Şimdi Ara

Ticaret madencilik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler ben ticaret yapmıştım ama cevap madencilikmiş, coğrafya hocamız sınava girmiş o dedi bir de sorular leblebiydi diyor
    neyse .... giren şemsiye açılmazmış

• başka hocalarda ticaret diyor
  • ben de ticaret yaptım ya işte bir umut doğru olsun diye bekliyordum, bizim arkadaşın hocası da ormancılık demiş ya ahahaha
    daha hocalar bile üstünde bir doğru cevaba erişemiyor, biz hangisi olduğunu nasıl anlayacaz? açıklansa bile bu sorunun cevabını bilmemiş olacaz.
  • Madencilik sorusu şöyle çelişkili. Madenin kendisi bildiğiniz üzere doğal bir etken. Mesela altın olmayan bir dağda yıllarca altın aramanız size altın kazandırmaz. Madencilik yapabilmeniz için orada doğal bir kaynağın olması lazım. Doğal kaynak yoksa madencilik de olmaz. Ancak madenciliği doğal etmen olarak varsaymadan sadece sıcaklık, bitki örtüsü gibi şeyleri hesaba katarsak elbette en az o etkilenir çünkü yerin altında. Ağaçtan, sıcaktan ya da denizden etkilenmez. ÖSYM burada hangisini kast etti. Mesele o.

Sanayi ile ticareti kıyaslarsak. Sanayi için hem ham madde hem de soğutma işlemleri için su gerekebiliyor. Birçok sanayi oluşumları su kaynakları yanlarındadır. Ticaret ise hiçbir şeyden etkilenmez. İlk çağda yapılabiliyorsa düşünün artık. Tek gerekli şey satabileceğiniz bir nesne. Bence ticaret ama madencilik de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 25 Mart 2014; 13:19:17 >
  • bizim hocada ticaret dedi
  • madencilik diyen çok hoca var
    ben de madencilik dedim
    çelişkiler çelişkiler
  • Tarım diyen hoca yok beyler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aknykc

Tarım diyen hoca yok beyler

• ben de madencilik dedim de soruyu hazırlayan adam ne diyecek o mesele.
  • ya arkadaşlar ticaret her koşulda yapılır iki kişi arasında dağda bayırda soğukta depremde selde kıyamette ama madencilik olayı farklı bir şey bir deprem olsun o maden tıkanabilir diye düşünüyorum çöküntü olamaz mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.