sakin, ani ara hızlanmasız, genelde 90-100 km/h arası, yer yer CC ile sabit
    Ortalama Tüketim : 8 litre
    Toplam mesafe: 250 km

• quote:

Orijinalden alıntı: HeRakLeIoN

quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Yakıt konusunda bilgi vereyim Kim ne derse desin ben oldukça memnun kaldım yakıt durumundan

Antalya şehiriçi tüketimim 9 lt/100 km. Araç 1.4 TSI 150 hp 4x4. Ortalama hızım 35 km/h civarı oluyor.

Bugünkü yakıt tecrübem

Araç : Tiguan 1.4 Tsi 150ps 4x4 2010
    Km : 38000
    Yer : Kaş-Dalaman gidiş ve dönüş / %90 şehirdışı
    Ortalama Hız : 55-60 km/h civarı
    Genel sürüş stili : Sakin, ani ara hızlanmasız, genelde 90-100 km/h arası, yer yer CC ile sabit
    Ortalama Tüketim : 8 litre
    Toplam mesafe: 250 km

4x4 ve 150hp için güzel değer. 4x2 koreli atmosferik araçlardan az yaktırmışsınız

• Son far değişikliğinden de sonra oldukça sık sorular geliyor. Aracıma daha önce yapılan değişiklikler için zaten bir derleme hazırlamıştım. Bu derlemeyi güncelleyerek tekrar yayınlıyorum. Tek tek mesajlara cevap yazmaktansa buradan ihtiyacı olan herkes fiyat bilgilerine, parça kodlarına ulaşsalar daha faydalı olur sanırım. Güncel derleme aşağıdadır. İlk yayını 263. sayfadadır.

Herkese tekrardan merhaba. Yeni araç alan arkadaşlara hayırlı olsun. Geçtiğimiz haftalarda kendi aracıma hangi donanımları nasıl ve ne kadara yaptırdığım konusunda sorular soran arkadaşlar olmuştu. Her yaptığım değişiklikten sonra fotoğraf ve detaylı bilgileri burada paylaşmıştım ancak hepsini derlemenin zamanı geldi diye düşündüm. Bana mal olan fiyatlar ve güncel ebay linklerini paylaşıyorum. (ebat olarak büyük parçaları yurtdışından gelen tanıdıklar ile getirttim. Böylece gümrük konusunda sıkıntım olmadı. ÖRN: Spor direksiyon, RNS 510 ve LED’li farlarım. ) Bu mesajı hazırlamak bir hayli vaktimi aldı. Umarım birilerinin işine yarar.

Araç: 2010 VW Tiguan 1.4 TSI 4x4 150 hp Şeker Beyazı

Aracın ilk hali

Aracımı Ocak 2010’da teslim aldım ve 30,000 km bakımını Mayıs 2012'de yaptırdım. Şu ana kadar çok şükür hiçbir sıkıntım olmadı ve en az 3 sene daha kullanmak niyetindeyim.

Araca ilave olarak neler yaptık?

2010 Ocak

Araç teslim alınırken yetkili serviste kaput koruma filmi, motor ve boya koruma yapıldı. Bunun yanında krom kapı eşikleri ve cruise kontrol takıldı.

- Kaput koruma filmi 220 TL ( Güneşe maruz kalarak zamanla kendini çok belli etmesinden dolayı bir sene sonra söktürdüm ve yenisini yaptırmadım. )
    - Motor ve boya koruma 300 TL ( Keşke yaptırmasaydım. Fuzuli masraf )
    - Krom kapı eşikleri 350 TL (Parça kodu: 5N0 071 303 )
    - Cruise control 250 TL ( Parça kodu: 1K0 953 513 G )
    - Orjinal kauçuk paspas takımlarını hediye olarak almıştım.

2010 sonu ve 2011 yılı ilk yarısı

- Spor direksiyon 279 EUR

http://www.ebay.com/itm/VW-GOLF-6-VI-5-V-IV-4-SCIROCCO-LENKRAD-steering-wheel-R-/150817342301?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item231d6a035d

- Direksiyon değişimi için gerekli olan kontrol modülü 150 USD ( Parça kodu: 1K0 953 549 CH )

http://www.ebay.com/itm/VW-OEM-GOLF-6-GTI-MF-steering-wheel-module-1K0953549CH-/300441400654?pt=Car_Audio_Video&vxp=mtr&hash=item45f3b3f54e

- Deri vites topuzu 12 EUR

http://www.ebay.de/itm/Sport-Edition-Schaltknauf-Leder-Alu-Look-Rot-VW-Eos-Scirocco-3-III-Tiguan-/200744992083?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3AVW%7CModel%3ATiguan&hash=item2ebd557d53

- GTI pedal seti manuel 50 EUR ( Parça kodu: 1K1 064 200 )

http://www.ebay.com/itm/Pedale-Pedalkappen-VW-Golf-PLUS-Sharan-Tiguan-Altea-5P-/230526959680?pt=DE_Autoteile&hash=item35ac7a4040

- GTI sol ayak dayama 20 EUR ( Parça kodu: 1K1 864 551 )

http://www.ebay.com/itm/Fusstutze-Original-VW-Golf-5-6-SEAT-Leon-Altea-Octavia-/330473361973?pt=DE_Autoteile&hash=item4cf1bf5235

- 4motion logo ve Wolfsburg edition logolar 100 TL

http://www.ebay.de/itm/2x-VW-USA-Wolfsburg-Edition-Emblem-Schriftzug-Golf-Passat-Po-/130578688819?pt=DE_Autoteile&hash=item1e6718ab33

http://www.ebay.de/itm/VW-Schriftzug-4Motion-Golf-Passat-Transporter-Sharan-/250628625185?pt=DE_Autoteile&hash=item3a5aa15321

- Tiguan anahtarlık ve spoiler stop lambası sticker 40 TL

http://www.ebay.de/itm/VW-Tiguan-3-Bremsleuchte-Aufkleber-Bremslicht-/200752931012?pt=Autozubeh%C3%B6r&hash=item2ebdcea0c4

http://www.ebay.de/itm/VW-TIGUAN-Schluesselanhaenger-Original-/360354619729

- YPS Plast Tiguan bagaj havuzu 50 TL

http://www.ypsplast.com.tr/volkswagen-tiguan-4x4-suv.html~incele

2011 yılı son yarısı

- Yeni tip klima kontrol ünitesi 135 EUR ikinci el ( Parça kodu: 5K0 907 044 BC ya da BS)

http://www.ebay.de/itm/VW-Golf-6-VI-Tiguan-Touran-Passat-3C-CC-Klimabedienteil-AC-DUAL-5K0907044BC-/300676012582?pt=DE_Autoteile&hash=item4601afda26

- Yeni tip klima kontrol ünitesi plastik çerçevesi 30 EUR ikinci el ( Parça kodu: 5M0 820 039 E )

- Yan basamaklar 650 TL

- Krom egzoz uçları 80 TL

- Orjinal krom kaplamalı cam açma butonları, far anahtarı, ayna joystick 150 USD

http://www.ebay.com/itm/Chrome-switch-full-kit-VW-Passat-Golf-Jetta-Tiguan-/300496507247?pt=Car_Audio_Video&vxp=mtr&hash=item45f6fcd16f

2012 yılı ilk yarısı

- RNS 510 F versiyon 570 EUR ikinci el ( Parça kodu: 1T0 035 680 F )

http://www.ebay.co.uk/itm/VW-RNS-510-F-LED-navigation-system-MDF3-sat-nav-/270974609553?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f17586891

- OEM Bluetooth kit 300 USD ( Parça kodu: 3C8 035 730 B ya da 5N0 035 730 D )

http://www.ebay.com/itm/VW-Skoda-Seat-bluetooth-KIT-unit-RSAP-and-UHV-3C8035730B-5N0035730D-/230783686810?pt=Car_Audio_Video&vxp=mtr&hash=item35bbc7989a

- OEM geri görüş kamerası ve kablosu 150 EUR ( Parça kodu: 1T0 827 566 B )

http://www.ebay.de/itm/VW-Touran-Tiguan-Passat-3C-Skoda-Grifftaster-Ruckfahrkamera-kabel-/261024889039?pt=DE_Autoteile&hash=item3cc64bb8cf

- OEM köpekbalığı sırtı anten GPS, GSM, Radio 70 USD ( Parça kodu: 7N0 035 507 B )

http://www.ebay.com/itm/Original-7N0035507B-7N0-035-507-B-shark-antenna-GPS-RADIO-GSM-/230741629802?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item35b945db6a

2012 yılı son yarısı

- LED'li xenon farlar 650 USD

http://www.aliexpress.com/store/product/2010-2012-VW-VOLKSWAGEN-TIGUAN-ANGEL-EYE-HEADLAMP-ASSEMBLY-WITH-LED-TEAR-EYE-AND-BI-XENON/202676_513497409.html

2013 yılı için planlanan

- Alacantara koltuk döşemeleri ( Olursa aşağıdaki model olacak ama henüz emin değilim. Keyfe keder bir değişiklik olacak. )

- Yaklaşık altı aylık ömrü kalan lastiklerimin bitmesini takiben 18 inç New York ya da 19 inç Savannah jantlara geçiş

Şu ana kadar yaptığım değişikliklerin maliyeti aracımdan çıkan parçaları (RCD 510 500 TL, eski direksiyon ve modül 700 TL, eski klimatronik 100 TL, eski farlar 500 TL, ufak tefek diğer çıkma parçalar 200 TL ) sattığımı da hesaba katarsam 5,000 TL civarı bir rakama geliyor. Bunun üzerine birde 1,000 TL civarı işçilik maliyetim oldu. Tüm bu değişiklikleri Turkiye piyasası fiyatlarıyla yapmanın maliyeti en az 12,000 TL olacaktır. Doğuş oto fiyatlarını söylemiyorum bile o şekilde 20,000 TL'ye bile çıkılmazdı.

Araçtan genel fotoğraflar ve RNS 510 sesli komut - geri görüş kamerası - BT kit videosu

Saygılarımla

Kemal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeRakLeIoN -- 30 Eylül 2012; 17:21:28 >

• Eline emegine saglik cok guzel bi derleme olmus

Orijinalden alıntı: HeRakLeIoN

quote:

Orijinalden alıntı: orçun55

Kaput koruma için filim yatıran varmı tavsiye edermisiniz.

Yetkili serviste yaptırdım arabayı alırken iki buçuk sene evvel. İşe yaramıyor değil ama zamanla rengi soldu, kendini çok belli etmeye başladı. söktüm attım geçen sene. çok hafif bir iz kaldı. güneş sadece belli bir acıdan vurunca görünüyor. senede 3-5 defa uzun yola gidilmeyecekse tavsiye etmem

İlginiz için çok teşekkür ederim.

2011 Tiguanıma R Line vites topuzu nereden bulabilirim? Serviste çok pahalı. Yardımınız için teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: Volume.x

Merhaba arkadaslar 20.09 tarihinde tiguan 1.4 tsı 122 ps 4*2 sport&style man panoromik tavan hız sabitleyici araç için kapora verip ayirttirdim ama iyimi yaptım bilemiyorum

Arac ne zaman teslim olacak? Eğer 31 Ekim den önce ise eminim ki pek çok kişi bu araca kapora vermek isteyecektir. Çünkü böyle giderse 31 Ekim'den sonra bu fiyatlara Arac bulmak zor. O yüzden bence iyi etmişsiniz!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Tiguan keyfini surunce cok daha iyi anladim arkadaslar.

Vallahi çok merak ettim ama hala resim göremedik. Resimleri görelim de buradaki muamele ile kıyaslayalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: guneycom

Tiguan Clup sticker için bir gelişme var mı?

değişik bir gelişme oldu. Donanım Haber yönetimi kendi logolarının yönetim haricinde kullanılmasını istemiyormuş.
    Bu yüzden imza olarak kullandığım logo'yu yayından kaldırdılar.

Bunun üzerine Logo'yu revize ederek DH logosunu tasarım içerisinden çıkarttım.

Bir sorum olacaktı. Ben 4x2 122 lik tiguan kullanıyorum. Bizim araçların şanzımanları biraz sesli mi çalışıyor?
    Açıkcası 1. 2. ve 3. viteste hafif uğultu sesi alıyorum. Dişli yada ayna mahruti sesi gibi. Soğukken daha belirgin.
    viteslerde gazdan ayağınızı çekip yığdırırken de ses rahatça duyuluyor. Aracın yükses yapısının ve büyük lastiklerinin de
    etken olduğunu düşünüyorum.

Açıkcası 122 lik tsi 6 ileri golf aracımda hiç yoktu bu ses.

• 
Sayfa: önceki 10061007100810091010
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.